icon

Panická porucha

nikolka2
14. sep 2012

Ahojte maminky ...chcela by som sa opytat ci trpí niektora mamicka tym ochorením ,,,ja som tu nasla diskusiu o nej , ale nikto mi neodpovedal ,,,prosím nestopnite mi tuto diskusiu ,,,fakt by som sa uz potrebovala sa s niekym o tom porozpravat ,,,je mi uz dost zle a by som bola velmi vdacna kedy mi maminky mohli pomoct ako sa stým popasovat ..dakujem krásne 🙂

ivanaportasikova
22. sep 2015

@babyangel Poznam to, ja som to iste prezivala, len ked som si zobrala Ibalgin. Tiez som citala najprv pribalovy letak, mysliac si, ze to bude v pohode. A prd. Pravy opak. Liek je v pohode, len nam sa to v psychike vsetko pomiesa a uz je problem. Ja mam skusenost, ze panicka uzkost na mna prisla prave v case, ked som bola relativne v pohode. Az ked som uz nebola schopna ani zliezt z postele a zajst na elektrickovu zastavku, nehovorim o tom ako vydrzat v praci, povedala som si dost. Isla som za psychologickou, ta mi na zaciatok doporucila hned psychiatricku, obidve uuuuzasne osobky. Bez serliftu by som to nedokazala. Zacala som to uzivat, trvalo mi tri tyzdne kym som si na to zvykla a potom som sa konecne zacala tesit zo zivota. Teraz po dvoch rokoch som za pomoci psychiatricky vysadila serlift a ked ma to nahodou chyti, tak uz viem o co ide a nepadam hned do kolien.... Je nas neskutocne vela s touto diagnozou, akurat ludia sa boja tych antidepresiv. Ja hovorim, preco nie.... Ten pocit, ked konecne zacne ucinkovat liecba ti nic nenahradi. Dovtedy len prezivas, bojis sa snad vsetkeho a chodis len po znamych trasach (do obchodu, na prechadku....), keby to nahodou na teba prislo..... Ako vidis na mne, da sa s tym zabojovat, ale niekedy si treba pomoct aj liekmi. Na mna uz neucinkovali prirodne "pomocky". Uz som to nezvladala. Teraz je to ine. Vystacia mi dlhe prechadzky so synom, dobry cajik, pohoda, slniecko a hlavne nelamat si hlavu nad vecami, ktore sa aj tak nedaju zmenit. Drzim paste!!!!!

babyangel
22. sep 2015

@ivanaportasikova dakujem velmi pekne za povzbudenie a mohla by som sa ta este opytat par veci cez IP?

ivanaportasikova
22. sep 2015

Jasne, nie je problem! Neopoviem ihned, idem rychlo upratovat, ale urcite vam vecer odpisem!

babyangel
27. sep 2015

takze holky mne je uz konecne lepsie! Zacala som brat Elicea 5mg a Helex 0,5 mg a na moje pocudovanie uz hned na druhy den mi bolo lepsie! A teraz sa citim konecne dobre akurat som trosku unavena ale da sa to zvladnut 🙂 Ziadne zachvaty nic a som pokojnejsia, bez stresov ze pride zachvat 🙂 klop klop musim poklopat nech nezakriknem 🙂

aronna
27. sep 2015

@babyangel ahoj som moc rada, že ti je lepšie!!! Držím prsty 🙂

babyangel
27. sep 2015

@aronna dakujem 🙂 🙂 🙂

ivanaportasikova
27. sep 2015

@babyangel Velmi velmi sa tesiiiim. Si jednicka! Len tak dalej. Urcite ti bude lepsie a lepsie. Aj keby si mala niekedy horsi den, nedajboze zachvat uzkosti, vsetko uz zvladnes! Drzim paste!!!

babyangel
28. sep 2015

@ivanaportasikova dakujem krasne za vsetko 🙂 ja dufam ze to bude uz len lepsie 🙂 aj ked je to s liekmi ale inak sa to nedalo :/ 🙂

mama82
13. jan 2016

@nikolka2 Ahoj,ako si prekonala panicku poruchu?Co ti pomohlo?

