Nájde sa tu niekto, kto mal Covid?
Ak ano, zujimali by ma priznaky ludi, co realne mali toto ochorenie. Ja uz mam tyzden nasledujuce priznaky, bolest hlavy, kychanie, bolest hrdla, potenie, bolest tela. Bez kaslania a teploty. Neviem, ci to moze byt covid. Mojej lekarke sa uz 3den neviem dovolat, na testovanie som sa objednala ako samoplatca az na 7.9. Akurat zistujem ze tu naozaj nic nefunguje. Malo sa testuje, plne kapacity, na test sa dostanete o tyzden. K lekarke ist s s priznakmi nemozem, dovolat sa neda.
@tslobik vyhodiť zamestnanca kvôli pn a ocr je protizákonne. A najmä teraz, pokial máš zmluvu na dobu neurčitú.
Zamestnavatelia sa budú tiez chrániť. Ak by vo firme niečo prepuklo, hygienici skúmajú opatrenia a ich dodržiavanie. Za pochybenia sú pokuty.
S jedným kychnutim jasne že doma nezostanem. Ale s nádchou, zvýšenou teplotou áno.
@sisaka presne tak. Nemyslím si, že výhrany. To je bohužiaľ realita. Zákony sú na to aby sa nedodržiavali. To je veľká naivita myslieť si, že obyčajný zamestnanec niečo z môže, keď je všetko skorumpovane. Kedy vyhrala v tomto štáte pravda? Aj keď umrie pacient zo zanedb.starostlivosti, nikdy nie je vína na strane lekára. To je realita a nič ma nepresvedčí že je to inak.
@lienocka2808 pozitivna mozes byt celý zivot v nosteku ...no dievca tes sa ...
@aristka nechapem tvojmu komentaru. Na co sa mam akoze tesit? Vies princip PCR testu, ci kde si citala tuto informaciu o dozivotnej pozitivite pri odbere z nosa? Ano, protilatky budem mat uz dozivotne, ale v krvi, nie v inych tekutinach.
@lienocka2808 Ja som si to odsr.., uz po velkej noci, nebolo to nic prijemne, nakolko som mal priznaky a to dost citelne, taka 10-nasobna chripka, silny neutichajuci kasel, teplota 38-39,5 denne po 8 dni, nechutenstvo, bolest hlavy dva dni aj riadna zimnica. Nakazil som si zial aj manzelku (ta bola ale bezpriznakova...nastastie) Mne to cele trvalo kratko, uz 16 den od infikovania som bol PCR negativny, ( v krvy to ostalo takmer mesiac) Zato manzelka bolo cez mesiac PCR pozitina, takze sme si spolu odkrutili karantenu 40 dni, nic co prajem zazit, ale ukazalo mi to tie naozajstne priatelstva a viem na koho sa mozem naozaj kedykovek spolahnut a kto pri prvom probleme cuvne.
@hivanik prepáč ale aj nás známy 65 ročný mal veľmi rýchly spád v pondelok ho brali do nemocnice a nasledujúci víkend ho nechali v nemocnici s prepáčením skapat - nie nemal kovid. Ale o tom sa nepíše ... takze na jedneho 62 ročného s kovidom zomrelo v nemocnici dalších 100 bez kovidu
@katulienkax ....to mi je luto ale vo vasom pripade sa jedna pravdepodobne o zanedbanie zdravotnej starostlivosti. 🙁
@ladyvi to nie, covid aktivny na serum, len uz som nebol infekcny . S-Ig A 3,99 g/l a protilatky S-Ig G 11,32 g/l, ale pisal som na UVZ SR aka je bezpecna hodnota na protilatky a kolko vydrzia a na moje pocudovanie mi napisali ze to na UVZ nikto nevie(e.mail mozem aj zverejnit-ziadny blud a HOAX ). Vraj sa mam obratit na SAV, ziadne studie na slovensku nie su. Teda ja protilatky mam , ale nikto nevie povedat, ci mi pomozu a dokedy su a v akej hodnote bezpecne pred covidom.
