icon

Môžu mi dať pri operácii bez súhlasu cudziu krv?

15. jún 2023

Prosím vás, nemáte skúsenosti?. Pri operácii, môžu mi bez súhlasu dať cudziu krv do tela?

luccija
15. jún 2023

Trocha si aj hypochonder či?🙂
Pýtaj sa lekára na svoju vl.krv, ale mas zaujímavé myslenie.Ty si myslíš, že ta očkovacia látka koluje 2 r v krvi?

lelelienka
15. jún 2023

Takze ty by si radsej zomrela, ako dostat krv od ockovaneho? Wau, tu mi neda len dodat, ze radsej veru nech tu krv daju niekomu, kto si to bude vediet vazit…

laurita285
15. jún 2023

@luccija ty si myslíš, že ona vie myslieť? 😵

autor
15. jún 2023

@mb2021 keď bolo to divadlo,brat sa nechal zaočkovať a do nejakej doby nemohol darovať krv..ale to zrejme už neplatí

bessie12
15. jún 2023

🙈🙈🙈🙈🙈 keby si umierala, tak by ti bolo jedno akú krv by si dostala. Ci je to od očkovaného alebo nie..

bestmate
15. jún 2023

to je doba, aby si pacient určoval, ktorú krv áno a ktorú nie, ak ide o život, lebo sa niečo počas operácie dojebabre, tak je to úplne jedno, hlavne tá správna krv. Bodka.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
autor
15. jún 2023

@luccija Mam zaujímavé myslenie,veru.namyslam si často blbiny🙉🙂

mirko84
15. jún 2023

Ale o ockovani si povodne nic nehovorila, spomila si filter vyska, vaha, pohlavie. Nuz asi si darovat krv nebola, ale v darcovskom dotazniku darca nevypisuje, ake ma za sebou ockovania. Takze nejlepsia rada je, ked nechces transfuziu, tak nechod pod noz

panonia
15. jún 2023

Opytam sa muža, chodí pravidelne darovať krv či je v dotazníku aj očkovanie proti covidu alebo či sa to eviduje niekde.

autor
15. jún 2023

@panonia 👍🏾

rooskoliv
15. jún 2023

Som darca krvi. Očkovanie sa nikde neeviduje. Takže na základe tejto požiadavky nedokážeš vyberať

sissy27
15. jún 2023

ešte teda by si mohla doplniť o akú operáciu sa jedná, pretože pri drvivej väčšine nie je transfúzia potrebná.
Inak ja som darca krvi - a nikde sa očkovania neuvádzajú. Takže ak by si aj mala nejaké právo si vyberať od koho chceš alebo nechceš krv, tak určite nie na základe tohto kritéria. A nie, nemôžeš ísť darovať krv 2 týždne po akomkoľvek očkovaní, určitý čas ani po ošetrení u zubára, po chirurgickom zákroku, tetovaní, piercingu, zmene sexuálneho partnera atď a to z dôvodu, že by sa v tomto období mohli vyskytnúť ešte nejaké nežiadúce účinky, alergická reakcia, alebo druhotná infekcia. Ale vyslovene očkovanie proti covidu sa nesleduje.

andrejka1974
15. jún 2023

Keď budeš v ohrození života a jediné čo ťa zachráni je transfúzia krvi sa ťa v tom momente nikto pýtať nebude a jednoducho ti ju dajú a teraz keď je krvi malo dajú takú co bude tebe vhodná a nie takú akú ti presne chces ,ale je alternatíva môžeš ísť si darovať sama krv ako autotransfuzia budeš mať krv vlastnú v zálohe,ale žiaľ túto môžu dať len tebe čože ak ju nepoužijú tak ju musia znehodnotiť čiže nepomôžes nikomu

katarinka89
15. jún 2023
evaachesa
15. jún 2023

Kašli aj na operáciu, to ti za to riziko ozaj nestojí...aspoň ostane viac krvi pre ostatných čo ju potrebujú. 😉

lilope
15. jún 2023

@zuzanka.zuzu si nahlásená za urážku 😉

lilope
15. jún 2023

@rooskoliv podľa odpovedí ostatných môže ju darovať sama sebe a rovnako viem o tom, že pred operáciou môže odmietnuť transfúziu krvi, môže dokonca odmietnuť oživovať, takže dá sa odmietnuť veľa vecí. Druhá vec je, že v tom prípade má operatér možnosť operáciu odmietnuť vykonať, záleží od toho aká operácia to je a či to bude vôbec potrebovať.

81anina
15. jún 2023

@zuzanka.zuzu sprosto napisane ale pravdivo😀 pobavilo rehocem sa tu 😂😂😂

tamtumdo
15. jún 2023

Pred operáciou podpisujes,že súhlasíš s tranfuziou krvy,v prípade nutnosti..mna ten papier tiež prekvapil pred cisárskym,nemyslela som na to.....ale je možnosť pred plánovaným zákrokom ísť darovať krv dopredu sama sebe...Ja keby som mala plánovaný zákrok, aj pred covid dobou, využila by som tu možnosť íst darovať dopredu....prečo nie,je to podľa mňa najlepšie..

marisoul17
15. jún 2023

Vôbec nevieš čo si tým, že si sa nedala zaočkovať prišla. Ja vďaka 5g čipu od Billa, spoznam z diaľky debila.

zuzanka.zuzu
Odpoveď bola odstránená
lilope
15. jún 2023

@marisoul17 a zároveň si získala aj dovednosť byť sprostá na druhých s iným názorom? To bolo zdarma?

lilope
15. jún 2023

@zuzanka.zuzu neboj sa, nahlásim 🙂

marisoul17
15. jún 2023

@lilope ďakujem, aj srdiečko modlím sa za teba poprosím.

marisoul17
15. jún 2023

@lilope ooj, ty si sa v Tom našla... Tak pardon, nechcela som sa ta dotknúť.

zmrzlinka2021
15. jún 2023

@zuzanka.zuzu

Napisala si to velmi surovo, ale zial, hoax scena velmi zdebilizovala dost znacnu cast slovenskeho naroda. Ti ludia su vystraseni, vystresovani, stale si myslia, ze vobec niekto ma o nich zaujem, niekto ich chce ovladat, zmocnit sa ich 200 na ucte... Ludia zial veria velmi vela bludom a potom tie nasledky v ich zivote su neraz aj tragicke. Preto by som nepovedala to na nich tak vulgarne, oni su skor vystraseni a neustale atakovani hoaxovou scenou, neustale, neustale je to vyvijany extremny tlak, aby sa bali.

lilope
15. jún 2023

@marisoul17 nemusíš sa obávať, mňa si sa nedotkla. Len zíram ako sa vám vyoperovali tolerancia a empatia. Ale našťastie nie všetkým, len tým, ktorí už bez tak boli náchylní.

zuzanka.zuzu
15. jún 2023

@zmrzlinka2021 nech majú pekného slová tí ktorí na nich ešte majú nervy... ja som aj FB brutálne pretriedila lebo to sa už nedalo.
PS: zmocniť ich 200e na účte 😂🤣😂🤣😂 toto nemá chybu

marisoul17
15. jún 2023

@lilope toleranciu aj empatiu mám v poriadku, horšie je to už s trpezlivosťou keď vidím popísané také kraviny.