olivia77
18. máj 2016

Ahojte baby, nemam diagnostikovanu panicku poruchu, ale podla mojich priznakov a panickych atakov, ktore som absolvovala, je jasne, ze to PP je... na mna vzdy pride panicky atak vacsinou v aute, ak som bud s cudzimi ludmi alebo ja a priatel niekoho ineho v aute vezieme, nechapem tomu preco, ale tak to je... asi preto, ze prvy atak prisiel v aute, tak preto sa to opakuje... v obchodoch to mam ok, horsie je kino a preplnene miesta, necitim sa tam dobre, ale ked viem, ze da sa odtial rychlo ujst, nejak to vydrzim... chcem sa ale podelit o moju skusenost s branim zensenu korejskeho, kedze som hladala nejaku prirodnu liecbu na PP... docitala som sa, ze zensen je uzasny a asi najsilnejsi prirodny liek na uzkost, tak si hovorim, ze ho vyskusam, ved nemam co stratit... docitala som sa, ze ucinky vidno az po tyzdni pravidelneho uzivania...a veru mali pravdu... dokonca este presne po 4dnoch uzivania som absolvovala jeden atak a potom cely celucky mesiac nic!!! isli sme v aute s ludmi, coho som sa vopred obavala, ale uz tie obavy neboli tak silne ako vzdy boli predtym, lebo ja som si vsimla, ze uz vopred aj viem rozoznat, kedy asi atak pride a kedy nie, citim to, predchadza tomu u mna akasi zaludozna nervozita, nevolnost... no a ta cesta autom bola bez ataku, co by inak nebolo bez ataku, vtedy som si povedala, ze wauuu... no ale po mesiaci som zensen vyuzivala, takze uzkosti sa opat vratili a aj sem tam ataky... takze opat si idem na sebe potvrdit na sebe ucinky zensenu, ale fakt som si to asi nenamyslala, ze ako keby zensen nedovolil mojmu telu, aby atak absolvovalo... ja som typ, ze najprv vyskusam vsetky mozne aj nemozne prirodne varianty a keby som nenasla tam pomoc, idem na chemiu... ale preco ju brat hned, ked nevyskusam nic ine... urobit zo seba narkomana, to je nic moc... mate este niektora skusenost s prirodnou liecbou? a este som zabudla povedat, ze este ked som nemala tusenia, ze mam panicku poruchu, vedela som, ze je to iba v mojej hlave a ze to prejde, nikdy som nesla ani na pohotovost, aj ked mi srdce busilo ako dive, hrdlo som mala tak stiahnute, ze som myslela, ze tam mam balvan, vedela som, ze iba ja sama to viem ovplvyvnit, aj ked je to velmi tazke prezit ten atak, vzdy viem, ze on prejde, len tie minuty alebo sekundy idu ukrutne pomaly 🙂 to je moja skusenost...

babyangel
18. máj 2016

@olivia77 no ja som sice zacala brat lieky na pp, nediagnostikovala mi ju psychiatricka, u tej som ani nebola ale neurologicka a ta mi predpisala aj lieky ktore som brala asi 4 mesiace ale uz cca 3 mesiace som bez nich (sama som si ich vysadila) a zatial musim poklopat je mi fajn, aj ked asi 2 krat mi doslo zle, ale zobrala som helex a preslo mi to a raz mi doslo zle doma ked som mala alergiu a zle sa mi dychalo, vtedy som sa zlakla ze sa zadusim a prisiel taky maly zachvat ale ten som prekonala sama bez uzitia akehokolvek lieku ale inak ozaj nic. Neberiem zatial nic prirodne, ale uvazujem o tom, chcela by som nieco z ajurvedskej mediciny a mozno aj ten zensen by som vyskusala ked pises ze je dobry ako prevenciu aby sa mi nahodou panicke ataky nevratili.

babyangel
18. máj 2016

@olivia77 a mohla by som ta poprosit aby si mi napisala aky konkretne zensen beries? objednavas ho cez net alebo ho kupujes normalne v lekarni? ako vyzera?

olivia77
18. máj 2016

@babyangel, to je fajn, ze ti lieky zabrali, sice ich vobec neuznavam, lebo vobec neliecia pricinu, len priznaky, ale ak maju pomoct a clovek je v koncoch, tak preco teda nie... urcite vyskusaj zensen, aj ked sme kazdy individualny, nemusi zabrat, ale neviem preco, mam pocit, ze zaberie na uzkost kazdemu, urcite ju o dost zmierni, fakt... ja som ten mesiac bola v pohode, co sa tykalo zachvatov, ziadny nebol... daj ale pozor, aky zensen kupujes, ja som mala korejsky, lebo je viac druhov, vraj su vsetky dobre, ale korejsky je taky naj, no pre mna bol, takze som si opat objednala ten isty, kedze ho uz mam otestovany... aj som nasla lepsiu cenu, tu u nas je podla mna predrazeny, objednavala som z USA... a tvoje ataky prichadzali v akych situaciach? u mna sa vzdy vystupnuju, ked som bud v aute, v autobuse, proste nejaky dopravny prostriedok, uz si neviem predstavit vliezt do lietadla 🙂 este som zabudla spomenut, ze teraz som zacala brat aj z tradicnej cinskej mediciny bylinne tabletky, beriem zatial kratko, ale mavala som take pocity horucavy, tie mi zmizli, no uvidime, aky to bude mat ucinok na tu paniku... ale skoro vsetky priznaky vymenovane mi sedia... skusam vsetko mozne 🙂
http://www.patentnimedicina.cz/cz/bylinne-produ...
to su tie prirodne tablety...

