icon

Pocit cudzieho telesa v krku

23lenka
12. okt 2018

Ahojte, takže cca 3tyzdne do zadu som cítila, že ma skriabe v hrdle k večeru to začalo byť také silnejšie. Skočila som na pohotovost tam Dr povedal ze mam zapálené hrdlo dal mi ATB penicillin... Dobrala som ho ale stále som mala pocit bolesti v krku nie v hrdle.... Tak som šla k Dr samozrejme ten spravil krvné testy spravil stery... A poslal na na orl... Tam som prišla pozrel do krku nejakým prístrojom a jeho odpoveď bola že nič tam nie je. Bola som šokovaná lebo naozaj cítim ze mam niečo v krku skoro v tej jamke... Krvné testy výsledky prišli podľa môjho Dr ukážkové... Ze všetko čo pozeral v krvi je OK hladina crp 1.4 stitna vraj tiež OK... Poslali ma domov s liekmi na uvoľnenie... Ze sa nemám čoho báť nič nemám.... Ešte orl ma ubezpečil ze žiadny tumor tam nie je ze ukážkové hrdlo ako z knižky. Myslite ze to mam nechať tak alebo riešiť niečo iné? Fakt mam pocit ze niečo v krku mam zabudnuté... Ale v noci ako som sa prebudila ten pocit nebol taký prišlo mi ze je už všetko OK a dnes ráno zas prišiel... Snažím sa na to nemyslieť 🙁 mate niekto skúsenosť? Ďakujem za radu

zibi
13. okt 2018

@evora29viem co su capy..😉o tom som jej neohovorila, ale o zaseknutej potrave v hrdle. Ja som to mala pri prehltani caju, vody som to citila. A potom mi samo to vyslo taka hrudka.ja som to mala v hrdle, ne v mandiach. A nebolo to biele. Capy viem co su, mysilm ze aj zakladatelka temy, skor som myslela na tu potravu, lebo ja som mala malo zeleza a mne sa zle prehltalo. A dr. mi poveala, ze na zaklade toho mi tam asi daco ostalo, mozno chleba alebo nejaka tuha potravina. No vylucili sme to v tejto teme neskor, kedze ona to citi pri tej jamke ako je. Preto som si myslela, ze aj stitna zlaza

zibi
13. okt 2018

@23lenka bola som na gastre , nie je to nic hrozne a robili mi to dlho , lebo mi brali vzorky kopec , zaklad je dychat ako pri porode 😀 a vobec ma potom nenadvihovalo a to mi robili skoro 20 minut 😨

23lenka
autor
13. okt 2018

@zibi Cozeeee 20min.?manzel na tom bola q ze max dve minúty to cele trvalo 😯😯

zibi
13. okt 2018

@23lenka no veru , skoro ma slahlo..brali mi vzorky na heligo dve, potom na celiakiu, a este mi tam daco vypaloval ci co ..pozeral poriadne
ked tak kratko, tak vzorky neberu, a ked uz ta budes tak si daj nech ti zoberu vzorky, lebo to je najlepsie tak zistit, ani z krvi, ani zo stolice , naj je tak

23lenka
autor
13. okt 2018

@dana90 ja neberiem antiku tak to je vylúčené ze z toho

23lenka
autor
13. okt 2018

@zibi napadlo ma ze ci to nemôžu byť žalúdočné kyseliny? 🤔 Lebo ja cítim aj akoby nie len cudzie teleso ale aj také horkaste neviem to opísať také ako keď veľa citrónu človek zje... Samozrejme chodím ako bez duše stále na to myslím 🙁 a bojím ze mi povedia ze je to dačo vážne... Ja viem ze si robím týmto zle ale neviem sa tomu pocitu ubrániť ze co ak je to vazne🙁😕

zibi
14. okt 2018

@23lenka chod na gastro moze to byt naozaj kyselina ..drzim palce. Neboj nebude to nic vazne , moze to byt napr. aj ten heligobakter

lily14
15. okt 2018

Aké to dali tablety na svaly? Ja mám to isté ale iba pravá strana krku,ale mám problém s krcnou

