icon

Nemôžem spať

erienka
14. máj 2015

Ahojte, cely zivot som mala uplne v pohode spanok, odkedy sa vsak mala narodila, tak koniec. Od narodenia som ju aj v noci kojila, budila sa vkuse, vobec som sa pri nej nevyspala. Teraz uz vyse mesiaca spava s manzelom, od nocneho kojenia sme ju odstavili, ja spavam v inej izbe. Napriek tomu proste stale nedokazem spat. Myslienky mi stale viria hlavou, napr. vcera, resp. dnes som zaspala az po polnoci a hore som uz od stvrtej. Potom uz sa sustredim na vsetky zvuky u nas v bytovke, co kde pocujem a ide ma z toho porazit, lebo mi to hrozne vadi. Davam si stuple do usi, ani to niekedy nepomaha. Taktiez Sedatif PC, tiez nepomaha. Neviete co so mnou? dakujem

Strana
z2
rebeca2
26. apr 2021

Moze boliet zaludok z cbd oleja?

erienka
autor
28. apr 2021

@rebeca2 zatial taku skusenost nemam, nebolel ma.

rebeca2
28. apr 2021

@erienka inak ja to isté so spánkom,lenže ja spím už asi pol roka cca niekedy hoďku až dve, viac nedávam, ani cez deň ma neláme, večer už mám nervy ,keď idem do postele, že zasa budem čumieť do stropu....už sa to nedalo vydržať, tak som si nasadila lexáč na štyri dni, spala som jak dudek, dokonca aj cez deň som dvakrát zaspala🙂)), lenže akonáhle som ho vysadila, zasa katastrofa, uvidíme, čo dokáže cbd...inak to je psychika, som úzkostlivejšia a trápim sa aj nad vecami ,nad ktorými sa netreba...a potom mi to v noci vyskakuje v myšlienkach

erienka
autor
29. apr 2021

@rebeca2 ja som taka ista v tom trapeni sa aj v uzkostiach. A tzv.spankovu uzkost mam uz urcite.
Inak ja si pred spanim davam este 1 celu tbl tohto melatoninu. Ma sa davat stvrtka, ale podla toho, co som nasla na nete, by to nemalo uskodit

rebeca2
29. apr 2021

@erienka mam doma nejaky melatonin aj ja, ale samostatne nezaberal, vcera som si dala 3 kvapky oleja spala som dve hodky, tak uz neviem, skusim dnes s tym melatoninom., to je dobry napad...ako dlho uz takto nespis? Ja pol roka cca a uz mam z vycerpania aj fyzicke bolesti, chrbat, ruky, dokonca lavy bok a traviace tazkosti...u lekara si s tym nebola?

erienka
autor
29. apr 2021

@rebeca2 len 3kvapky?? Ja tam mam taku pipetu a davam si ju doplna. Niektori vraj aj mesiac musia uzivat, kym to zaberie.
Problem so spanim mam 6.rok, raz je horsie, raz lepsie, ale zda sa mi, ze casom sa to pomaly zlepsuje

erienka
autor
29. apr 2021

@rebeca2 jaj, a bola som len u vseobecnej, predpisala mi zopitin, ale ten si davam len ked ma na druhy den caka narocny den a potrebujem byt oddychnuta, balenie mi vystaci aj na rok a pol

rebeca2
29. apr 2021

@erienka dakujem krasne , uz len posledna otazka, kolko cca spis? Tie 4-5 hodin, ci tiez obcas aj menej? Teraz neviem, to ty mas cbd night? Ja tam mam presne davkovanie, bojim sa uzit viac😁

rebeca2
29. apr 2021

@erienka jasne , ty mas to cbd, uz som nasla, pisem , radim sa na viacerych forach, a uz sa mi to mota, prepac🤭🤭

erienka
autor
29. apr 2021

@rebeca2 neboj, nic sa ti z toho nestane, ked si das viac.
ja spim viac ako 5 hodin, vacsinou 6, ale nebudim sa oddychnuta, kedze spim plytko, niekedy sa v noci zobudim a nemozem zaspat. Ale ako vravim, pomaly sa to zlepsuje a napr. dnes som spala 7 a zobudila som sa sice o 5.30, ale citila som sa fajn.

banderaska29
29. apr 2021

Ahoj, všimla som si, že si uviedla, že poruchu spánku už máš 6 rokov
nezažila si v minulosti nejaku traumu, ktorú máš v podvedomí ? hovoríš, že si večer lahneš a premýšlaš nad "svojimi vecami"...
ja by som na tvojom mieste určite určite zašla za terapeutom. nie je to hanba - tiež som bola. CBD A melatonin a pod. potlačia všetko, čo potlačiť majú ale nájsť v sebe rovnováhu a pustiť von emóciu, ktorá v tvojom vnútri zostala zaseknutá je cesta, ktorá Ti pomože.

erienka
autor
30. apr 2021

@banderaska29 ahoj, nie, vobec nic take som nezazila, praveze cely moj zivot je v podstate bez problemov...zacalo sa to az po porode, ked mi extremne caste budenie dcery rozbilo spankovy rezim.
Ale skusila som uz psychologa, hypnozu i terapeuticku metodu "Cesta" a nepomohlo.

cialota
2. sep 2021

tak ono pokial mas ten spanok naruseny od porodu, to sa da nejako do poriadku. kamoska tak mala podobny problem, tiez skusala kadeco. caje, horucu sprchu pred spanim, nejake meditovanie a nic. nakoniec vyskusala taky vyzivovy doplnok na spanok od Zeen. ak uz nic tak ten by ti mohol pomoct sa dat troska do kludu co sa tyka spanku 🙂

erienka
autor
2. sep 2021

@cialota dik za tip, idem pozriet

Strana
z2