icon

Omyl lekára so zlým výsledkom

2. júl 2025

Zažila som u lekára šok. Mal mi poslat emailom výsledky vyšetrenia ale poslal mi výsledok úplne iného človeka. Volala som mu a upozornila ho na to. Pol dňa som urgovala sestričku, kým mi došiel papier ale už si nie som istá či je to môj výsledok. Podotýkam, že ide o vyšetrenie, ktoré môže odhaliť vážnu, život ohrozujúcu chorobu. Oba výsledky boli dobre, ale stále rozmýšľam nad tým, že čo by bolo keby jeden z nás dvoch pacientov bol chorý a dojde mu výsledok že je v poriadku .. Mám to riešiť? S právnikom? Ide o súkromnú drahu kliniku. Poradíte?

Strana
z3
cukroska
2. júl 2025

Ja by som určite negatívnu energiu memíňala týmto.Nemá sa také stávať, ale stane. Sj oni sú ľudia. Stalo sa nám dj rodine oveľa horšie veci ohľadom zdravotníctva .Hromžili sme, boli nahnevaný..Ale stalo sa.Nie nikto v mojom okolí by to neurobil.

deti95060810
2. júl 2025

s právnikom? čo chceš dosiahnuť?
max. by som napísala list na vedenie drahej kliniky a všetko im opísala. počkala si na ich vyjadrenie - možno niečo navrhnú.

autor
2. júl 2025
@deti95060810

s právnikom? čo chceš dosiahnuť?
max. by som napísala list na vedenie drahej kliniky a všetko im opísala. počkala si na ich vyjadrenie - možno niečo navrhnú.

@deti95060810 chcem dosiahnuť aby sa to už nestalo. Lebo ide o život. Ak by mi prišli dobré výsledky a ja by som bola reálne vážne chorá..... Nič príjemné, že... A najmä oni mi nechceli najprv veriť vôbec.

pribinak
2. júl 2025

Proste zlyhal ľudsky faktor ….niekto nie je dokonalý a bezchybny….ani Ty

Upozornila si ich na chybu, super.

Čo konkrétne chceš rieist s právnikom?

autor
2. júl 2025
@cukroska

Ja by som určite negatívnu energiu memíňala týmto.Nemá sa také stávať, ale stane. Sj oni sú ľudia. Stalo sa nám dj rodine oveľa horšie veci ohľadom zdravotníctva .Hromžili sme, boli nahnevaný..Ale stalo sa.Nie nikto v mojom okolí by to neurobil.

@cukroska ďakujem za názor. Zvažujem čo spravím.

cukroska
2. júl 2025

Dôležité, že sa nestalo nič ,mohlo..ale nestalo. A keby bolo keby...Veď to dopadlo dobre tak..čo vlastne chceš riešiť. .

autor
2. júl 2025
@pribinak

Proste zlyhal ľudsky faktor ….niekto nie je dokonalý a bezchybny….ani Ty

Upozornila si ich na chybu, super.

Čo konkrétne chceš rieist s právnikom?

@pribinak boli aj nepríjemní keď som tam prišla, zaplatila som veľa peňazí a musím riešiť toto? Čakala som profesionálny prístup a teraz vôbec nemám istotu že mi došli moje výsledky lebo sa ospravedlňovali tým že nestíhajú. Chcela by si byť na mojom mieste a byť v neistote že či si zdravá alebo nie?

autor
2. júl 2025
@cukroska

Dôležité, že sa nestalo nič ,mohlo..ale nestalo. A keby bolo keby...Veď to dopadlo dobre tak..čo vlastne chceš riešiť. .

