Nejasné psychické príznaky u priateľa
U priateľa som 2 x za rok zistila niečo zvlástne, akokeby sa mu vypla hlava, strata vedomia (nie kolaps), strata vnímania okolia. Trvá to pár minút, nereaguje, pozerá na mňa, bez mimiky, vážne sa tvári. V googli som nič nenašla. Pýtala som sa ho, čo vnímaš, na čo myslíš? On že na nič. Tvrdí, že nič netají, nemá žiadnu chorobu. Tento príznak nesedí na schizofréniu ani na bipolárnu chorobu. Nemá žiadne iné príznaky, nikdy nie je negativne naladený. Čo to môže byť?
@pribinak to nie, bol kľudný bez tých krčov
Takéto stavy vie vyvolať malý epilepticky záchvat.Úplne bežné sa stáva, že to ľudia aj prehliadnu. Dobre, že si si všimla-poslať k lekárovi, nech to skontrolujú.
epi záchvat..nemusí ani vedieť, môže to dostať ktokoľvek a kedykoľvek... známej dcéra dostala prvý krát v 17 r..
môj sused v 40tke...
A pamätá si tieto stavy? Aj nie, tak epi záchvat. Ak nevie o svojej diagnóze, nech navštívi neurológa s touto anamnezou.
autorka keď už človek skolabuje a má kŕče tak to je veľký záchvat...
my sme boli s dcérou na vyšetrení u neurol, robila jej vyšetrenie a povedala nám že dcéra má práve epi záchvat. a pritom dcéra si sedela, hompáľala nohami na stoličke a všetko sa nám zdalo OK... ani sa nepozerala na jedno miesto...
Ale musíš rozlišovať grand mal a petit mal.
Malé záchvaty sú bez kŕčov peny na ústach trasenia pocikania odpadnutie
Môže to byť kľudne aj katatónia, ako prejav duševného ochorenia.
Nabudúce ho natoč, ak si to on neuvedomuje. Potom viete riešiť a hľadať dôvod.
Moj sused take stavy ma dlhe roky a casto za den epi záchvat to je sedi alebo stoji a hladi len na jedno miesto resps vypne ho...treba ist na neurologiu a spraviť vyšetrenia ;)
toto mal moj muz kedysi, bol to nezhubny nador na mozgu ktory bol vyoperovany, no manzel je stale v liecbe neurologa a berie lieky na epilepsiu. Ono sa to presne v tychto priznakoch v obdobi stresu vratilo, nador tam nebol a preto stale berie lieky
Na eeg bol nedávno, všetko je OK. Nerozumiem. Tak pár sekúnd nereagoval, bol vážný, prerušil činnosť. Potom pivedal, že nevie čo to je a pokračovalo to ešte raz. Potom mu slzili oči. Vyzeral veľmi unavene.
Ak sa ti podari, skús ho nahrát na video
Určite nech vyhlada lekára, MK ho nediagnostikuje...a napr. derealizacia, depersonalizacia to nemohla byť?
To predsa EEG neukaze, ale Magneticka rezonancia, moj muz chodi raz za rok na kontrolu. Zacalo mu to na strednej skole, obehli niekolko odbornikov, kde ich odbijali s tym, ze zrejme si vymysla , lebo sa chce uliat zo skoly. Rodicia to nevzdali a az nakoniec po znamosti sa im podarilo najst lekarku, ktora po dokladnom vysetreni okamzite riesila zakrok. Netreba sa nechat odbit. Moja ziacka mala problemy s bolestami hlavy, odpadavala. Tiez presla niekolkymi vysetreniami, uz to smerovalo k psychologom, tiez sme riesili protekcie a znamosti a nakoniec skoncila v Ba na neurologii, ma rovnaky nezhubny nador v hlave akoby za nosom, je maly, je v pozorovani zakrok sa zatial neriesi. Tieto veci z mojich skusenosti netreba podcenovat a nenechat sa odbit.
Epilepticky zachvat.
Presne tak ako píšu vyššie je to epilep.záchvat,každopádne riešiť hneď!držím palce...
sú to absencie, druh epi záchvatu, smer neurolog
Ja este doplnim, ze ako tu uz zaznelo, riesit naozaj co najskor, cakacie doby na vysetrenie su velmi dlhe! Takyto stav ked on o sebe nevie sa mu moze stat aj pocas soferovania a to moze ohrozit seba aj inych.
Absolutne nemusi mať krče. Su aj epilepticke záchvaty typu ako popisuješ TY mal by urýchlene vyhľadať neurologa pokiaľ nedôjde k veľkemu epi záchvatu bezvedomi.Epi záchvatov je strašne veľa druhov od malých čo popisuješ TY až po veľke grand mall tie mám ja a som v bezvedomi.Tiež bol záchvat to čo popisuješ.Potrebuje lieky môže byť sám doma a odpadnuť a zomrieť ak sa nedostavne rýchlej pomoci. Mojej kamarátke sa tak brat zadusil a zomrel.To nie je sranda.Ja mám epilepsiu 32 rokov.Tiež mi to tak začalo a skončilo to veľkými záchvatmi.Teraz už v máji bude 17 rokov čo som nemala ale lieky musim už celý život aby sa záchvat neopakoval.Ved ho natoč na mobil a ukaž jeho lekárke že čo to je alebo ak máš nejakeho znameho lekára že čo TI na to povie.Ale záchvat to bol určite ako píšu ostatne žienky tu vo fore. A ako piše ninka2018 rýchlo treba vyhľadať lekára.
ani mne EEG neukazalo až na magnetickej aj časť mozgu s ktorej išiel vyboj do tela.
podla opisu-epilepticky zachvat

Epi záchvat? Ale to by už asi vedel, nie?