Postava - ako pribrať?
Ako pribrať ?
@sara000 no ide o to,kde je u teba problem. Ci mas nejaky zdravotny alebo to mas dane geneticky a mas rychle spalovanie a podobne. Ja som to riesila vsetkymi moznymi sposobmi,aj s vyzivovym poradcom a nepribrala som.
Ja tak isto mám s tým problém ale je to genetikou pritom jem normálne ako aj sladké a pod. Ale aj normálne jedlo obed večera a priberám skôr len na bruchu potom budem vyzerať ako pavúk tenké ruky nohy len brucho😃
Ďakujem každej za odpoveď 😇 ja sa snažím jesť veľa ale proste nemám chuť...mám 160 cm a asi 45 kg 😔
@sara000 kúp si vitamíny, po B12 ke dostaneš chuť 😉
@jancejance b12 je na svalovinu. Pichali mi ich a ajtak nepomohli 🙂
@sara000 a to mas malo? Ja mam 178cm a nez som bola tehotna som mala 47kg.
@miriam1983 Jej hmotnosť je normálna, tvoja je určite podpriemerná. Ja tiež málo vážim na moju výšku, ale neznamená to nič úžasné, z toho som sa tešila tak keď som mala 15 rokov a o výžive som nevedela nič. 🤭 Skús si v posilke dať spraviť InBody test- pomer kostí/ svalov/ tuku/ vody v tele a uvidíš, čím to je, že máš nízku hmotnosť.
@zuzanalila20 dala som si robit vsetko,to ze som prilis chuda viem a nepytala som si rada. Som vysetrena vrchom spodom,genetikou,trenerom,vyzivovym poradvom,mala som osobnych trenerov,nepomohlo nic. Zazila som si id detstva kvoli svojej vahe sikany az az,takze svoje mudre rady o tom,ako je moja vaha podpriemerna si nechaj pre seba.
Zdravo jest a cvicit.
@sara000 dám ti svoje 😁😁😁👍
@zuzanalila20 a absolutne som autorke nepisala,ze byt chuducka je nieco uzasne. Len,ze ked nie vzdy sa da pribrat a nech to neberie dramaticky.
treba papat viac krat denne a hlavne bielkoviny a take veci s ktorych sa nabera
niekedy to priberanie nie je len o jedeni ale aj o cviceni. skus zacat aj cvicit, mozno potrebujes nabrat trochu svalovej hmoty a hned budes lepsie vyzerat
@miriam1983 OK, mne tvoja odpoveď na jej otázku vyznela tak posmešne, a svoju odpoveď som myslela v dobrom. Zjavne ťa tvoja hmotnosť tiež trápi, chcela som byť nápomocná. Okrem iného nie je tréner ako tréner, môže byť náročné nájsť toho vhodného. A teda to InBody(alebo podobný prístroj), výsledky by ma zaujímali, keď si si tým prešla. Vyšlo ti že máš dosť svaloviny? A načo si si dávala genetické testy? (myslím na čo konkrétne, nie načo ako dôvod 🙂 )
Jaj a to, že tvoja váha je podpriemerná nie je predsa urážka a ani sa to nesnažilo byť radou. Len toto fórum môžu čítať aj veľmi mladé/ citlivé osoby a nie je asi veľmi fajn, ak si spravia taký obraz, že ak merajú 177 cm a vážia viac ako 50kg, mali by chudnúť.
Dúfam, že som ťa touto odpoveďou nijak neurazila. V prípade, že predsa len áno, tak to odignoruj, nemá zmysel si kaziť deň.
@zuzanalila20 rozhodne som moju odpoved nemyslela posmesne. Ja som si odmalicka uzila taku sikanu kvoli vahe,ze to zanechalo nasledky az do dospelosti. Bola som u 3 trenerov a vysledky z merania mam aj niekde na papieri,bolo to 3roky dozadu,takze si presne hodnoty nepamatam. Bola som hadicami vysetrena vrchom,spodom,na genetike ma riesili kvoli chorobam v rodine a na moje vyziadanie. A niesom kost a koza,napriek mojej vahe a vyske mam svoje prsia plne dvojky a aj na spodu ma je zaco chytit. A autorku som chcela povzbudit psychicky,aby sa tym netrapila,ked sa jej nedari pribrat,ze to niekedy jednoducho nejde. Takze ma skutocne zamrzel vysmech na moju adresu z tvojej strany.