@cukroska papier s vraj naozaj mojimi výsledkami mi ooslali taký divný a tak podobný tomu predchádzajúcemu že nemám istotu že je to naozaj tak...

cukroska
2. júl 2025

No neviem..
Urob ako uznáš za vhodné, ak to to zato stojí..proste stalo sa.Ja by som max.napisala recenziu, aj to možno len v prvotnom hneve a šoku. Ale asi skôr nie.

belasy_motylik
2. júl 2025

Stalo sa mi, počas riešenia akútneho zdravotného problému som bola poslaná po moje výsledky krvi, našťastie ja a našťastie som mala v čakárni čas kým ma zavolali dovnútra, tak som si ich preštudovala, výsledky katastrofálne, hodnoty tak na zomretie, ale nakoniec som si všimla že nesedelo rodné číslo, inak všetky údaje áno. Upozornila som na to lekárku v ambulancii a moje výsledky boli ešte v laboratóriu a našťastie oveľa lepšie. Nerobila som z toho nič, vedeli o tom, to bolo podstatné. Nebola by som naivná že nech by som urobila čokoľvek tak by sa to už nestalo. Chyby sa budú diať všade a v každej oblasti kde sa nachádza ľudský faktor. A podobné skúsenosti mám viaceré, napríklad keď si nás ako rodičov po dlhej dobe hospitalizácie nášho dieťaťa po jeho narodení zavolal pred prepustením sám primár rizikového oddelenia novorodencov aby nás oboznámil s priebehom hospitalizácie, zdravotným stavom nášho dieťaťa a všetkého podstatného, bol to dlhý a podrobný rozhovor, keďže sme si brali ešte stále dieťa v rizikovom stave ... a až na oddelení som zistila a aj to len tým že mi nesedela jedna vec, že nám rozprával o dieťatku z vedľajšej izby.

autor
2. júl 2025
@belasy_motylik

Stalo sa mi, počas riešenia akútneho zdravotného problému som bola poslaná po moje výsledky krvi, našťastie ja a našťastie som mala v čakárni čas kým ma zavolali dovnútra, tak som si ich preštudovala, výsledky katastrofálne, hodnoty tak na zomretie, ale nakoniec som si všimla že nesedelo rodné číslo, inak všetky údaje áno. Upozornila som na to lekárku v ambulancii a moje výsledky boli ešte v laboratóriu a našťastie oveľa lepšie. Nerobila som z toho nič, vedeli o tom, to bolo podstatné. Nebola by som naivná že nech by som urobila čokoľvek tak by sa to už nestalo. Chyby sa budú diať všade a v každej oblasti kde sa nachádza ľudský faktor. A podobné skúsenosti mám viaceré, napríklad keď si nás ako rodičov po dlhej dobe hospitalizácie nášho dieťaťa po jeho narodení zavolal pred prepustením sám primár rizikového oddelenia novorodencov aby nás oboznámil s priebehom hospitalizácie, zdravotným stavom nášho dieťaťa a všetkého podstatného, bol to dlhý a podrobný rozhovor, keďže sme si brali ešte stále dieťa v rizikovom stave ... a až na oddelení som zistila a aj to len tým že mi nesedela jedna vec, že nám rozprával o dieťatku z vedľajšej izby.

@belasy_motylik ďakujem za zdieľanie ....len v mojom.pripade išlo o život. Ak by som bola zdravá a došli by mi zle výsledky niekoho iného, liečba by ma mohla zabiť. A oni si to nevšimli lebo nestíhajú?

slovakboy
2. júl 2025

Určite to rieš. Nabudúce to môže byt horšie. Nemusíš to hneď riešiť s právnikom, ale nemalo by sa to zametať pod koberec. Jednoducho v dobrom napíš vedeniu kliniky, že sa také niečo stalo, že chápeš, že môže človek zlyhať, ale ak existuje GDPR musí to klinika riešiť nejako systémovo. Týmto listom môžeš v budúcnosti argumentovať ak by sa to opakovalo tebe alebo niekomu inemu. Môžeš im aj napísať, že chceš ospravedlnenie alebo záruku, že sa to už nestane aby ti dali odpoved. Môžeš sa aj vyhrážať, že to zatiaľ neposielaš nikde vyššie ale chceš od nich vyjadrenie. Tak budeš spokojná. Držať hubu a krok pred tými čo o nás rozhodujú to je také slovenské a zbabelé. Hovorím nemusíš ísť do konfliktu ale slušne to riešiť. Uvidíš ako bude nabudúce lekár k tebe opatrný. Bude na teba mierne nahnevaný, ale bude mať pred tebou rešpekt. A keď je normálny tak ani nahnevaný nebude. On dobre vie čo spískal nechal to na sestričku a dúfa že budeš ticho. Pre lekára nie je príjemné aby sa o ňom hovorilo v takýchto súvislostiach. Aj keď nik z toho nebude robiť vojnu. Len to treba nenechať bez povšimnutia. Sme tu my občania a vidíme.

