Nájde sa tu niekto, kto mal Covid?
Ak ano, zujimali by ma priznaky ludi, co realne mali toto ochorenie. Ja uz mam tyzden nasledujuce priznaky, bolest hlavy, kychanie, bolest hrdla, potenie, bolest tela. Bez kaslania a teploty. Neviem, ci to moze byt covid. Mojej lekarke sa uz 3den neviem dovolat, na testovanie som sa objednala ako samoplatca az na 7.9. Akurat zistujem ze tu naozaj nic nefunguje. Malo sa testuje, plne kapacity, na test sa dostanete o tyzden. K lekarke ist s s priznakmi nemozem, dovolat sa neda.
@poopsie ja som si skor istá , že premorení sme len istota v tých testoch nie je a tak isto dostat covid nie je tak jednoduche ...je xx prípadov kedy bol v rodine jeden covid pozit a nikto viac z rodiny sa nenakazil a pritom boli spolu v karantene , okolo covidu sa dejú velmi zvlaštne az nelogické veci a preto nečudo , že sa vynárajú okolo neho konspirácie ....veď už aj v zdr.sa chytajú za hlavu a som rada , ze sa odborníci začínajú ozývať ...v čechách sú chvalabohu odvážnejší a zdá sa , že to zaberá otázka rúšok je viac ako otázna , pretoze je otázne akou cestou sa vobec covid z ktorého sa stava bezna viróza , keďže sa oslabil , vôbec šíri ....viete o tom , že ho vykultivovali aj z dužín ovocia a to nie je konspirácia ....zhodujem sa s odborníkmi od susedov , že nosenie rúšok je politickou záležitošťou a nehovoriac o úplne hlúpich opatreniach našimi akoze odborníkmi .....čo je za tým .....buďte si istý , že peniaze ...
@soldi ja Ťa nesúdim, nikdy by som si to nedovolila. Ber to len ako môj pohľad na vec 🙂
@banderaska29 na ten mas samozrejme pravo 🙂 zo svojho pohladu som jednala dostatocne zodpovedne a ohladuplne. ale kazdy mame hranice inde 🙂
@soldi ...ked si poriadne citala prehlasenie, ktore sme vyplnali tak tam sa pise, ze ak ste aspon na jednu otazku odpovedali Ano tak staci sledovat ale ked sa objavia priznaky ako zvysena teplota, nadcha, kychanie....tak treba kontaktovat lekara a drzat sa pokynou. Skontaktovali ste sa s riaditelkou, ucitelkou....Ani lekari nie vzdy vedia tento virus rozpoznat, tak mi nehovor, ze si si ista o co ide. Este len druhy skolsky den a par skolskych zariadeni zatvorili.
@poopsie prosím, naozaj prosím nebudme takto sebeckí. Ja sa bojím, lebo mám hendikepované dieťa, aj sa izolujem, ale musíme chodiť cvičiť, bez toho by moja dcéra a kopec detičiek ostalo ležiacich...Nemyslime ľudia len na seba🙏 chce sa mi plakať pri vete kto sa bojí nech sa izoluje a nech sa prispôsobí väčšine.....
@poopsie ja som jednoznačne proti očkovaniu , myslím tomuto. Myslím , že toto nie je očkovanie , ktoré by bolo nevyhnutné. Ale tiež netreba byť paranoidní , že musíme . A tie reči okolo .... to každý len nadáva . Samozrejme pandémia neskončí očkovaním , tieto čísla sa otvorením hraníc dali očakávať . Veď aj tak je všetko riadené tým ako sa jednému obyčajnému človeku večer zasníva . Takže konšpirácie a unáhlené jednoznačné závery sú mimo 🙂
@lenocka12345 to niesu konšpiracie, to púšťajú fo éteru naši ministri. Krajči :Rúška budú dokým nebudeme očkovaní. Minister práce :Ten kto nebude očkovaní nedostane prácu. Trošku si rozšír obzory..
@benculka a od teba to nieje sebecké? Koľkí ľudia si siahli na život, že nezniesli covid tlak? Začneme pani sestričkou v Česku, ministrom financií jednej časti Nemecka.. Vo Veľkej Británii, viem od mojej sestry o 8 prípadoch samovrážd, len z jej okolia.. Ľudia prichádzajú o prácu, o svoje živobytia. Že sú vydieraní skrz peniaze? Hľadíš na to, že nemajú z čoho platiť účty? A ja som sebecká?!
@hivanik keby som dr zavolala a povedala jej ze mame vsetci sopel a nadchu, tak by povedala ze staci sledovat, urcite by nas neposlala kvoli tomu na ziadne testy ani nedala do karanteny, kedze moja dr ma rozum a normalne chape to, co tu pisem stale dookola.
ale myslim ze debata nas dvoch je uplne zbytocna, kedze ocividne sa nazorovo rozchadzame
Myslim, ze nieco je vo vzduchu,u nas v okoli kopa 2-3dnovych soplikovych deti,aj dospelych a potom akoby po 2 dnoch utalo, a sme fit, mne aj nadcha dlhsie trva. Korona to istotne nebude. Verim, ze korona ma bezpriznakovy priebeh, cize ozaj clovek nebada nieco strasne, alebo potom uz to udrie skor tak chripkovo. Ludia velmi nerozlisuju chripka/nadcha. Nadcha je hlavne nosny nekomfort, chripka zasa velka unava tela a svalov,plus vsetko to ostatne. Covid je skor chripkovy. Aj ked presna hranica nikde nie je, to dokazu iba testy, ale tiez neverim v 2dnove sviecky pod nosom, zeby boli covid.
@soldi v Petrzalke zatvorili sukromnu skolku, pretoze rodina bola v zahranici, boli na testoch a bez toho, aby pockali na vysledky testov, dali dieta do skolky! Asi mali pocit, ze su zdravi! Naoko..
Poviem ti, keby to bola nasa skolka, tak tym rodicom pojdem osobne povedat svoje.. chapem, ze niekto si nemoze valat sunky, lebo musi platit ucty. Rovnako by ludia mohli napr chapat, ze niekto vysoli 400 eur na mesiac, aby im den po začatí skolskeho roku zatvorili skolku?!?!
@taga keď si niekto môže dovoliť dovolenku , môže si dovoliť aj " váľať šunky" v karanténe . A za tým si stojím .....
@benculka keby nebolo tolko panikou ovladnutých ľudí, tak by sme nemuseli byť NELOGICKY obmedzovaní, pre mňa nieje problém ísť do obchodu s náhubkom.. Keby že som celý deň doma, by mi bolo sveta žiť.. Ale ja to proste nechcem mať na ústach 8 hodin, pretože mi to spôsobuje problémy a mám to mať na hube na okrasu, keď som zdravý človek ? Vy chcete aby boli všetci zodpovední a ja chcem normálne dýchať a vidieť.. To chcem tak veľa?!
@poopsie ake problémy ti spôsobuje? Lebo nejako nám neumieraju chirurgovia na operačných sálach, ani ti 60-70 ročný...

@lenocka12345 nie ja niesom ten typ čo nosí helmu z alobalu proti 5G.. Ale prečo mám skákať ako niekto píska? Pripomína mi to totalitu(ešte horšie, lebo za komáčov si sa mohla nadýchnuť čerstvého vzduchu) ...ani antivax niesom, ako by sa ti zdalo.. Moje dieťa má riadne všetky povinne očkovania a to na čas.. Ale povedzme si úprimne, ako matka matke, nebála si sa nežiadúcich účinkov? A keď niekto prezentuje niečo, že je bez žiadnych vedľajších účinkov, potom to zaváňa dobrou cielenou mediálnou masážou...