icon

Pocit ťahania pery do ľavej strany

vanda323
31. dec 2021

Ja uz takto ďalej nevládzem. Stále si buď niečo nahovaram alebo už neviem sama. Mám pocit že sa psychicky zrutim.
Zdá sa mi že mi dolnú peru začalo ťahať do ľava. Som z toho nervózna, vyšetrovala má ale neurologička, a tá skonštatovala že je to ok. Že mi nič není, že ten výpadok zraku vtedy mohla spôsobiť migréna. Som zúfalá neviem či som fakt psychopat alebo čo už. Neviem sa na nič sústrediť. Nevládzem uz takto ďalej! Naozaj nevládzem! Môže to byť aj z toho že nemám v ústach protézu? Ťahá mi mám pocit dolnú peru a protézu mám hore . Len teraz ako sme v nemocnici, tak ju nemám založenú.

rubinka
31. dec 2021

@vanda323 - Máš paniku z covidu a z celej tej situácie okolo? Viera v Boha veľmi pomáha, preto by som ti odporúčala opäť si prehĺbiť vzťah s Bohom lebo tvoje depky sú aj z toho že vkuse niečo riešiš čo bude ako bude. Dôveruj Bohu a prestaneš sa báť nech sa bude diať čohokoľvek lebo budeš vedieť že Boh je s tebou a pomôže ti.

mondolina
31. dec 2021

sústreď sa na svoje deti, keď máš pocit, že to na Teba ide tak sa choď s nimi hrať, choď im čítať... hocičo
tlakomer máš načo doma? prečo si meriaš tlak? máš reálne problémy s tlakom, alebo len kontroluješ?
Zálužie je od Vás ďaleko, prečo sa pýtaš na túto liečebňu?

martul
31. dec 2021

@vanda323 mamina tam bola, tam nechoď prosím ťa. Nám po 5 dňoch povedala že buď ju zobeireme odtiaľ prec alebo sa zabije.

stanulienkat
31. dec 2021

Pomaha ti manzel s domacnostou, detmi, nakupmi...? Vyzeras uplne vyhoreta a psychicky v riti. Niekedy uz ani neverim, ze zas zakladas asi tisicu temu s tym istym. To je na palicu. Vypni Mk, vypni internet, vypni tlakomer. Nic nerob, prechadzaj sa, chod do prirody. A k psychiatricke. To je sila, co robis.

vanda323
autor
31. dec 2021

@yoxinka Není to haluz, možno by ti to prišlo smiešne, ale mne to tak vôbec nepríde...keď to na mňa príde mám problém fungovať! Ako keby som prestala vnímať, vnímam len to že čo sa môže stať, milión scenárov v hlave. Vieš ako veľmi by som chcela žiť už normálne? Nemať tento stav? Snažím sa venovať deťom no myšlienky sú vtierave

vanda323
autor
31. dec 2021

@mondolina Ahoj, sústredím sa na ne, na deti, manžela.No keď to príde na mňa nevidím ich. Vidím len seba . Bojím sa že umriem. Na Žalúzie sa pýtam lebo jedna baba mi písala že má skúsenosti dobre a ja fakt chcem aby som sa dala do kopy. Chcem sa po materskej ak Boh dá vrátiť do práce ktorú milujem, ale obávam sa že ak by tento stav trval, nebude to možné.

vanda323
autor
31. dec 2021

@stanulienkat Práveže mi pomáha zo všetkým. To skôr on mi už príde vyhorety , minule mi povedal že už nevie ako inak mi má uľahčiť život. Kedysi to bolo iné, teraz riešime s manželom len čo mi zas je. Občas mám pocit že sa mi až.boji zavolať že zas nieco. Aj moja mamka mi to vravela že sa jej zdôveril že už nevie ako mi pomôcť

vanda323
autor
31. dec 2021

@martul To vážne? To čo snou tam spravili?

vanda323
autor
31. dec 2021

@rubinka Neviem či paniku možno aj hej, často sa mi sníva o očkovaní, veľmi sa toho bojím že nás prinútia a ja stále niesom rozhodnutá.
Ako ti ale opísať svoj pocit, ty vieš že som veriaca, no hambim sa ako keby pred Bohom za seba že mu nedôverujem v každej jednej oblastí svojho života. Bojím sa že umriem a niesom.pripravena

stanulienkat
31. dec 2021

@vanda323 vies, urcite ti k psychickemu stavu neprispieva ani tehotenstvo. Je to ohromna naloz hormonov. Asi si sa nemala pustat do dietata, kym si nebola psychicky ok.

vanda323
autor
31. dec 2021

@stanulienkat Teraz už viem že som nemala., Veď už som bola ok. A teraz zas toto! Nechcem písať že to ľutujem ale asi ľutujem.

stanulienkat
31. dec 2021

Tak treba uz len cakat, porodit a dufat, ze to bude lepsie. Myslim, ze hormony ti stazuju stav.

yoxinka
31. dec 2021

@vanda323
Mne to v žiadnom prípade nie je smiešne, ja sa obávam, či si vôbec schopná sa o tie tvoje deti starať, lebo toto, čo stváraš je fakt sila. Pred tým, ako si sa odhlásila z MK si mala za 4 mesiace viac príspevkov ako ja za 10 rokov na koníkovi, si tu furt a dokola riešiš to isté, prípadne všetkým radíš. Tak sa riaď svojimi radami alebo ja už neviem 🤷‍♀️.

