Náklady na sanitku po intoxikácii alkoholom
Mám 20 rokov. Prehnala som to s alkohol, vracala som 20x celú noc aj ráno. Kamarátka ma brala na pohotovosť autom no začala som odpadavat tak zastavila a zavolala sanitku. V sanitke mi dali niečo, trpli mi končatiny. V nemocnici mi brali krv a ekg, tlak inak nič. Na infuzke som bola 2hodiny a potom ma poslali domov. Myslíte že budem niečo platiť a cca koľko. Odvtedy nepijem už vôbec 😀
@nelax5 nie, nebudeš platiť nič 😇
Nie nebudeš platiť. Nerobili ti aj výplach?
no neviem, poznám osobu, ktorá pre alkohol musela zaplatiť pobyt v nemocnici a nie malú sumu ☹
Moj exsvokor platil 300 eur
Kamarát si ošetrenie zlomeného nosa pod vplyvom alkoholu zaplatil, jeho tam ale doviezli policajti (nezvládol oslavu narodenín). Záleží od toho, či to bude nahlásené poistovni, že si bola opitá.
na stužkovej sa opila slečna zo zahraničia ktorá bola na pobyte.
rodičom spolužiaka u ktorého bývala prišlo po mesiaci zaplatiť celkom "slušná suma"
ja dufam, ze taketo vyjazdy budu spoplatnene.
Moj byvaly svokor obisiel este celkom dobre, jeden rodinny znamy par rokov dozadu platil okolo 750 eur.
@nelax5 super a fetakov, bezdomovcov vozia zadarmo.Najlepsie je nič nemať v niektorých situaciach😉
Poisťovňa môže žiadať preplatenie škody, ktorú si spôsobila pod vplyvom alkoholu. A dúfam, že to tak aj urobí. Ľudia sa zbierajú na to, aby predčasne narodené deti neboli v plesnivých nemocničných izbách, životzachraňujúce ieky, čo sú inde dostupné, u nás nemáme, pacienti si nosia ešte aj vlastný toaleťák, takže platiť za svoju nezodpovednosť by bolo maximálne férové. Ak máš v sebe kus rozumu, bude ti to ponaučením, aby si sa alkoholu vyhýbala, ak nie si schopná ovládať sa pri jeho konzumiacii.
Dufam,ze ti to daju zaplatit,taketo zbytocne vyjazdy,kvoli ludom,co nevedia,kde maju dno, umrie inde clovek,s infarktom, CMP, alebo sa udusi. A ty sa dobre na tom zabavas😡
Kamaratka ked ju raz brala rychla, pytali sa jej ci pozila alkohol, pravdaze nie a ze ak ano, vyjazd bude hradit ona, rok dozadu cca.
Sanitka kvôli alkoholu? Rozhodne by ti mali dat preplatiť všetko aj výjazd aj vyšetrenie. Sanitky sa volajú kvôli dôležitejším veciam než je chlast
Jezis maria ,tu asi nikto nebol mlady a nepil v mladosti...vsak jej nezavolali sanitku do domu ,ale bola na ceste na pohotovost,takze nezneuzila az tak situaciu...uvedomila si nasledky tak uz nebude pit a je to pre jej dobro a ked bude mat nieco zaplatit ,tak este lepsia priucka... a kedyze to skonci vaznejsie v aute ??? ani tak nemala kamoska volat zachranku,tiez mi som asi volala pomoc a po vytriezveni kamosky,by som ju preflaskala..
@nelax5 áno, na 99 percent, poisťovňa si vždy uplatní regres ak môže. A koľko? No sanitku plus vyšetrenie na urgente. Našťastie ti nerobili zobrazovacie vyšetrenia (CT,MRI) čo stoja pár stovák eur, takže tá sanitka plus to ekg, zmeranie tlaku a tak by som odhadla na cca 500 eur plus mínus.
@nelax5 Faktom je, že ZP si môže vymáhať od poistenca či vinníka tzv. regres. Je to vtedy, pokiaľ niekto spôsobil inému úmyselné zranenie, ak niekto spôsobil v opilosti nehodu, kde sa zranili ľudia a boli ošetrený, alebo keď k zraneniu došlo v opilosti, ktorú si obeť spôsobila sama.
Či od teba bude alebo nebude poisťovňa vymáhať regres, sa teraz povedať nedá. V každom prípade poisťovni bude asi nahlásené, že k ošetreniu došlo z dôvodu opilosti. Nemocnice (ale aj ambulancie, ako všeobecný lekár, či pohotovosť) sú povinní hlásiť poisťovni také prípady. No nie vždy a každý to nahlási. Len zo samotného ošetrenia poisťovňa nevymáha regres, musí to byť nahlásené. Samotné náklady na ošetrenie sa uhradia štandardným spôsobom. Ak príde hlásenie o takých prípadoch, vtedy si príslušný referát, ktorý regresy rieši, vyžiada náklady na ošetrenie.
Z praxe - niektoré poisťovne neriešia hneď prvý prípad opitosti, pokiaľ sa nič vážneho nestalo, alebo ak neboli zranené iné osoby. K vymáhaniu regresov pristupujú až pri opakovaných prípadoch.
Takže môžu od teba vymáhať regres, ale môže sa stať, že nebudú. Záleží od mnohých faktorov, ako som hore písal. Pokiaľ to ošetrujúci lekár nenahlásil, tak nebudú .
Jezis maria ,tu asi nikto nebol mlady a nepil v mladosti...vsak jej nezavolali sanitku do domu ,ale bola na ceste na pohotovost,takze nezneuzila az tak situaciu...uvedomila si nasledky tak uz nebude pit a je to pre jej dobro a ked bude mat nieco zaplatit ,tak este lepsia priucka... a kedyze to skonci vaznejsie v aute ??? ani tak nemala kamoska volat zachranku,tiez mi som asi volala pomoc a po vytriezveni kamosky,by som ju preflaskala..
@alenamihal Nie,nikdy v zivote som nebola tak hlupa,zeby som sa strieskala tak,az by som odpadavala. 20r.clovek uz ma vediet zvazit nasledky svojho konania a nie potom zneuzivat pohotovost a sanitku.
@nelax5 Pravdepodobne platit budes. Moj svokor bol takto niekolkokrat odvezeny zachrankou kvoli alkoholu a platil. Okolo 200-300€. Neplatil len delirium, ked uz nemal vlastne v tele alkohol a potom este vtedy, ked na nasledky zomrel. Co som cakala, ze este aj to nam nauctuju pri dedicskom, ale nie.
@nelax5 Dzurindu to tuším onehdy stalo 700 eur. Ale on mal aj zasivanu hlavu a CTcko
Budeš platiť, poisťovna sa ozvala po 2 rokoch - suma 500€.
Draha opica 😅
Nemyslim, ze budes platit
@lucia11kob nie
@nelax5 podla toho co vyuctuje zzs a urgent a samozrejme predpokladam, ze pozitie alkoholu je v zaznamoch, uz nic len cakat ci ti nieco pride zaplatit
A ano vela ludi uz zaplatilo taketo vyjazdy a osetrenia
Znamy koncom maja opity totalne, strata vedomia, tras so vsim vsudy platil okolo 600€

Bolo by veru fer, keby ti to dali preplatit. Vyjazd tej sanitky kvoli tvojej blbosti mohol stat zivot niekoho, kto ju v tom case realne potreboval nie vlastnou vinou.