23lenka
autor
15. okt 2018

@zibi no včera som bola u ďalšie odborníka orl v Trenčíne... Ubezpečil na ze všetko je v hrdle OK ružové a zdravé... Ze problém je asi psychicky lebo ze pôsobím strašne napätá... Ja to aj tak nevnímam cítim sa OK... Aj keď on tvrdí opak nechápem....
@lily14 dali mi guajacuran na uvoľnenie svalstva..A v hrdle to cítim viac na pravej strane.. . Tiež ma bolieva Krčná chrbtica ze by súvis nejaký? Lebo mne povedal včera ze to je psychika 😕

lily14
15. okt 2018

@23lenka jedno s druhým...ja som tiež bola u orla a všetko ok u mňa krcna a psychika určite

23lenka
autor
15. okt 2018

@lily14 Bože to sú problémy dnešnej doby nemám ani 30rokov a ze psychika... A môj Dr ze aj 20rocni trpia týmto 🙁🙁 strasneee

dorottka
15. okt 2018

@23lenka nenechaj sa odpinkat psychikou. Isto to na to vplyv ma, ale dnes na vsetko, s cim si nevedia dat rady, povedia psychika, namiesto uprimneho "netusim". Mna uz v dvoch roznych problemoch poslali domov s diagnozou, ze je to psychika a stres a v skutocnosti to boli realne veci, ktore mi diagnostikovali na inych pracoviskach neskor.

kormelia11
15. okt 2018

@23lenka na stitnu ti brali len krv alebo ti ju aj sonovali?

miku1
15. okt 2018

@23lenka Ja mávam tiež podobné stavy....mám to však od krčnej chrbtice...akonáhle sa viac hýbem tak som OK, pokiaľ mi chýba pohyb, tak mám hrču v hrdle a ku večeru už mám fakt problém prehĺtať sliny. Taktiež ako píšeš, pri jedení ani pití problém nemám.

lily14
15. okt 2018

@miku1 a ako to riešis?

miku1
15. okt 2018

@lily14 Nijako. Snažím sa viac hýbať 🙂 Nakoľko mám sedavé zamestnanie, tak ten pohyb je fakt nijaký. Rozmýšľam, že sa dám na plávanie, ale zatiaľ nemám času to realizovať. Ale asi budem musieť začať...

miku1
15. okt 2018

@lily14 Inak všeobecná mi vravela, že to môže byť aj stres...a keď sa nad tým zamyslím, tak fakt v septembri, kedy som to pociťovala najviac, som mala aj riadne stresové obdobie v práci.

zibi
15. okt 2018

@23lenka skus magnezko aspon 3x do dna a milgamu si kup.je dobra aj na psychiku a na chrbticu.ked nekojis skus tryptofan,moze pomoct od napatia a zlepsi naladu😊

fjury
17. okt 2018

@23lenka lenka ako som písal ze mi dala orl ten panthenol cmulacie tabletky už nemám taky pocit v hrdle, možno skus a možno to aj tebe pomôže

23lenka
autor
18. okt 2018

@kormelia11 na štítnu len krv a rukami chytali... Ze keby niečo je so štítnou tak to krv ukaze

23lenka
autor
18. okt 2018

@dorottka no len kam sa pýtať? Vieš mam pocit ze ju tam aj niekedy už nemám... Neviem si to vysvetlit... Keď spim q ze sa v noci zobudím. Nič necítim ráno OK ptm príde dačo a zas tam je ale už nie tak ze mi spôsobuje problémy... Cítim dačo v krku ale vždy inak... 😕

kormelia11
18. okt 2018

@23lenka aj protilatky vam brali? Ja mam napr hormony ok ale protilatky mi stupaju a mam uz uzlik na stitnej. Pocit cudzieho telesa mala aj moja mama a az pri sone zistili tiez uzlik na stitnej zlaze ktory jej,, vadil,, ale jej to vadilo vyssie v krku

