Nespavosť dva týždne po pôrode

katuska322
27. mar 2024

Ahojte, idem si sem po radu alebo vaše skúsenosti, som dva týždne po pôrode, v podstate od toho pôrodu nemôžem vôbec spať, spánok je prerušovaný a max 4 hodiny za noc, cez deň skúšam spať s malým, ale vôbec sa mi nedá, v noci je viackrát hore, krmime sa,kým zaspí, trvá to aj do dvoch hodín. Celý deň som unavená a chodím ako matoha, priateľ pomáha dosť, ale skrátka, mne sa nedá spať, volala som aj so svojím psychiatrom, keďže pred tehotenstvom som mala úzkostne stavy a tie sa, tým nedostatkom spánku opäť objavujú, brala som aj AD eliceu, v tehotenstve som ju vysadila, vravel, že zrejme sa k nej opäť vrátime, avšak dal mi na spanie stilnox, že si mám dávať pol tabletky, keď som si však čítala koľko nežiaducich účinkov to má, mam strach to brať, hlavne keď sa snažím dojčiť. Máte niektorá podobný problém, prip ako ste to riešili? Mali ste aj nejaké lieky na spanie, ktoré neboli návykové?

blaazi
27. mar 2024

@katuska322 mala som tieto stavy, plus navaly negat. spomienok na porod, ktore mi vyvolavali zachvaty placu. Zvysila som v podstatnej miere magnezium (mam na predpis Magnosolv). Kedze som nechcela riskovat ze to skonci antidepresivami (brala som v minulosti), rozhodla som sa brat bylinkove tabletky proti uzkosti s obsahom valerianky. Na obale sa sice uvadzalo, ze nie je vhodne pre tehotne a dojciace (z dovody nedostatku klinickych udajov) , ale riskla som to. Dcerka je v poriadku (ma teraz 17m) a ja som sa postupne dala dokopy a vyhla antidepresivam.

mabenn
27. mar 2024

ja by som lieky na spanie pri malom babatku nebrala...nespavost je urcita forma materstav prve mesiace az roky, nechcem zlahcovat to, aky to ma na teba vplyv, ale pohladat skor nejake prirodne metody ukludnenia sa a oddychu pocas dna...mne syn prvu noc prespal v 3rokoch, boli obdobia ked som ho 10x za noc tisila...zvaz...4hod za noc max je v tomto obdobi normalne bohuzial

betulinka1
27. mar 2024

@katuska322 Skus sa ukludnit. Mozog ide a ide, preto nevies zaspať. Treba ho zastavit. Daj si sluchadla a Skus pri zaspávaní pocuvat Martina Lajprika hypnozy na zaspavanie alebo aj pocas dna ma tam rozne videa aj o uzkostiach, nespavosti, atd….

basulaak
27. mar 2024

@katuska322 brala som melatonin v spreji dr. Theiss, pod podmienkou, ze som nespala spolu s babom v jednej posteli. Tiez som mala problem upadnut do spanku. Verim ze kvoli vysokemu kortizolu. Robievala som aj dychove cvicenia na lepsie zaspatie .po polroku cca sa to pomaly normalizovalo. Pomahal mi ten melatonin aj psychicky, ze skm si nieco dala a zaspim.