icon

Neprimeraná chuť na sladké

babulka82
5. jan 2014

viete poradit niečo aby mi nechutilo sladke ? nemam pevnu volu . ☹

adeala
5. jan 2014

@babulka82 mne pomohli iba žuvačky.. ale to tiež nie je dobrá rada, pretože teraz som závislá na tých 😅

nikawero12
5. jan 2014

@babulka82 Chuť na sladké znižuje užívanie chrómu.

zutera
5. jan 2014

Tak toto mě trápí taky☹.Abnormálně miluju sladké

babulka82
autor
5. jan 2014

@zutera mne to už ide riadne na nervy ,nechcem to jest ale stale mi chuti 😒

bonnie1
5. jan 2014

Ani ja nemam.. uz pred tehu to bolo zle ale pocas neho sa to vystupnovalo.. mne chutil an sirup na testovanie cukrovky..a po jeho skonceni som si dala vineu a karamelovu milku..a ostalo mi to aj rok po porode. A este som sa naucila pit sladke vody :( jedina utecha je ze na postave to nevidno.hoci Ako kazda zena si prajem aspon o dve kg menej..mozno ked prestanem kojit chut na sladke odide ;)

zivika
5. jan 2014

Neviem, ale ked je to az chorobna chut, mozno by bolo dobre ist ku doktorovi, ci nie je nejaky problem...pokial je vsetko ok a je to len "zavislost", tak asi len kompletna zmena jedalnicka, kedze silna chut na sladke je reakcia tela na nedostatok energie a potrebuje rychlo dobit cukry...ale to som ti asi moc nepomohla, ze 😅

zutera
5. jan 2014

@babulka82 co ti povím, já potajmu vyjedam dětem sladké ☹.Jsem nemozna, už jsem zkoušela i biochrom, a nic nezabralo.Kdybych nejedla sladké jsem poloviční, nejhorší je ta chuť po jídle a večer. Taky bych brala všechno co by zabralo

babulka82
autor
5. jan 2014

@bonnie1
@zivika ja kojim a dost často vstavam v noci k synčekovi.Asi si telo tym dobija energiu ,inak si to neviem vysvetlit .Ale aj tak mi to vadi,Na postave to vidno neni ale to neznamena že je to zdrave. 😅

babulka82
autor
5. jan 2014

@zutera aj mne chuti vžy po normalnom jedle ešte sladke.

anjelicek26
5. jan 2014

@babulka82 - zvysenu chut na sladke sposobuju napriklad parazity. A teda nocne kojenie je samozrejme dovod nr.1 Ak mas sancu si radsej pripravit zdrave sladke - ovocie, detsku vyzivu, jogurt .. co do seba v noci hodis, tak to uz bude krok vpred ;)

zutera
5. jan 2014

@babulka82 tak jako mě🙂

zivika
5. jan 2014

@babulka82 tak potom to je jasne, si uplne zdrava, len popri babatku doplnas energiu cukrami...ale zavidim ti, ze ti to na postave nie je vidno, na mna sa nalepi pol kila uz len ked pozriem na horalku 😀 mozes skusit jest viacej potravin s pomalymi cukrami (nizkym glykemickym indexom), takze zelenina, ovocie, orechy, cestoviny, mliecne vyrobky...ale treba k tomu aj troskutej pevnej vole, lebo kym si telo zvykne, chvilku to potrva...ja ked som zacinala, tak som si dala jogurt, alebo jablko, nech zazeniem chut na sladke a po 5tich minutach som si dala cokoladku 😀 aj teraz mam este sem-tam take stavy 🙂

veverka24
5. jan 2014

Pomohlo mi, ze som si zacala citat zlozenie potravin.. Uz mi polovica sladkosti nechuti.. Teraz mam skor problem, ze aku si kupit ...;)

sisaha
5. jan 2014

@babulka82 nekupuj si to..a nemusis riesit ako odolat.. miesto toho maj radsej susene ovocie..

liz_lemon
5. jan 2014

@veverka24 najlepsie je si upiect 🙂

k_a_j_k_a
5. jan 2014

Ja mam tento isty problem. Pokial si nedam, tak je vsetko OK, ale akonahle nieco zjem, tak je zle. Najhorsie je to po jedle a ku kave. A kedze s MM pijeme aj caro alebo bezkofeinovu, tak mame kavu aj 3x denne. Ked som kojila, bolo to dobre, horsie bolo, ked som prestala kojit. Vtedy som uz ubytok nemala, ale jedla som sladke rovnako. A uklada sa mi to na bruchu :( Inak sa stravujeme zdravo, vela zeleniny, ale kamenom urazu je u mna ta hrozna chut na sladke. Som na nom zavisla 🙂
Ale starnem, lebo kedysi som zjedla na posedenie celu cokoladu, co teraz uz nezvladam 🙂
@sisaha my sladke takmer vobec nekupujeme, vsetko sladke u nas dostavaju deti. Uz sme sa dostali aj do stavu, ze sme vela toho vyhadzovali. Dokonca teraz, pred Mikulasom sme vyhadzovali detom veci, co dostali na Mikulasa rok dozadu. U nas si proste stari rodicia nedaju povedat.

mariannamarunova
6. jan 2014

☹ ja sa toho tiež neviem zbaviť a už mi to ide na nervy pripadám si ako keby som bola na tom drogovo závisla

mamazem
8. jan 2014

Ako malú pomoc viem ponúknuť špeciálne namiešaný bylinný čaj Antimls, obsahuje iba bylinky, ktoré tlmia chuť na sladké. Nájdete u nás na mamazem.

betati
8. jan 2014

@babulka82 súhasím s @zivika. Upraviť zloženie stravy, jesť potraviny s nízkym GI. Dbať na to, aby hladina cukru nekolísala.Mne to tiež pomáha.
A ak by úprava stravy nepomohla, viem Ti ponúknuť výborný čajík 🙂