Neriešená ďalekozrakosť (+3.25) a točenie hlavy

8. júl 2022

Zienky mesiac sa trapia tocaky ale ze poriadne.
Neuro ok a poslali ma na ocne nakolko som mala pocit ze mi zavrate spustaju predmety a ludia ktory ku mne idu na blizsie.
Cakam na okuluare a modlim sa nexh zavrate skoncia 😔.
Nemate skusenost podobnu zsby oci spustali taketo siknejsie zavrate ?

janickacrazy
8. júl 2022

to si doteraz žiadne okuliare nemala? ved to je dosť veľká dioptria, ja mám do diaľky a ked som mala zle namerané dioptrie, tak ma strašne bolela hlava, ale úplne brutal, podľa mna to máš z tých očí pravdepodobne, lekára si sa nepýtala, ked si tam bola, či to može byť z toho?

kabba
8. júl 2022

Ano, aj s nizsimi dioptriami. Preco si okuliare neriesila uz skor? Vsak to si musela citit, ze ich potrebujes.nechala si to zajst moc daleko. Oko nevedelo zaostrit, dostalo sa do krcu. Byvaju z toho aj riadne migreny, nielen tocenie hlavy. Teraz ked dostanes okuliare, ociam sa ulavi a prejdu vsetky tieto priznaky. Len necakaj hned zazraky. Budes si aj dlhsie zvykat na okuliare, kvoli vyske dioptrie a preto, ze si neni zvyknuta. Zo zaciatku sa to mozno hned nezmeni, ale po 10 dnoch urcite pocitis zmenu, ak mas spravnu korekciu.

autor
8. júl 2022

@janickacrazy
@kabba ano on mi povedal ze s najvacsou pravdepodobnostou je to tym. Nemala som okuliare. Blizim sa k 40 ale nemala som pocit ze mam problem. Hlava ma bolievala casto aj oci stipavali. Ale zhorsenie zraku som nevnimala. Az prisli zo dna na den zavrate. Mne len fakt vrta hlavou ci silne tocenie hlavy moze byt z oci.
V noci sa mi hlava netoci, v leze tiez vobec. Ale ked mam kracat a zaostrovat dovidenia. Tlak v ociach a tocaky. Chodim ako po vode :(

janickacrazy
8. júl 2022

a to si videla normálne čítať pre takých dioptriách? to mi príde zvláštne teda

autor
8. júl 2022

@janickacrazy potom som si skusala uz davat pismo blizsie k ociam a rozmazavalo sa. Ale dovtedy ma to nenapadlo. Az kym som sa nezacala pozorovat co mi tie zavrate spusta. Ja som fotografka a noci a PC boli vela vela. Asi to to prehnala :( No tieto stavy ak su z oci a prejdu okuliarmi tak sa znova narodim.

janickacrazy
8. júl 2022

no ved uvidíš, ked dostaneš tie okuliare, ak to neprejde ani potom, tak obehať lekárov, tlak máš v poriadku? to si možeš dať skontrolovať alebo zmerať aj sama, ak máš doma tlakomer

nwnw
8. júl 2022

A isto to mas z oci? U mna to bol nedostatok Mg a to som brala magnezko z lekarne. Zabralo Stop krcom forte a potom Magnosolv

autor
8. júl 2022

@janickacrazy Tlak mam ok.

autor
8. júl 2022

@nwnw Magnezko aj Decko uzivam denne.

autor
8. júl 2022

@janickacrazy Najskor ma riesil neurolog. Odbery, ct mozgu, vysetrenia negativne. Ked som popisovala nadalej stavy odoslal ma na ocne.

lukbe
10. júl 2022

Bolo vyšetrenie aj na vnútorné ucho a krčnú chrbticu? Mne vyšetrenie vnútorného ucha závraty vylúčilo,tak mi Dr. vysadila lieky.Potom som prišla na to, že príčinou je krčna chrbtica a začala som cvičiť.Pomaha to.Cviky mozem poslať v správe.