Prečo všeobecná lekárka nepredpíše Magnosolv?
Ahojte, 2x som skoncila na pohotovosti kvoli velmi nizkej hodnote horcika - uz viem,ake mam príznaky,kym nastane taky kolapsovy stal. A pritom som vzdy pila mineralky magneziove a uzivala pravidelne 2-3m. magnerot, ale nemala som pocit,ze zabera.no ale doma som našla etse z obdobia tehotenstva magnosolv, tak som si zacala davat 1 sacok denne a bol zo mna uplne novy clovek plny energie.
Spomenula som to vaeobecnej, porposila ju ci mi moze predpisat magnosolv (vysvetlila jej co a ako) a odmietla mi ho predpisat. Ze si mam kupit nieco volnorpedajne napr. Magne b6 ( to aom uzivala pred magnerotom a nula bodov).
Ja nerozumiem preco ma s tym taky problem.? Ako by ste to riesili?
@lalenka33 zobrat krv nema zmysel. To nie su testy, ktore by vedeli ukazat, aky je stav na bunkovej urovni. Preto napr mne kardiolog odporucal velke davky, pretoze nase telo ho velmi spotrebuva a v strese nasobne.. A ak je dr normalny a pacient pride s tym, ze mu nejaky doplnok vyhovuje, pri tych a tych problemoch, tak dr predpise. Iba ješiťáci nie…
@lenkakravcova Prepáč Lenka, ale toto si neodpustím....si v každej diskusii...prízvukujem, že v každej! Na všetky strany obraňuješ svoj "dokonalý" život a zrazu búúúm, aj na nerologiu , aj niečo upokojujúce berieš...Tak asi to také úžasné nebude, že?
@liv1 suhlasim s tebou.
@mandarinka555 akože magnézium je nejaký problém? 😆😆😆 Vzhľadom na to, že mám vrodenú migrénu s aurou, na ktorú beriem len Magnézium a Paralen, tak si myslím, že to nie je až tak zle, či? 😅
@lalenka33 pozri moja lekarka je taka,ze akutny stav neberie ( cize,v case ked to mam ma proste nevezme) uz som tam tak bola, ona ta posle domov s tym,ze mas ist na urgent a k nej je potrebné napisat email a na zaklads toho ti da termin,najskor na druhy den, rposte uplne odveci. A to,ze mam krce v nohach uz tristvrte roka a svalove zasklby kazdodenne,to tiez vie a nic extta mi na to nedoporucila okrem magnerotu,ktory som aj tak brala. A na vysledky z urgentu mi povedala,ze mam pit mineralky :D ;D ktore pijem pravidelne.. takze,skoda reci. A ja som jej nesla diktovat,co mi ma predpisat. Len ju sla slusne poprosit ci by mohla toto magnezium, pretože som ho mala doma a pri ako jedinom citim ustup priznakov.
@lalenka33 a este ti nezabudne povedat,ze ci si myslis,ci si jej jediny pacient a kolko ich ona ma :D
@liv1 presne tak, dobry doktor pocuva. A preto si hladam ineho,lebo tato ma teda nepocuva ani prinajmenaom.
magnosolv je jedine magnezium na predpis -lieky na predpis na rozdiel od volnopredajnych majú prísnejšie kontroly aj musia spĺňať tie uvedene hodnoty (voľnými slovami). je to silný preparát -vysoká dávka magnezia, môže znižovať tlak. mozno preto ti ho nechce dať..hoci ak ti pomáha tak nerozumiem
@jvasenka práveže tlak mam vysoky. Beriem lieky na tlak od internistu, tak ja uz tiez nerozumiem.🙈
tak jedine skús poprosiť internistu aby ti ho predpísal a na základe toho ti to potom môže aj obvodná predpisovať 🙂
Autorka, tak zmeň obvodnú, keď nerieši tvoj zdravotný stav.
Liečiš sa u internistu na vysoky tlak, tak popros jeho o magnosolv a vybavené. Pripadne aj neurologa. Svalové zášklby môžu byť neurologického pôvodu.
@nikaeli môžem sa spitat ako vám pomohol ten super mag mali ste aj také trpnutie pomohol aj na to
@michaela404 mravenčenie, tŕpnutie rúk a nôh, zášklby - nepokojné nohy (?) - niekedy mám v noci pocit, akoby mi malo odtrhnúť nohu v kolene, veľmi silno mi s ňou myká. SuperMag beriem 2x denne. V takýchto situáciách doplním Magnosolv a B.komplex alebo MilgammuN.
@nikaeli a na to trpnutie vám pomohol
@michaela404 Mg je potrebné užívať dlhodobo, nefunguje ako Paralen na bolesť, kde stačí 1-2 tbl a je mi fajn. Ja ho užívam už 4 roky, akonáhle vynechám, hneď sa mi pohorší. Takže áno, pomohol mi, ale užívam ho naďalej.
@nikaeli a to trpnutie už nemáte vôbec

@modrykolibrik úľava od symptómov -> veď na to lieky a doplnky sú, či? keď mi tŕpnu nohy, necítim si prsty na rukách, tak si ho nedám? mám radšej počkať, kým sa záchvat vystupňuje?
Keď mi je lepšie, neberiem ho. Pri závislosti by som asi mala absťák 🤷🏻♀️ naviac, keďže je na predpis, užívam ho 'pod dozorom'.