icon

Prečo všeobecná lekárka nepredpíše Magnosolv?

19. jan 2025

Ahojte, 2x som skoncila na pohotovosti kvoli velmi nizkej hodnote horcika - uz viem,ake mam príznaky,kym nastane taky kolapsovy stal. A pritom som vzdy pila mineralky magneziove a uzivala pravidelne 2-3m. magnerot, ale nemala som pocit,ze zabera.no ale doma som našla etse z obdobia tehotenstva magnosolv, tak som si zacala davat 1 sacok denne a bol zo mna uplne novy clovek plny energie.
Spomenula som to vaeobecnej, porposila ju ci mi moze predpisat magnosolv (vysvetlila jej co a ako) a odmietla mi ho predpisat. Ze si mam kupit nieco volnorpedajne napr. Magne b6 ( to aom uzivala pred magnerotom a nula bodov).
Ja nerozumiem preco ma s tym taky problem.? Ako by ste to riesili?

autor
19. jan 2025

@nevenka ja uz som si pozerala aj na jednej stranke magnezium bisglycibat v prasku,ale zatial som neovjednala, viem,ze ma vraj dobru vstrebatelbost 🙂

really8
19. jan 2025

Mozno prave preto. Ona nie je tvoj psik

autor
19. jan 2025

@nikaeli supermag jr dobry ? Si s nim spokojna? Ono je na trhu toho tak vela,ze clovek si fakt nevie vybrrat,este zeby to bolo aj ucinne. Musim sa aj ja opytat kardiologicku na to magnezium,co povie. No, mala som take stavy,ze mi kolisal tlak, stav na opadnutie, tazke nohy, sla som 2x na pohotovost a v krvi vysla nizka hladina horcika. Teraz ked na mna pride tento stav,tak si dam magnosolv a mam pokoj ochvilu. Len ked ho nemam,tak je to tazke. Z magnosolvu ma neprehana, ani ki nie je tazko,ale ďakujem za radu 🙂 tak ho pijen,alo si popisala. U trba sa ako prejavije tetania? Preco vlastne chodis ku kardiologovi?

autor
19. jan 2025

@really8 ano,tiez som si myslela,ze to takto berie,ale ja som ju len slusne poprosila, keďže som s nim mala skusenost dobru uz aj v tehotenstve.

autor
19. jan 2025

@lenkakravcova mojmu ocovi to predpisuje obvodny pravidelne. No mozem sa skusit opytat aj neurologa ci by predpisal.

balerina2025
19. jan 2025

anonym , pomaha aj mojej mame.

earlgrey
19. jan 2025

Mne ho predpisuje obvodná kvôli tetánii, ale mám potvrdenú diagnózu neurológom.

autor
19. jan 2025

@balerina2025 a ona ho preco berie? Na tlak? Ci ma ine prpblemy?

autor
19. jan 2025

@earlgrey aha,tak to je ina vec. A tebe sa ako prejavuje tetania?

nikaeli
19. jan 2025

Je to na dlhšie. V skratke - po kovide 10/2020 mi ostali kardiologické ťažkosti a k nim sa nabaľovali ďalšie a ďalšie, no vo všetkých ambulanciách som bola zdravá, tak to uzavreli ako tetániu. Za tie roky som vyskúšala množstvo magnézií, aj spomínaný Magnerot, či Galvex, no pre mňa sú veľmi slabé. Najviac mi sadol SuperMag chelát a GymBeam bisglycinát. Manželovi zas SuperMag B+ citrát. A spomínaný Magnosolv, to je taká naša barlička pri zhoršenom stave.

cina1
19. jan 2025

daj si ho predpisat ako samoplatca, potom mozno nebude robit drahoty, uhrada zp je aj tak minimalna...

autor
19. jan 2025

@cina1 a to sa ako da? Podla mna s tym u obvodnej nepochodim.

cina1
19. jan 2025

ano , da

liv1
19. jan 2025

Mne zo vsetkych magnezii najviac ucinkuje Magnosolv. Rychlo ucinny, aj obvodna mi ho odporucala, sama ho pije. Porozpravala by som sa s nou a keby mi ho nedala pojdem za inou

liv1
19. jan 2025

Autorka moze aj neurolog predpisat. Dokonca aj len na bolesti hlavy

autor
19. jan 2025

@liv1 aspon tvoja ta vie pochopit. Tiez som rozmyslala nad zmenou.