vanda323
autor
31. dec 2021

@yoxinka Myslím si že ak sa zapojíme do diskusie tak Radim len v rámci toho čo si môžem dovoliť, o deti sa starám aj keď idem z posledného

vanda323
autor
31. dec 2021

@stanulienkat Aj ja si myslím že tehotenstvo to sťažuje.

mondolina
31. dec 2021

@vanda323
a čuduješ sa svojmu mužovi? chodí do práce, písala si že pracuje veľa...
plus tri deti+ ďalšie na ceste a ešte aj ty.
teraz to nemyslím v zlom.... aby aj on nevyhorel a čo potom....

yoxinka
31. dec 2021

@vanda323
Mne ide o ten čas. Toľko reakcií na toľko príspevkov každý deň to vyžaduje hrozne veľa času. Ja som bola chorá a zapojila som sa asi do troch diskusií a zabavilo ma to doslova na celý Boží deň. Neviem si predstaviť, že toto robíš vkuse každý deň a ešte k tomu každý deň pridáš vlastnú tému, ako máš úzkosť, divné myšlienky a neviem čo. Veď keď si to zrátam, tak tvoj život je modrýkoník a donekočna riešenie seba, nie tvoja rodina ako vždy prezentuješ.

vanda323
autor
31. dec 2021

@yoxinka Tak na mňa keď príde úzkosť snažím sa zapojiť do nejakej diskusie.

vanda323
autor
31. dec 2021

@mondolina Myslíš že sa to môže stať? Vidíš ja ho vždy beriem ako silného jedinca čo všetko zvládne a nič sa mu nemôže stať no je fajn vidieť aj tento názor a začať viac vnímať okolie ako len seba

yoxinka
31. dec 2021

@vanda323
Vieš čo, ja mám tiež tri deti doma a keď sa im ozaj že venujem, ja fakt nemám čas na nič iné myslieť. Lebo deti vedia dokonale zabaviť môj mozog a ja vôbec nemám kapacitu riešiť nejaké svoje veci v hlave. A aj keď som mala ťažšie obdobie, deti boli dokonalým rozptýlením a doľahlo to na mňa, keď pospali, ale keď fungujem s nimi, to je 120% a ja nemám čas myslieť nič. Inak … štvrté dieťa v tvojom stave … 🤦‍♀️.

martul
31. dec 2021

@vanda323 capli lieky a hotovo. Natrieskane na izbe ako sardinky, zima strašná, kopec iných veci čo nechcem verejne.

zuzi0911
31. dec 2021

To je všetko psychika... Viem o com hovorím. Ja som vedela privolať také príznaky, že dokonca som ani slovo súvislé nepovedala, čo som normálne zakoktavala.... Nič mi nebolo... A ani je je... To je pri psychike Veelmi dôležité... Aj keď sa cítiš zle. Stále si opakovať som zdravá, nič mi nie je.... Drz sa

mondolina
31. dec 2021

@vanda323
môže sa stať všetko, netreba maľovať čerta na stenu.
odlož mobil, sú tu negatívne veci, ktoré ti tiež spôsobujú stresy...
pusti si hudbu, rozprávku, lež a počúvaj.

vanda323
autor
31. dec 2021

@yoxinka Tak vidíš, každý človek je iny. Ja to tak nedokážem napríklad idem a deťmi von a zrazu panika...sme doma hráme sa tancujeme a zrazu panika neviem to ovládať.

vanda323
autor
31. dec 2021

@martul Chápem je to strašne, a potom? Vzala si ju preč?

vanda323
autor
31. dec 2021

@mondolina Presné ja keď občas pozeram správy sa až trasiem

vanda323
autor
31. dec 2021

@zuzi0911 Ďakujem, verim že pôrodom to zas odznie

schokolade1988
31. dec 2021

Sustred sa hlavne na svoje krásne 3 deti čo už máš a jedno čo čoskoro príde ... Čo by iné ženy zato dali ,keby mali apson to jedno. Si hlavne MAMA !ktorá má byť oporou pre svoje deti ,a manžel ťa potrebuje určite tiež. Nádych ,výdych ,psychická porucha je vážne ochorenie ,ale správnou liečbou a hlavne tvojim prístupom sa dá s ňou plnohodnotne žiť . Nehladaj problémy tam ,kde nie sú ,lebo si takýmto spôsobom naozaj nejakú chorobu privolas. Skús online psychologickú poradňu ,nech môžeš kedykoľvek keď to na teba príde komunikovať . Skús na povestných 10 sekúnd zavrieť oči, dychat ,uvoľniť sa ,a myslieť iba na svoju rodinu ,ktorá ťa určite veľmi potrebuje . Držím palce ✊

benit
31. dec 2021

@vanda323 znamy ma tiez psychiatricku dg. V zaluzi ho dali dokopy. Fakt si to chvalil. Ssmozrejme, ze je tam rezim s ten treba dodrziavat. Mozno to niekomu nevyhovuje a prve dni kedy nieje kompenzovany, tak moze byt ze chce odist. Treba vydrzat a pomozu. Maju tam twrapie sedenia, vedia co robia.

betulinka1
31. dec 2021

@vanda323 to moze byt stres alebo kludne aj od chrptice. Skus kuk nejaku samomasaz na YouTube krčnej chrbtice. Si v nemocnici a v bezpečí.