icon

Pocit cudzieho telesa v krku

23lenka
12. okt 2018

Ahojte, takže cca 3tyzdne do zadu som cítila, že ma skriabe v hrdle k večeru to začalo byť také silnejšie. Skočila som na pohotovost tam Dr povedal ze mam zapálené hrdlo dal mi ATB penicillin... Dobrala som ho ale stále som mala pocit bolesti v krku nie v hrdle.... Tak som šla k Dr samozrejme ten spravil krvné testy spravil stery... A poslal na na orl... Tam som prišla pozrel do krku nejakým prístrojom a jeho odpoveď bola že nič tam nie je. Bola som šokovaná lebo naozaj cítim ze mam niečo v krku skoro v tej jamke... Krvné testy výsledky prišli podľa môjho Dr ukážkové... Ze všetko čo pozeral v krvi je OK hladina crp 1.4 stitna vraj tiež OK... Poslali ma domov s liekmi na uvoľnenie... Ze sa nemám čoho báť nič nemám.... Ešte orl ma ubezpečil ze žiadny tumor tam nie je ze ukážkové hrdlo ako z knižky. Myslite ze to mam nechať tak alebo riešiť niečo iné? Fakt mam pocit ze niečo v krku mam zabudnuté... Ale v noci ako som sa prebudila ten pocit nebol taký prišlo mi ze je už všetko OK a dnes ráno zas prišiel... Snažím sa na to nemyslieť 🙁 mate niekto skúsenosť? Ďakujem za radu

23lenka
autor
12. okt 2018

@zibi práveže tep mam OK ako vždy medzi 60 max 65 len keď sa rozrusim mam vyšší co je normálne.... A nepotim sa vôbec... Len tak.... Len keď cvicim.... No nervózna som veru z tohto stavu.... A už sa vystriekala do hrdla cele tantum Verde...... Asi sa budem musieť zvolnit... Isto by ma Dr neposlal s takým úsmevom akým ma poslal ze nic to nie je...

23lenka
autor
12. okt 2018

@sterea prestala som jest orechy lebo za posledné obdobie som sa ich objedla až by som povedala prejedla ale nejedla som ich už dva dni tak neviem koľko ste čakať 🤔

23lenka
autor
12. okt 2018

@eliska13 mam na uvoľnenie lieky ale mam pocit ze som viac unavená po nich....veru ale skludnit a hlavne prestať stresovať je asi základ... Ďakujem za rady skúsim všetko možné nemožné 😊

23lenka
autor
12. okt 2018

@koniarova ďakujem.....budem sa asi musieť zamestnať nech nehľadám nič čo mi je.... No sak áno išla som hneď k Dr zas nie som taká ze najprv sa pýtam tu a ptm idem... Najprv idem a sem tam sa tu poradím ci niekto mal niečo podobné... Sak každá rada môže byť zlata... A aj slová povzbudenia veľa robia ďakujem 😊😊 a máš pravdu som v strese z toho hrdla hrozne

23lenka
autor
12. okt 2018

@rory267 ale mne robil z krvi tu štítnu a ze je to úplne OK tak preto to ďalej neriešil... Vylúčil to... Tak neviem ci sa k tomu s nim ešte vraciat 🤔

ariannazara
12. okt 2018

@23lenka je to zo stresu mala som niečo podobné. Odkedy som dala výpoveď v práci všetko prestalo 👍

rory267
12. okt 2018

@23lenka A robil ti ultrazvuk šz?

23lenka
autor
12. okt 2018

@rory267 nie nerobili... Štítnu hneď vylúčil lebo ze z krvi bola ok
@ariannazara ja ale nepracujem som doma... A mam moc času na rozmýšľanie nad somarinamy to tak vyzerá 🙁 a stereotyp stále v jednom kuse riešim deti všetky tri

baba74
12. okt 2018

Ja mam nieco podobne, pocit, ze mam nieco v hrdle, prip. niekedy mam pocit opuchnuteho hrdla. Pochodila som vela lekarov a nakoniec to je intolerancia laktozy.

23lenka
autor
12. okt 2018

@baba74 to vaaazne? Laktoza? Takže treba sa pýtať po Dr kade tade asi 😱

fjury
12. okt 2018

Mam podobny problém bolia ma v hrdle a orl mi povedala že to môžem mať s teraz antibiotík čo som bral na heliobaktera pylori a dal mi cmulacie tabletky panthenol tal uvidím či mi to pomôže

23lenka
autor
12. okt 2018

@fjury ja som mala helikobaktera tiež ale ešte pred letom 🤔🤔 tak z toho to ja hádam nemám ešte to holo dávno... Ale brala som ATB od Dr z pohotovosti co moj Dr vôbec nebol nadšený ze mi to dali... Ze na základe čoho nechápal... Ze by z penicilinu?

lia11
12. okt 2018

Ja som mala tiez podobny problém pred rokmi a vysvitlo, ze to su úzkostné stavy. Vsetko zlé prezité alebo hektické obdobie sa môze na tele objavit ako psychosomatické ťažkosti. Mne zabralo dlhodobé užívanie Magne B6. Potom sa to upravilo, ale do krku si od tej doby neviem dat žiadnu retiazku.

