Poraďte niečo, čo ma postaví na nohy počas prechladnutia

31. jan 2023

Poradite mi nieco čo ma postaví na nohy rychlo? Syn bol chorý, teploty, chytena trubica, škaredý kasel. Od vcera sa citim aj ja nie najlepšie a dnes som už zacala kaslat, boli ma hrdlo a mam nadchu. Zajtra idem do prace a potrebujem byt v lepšom stave. Čo pomoze? Teraflu alebo čo?

janinah
31. jan 2023

Určite sa kolegovia potešia,že prídeš bacil šíriť...liekov je habadej,ale stále platí posteľ,perina,čaj,med,citrón....

kvietok173
31. jan 2023

Urcite naparit sa vecer aj rano pred pracou. Mne zabera zazvor do pol litorveho hrnceka nstruhany asi 1 cm korena plu sskoruca aa 2 klinceky ktore nasledne aj zjem a zalejme vracou vodou a pot9m ochutim medom a citronom. Na hrdlo kloktat bud salviovy odvear alebo slanu vodu. Medzitym vsetkym popijat teply bylinkovy caj alebo aj teplejsiu vodu ja ju drzim v termoske a pijem aj v noci a beriem aj do prace a popijam tely napoj cely den.Plus extra davku vitaminu D a C .pripadne nejake cmulacie tablety . Satku na krk,
Inak ja som takto bola minuly tyzden. Isla som do prace vzala nb ze sotanem den dva doma a bude mi lepsie ale nakoniec to bolo od utorka do konca tyzdna lebo sa to napriek vsetkym opatreniam rozmohlo a dolahla na mna paradna nadcha a doteraz mam chrastu na nose od tolkeho fukania 😢.

h2
31. jan 2023

Pomôže neísť do práce. A nepomôže to len tebe, ale aj tvojím kolegom. Nakazila si sa od syna, takže nákazlivé to je.

autor
31. jan 2023

@janinah bohužiaľ som v skúšobnej dobe nemozem byt doma

h2
31. jan 2023

Môžeš byť doma aj v skúšobnej dobe, ak si chorá.

kp7333
31. jan 2023

Paralen grip je dobry, ale tak ako pisu vyssie, kolegovia sa isto nepotesia, ze im tam roznasas chorobu. Radsej sa porad so sefom.

kik2022
31. jan 2023

Mne najviac pomáha Theraflu a na hrdlo Jox a nejaké pastilky na cmulanie (napr. Dorithricin alebo Panthenol od Jenapharm), samozrejme teplé čaje a veľa vitamínu C (buď z ovocia, ale radšej by som doplnila aj tabletkovou formou). Ale ak budeš mať horúčku, tak by som to radšej doma vyležala.

kvietok173
31. jan 2023

ja som tiez nova v parci ale keby som tam mala byt taka chora ako som nakoniec bola tak veru asi by ma urcite poslali domov aby neochoreli. V minulej praci som mala sama kancelariu tak tam aj ked som bola kusok chora som sla lebo bola som sama ale teraz sedi s koefynami a so solidarity a nakoneic mi bolo este horsie sla domov aj napriek skusobnej dobe. Zdravie mas len jedno a ak ta chcu v tej praci jedna prechladnutie nemoze na to zavazit 😉

veselo_neveselo
31. jan 2023

Nic nepomoze, len vylezat. Zavolaj do prace ze si nakazliva, ostan doma a za dva dni si v pohode.

bloger
31. jan 2023

Teraflu určite si môžeš urobiť. Doplniť vitamín C.

svetlonos
31. jan 2023

Ahoj,
ibalgin.

h2
1. feb 2023

No ako, autorka? Je ti lepšie? Do práce si išla?

liusa82
1. feb 2023

coldrex max grip tam je najvyššia možná účinná dávka z vyššie spomenutých,sice je to už
akože na silné prechladnutie.Ja si ho dávam aj hned v začiatkoch ked ma len svrbí trošku nos alebo ma navaluje od zvýšenej horučky a po jednom,dvoch sáčkoch mi nič neni

rosavia
1. feb 2023

Ja Ti rozumiem. Mna sa to drzalo asi mesiac. Bola som doma medzi sviatkami - chora. Potom som robila z domu tyzden, no ale vecne som doma zostat nemohla. Nie vsetko prejde za dva dni.
Skus byt v posteli kolko mozes, pit cake s medom a citronom a naparovat sa. Kloktat, ako Ti uz odporucili, je dobre na hrdlo.

iveetta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz