icon

Pomôže mi niekto pochopiť záver vyšetrenia MR?

vlucia
26. nov 2024

Asymetrický bulging disc L4/5 s prechodom do pravostrannej parmediálnej/ subartikulárnej úrotrúzie

Asymetrický bulging disc L3/4 s prechodom do kraniálne migrovanej ľavostrannej paramediálnej protrúzie, s impresiou durálneho vaku a kontaktom až tlakom na odstupujúci koreňL4 1.sin., disc kontaktuje aj odstupujúci koreň L4 1.dx. a v pravom neuroforamene mierne koreň L3 1.dx.

Bulging disc L2/3 s miernym kontaktom na oba odstupujúce korene L3.

Mierny bulging disc L5/S1 s miernym kontaktom na oba korene L5 v neuroforamenoch.

Deformujúca spondylóza, spondylartróza L4/5 a L5/S1

Kraniálne napriamená lumbálna lordóza, os sacrum arcuatum

taktotedanie
26. nov 2024

@vlucia aspon keby si dopisala tazkosti kedze sa nelieci vysledokMRI ale pacient

Multietazove postihnutie platniciek, ktore ti kontaktuju az utlacaju nervove korene z coho mas bolesti
Pokial si vcerpala vsetky moznosti konzervativnej liecby tak ti ostava bud ozon pod CT alebo konzultacia u neurochirurga

Pripajam obrazok dermatomov, podla toho co kde tlaci by ta aj malo boliet a bolest vyrazat

taktotedanie
26. nov 2024

Ak si nevycerpala moznosti konzervativnej liecby tj lieky, rehabilitacie, obstreky, cvicenie, fyzio, hospitalizacia s infuznou liecbou atd konzultujs neurologom-neurochirurgom

kacena4
26. nov 2024

mas vyskocene prasknute platnicky, najhorsie je ze ti tlacia na miechu a preto mas bolesti a asi ti trpnu aj nohy ☹ ako pise vyssie ak si vyskusala konzeravtivnu liecbu smer neurochirurg a poradit sa ci zoperovat a ako. ja som sa "trapila" 4 roky kym som sa odhodlala na operaciu a teraz lutujem ze som nesla skor. neporovnatene lepsie sa citim po operacii drzim palcky nech sa polepsi aj tebe

vlucia
autor
26. nov 2024

@taktotedanie ďakujem za vysvetlenie....ťažkosti mám také, že ma dosť bolí takmer celá pravá noha zozadu, najmä úpony kolena a ľavá noha mi bolestivo tŕpne spredu smerom od bedra...dnes som dostala do rúk výsledky a v piatok idem neurologicke. Samozrejme, som zvedavá čo stým, lebo som stále v plnom každodennom prac.nasadení- okrem iného aj dvíham a prekladám ťažké veci, síce len asi pol hodinku ráno, ale aj tak...😔

vlucia
autor
26. nov 2024

@kacena4 ďakujem za vysvetlenie, zatiaľ som absolvovala dvakrát po sebe s mesačným odstupom injekcie od obvodného, ale už som aj u neurologičky- tá má poslala na MR a v piatok k nej idem s výsledkom. Som zvedavá, čo ma čaká, čo mi navrhne, nerada by som prerušila prácu 😟