olivia77
18. máj 2016

@babyangel, toto je priamo zensen, ktory som ja brala, bol to vlastne aj prvy zensen, co som kedy skusala: http://www.iherb.com/Now-Foods-Panax-Ginseng-50...
najprv som ho kupila v jednych biopotravinach, kde ma vyslo 100kapsul 16eur a tu som nasla tento zensen 250kapsul za cenu velmi podobnu 🙂 asi ho budem brat celorocne, viem, ze to nie je najlacnejsie, ale ked mi pomaha, tak nie je o com...a dalsia vec, zensen je uzasny aj na kopec inych veci...
ale vlastne ked som patrala po ucinkoch zensenu, ze ako je mozne, ze pomaha na uzkost a panicke ataky, tak vysvetlenie je jednoduche, pomaha organizmu adaptovat sa na stres, to znamena, ze atak sa nerozvinie alebo je bud uplne minimalny, kedze uzkost vznika z obliciek, no a prave zensen oblicky posilnuje...

http://topzdravie.sk/11-skvelych-sposobov-ako-n...

olivia77
18. máj 2016

este by som sa chcela spytat, ktore z vas brali alebo beru Lexaurin, on ukludni alebo zastavi panicky atak? kedze ma o dva dni caka pohreb, neviem, ci si ho dat preventivne alebo nedat... co myslite? Mam ho u seba, no ani raz som sa ho nedotkla 🙂

ada274
18. máj 2016

@nikolka2 ahoj neviem ale mam pocit akokeby nas choroby chceli nieco naucit. Pises ze si cholerik. Ja tiez a idem s tym rodine poriadne na nervy. Viem kedy som otravna a neprijemna, predpokladam ze aj ty. Mozno je cas zacat pracovat na zmene v tom zmysle, ze sa budes viac ovladat. Naucis sa povedzme techniky ako ostat pokojna v situaciach kt. Ta dostavaju do vyvrtky a nemam na mysli ataky. Rozhodne sa treba liecit ale mozno by pomohlo aj popracovat na zvladani hnevu alebo krizovejsich situacii. Co sa strachu o deti tyka tiez s tym bojujem. Modlit sa mozes ale s doverou ze ten hore sa o deti postara. Odovzdaj mu svoj strach a srdce si napln vierou ze vsetko bude v poriadku. Strach priserne ubija, snaz sa ho zbavit.

olivia77
25. máj 2016

baby, nahodou nema tu niektora z vas kontakt na toho liecitela, ktory pomohol nikolke2 s panickou poruchou? budem moc vdacna, ak mi ho date... dakujem

kachorratt
25. máj 2016

@olivia77 som nevedela aky superliecivy je zensen, tiez si ho objednam, dufam mi na paniku pomoze. Vdaka za tuto diskusiu a skvele rady !!!

olivia77
25. máj 2016

@kachorratt, urcite ho vyskusaj, ale pozor, nie hocijaky, kupujem z Ameriky kvalitny a za dobru cenu... teraz som mala katastrofalne stavy, taku uzkost aj paniku a zajtra je tyzden, co beriem zensen opat nanovo po dlhsej pauze a ucinky sa zacinaju dostavovat... musim este ale byt trpezliva a poctivo zensen uzivat... objednala som si k tomu este 5-HTP (5hydroxytryptophan), ovela lepsie ako antidepresiva... tie su chemicke a toto je ovela lepsie a zabera do tyzdna, mozes brat celorocne, je to prirodne... takze oboje je na uzkost a 5-HTP na depresiu aj... vlastne panicky zachvat vznika z uzkosti, ak sa ta odstrani, panicke zachvaty tiez...

kachorratt
26. máj 2016

@olivia77 este sa ta chcem opytat, ked uzivam lieky proti uzkosti(antidepresiva), a obcas na noc pol tabletky lieku proti uzkosti, ten ma vzdy zarucene uspi, ked nemozem spat....Mozem popri tymto liekom uzivat ten zensen? Bo ja si uz zivot bez antidepresiv neviem predstavit, to nebol zivot, ale utrpenie :'-(

olivia77
26. máj 2016

@kachorratt, ano mozes to uzivat spolu a co presne beries? urcite by som ti poradila vyskusat brat zensen a 5-htp aspon take dva tyzdne a potom skusit zacat vysadzovat lieky na uzkost, sama uvidis, ako ti bude. Bohuzial, preto je najhorsie zacat brat lieky, kedze vela z nich je navykovych a clovek sa ich uz tak lahko nevie zbavit... je to smutne, ale to je zamer farmaceutickych firiem, clovek musi brat dozivotne tie lieky, ak chce byt ok... ako dlho beries tieto lieky a este by ma zaujimalo, ci pri nich ataky mas alebo vobec nie?