@miriam1983 Prepáč, predpokladám, že sa teraz pustíš aj do mňa, ale Ty si čudná osoba. Musím sa @zuzanalila20 zastať. Ona Ti NIČ výsmešné nenapísala a ešte Ti aj dodatočne vysvetlila, že to nemyslela zle. Ty si napísala autorke: "@sara000 a to mas malo? Ja mam 178cm a nez som bola tehotna som mala 47kg." Zuzanalila napísala Tebe: "Jej hmotnosť je normálna, tvoja je určite podpriemerná..." Mne teda Tvoja odpoveď autorke príde oveľa výsmešnejšia, než to, čo napísala Zuzanalila Tebe. A ako si sa Ty pustila do nej, že si má svoje múdre rady nechať pre seba, to je neprimerané (a to som ešte použila slušný výraz). Čudujem sa, že si vôbec dala námahu Ti niečo vysvetľovať. Zamysli sa nad sebou.
@h2 ja som tiez vysvetlila,ako som to autorke myslela. A po skusennostiach s vysmechmi,ktore som zazivala mi to od nej prislo ako rypanie a ano,aj vysmech.
@miriam1983 A čo konkrétne Ti prišlo ako výsmech? A to, čo si Ty napísala autorke príspevku, sa Ti ako výsmech nezdá? Že čo sa ona sťažuje, keď má 45 kg pri 160cm, lebo Ty si mala pri 178 cm len 47 kg. To jej má ako pomôcť? A to, že Tvoja hmotnosť je podpriemerná, nie je urážka, ani výsmech, ale fakt. Je podpriemerná. Lebo priemer je, koľko vážia ženy s rovnakou výškou, akú máš Ty. Žiadne rýpanie, urážanie, ani výsmech v tom nie je.
@h2 ja som vysvetlila autorke,ako som to myslela,myslela som to tak,ze nema tak mali,aby sa z toho rutila. Ona totizto nenaposala ci je taka odmalicja alebo ci schudla kvoli niecomu. A hodnoty rozlozenie ci uz svaloviny,tuku,cukry,bielkoviny mam v norme. Ako celok vyska a vaha posobi podpriemerne,ale vysetrenia dooadli tak,ze mam vsetko v norme. A mas potrebu mi pisat ako som cudna a prilis chuda? Naozaj? Nic o mne nevies,tak ta uprimne prosim,nenakladaj mi kvoli mojej vahe,naozaj som sa nou trapila cely zivot odmala.
@miriam1983 Ja Ti nenakladám kvôli Tvojej váhe. Ak Ti nakladám, tak kvôli Tvojmu správaniu. Ale dobre, ako chceš, nebudem Ťa už otravovať, maj krásny deň. 😘
@h2 ja som nikoho nicim neurazila,ani nezosmiesnila. A mam dost rokov na to,aby ma niekto upozornoval na moje spravanie. Je ake je,je take kvoli tomu cim som si presla a vychovavat ma nemusis.
@miriam1983 Myslim, že tvoje správanie značne ovplyvňuje trauma z minulosti. Skutočne nikto sa tu nevysmieva z tvojej hmotnosti, ono paradoxne robíš to jedine ty, keď iným napíšeš, že no a čo koľko ty vážis, ja vážim ešte menej, čím vlastne hovoríš, že problémy iných sú malicherné narozdiel od toho tvojho.
K tomu zvyšku - výsledky meraní- by som sa vedela vyjadriť aj odborne, ale myslím, že tu je to zbytočné.
Všeobecná rada ak chcete pribrať - cvičiť silové cvičenia 3-4 krát do týždňa plus jesť v kalorickom prebytku, dbať na dostatok plnohodnotnych bielkovín. Ak vám to inak nevyjde, pite po cvičení proteínové nápoje. Na začiatok sa nechajte zmerať InBody (alebo niečím obdobným) a premeriavat každé dva -tri mesiace. Tu sa sleduje absolútna hmotnosť svalov a tuku a ich percentuálny pomer. Podľa výsledkov sa vždy dá upraviť jedálniček.
Takýto systém zaberie prakticky každému s výnimkou vyslovene extrémnych prípadov. Jediný problém je, že si to vyžaduje dodržiavanie režimu (určite nehovorím, že to je jednoduché) a hlavne čas, keďže prvé výsledky sú viditeľné tak o pol roka.

@sara000 hlavne nejest hluposti, dost bielkovin, dost vsetkeho, ale dobre je zajst si aj za vyzivovym poradcom, aby ti poradit a navrhol riesenie 🙂