belasy_motylik
2. júl 2025

Mňa by tiež liečili podľa výsledkov niekoho iného. A s diametrálne rozdielnymi výsledkami. Liečbu som mala dosť invazívnu aj s tými mojimi, tobôž si neviem predstaviť tú s cudzími. Ťažko povedať kde v tomto prípade nastane chyba. Ťažko sa to zisťuje, ešte ťažšie dokazuje, keďže je to procesový systém.

karolinakr_ba
2. júl 2025

Nuz ano, chapem, ze aj oni su len ludia, no cudujem sa ako by to ine zeny neriesili. Neskusali ste sa informovat o moznosti opatovneho vysetrenia (na ich naklady)..
Inak u nas v rodine sa stalo, ze do ocinovej karty boli zalozene vysledky ineho pana s rovnakym menom ako to jeho, no to bolo jedine, co sedelo.. Vtedy som sa tiez cudovala, ze to ine udaje neskontrolovala sestricka-aspon nieco okrem mena..

pribinak
2. júl 2025

Ja chápem že si nahnevaná, že urobili chybu, mohlo to dopadnút všelijako…
ale čo konkrétne chceš rieisit s právnikom ….trestny Čin sa nestal

Dala by som zlu recenziu, napísala na vedenie kliniky, ale viac asi nemáš čo urobiť

autor
2. júl 2025
@slovakboy

Určite to rieš. Nabudúce to môže byt horšie. Nemusíš to hneď riešiť s právnikom, ale nemalo by sa to zametať pod koberec. Jednoducho v dobrom napíš vedeniu kliniky, že sa také niečo stalo, že chápeš, že môže človek zlyhať, ale ak existuje GDPR musí to klinika riešiť nejako systémovo. Týmto listom môžeš v budúcnosti argumentovať ak by sa to opakovalo tebe alebo niekomu inemu. Môžeš im aj napísať, že chceš ospravedlnenie alebo záruku, že sa to už nestane aby ti dali odpoved. Môžeš sa aj vyhrážať, že to zatiaľ neposielaš nikde vyššie ale chceš od nich vyjadrenie. Tak budeš spokojná. Držať hubu a krok pred tými čo o nás rozhodujú to je také slovenské a zbabelé. Hovorím nemusíš ísť do konfliktu ale slušne to riešiť. Uvidíš ako bude nabudúce lekár k tebe opatrný. Bude na teba mierne nahnevaný, ale bude mať pred tebou rešpekt. A keď je normálny tak ani nahnevaný nebude. On dobre vie čo spískal nechal to na sestričku a dúfa že budeš ticho. Pre lekára nie je príjemné aby sa o ňom hovorilo v takýchto súvislostiach. Aj keď nik z toho nebude robiť vojnu. Len to treba nenechať bez povšimnutia. Sme tu my občania a vidíme.

@slovakboy ďakujem za názor, zrejme spravím ako radis.

autor
2. júl 2025
@karolinakr_ba

Nuz ano, chapem, ze aj oni su len ludia, no cudujem sa ako by to ine zeny neriesili. Neskusali ste sa informovat o moznosti opatovneho vysetrenia (na ich naklady)..
Inak u nas v rodine sa stalo, ze do ocinovej karty boli zalozene vysledky ineho pana s rovnakym menom ako to jeho, no to bolo jedine, co sedelo.. Vtedy som sa tiez cudovala, ze to ine udaje neskontrolovala sestricka-aspon nieco okrem mena..

