Po Pfizeri mi je na zvracanie
Ahojte dnes som bola na očkovani na pfizer prvé, kojím doktorka povedala že to môžem a mala bude mať imunitu. Ale je mi na vracanie. Mala niekto takýto príznak ? Ďakujem
@panelacikova v prvom rade, mňa nezaujíma to že vy by ste sa zaočkovať nedala 100 ľudí 100 chuti.v ďalšom rade je to rýchlo vyvinutá vakcína nestihlo sa to testovať na tehotných a laktácie preto sa to neodporúča. Ja som šťastná že ako náhradník som mohla ísť. Čakala som 2 mesiace uvoľnilo sa volali mi. Dokonca pri mojom prípade keď dojčím to preverovali. Tak som čakala deň že čo mi povedia. Na druhý deň mi volali že malej sa vytvorí imunita že sa vôbec nemám báť. A ďalšia vec áno išla som ako náhradník s diagnózou, elergie a astma.
@panelacikova nikto sa nepredbieha (teda možno niekto áno, ale to neznamená že všetci mladší ako 60) ide o to v akom vakcinacnom centre sa človek zaregistruje a ako ho pozvú na rad.. áno, systém je nastavený celoslovensky zle, ale za to ockovany jednotlivec nemôže, ide o zle nastavený systém..
Môj brat bol pred pár dňami pfizerom ockovany, je alergik, zabiť ho môže aj malé stipnutie včely.. nikomu svoju diagnózu hovoriť nemusí, nie je ani vidno a keby bol žena aj kojit s tým moze 😅..
ale našlo sa veľa ľudí čo mu pokladali otázky koho predbehol.. je mi ľúto ak niekto vo vysokom veku na svoju dávku stále neúspešne čaká, ale za to nemôže nikto kto sa legálne zaregistroval a legálne ho pozvali na očkovanie. To čo bolo pred pár mesiacmi sa jednoducho zmenilo..
@paulafabryova takto, nejedna sa o dojciacu zenu, ale ano, poznam 2, ktore mali po druhej davke zvracanie a hnacky.
@laurar1 som rada že nie som jediná čo sa dala zaočkovať a kojím.. aj ste mala nejaké príznaky ? Ja som išla ako náhradník s diagnózou, alergia astma... a dlho som čakala ako náhradník. Dokonca keď ma volali na ockovanie tak deň trvalo kYm ma preverili či ma môžu vôbec ockovat keď kojím a mohla som. Mala si vytvorí imunitu..
@paulafabryova pol dna mi bolo na vracanie, to preslo a potom hnacka a silna bolest zaludka tiez pol dna. Mne vsetko tvalo pol dna 😅 Spolu vsetko tie 2 dni. Okrem tej nespavosti... hadam mi uz prejde, lebo zacinam byt k.o. Spim max 4 hodiny cez noc.
Očkovať ako dojčiace matky sa nedáte,ale HAk popri dojčení do seba pcháte veselo poniektoré
.K zvracaniu- skús niečo šetrné pojedať v malých dávkach a častejšie,aj harmančekový alebo repíkový čaj...ale mysli aj na to,že zvracanie nemusí byť z očkovania,ale z dákej nastupujúcej choroby
@jana_eyre_2 kamarátka 40 r liečená na vysoký tlak tiež dostala Pfizer
@jana_eyre_2 ludia už závidia aj očkovanie to je smutne
@luccija nezávidím. ale včera som bola na linke s chalanom, ktorý pracuje ako operátor NCZI... a ten sám mi povedal, že majú denne telefonáty od ľudí z BA!! a okolia, ktorí majú vek vhodný na očkovanie vakcínou Pfizer, ale nedostali napriek tomu termín, pritom ich sused, kamarát, kolega, synovec alebo neviem kto, ktorý je podstatne mladší, dostal. tak mi to teda rozum neberie. a nejde o 50-ročných ľudí, ale o 60 a 70+ ..... potvrdil mi, že majú, žiaľ, také telefonáty denne. preto mi to nejde do hlavy. mimochodom, ja som 40+, tiež s diagnózami a tiež čakám už dosť dlho... tak áno, človek sa nad tým minimálne aspoň pozastaví.
@panelacikova ja reagujem na to čo napísala janaeyre, že brata spovedali aké má diagnózy...kamarátka sa evidovala v sobotu mala Pfizer vyskúšali to aj jej známe bez diagnózy a tiež Pfizer/Ba
@luccija aha, OK. no toto o BA, bohužiaľ, je už všeobecne známe. musel tam zlyhať systém alebo čo, lebo stále sú ľudia, ktorí majú 70 a viac a čakajú. a pritom to prišlo mladým. celé zle toto...
@panelacikova môže byť, že ľudia neprišli, alebo majú veľa vakcín netuším celé je to na figu čo počúvam v Tnovinach.jej prišlo aj z Dôvery, že môže byť uprednostnena nech sa nahlasi
@luccija bohvie, kde je pravda... ale teraz v máji sa to pohne, príde dostatok dávok, verím tomu, že už budú všetci spokojní. chyba sa stala prvotná zrejme vtedy, keď začali uvoľňovať rôzne skupiny ľudí bez ohľadu na vek... zrejme to celý ten systém nejak nezvládol. no uvidíme, ako to dopadne.
