icon

Nepekné znamienko

2. feb 2023

ahoje, chcem sa s vami poradit, moja mama 45 r. má na chrbte uz dlhsie take nepekne znamienko ktore sa jej teraz zacalo zvacsovat a urobila sa jej tam aj taka akoby hrcka na nom..tak ju vsetci posielame k lekarovi ale ona nechce ist lebo oproti nam byva akasi starsia suseda bylinkárka a ta jej povedala ze to nic nieje a dala jej na to akusi mast..a kedze jej tato suseda uz v minulosti poradila a pomohla ale s niecim uplne inym tak mama jej veri a nehce ist za ten svet ku koznej..mam strach ci to nebude nieco vazne lebo mama minule leto bola v solarku dost casto

Strana
z2
oliviakatka
2. feb 2023

Našla som si nepekné znamienka ktoré veľmi rýchlo zmenili veľkosť, tvár aj farbu... Odkladala som to dosť dlho kým sa nezačali zapaľovať, svrbieť, paliť. Išla som ku kožnej ktorá na ne ani nepozrela dermoskopom. Šla som pre istotu na súkromnú kliniku. Termín som mala do týždňa. Som 2 dní po vybere a čakám na výsledky 🙂
Rozprávala som sa s doktorom, hovoril že vyberal znamienka ktoré boli už na prvý pohľad zle a výsledky dopadli dobre ale stretol sa aj s prípadmi kedy to vôbec nevyzeralo zle a výsledky prišli pozitívne. Nech to mamina nepodceni. Prinajhoršom je liečba v počiatočnom štádiu veľmi úspešná. Keď sa to krvou rozšíri po celom tele, tam už väčšinou niet pomoci.

Zákrok je bezbolestný a trvá asi 10 minút.

taktotedanie
2. feb 2023

Autorka na kozne vysetrenie nepotrebujete vymenny listok
Stale je kopa koznych lekarov, ktori neobjednavaju staci rano prist a zobrat cislo

joannita
2. feb 2023

@monillia omg. Dobre. Zoberu ju zajtra. 🤦‍♀️
Nevsimaj si moj prispevok. Zoberu ju zajtra a vsetko je vyriesene 🤦‍♀️

taktotedanie
2. feb 2023

@monillia aj u nas tak pracuju rovno 3 kozne takto
Rano vylozia 30 cisel neujde sa ides skusat na dalsi den
Ak sa ujde cislo vysetri bez problemov

simca06022011
2. feb 2023

@taktotedanie u vas, u nas sa objednava tak minimalne mesiac dopredu. Minimalne. Ani len v nemocnici skor termin ako o takmer 2 mesiace sme nedostali... praveze KOPA takychto lekarov uz davno nie je. A koznych uz vobec nie, kedze daaaavno nevysetruju 30 pacientov, nakolko sukromni lekari maju poobjednavanych kopec zakrokov a netrvaju 10minut. TO by si teda mohla vediet...

Ale to je jedno, fakt je ze uz dokonca su na to aj aplikacie do mobilov, ktore dokazu podozrive znamienka oznacit, su na to programy, ktore pouzivaju aj lekari. Ako prva pomoc doma staci... je jasne, ze konecne slovo ma lekar a treba tam ist. Ale ani ten lekar nie je neomyliny a banalizuje sa casto aj vazny problem, alebo naopak a iny lekar postupuje inak... cize ano aj podla fotky vidno napr. pri tych vonkajsich zmenach urcite ci je to ok alebo nie... ved podla tvaru a zafarbenia je prva kontrola uz zrakom... az potom beru dermatoskop do ruky..

taktotedanie
2. feb 2023

@simca06022011 funguje “turistika za lekarmi” nevidim problem
Existuju sukromne kliniky max do tyzdna termin
Vsetko sa da len treba chciet
Ale samodisgnostika-najlepsia diagnostika ale ked je nejaky problem Slovak stoji prvy v ambulancii uz o 6:00hod a ako prvy klope na dvere, kde je napisane NEKLOPAT a dpzaduje sa vysetrenia a samozrejme zadarmo
Ak uz je neskoro alebo mu nebude vyhovene samozrejme “podam staznost na udzs” a zavolam si aj telku k tomu aby nakydal na slovenske zdravotnictvo

oliviakatka
2. feb 2023

Ak ste z východu, napíš mi 🙂) objednanie presne na čas, príjemné prostredie. Možno mamine skôr vadí sedieť niekde pol dňa v čakárni.

autor
2. feb 2023

@oliviakatka stredne slovensko

monillia
2. feb 2023

@autor napíš aspoň okres,možno ti niektorá z diskutujucich poradí dr

autor
2. feb 2023

banska bystrica

simca06022011
2. feb 2023

No a sme doma, normalne jej povedz, ze ju proste objednas a pojdete tam, ved ked je to ok, nema sa coho bat. Znamienka sa kremami neliecia... A objednaj ju hned, nech to ma do leta vyriesene, v lete jej s tym ani len nebudu chciet nic robit ak to bude "nejasne". Inak v ZV je chirurg, aj vysetruje znamienka a aj ich hned vybera, sice ja som tam bola s inym ale rodinni prislusnici chodia :D

daniela2202
2. feb 2023

Povedz mamičke nech ešte dobre čaká, môj otec čakal a zomrel na melanóm

rado72
10. sep 2023

Dobrý deň. Na predkoleni sa mi spravilo nejaké zvláštne znamienko alebo vyrastok v priebehu mesiaca. Neviete, čo to môže byť?

rado72
10. sep 2023

Neboli to,ani nesvrbi.

victoriab
10. sep 2023

moja mama mala skarede znamienko na chrbte, zacalo sa jej rozliezat, na stastie, vcas ho dala vybrat, museli jej sice potom vybrat aj lymfaticke uzliny pod pazuchami a dozivotne bola na onkologii kontrolovana, avsak kedze pisem v minulom case, uz medzi nami nie je, s vajecnikmi totiz uz vcas nesla...

Strana
z2