@karolinakr_ba nemôžem to podstúpiť ešte raz. Je to veľmi invazivne vyšetrenie ktoré môžeš podstúpiť len raz za pár rokov. Inak by som to samozrejme urobila takto.

autor
2. júl 2025
@pribinak

Ja chápem že si nahnevaná, že urobili chybu, mohlo to dopadnút všelijako…
ale čo konkrétne chceš rieisit s právnikom ….trestny Čin sa nestal

Dala by som zlu recenziu, napísala na vedenie kliniky, ale viac asi nemáš čo urobiť

@pribinak zlá recenzia bude určite.

bielasovicka
2. júl 2025

Ja neviem, fakt si niekto myslí, že v súkromnej ambulancii bude všetko ok? Nie nebude. Aj oni sú taky lekári ako druhí.

autor
2. júl 2025
@bielasovicka

Ja neviem, fakt si niekto myslí, že v súkromnej ambulancii bude všetko ok? Nie nebude. Aj oni sú taky lekári ako druhí.

@bielasovicka asi som naivná ale ja som si naozaj myslela že keď zaplatím nemalé peniaze že sa.nieco také nestane.

bielasovicka
2. júl 2025

Tiež som bola v súkromnej klinike, plno peňazí som platila, a veru nebola som spokojná. Človek si myslí, že keď zaplatí tak pôjde všetko ako po masle,no prd makový. ale už viem, že to tak nie je. Už sa vyhýbam súkromným klinikam.

bielasovicka
2. júl 2025

A napísala som veru zlu recenziu. Pod svojim menom.

miriamzba
2. júl 2025

Ale veď toto mohlo mať aj neprijemne následky. Ja chápem že pre nich sú prioritne platy a nie nejaký pacient, veď tí boli aj budú, ale tých "omylov" a zanedbani v zdravotnictve pribuda a to žiaľ aj fatalnych. Súhlasím, že zametat to pod koberec nie je v poriadku, je otázka času kedy sa to vypomsti. Klobuk dolu pred Tvojou uvedomelostou.
Dá sa to riešiť medializaciou, možno aj s pravnikom, lebo gdpr, aj keď to je na dlhé lakte, alebo aspoň recenziou.

vler
2. júl 2025

Takze boli neprijemni po tom co si ich upozornila na ICH chybu ktora mohla viest k tomu ze Ti mohli poskodit zdravie?! Prinajmensom, od sukromneho zariadenia, by som ocakavala uprimne ospravedlnenie od srdca s uistenim ze presetria ako sa nieco take mohlo stat a nastavia si svoje fungovanie tak aby sa takato chyba nemohla opakovat

abbey1
2. júl 2025

Neter toto zažila v Prahe. Zlý výsledok dali neterke s podobným menom.

letfenixa
2. júl 2025

Zamena výsledkov je podľa mňa viac ako bežná, v našej rodine sa to stalo už každému. Vlani bol syn na operácii mandlí, na oddelení boli DVAJA a aj tak nám zamenili prepustacie správy. Našťastie som si to všimla. Dokonca, keď som ho rodila - sekciou, tiež sme boli dve naplánované, ja som išla prvá a synovi dali na ruku náramok s menom toho druhého, ešte nenarodeneho dieťaťa. To keby som si nevšimla, zrejme by nám ich vymenili, pretože on išiel na novorodenecké a ja na pooperačnu Jisku, žiadny bonding.

pieksamaki
3. júl 2025

A prečo si si neni istá ze su to tvoje výsledky? Sparovat to vieš na základe mena alebo iného identifikátora

majus2323
Autor odpoveď zmazal
mdse
3. júl 2025

Rovnako sa tí ľudia mýlia v súkromnej klinike, než v štátnej. Ak boli po upozornení nepríjemní, napíš recenziu. Inak k tej starostlivosti na súkromnej klinike, známy sa dal operovať v Rakúsku, lebo Rakúsko...a operoval ho tam chirurg z nášho slovenského mesta, ktorého ten známy poznal.

jvasenka
3. júl 2025

človek by čakal že ak si zaplatí dostane lepší prístup s služby.. preto to aj robí. bohužiaľ to platilo kedysi, teraz si človek zaplatí a je to miestami horsie ako v štátnej (okrem prostredia a vybavenia len dojem urobi človek). ja som rodila v súkromnej a spolu so mnou rodila ešte jedna baba a celý čas si nás plietli-rodili sme iba my dve..najviac ma dostalo keď mi povedala sestrička že som mala zelenú plodivú vodu (pri pôrode mi vravela dr že bola číra).. je to neprofesionálne

Strana
z3