23lenka
autor
18. okt 2018

@kormelia11 no ako protilátky ci mi bral? A to co znamená uzlík? No ja to cítim len na pravej strane momentálne vyššie... Cítila som to nižšie úplne a teraz zas inde.... Akoby pod mandľami... Dr mi bral len krv na štítnu a rukami povedal ze by cítil štítnu žľazu a zmeny

23lenka
autor
18. okt 2018

@kormelia11 a co s tým uzlikom? To sa operuje?

kormelia11
18. okt 2018

@23lenka na stitnu sa beru hormony ale aj protilatky ci vase telo bojuje proti stitnej zlaze uzlik sa sleduje a ak rastie alebo ma zmeny tak sa operuje, ale ten problem presne riesila aj mama stale nieco citila ako keby jej tam nieco zavadzalo a az na sone sa to zistilo

sue1978
18. okt 2018

@23lenka môže to byt zo stresu. Ak máš pocit cudzieho telesa v krku a stále sa to snažíš akoby prehltnúť a nejde to... mala som to, je to nepríjemne ... len som to spomenula u obvodaka že nám asi rakovinu hrdla ... a on na to že určite, že to bude hystéria - aj som sa naštvala, že teda to si mohol odpustiť - ale potom som si uvedomila že škola štátnice,stavba domu, rodinne problémy všetko na kopu... dala som si niečo na ukľudnenie, pila somčaj / sa aj volal ze na knedlik v krku/ a keď som mala štátnice z krku tak aj tieto problémy zmizli.
Ale samozrejme nič netreba podceňovať, treba ísť k lekárovi. Ty už máš vyšetrenia za sebou tak už len tá psychika možno robí problém. Držím palce.

23lenka
autor
18. okt 2018

@kormelia11 no veľmi sa bojím lebo mňa asi ten krk už aj bolieť začal a dokonca menštruácia mi meškajú 3dni a od kedy som to za cítila v hrdle som aj schudla viac ako 2kg asi už so stresu.... Bojim sa ze mam nejakú rakovinu 🙁🙁🙁
@sue1978 no Práveže ja som by som mala byt v kľude... Som doma nepracujem, študujem externe starám sa o domácnosť deti mám od septembra v škôlke (dvojičky)... Ale bola to ťažká materská veru stresova celá unavená.... Tak preto som ešte doma... A tiež sa bojím ze mam nejakú rakovinu veľmi sa bojím.... Ako krvné testy OK krčné som absolvovala 2x vždy u iného Dr a obaja ze je všetko OK..... Rakovina by bola podozrivá aj z obyčajných testov? Lebo niekto mi písal že by boli červené alebo biele krvinky vtedy zle... Ale neviem co na tom pravdy

sue1978
18. okt 2018

@23lenka áno pri nadorovom ochorení sú vysoká sedimentacia a vysoké leukocyty/ biele krvinky/ prvé ukazovatele že sa niečo deje. Potom sú to CA markery + ostatne zobrazovacie metódy ako sono, MRI, CT alebo PET sken.
Niekedy si ani neuvedomuješ že ta niečo trápi. Ja som si tiež myslela že som v pohode. Až spätne som si dala dve a dve dokopy. Ako dvojčatá dajú zabrať. Aj keď máš pocit že si oddýchnutá. Možno podvedomie rozmýšľa o tom ako to bude keď pôjdeš späť do prace, či zo budeš zvládať ... atd atd 😁 Ale nič netreba zľahčovať. V prípade že máš vyšetrenia v poriadku ešte by som to aj po tejto psycho línii poriešila.

23lenka
autor
18. okt 2018

@sue1978 takže zatiaľ nemám stresovať nad rakovinou?? No Zajtra idem k svojmu Dr a popytat sa na Sono štítnej ale dnes mi povedal kamoška ze objednávajú až po novom roku

sue1978
18. okt 2018

@23lenka a že nie si v strese, keď si ho sama sposobujes myšlienkami na to najhoršie 😁😁😁. Rieš altualne veci. Daj si spraviť sono a hormóny štítnej žľazy. A hlavne sa ukľudní. 👍🏼😉 držím palce.