kachorratt
30. máj 2016

@olivia77 Ahojik, dakujem za cenne rady, ked budes objednavat pre seba ten zensen, mozem sa pripojit? Velmi rada by som ho vyskusala.... No, lieky uzivam rok, uzkosti som mala odjakziva, ale po otcovej necakanej smrti a po nastupe do prace po 3 apol roku doma s malou sa mi to tak vystupnovalo, ze som nemohla spavat, vyskusala som hypnozu, feedback terapiu sa to tusim volalo, psychorerapeut, ale navsteva psychiatra bola nevyhnutna, branila som sa tomu, ani lieky som zo zaciatku neuzivala, bo som proti tej hnusnej chemii, s kopcom vedlajsich ucinkov, ale dr.ma zdrbala ze ak lieky nezacnem uzivat, spanok sa nezlepsi. Mam uz treti typ , bo prve dva co mi predpisala, mi skor uskodili ako pomohli, na spanok uz skoro neuzivam, to je nenavykovy liek, z vlastnej skusenosti potvrdzujem, na uzkost mam antidepresiva alventu, mam uzivat 150mg, ale bola som z takej davky trochu mimo, a vecer nie a nie zaspat, tak polovicu uzivam, no problem je v tom ze obcas strach mam, ist sama na autobus, prejst po ulici, Dr.povedala ze keby som.uzivala 150mg ten strach tam nie je..... Inak ataky nemavam, steach tam trochu je, ale uz sa nebojim vsetkeho ako kedysi!
Raz mi dosli lieky, bo som nemala cas ist z roboty si dat predpisat, zo dna na den prestat izivat je ta najhorsia varianta, bo mi bolo na vracanie, brutal uzkost, spat som nemohla, potom som sa nastastie mohla uvolnit z prace a dr.povedala, ze zo dna na den sa v ziadnom pripade nemozu vysadit, pomaly sa musia zmensovat davky.

dotka04
31. máj 2016

Ahojte žienky 🙂 Mám možno takú netypickú otázku 😕 PP (alebo vlastne skôr agorafóbiu) mám už dlhé roky. Dosť mi bráni v nadväzovaní nových vzťahov, alebo ani nie v nadväzovaní, ako v ich rozvíjaní. Teraz som opäť v tomto procese 😀 Keďže ma táto hnusoba v mnohom stále obmedzuje (chodenie ďaleko od domova, dlhá cesta vlakom/busom....a dosť ďalšieho), chcem sa opýtať, akú máte skúsenosť s tým (a či vôbec máte aj takú), keď ste potenciálnemu partnerovi priznali, že vám "niečo" je - ako a kedy mu to povedať? S akými reakciami ste sa stretli? Dá sa budovať vzťah aj s PP/agoraf.??? Ďakujem za každú správu, dúfam aj v nejakú pozitívnu 😅 😉 🙂

amadora
15. jún 2016

baby, chcem sa opýtať len tak pre zaujímavosť... koľké z vás tu majú kombináciu PP, migréna a tetánia? ja mám všetky tri a mám pocit že spolu veľmi súvisia...

dotka04
15. jún 2016

@amadora ja najprv PP, tetánia mi bola zistená neskôr, ale vôbec ju už nepociťujem, mala som s ňou reálne problém asi pol roka a potom nič. A migrény mávam, ale tiež začali neskôr ako PP 🙂

amadora
15. jún 2016

@dotka04 akože mne tiež nerobia problémy všetky,ale všetky tri mám. a ako tu sledujem tak je nás tu viac takých

dotka04
15. jún 2016

@amadora inak, máš na PP aj lieky? Nebijú sa ti s tými na migrénu? Ja s tým mám problém...

amadora
15. jún 2016

@dotka04 neberiem žiadne lieky pravidelne. naučila som sa to nejako zvládať a mám pocit že je lepšie. ak je veľmi zle dám si lexaurin. a na migrénu tiež neberiem nič pravidelne

nikolka2
autor
20. jún 2016

@olivia77 Napis mi zajtra sukromnu spravu ,,, ti kontakt dam ,,, len dnes este makam a nie som doma tak ti to neviem teraz napisat 😉

olivia77
20. jún 2016

@nikolka2, dakujeeeem, som vcera na teba myslela, ze asi uz nechodis na konik a napisala si 🙂 telepatia...