earlgrey
19. jan 2025

@autorka
Kŕče v nohe 🤣

autor
19. jan 2025

@earlgrey tak to mam tiež tetaniu ,😆

earlgrey
19. jan 2025

@autor
Choď k neurológovi, ak ti ju potvrdí, magnosolv budeš mat pravidelne 😉

lneviemmeno
19. jan 2025

Ja mám toto iste so železom, mám hemoglobín aktuálne 95, cely život anémiu, obvodná mi už predtým predpísala železo, no teraz nechce. Som jej písala (ona má na stránke objednávanie liekov), že mám teda taký a taký hemoglobín či mi vie opäť predpísať. Ten hemoglobín mi vyšiel u závodnej a tá mi odporučila aby mi obvodná predpísala. 🤷🏻‍♀️ A teda zamietla mi to. Hlavne, že magnosolv mi predpisuje bez problémov 😀 Písala som neurologičke a tá mi predpísala to železo. Skús zavolat aj ty inému lekárovi alebo tam ísť osobne

modrykolibrik
19. jan 2025

@really8 magnosolv je vysoko navykovi

liv1
19. jan 2025

@modrykolibrik taak to je pekna blbost prepac 🙈

alickapusinka
19. jan 2025

Mna tak prehanalo z neho že som skončila na infuziach.

nikaeli
19. jan 2025

@modrykolibrik na to si ako prišla?

modrykolibrik
19. jan 2025

**Magnosolv a návyk?**

**Priama závislosť na Magnosolve môže vzniknut.** Nie je to sice látka, ktorá by vyvolávala fyzickú alebo psychickú závislosť, ako napríklad niektoré lieky alebo drogy.

* **Úľava od symptómov:** Keď niekto trpí nedostatkom horčíka a Magnosolv mu prináša úľavu od nepríjemných symptómov, ako sú svalové kŕče, únava alebo nespavosť, môže mať tendenciu siahať po ňom častejšie, aj keď už jeho hladina horčíka môže byť v poriadku.
* **Zvyk:** Užívanie akéhokoľvek doplnku stravy sa môže stať zvykom, najmä ak prináša pozitívne účinky.

**Prečo je dôležité dodržiavať odporúčané dávkovanie?**

* **Predávkovanie:** Aj keď je horčík dôležitý minerál, jeho nadmerné užívanie môže spôsobiť zdravotné problémy, ako je hnačka, nevoľnosť alebo dokonca vážnejšie zdravotné komplikácie.
* **Interakcie s inými liekmi:** Magnosolv môže interagovať s niektorými inými liekmi, preto je dôležité dodržiavať odporúčania lekára alebo lekárnika.

**Kedy prestať užívať Magnosolv?**

* **Po zlepšení stavu:** Ak sa vaše problémy s nedostatkom horčíka zlepšili, mali by ste sa poradiť s lekárom o ďalšom postupe.
* **Pri výskyte vedľajších účinkov:** Ak sa u vás objavia nežiaduce účinky, okamžite prestaňte Magnosolv užívať a kontaktujte lekára.

**Záver**

Magnosolv môže byt návykový v tom zmysle, ako sú návykové drogy. Avšak, jeho dlhodobé užívanie bez lekárskeho dozoru alebo nadmerné dávkovanie môže mať negatívny vplyv na zdravie.

**Je dôležité vždy konzultovať užívanie akýchkoľvek doplnkov stravy s lekárom alebo lekárnikom.**

rozculena
19. jan 2025

@modrykolibrik magnosolv je rovnako "návykový" ako každý iný doplnok

mariska1989
19. jan 2025

Minule som videla že ho niekto predáva krabička za 5e a mohlo ich byť asi 5/6 krabic . Dr asi prehrabuje keď s tým má problém ti ho predpísať

lalenka33
19. jan 2025

Všeobecná ťa vyšetrila pre tvoje problémy s nedostatkom horčíka? Brala ti krv? Či si len tak zaňou prišla nech ti predpíše Magnosolv? Mala si naňho aspoň odporúčanie v správe z pohotovosti? Lebo to tak nefunguje, že pridem k lekárke a poviem, čo má predpísať.