@katulienkax a pravdu povediac ani by som sa nedivila keby ako príčinu úmrtia uviedli cov. Tak chorá je táto spoločnosť.
@kinats rozumiem, vdaka za dovysvetlenie. To je este asi neprebadana cast toho virusu, asi to chce viac sezon a vln po sebe. Tak ale drzim palce nech Vas to obchadza. Tiez poznam pripad mladeho zdraveho chalana, co si volal sanitku, pre neskutocne dusivy corona kasel. Myslim, ze uz to muselo byt ozaj zle,ked si clovek sanitku zavola. A zaujimave, ze vasa manzelka bezpriznakovo, ste sa odizoloval od nej pocas vasej choroby, ci ste normalne fungovali v jednej domacnosti?
@hettinka Ale mne to je ako jednotlivcovi nanič vedieť či mám virozu alebo cov. keď to má rovnaký efekt. Ale nie som asi dostatočne zodpovedná voči ostatným. Ja ale tiež neviem koľko ľudí okolo mňa má stafylokoka, strept. v krku a majú sa všetci testovať, lebo ma môžu nakaziť ako bezpríznakoví nosiči?
@janulkama
@hivanik
@lenocka12345 vy ste krásny príklad, ako vás "tí hore" zmasírovali...keby vás čítali, boli by na seba určite hrdí..odviedli dobrú prácu..
@tslobik pokial by som nemala ťažký priebeh, tiez mi môže byt jedno, aký vírus mám. Vylezim a hotovo.
Lenze z toho hľadiska, že som v dennom kontakte s mojimi rodičmi, ktorí už majú svoj vek, mi to až tak úplne jedno nie je. A karantenne opatrenia by nezasiahli len mna, ale dalších xy ľudí okolo, rodinu, ľudí v práci. A to by mi bolo ľúto.
@dzufi no , mňa tí hore nemajú ako masírovať. Televízne noviny nepozerám , ani správy na internete nie . Avšak , ja sama mám vážne problémy , keď obyčajná nádcha je naozaj problém , rovnako mám ťažko chorého otca. Rada sa tomu vyhnem . Nebojím sa , že sa nakazím niekde v obchode , nedezinfikujem nákup , ani kľučky , atď , ale bojím sa že doplatím na to , že niekto je ignorant .... ale masáž by sa zišla, nejak ma krk pobolieva 🙂
@hettinka Ja to chápem, ale pre imunodeficitné osoby je nebezpečný akýkoľvek vírus alebo bakt. Tak nerozumiem prečo sa jedná stále len o cov. Každý normálny lekár potvrdí, že cov. nie je o nič nebezpečnejší pre relat. zdravého človeka a chorého dokáže skoliť rovnako aj chrípka, a mnoho iných. Všetci sa vysmievali stále ako sa môže porovnávať chrípka a cov. Ale samozrejme, že môže lebo cov. nie je o nič nebezpeč. Takisto aj chrípka a pneumokok. spôsobujú obojstrannýc zápal plúc. Takže pre mňa je táto "pandémia" len pseudopandémia, čisto politická vec. Ale nech má každý svoj názor. Ja som sa bavila aj s lekármi a budem si naďalej myslieť svoje.

@tslobik Ja som nehovorila o skapaní od hladu, ale o tom, že to treba vidieť aj z druhej strany. Niekto môže kvôli tomu, že chodíš chorá do práce zomrieť. A to sa netýka iba covidu. A aj ja mám dieťa a aj ja mám prácu, o ktorú môžem prísť. Ale chápem aj ľudí, ktorí prišli o blízkeho len kvôli "nepostrádateľnosti" druhých. Sama som bola svedkom, ako na detskú onkológiu prišli rodičia s dieťaťom, ktoré malo soplík. V tých v čakárni by sa krvi nedorezal. Ja som na teba neútočila, iba som dala do pozornosti aj pohľad z druhej strany. Problém je totiž v celom systéme..