moniikka
12. okt 2018

@23lenka toto iste riešim ja.Bola som pri svojej lekarke,brala mi krv na aslo a hormon štítnej žľazy a poslala ma na ORL.Tam mi tiež pozerala nejakým prístrojom a tiež povedala že nic tam nieje ,že odporúča vyšetrenie na gastro,že to môže byť zaludocnou kyselinou.Na budúci týždeň idem k svojej o výsledky tak uvidím čo mima povie

fjury
12. okt 2018

@23lenka chirurg mi povedal aj ked som bol prelieceny na heliobaktera tak ja jar a jeseň sa ta môže but vrátiť alebo pod, a ORL mi nechcela dávať teraz antibiotika tak mi dala ten panthenol a o týžden sa jej mam ukázať ci budem mat ešte ťažkosti v hrdle, podľa orl mi antibiotika mohly poškodiť flóru v krku a rozdrazdit sliznicu a neviem ty poradiť že či to môže byť aj s penicilinu :/

23lenka
autor
12. okt 2018

@moniikka no ja mam od chirurga ze ak sa dačo zopakuje tak gastro treba hadicu... Ako je to hrozne... Ze sa treba doprosovat kam nás majú poslať....

@fjury to sa môže vrátiť? 😱😱😱 Boooze dúfam že sak to boli Brutal kŕče 😬

fjury
12. okt 2018

@23lenka gastro hadica neni to až take strašne sa da vydržať... Že ano že sa to môže vrátiť y viem ake su to bolesti

andisko
12. okt 2018

Necitala som diskusiu, tak prepac ak sa opakujem. Moj muz mal rovnake pocity, bol na gastro s rovnakym problemom a zistili mu na gastro nejake problemy s nejakou "zaludkovou-priklopkou". Bral lieky, teraz uplne v poho. Ale tiez to moze byt "len" psychosomaticke. V beznom zivote vsetko ok? Drzim palce.

baba74
12. okt 2018

23lenka, mne vysetrenie na intoleranciu odporucila plucna doktorka, ktora asi jedina brala moje problemy vazne. Ja som totiz, postupne ako sa to zhorsovalo, mala pocit, ze sa mi aj tazko dycha. Mne poradila testy na inoleranciu a naozaj mi ju aj potvrdili. Ak to prezeniem z mliecnymi vyrobkami, tento stav sa stale opakuje.

23lenka
autor
12. okt 2018

@andisko no v bežnom živote sa teraz trosku konal stres u nás.. Prešli sme zmenou deti škôlka ťažko to brali... A jeden z dvojčiat mava častu akútnu bronchitídu a ja vtedy trpnem nenormálne 🙁 ale inak nič iné doma nemáme ja iba Brutal znasam tie detské choroby veľmi to prežívam

23lenka
autor
12. okt 2018

@fjury no hádam to dám nie som prvá ani posledná isto

oli18
12. okt 2018

@23lenka Niekoľko rokov dozadu som mala pocit praskania v hrdle pri hltaní slín. Bola som s tým na pľúcnom, robili mi bronchoskopiu, ale ma davilo, tak to nedokončili. Teraz mám znovu, ale rovnako ak ty, občasný pocit cudzieho telesa v hrdle. Niekedy musím bežnú tabletku zajesť jablkom, lebo mám pocit, že mi nezišla dole. Pripisujem to psychike, žijem stresový život 🙂 Aj u teba to tak bude. My, ženy, máme toho veľa a väčšina z nás si veci veľmi pripúšťa. Niekde sa to prejaviť musí.

moniikka
12. okt 2018

Aj my to máme dosť stresove,deti škola,mladšia 1.ročník,synček nástup do škôlky a k tomu jeho nočný des a nočné mory.Manžel od rána do cca 17.-18. v robote takže všetko na mne,takže aj u mňa to môže byť aj tym

23lenka
autor
13. okt 2018

@moniikka no presne mne dvojičky nástup do škôlky brali hrozne... Ešte teraz sa v noci budia.... Dcéra chodí do školy muž od 6 niekedy do 20 v robote pri šťastí do 16 katastrofa.... A to ešte nepracujem... Ptm co infarkt dostanem? 😬🙁

23lenka
autor
13. okt 2018

@oli18 no to som nemala... Len ten pocit v hrdle... A dokonca ja si myslím že môj Dr to nejak vážne nevidí... A ja som sa teraz zobudila s tým že mám pocit sťaženého dýchania.... Intoleranciu ti robili. Na gastre? Budem sa tam pýtať sak to nie je normálne takto sa veci neriešia ze ma pošlú domov s tabletkami na uzkostne stavy... A včera mi dokonca po tej tabletke nebolo dobre tlak v ušiach ťahanie sánky a únava... Tak som si ju večer už nedala radšej

zuzinapipina
13. okt 2018

@23lenka možno si sa v minulom živote prave v tomto čase niečím udusila a preto máš taký pocit 🙂

eliska13
13. okt 2018

@23lenka vieš ono veľa ľudí neverí, že psychika, tlak, stres toto všetko čo píšeš spôsobuje...potom začne kolecko u lekárov a aj tak sa zistí, že človek je zdravý, len sa necíti dobre.Zavraty, búšenie srdca, hrča v krku, nespavosť každý to má inac.Ak si celý deň v napätí a taká povaha, že citlivá a príliš riešiš si adept NR.1 máš to v svojej hlave ty vieš čo Ťa tlačí, čo stresuje ja si myslím, že to je toto a nie iný zdroj.problem

eliska13
13. okt 2018

@23lenka veď si daj pár dní lieky a uvidíš či sa Ti polepsilo

dana90
13. okt 2018

Ja som mala toto ist a nejaky cas som sa citila zle....casom sa k tomu pridalo tazke dychanie a bolest do lavej ruky....tak som sa rozhodla vysadit HAK a odvtedy vsetko ok ani raz som to nemala....

evora29
Autor odpoveď zmazal