Odpadnutie po očkovaní
Ahojte, dnes ráno som bola na očkovanie Pfizerom 2 dávka a odpadla som. Mala som vysoký tlak. Ležala som tam asi 20 minút a pustili. Stále sa necítim dobre. Je to normálna reakcia ? Pri prvej sa mi to nestalo
@lilke ja dúfam, že to bol len ten stres..
Ja som bola na prvej este v maji a som tu ziva a zdrava a ziadne neziaduce ucinky okrem bolesti v mieste vpichu po pfizerovi som nemala. Odpadla som tak klasicky ako aj po odbere krvi. Zalial ma pot, oblialo teplo a bum. Prebudila som sa s nohami hore obklopena ludmi v skafandroch 😁 Takze fakt sa nemusis bat. Ja som sa zlozila aj po tetanovke
Jasnéééé...jasné,že je to bežné....divné by bolo,keby si neodpadla...teraz je všetko naopak🤪🙃 tu si ani nikto nedovolí spochybniť,že to mohla byť závažná reakcia na očkovanie😁
Pokiaľ si odpadla v minulosti aj po fraxiparine a magnéziu, nepredpokladám, že by to mohlo mať niečo spoločné s očkovacou látkou.
Strach je uplne prirodzeny .Ja som dlho nebola zmierena s tymto ockovanim a veru keby chce dakto ockovat nasilu v tej chvili by so mnou kleplo.
Potom prislo jedno rano a manzelovi veavim pocuj ak nebude rada v ockovacom dam sa pichnut kukal na mňa ak puk v tej chvili.
A dali sme sa v ten den obaja a fakt v ockovacom v ten den nebola skoro ani noha 😁.
Tretiu davku som mala tiez obavu a tiez prisla chvila ,ze aaaa idem a nic nebolo ani mne ani drahemu.Ja musim tiez byt na to pripravena urcite nie nic nasilu.A ak si vnimala ockovanie tak,ze to citis ako tlak od okolia moze byt,ze ten vysoky tlak sposobil strach.
Jednoznacne treba ist ku dr.radsej skor ako neskoro.Nech skontroluje radsej.
Keďže tebe sa to už stalo po fraxiparine aj po magneziu( co sa bežne ľuďom nestava) tak je veľmi pravdepodobné ze to je stres, ale k lekárovi by som na tvojom mieste išla... pre tvoj kľud.
Keď si odpadla aj pri iných injekciách, tak by som v tom nehľadala súvislosť máš to psychické zo stresu.Neurol si si mala dať o dosť dopredu aspoň včera poobede, večer a dnes ráno
Ďakujem, určite pôjdem pre istotu k lekárovi. Nech som kludnejsia.
nemohla si byt velmi vystresovana, lebo to aj zdravotnici z tade opisovali, ze vela ludi to ma proste zo stresu. NEmysli na to a klud, odreaguj sa 🙂
Keby sa nieco objavilo, tak lekar skontroluje. Ono utekat vystresovana k lekarovi terza aj tak nema zmysel, uz len z tej paniky ti zase vyskoci tlak a nameraju sa hluposti. A kludnejsia nebudes ako budes sledovat ten tlakomer.
@simca06022011 ja viem že velmi stresujem. Vždy sa bojím keď mi niečo pichajú. A zistili tiež tetaniu tak možno aj to k tomu dopomohlo
@luccija no dala som len ráno 0,25 mg. Asi moc nezabral
no vidis... tak vies z coho to mas.
nie je to psychika. Priblizne 4-5 minut po podania davky dostanes naval tepla a citelne vies, ze mas po ockovani. To sedenie v cakarni nie je len tak. Ja som mala pocit, ze mi opuchol jazyk a nemohla som poriadne dychat, muzovi bolo na odpadnutie. Ja som si kupila ladovu kavu uz rovno pri druhej davke, muz si studenu zobral vodu a po ockovani si isiel oplachnut tvar aby sa schladil. Pomohlo.
@rebeca40 mala som pól roka dozadu tlakový holter 24hod. Presne kvôli takýmto výkyvom. Výsledky som mala v poriadku a poslali ma k neurológovi kde zistili tetaniu. Vraj je to len stres. Ja sa skôr bojím, ako zareagujem na to očkovanie 😞
@kittykat22 ja som po 5 minútach odpadla. Ale bol to len bežný kolaps, nebola som v bezvedomí. Len sa mi zatočila hlava a zahmlelo pred očami. Už som vedela, že je zle.
ano ano, aj u nas bola kriza po tych 5 minutach. Ja som mala taku paniku ze sa nenadychnem, ze mi srdce bilo ako o zavod. Musela som sa na 10x ukludnovat, ze sa mi to len zda. Nakoniec som to zvladla, ale mala som na male aby som nechytila hystericky zachvat. Ale vsetko je nakoniec ok. Neboj, aj ty budes ok.
Podla vsetkych naznakov, ci si opisala, si proste hystercila. A NIE JE PRAVDA, ze sa bezne odpadava. Nam odpadne 1 z 3000 ludi. Aj to hysterky, co kolabuju uz pred podanim. Aj to neodpadne, len nam pivie, ze jej je zle a boji sa, ze odpadne.
Proste zafungovala ti psychika, vykyvy tlaku s tym suvisiaci atd....
@stanulienkat nebola som hystericka ale bála som sa. Chcela som sa ukľudniť ale nešlo to. Akonáhle som sa postavila už som bola zemi. Samozrejme hneď ešte väčší strach. Mne vraveli keď som tam ležala, že sa im to stáva bežne, že im tam ľudia odpadávajú
@zuzanockamt pozri si co napísala samotná autorka, stáva sa to často. A problémy s tlakom aj dlhodobé sú až príliš časté.
@jankapepe Čiže je podľa tebe normálne po vakcinácii skolabovať?
No neurol pred ockovanim asi tiez nie je uplne stastna volba. Tak to bolo vsetko asi skor psychickeho povodu.
@zuzanockamt nikde nepíšem že to je normálne 🤔 píšem že to je pri covid,, vacinach,, bežné.
Nikde tam nie je rovná sa!
... A ľuďom je to jedno.... Idu aj tak....
@stanulienkat máš odsledovaných aj tých čo sa im to stalo následne doma? Asi nie, že?
Odpadnut si mohla z toho stresu. Su to normalne diagnozy ako syndrom bieleho plasta. Tlak mas v poriadku,ale akonahle prides k lekarovi,tak tlak v zavratnych vyskach. Takisto je to s ihlami. Niekto ked zbada ihlu,vyskoci tlak. Vysoky tlak ako neziaduci ucinok po ockovani sa zvycajne prejavi po tyzdnoch,nebyva to hned.
Ahoj napis mi správu 🙂 potom ti napíšem bližšie info 😇
Asi si odpadla zo stresu a strachu...aj mojmu synovi sa to v lete stalo...dost sa zlakol...dali ho lezat, vypit vodu a bol v pohode...vraj sa to mladym stava dost casto...nie si prva ani posledna...inac potom nemal ziadnu reakciu...bol uplne v pohode

Určite si to nahlas ako vedľajší účinok. Známa, 17-r. babenka, od podania 2.davky hocikedy odpadne. Bez výstrahy. Priala by som ti, nech je to iba psychika. 🤞