icon

Opuchnuté nohy a kŕče: Čo robiť?

26. jan 2025

V posledných týždňoch mám stále bolesti nôh, stále mi je zima na nohy aj hrubývh ponožkách.Hlavne večer ak si sadnem uz ich neviem zohriať. Dokonca aj dvoje ponožky si dám, deku a oziaba ma nohy. Potom samozrejme chodím každú chvíľu na wc.Cez deň mám pocit opuchnutých (aj sú okolo členkov).Veľmi nepríjemné pocity,kŕče v noci.Detralex aj Magnezium beriem dlhodobo a nič. Stretli ste sa s tým? Bude to kŕčovými žilami?
Snažím sa veľa chodiť pešo, prácu mam tiež v stoji. Celý deň som.na nohách, ale predtým ma takto neboleli.

rebi789
26. jan 2025

Skús nosiť kompresné pančuchy

luccija
26. jan 2025

Môžeš mať žilovu nedostatočnosť choď k cievnemu.Ja som mala z dlhého sedenia, ale kŕčové žily nemám.

autor
26. jan 2025

@rebi789 Vyskúšam. Vďaka
@luccija Uz musim naozaj zájsť. Ja práveže mám kŕčové ale ptrd rokmi ma odbil ,ze to je nič, ze metličkové.Nevedela som uz existovať na nohy ako teraz.Predpísal Detralex a vybavené.Nerobil mi žiadne vyšetrenie ciev nic.

autor
26. jan 2025

@luccija A predpísal vám nato niečo? či pančuchy a lieky nejaké?Boli ste aj na angiológii však?

luccija
27. jan 2025

Áno, nosila som pančuchy a detralex.Vykladala si nohy v práci, nemať obuté topánky atď ..veľa chodiť, ja som sedela 12 tky v kancelárii a to mi nerobilo dobre tak som sa musela často prejsť, zdvihnúť nohy, mrvit prstami

lucka_ke
27. jan 2025

vyšetriť aj obličky, opuchy môžu byť aj z toho, čiež angiológia + urológia, nech ťa obvodný poposiela čím skôr

autor
27. jan 2025

@luccija Áno,ďakujem to všetko viem a snažím sa dodržiavať. Okrem pančúch teda.
Ja mám naopak prácu v stoji a keď mám stáť 12 hodín druhý deň som hotová aj v nočnej .Aj keď mám možnosť si sadnúť sedieť absolútne nemôžem .Nenormalne ma bolia nohy pod kolenami ,keď mám ich mám ohnuté.Snažím sa velmi veľa chodiť. Aj doma do večera si ani nesadnem.Musím už ísť čím skôr ďakujem.
@lucka_ke