@panelacikova no iste najhorsie 🙂
@simca06022011 čo je zas najhoršie? 🙄
@paulafabryova kolegyňa po Pfizer vakcíne vracala, ja a ďalšia kolegyňa sme mali nauzeu miernu. Trvalo to vsak len jeden deň, kolegyni čo vracala bolo zle deň, noc a ešte chvíľu ďalší deň. Malo by to prejsť do zajtra.
@simsalabim
@bu1bu
@hailey1
@paulafabryova
@lenadka baby a tie, čo vám bolo zle, prípadne tá kolegyňa... má to nejakú schému? aby som to vysvetlila, fungovali ste normálne, jedli ste, pili ste, všetko ako má byť a zrazu vám prišlo zle? alebo vám bolo divne a preto ste radšej nejedli a aj tak vám bolo zle? či je jedno, že či je prázdny žalúdok alebo nie? zaujímalo by ma, ktorá to ako mala. že či predtým bola najedená nejak tesne /do 2 hodín/ alebo ste boli už dlhodobejšie bez jedla...? lebo ja som žalúdkar celkovo, tak sa chcem na to pripraviť, ak sa na to vôbec pripraviť dá 😀
@paulafabryova Ja som mala len tu bolest ruky. Dlho predtym ako som sa prihlasila som si robila prieskum, ale hladala som hlavne zahranicne vedecke studie a vyjadrenia lekarov. A potom som sa rozhodla, ze sa teda prihlasim a hned na druhy den som dostala termin. Len ja tam mam tych diagnoz viac, tak asi preto to slo tak rychlo.
@panelacikova po prvej dávke mne nebolo nič, iba ma trochu bolelo rameno keď som dvíhala ruku. Po druhej dávke o piatej večer, na druhý deň okolo pol desiatej mi začalo byť zle, cestou z obchodu, bolesť svalov. Doma zimnica, bolesti kĺbov, stehennych kostí a mierne zvýšená teplota, chvíľami nauzea, jedla som tak ako aj inokedy, len menej, nechutilo mi a viac som pila. Fungovala som normálne, musela som normálne ísť na nákup, deťom navariť, boli doma všetky tri, ešte aj home office k tomu a strednej pomáhať zo školou. Najvyššia teplota bola 37,6 ale to už som mala aj paralen v sebe. Na tie bolesti to vôbec nezabralo, ale zas nebolo to úplne nejaké strašné, len som nebola vo svojej koži. Na ďalší deň mi nebolo už absolútne nič.
@panelacikova u mňa to má zatiaľ takýto priebeh:( časy približne +-) obed som mala o 12.00, o cca 14.00 mi to pichli, o 16. mi začalo byť divne od žalúdka a strasny smäd. Jedlu som sa už radšej vyhla a len pila čistú vodu, pred cca pol hodinou sa mi obrátil žalúdok tak že všetko čo som vypila šlo von..
Som zvedavá čo ma čaká do rána...
@luccija mne práve prišla pozvánka 😳😳 až ma to šoklo, len dnes doobeda som to vyklikala lebo som čakala na výsledky krvi od doktorky.. tiež pfizer na sobotu večer..
To zavidenie, to fakt je smutné.. pomaly ja mam výčitky že som dostala termín skôr ako kamoška čo sa registrovala už dávnejšie...
@panelacikova nemyslim si, ze to zavisi od jedla... Mne nauzea prisla asi 2 hodiny po ockovani, co bolo tak 4 hodiny po tom, co som jedla veceru (ockovali ma na konci dna, po veceri uz nejedavam, hladna som nebola). Spolu s nauzeou aj zavrate, to do rana zmizlo. Hnacka prisla az dalsiu noc, pochopitelne, v noci nejem ani hladna nie som - potom bolesti zaludka a este raz rano ma prehnalo - zaludok bol sice prazdny, ale na jedlo som nemala ani pomyslenia, len som pila a zjedla 1 suchar. Okolo obeda bolest ako prisla, tak odisla a uz mi nic nebolo. Normalne som pri tom pracovala, ale momentalne este stale robim z domu, tak to bolo jednodnoduchsie.
@lenadka bude to znieť asi divne, ale možno práve preto, že si mala toľko starostí s deťmi, si to "dala" lepšie ako
@bu1bu 😨 v každom prípade ti držím palce.... nech už to je lepšie. ty si bola teda dnes a už po dvoch hodinách ti bolo zle? to nejak veľmi skoro, či? 😲 nemohla si chytiť niekde nejakú virózu - myslím brušnú? pána, dve hodiny.... to ani domov nedôjdem, mne totiž tiež prišla pozvánka ako aj
@jana_eyre_2 mne však hodinu cesty od bydliska....
@simsalabim tiež dve hodky.... no pána.... teraz rozmýšľam, či aj stihnem odšoférovať domov 😨
Aj ja som mala Pfizer a kojim. Je to v poriadku. Ale teds nevolnosti som nemala
@simsalabim prepáčte ale čo znamená nauzea?
@paulafabryova pocit na vracanie

@simsalabim a koľko ste mala nevoľnosti ?