icon

Magnosolv v tehotenstve: Ako riešiť hnačku?

8. feb 2024

Ahojte som 27 tt doktor my predpísal magnosolv, ale mam s toho hrozne hnačky . Pila som aj magnerot a aj s toho . Už neviem čo mám robyt . A to ho nepijem naraz ale na dva krát a chlapec stoho celi deň. Baby poraďte.

pluss
•
8. feb 2024

mala som aj ja magnosolv ... ale vydržala som to a po 2 týždňoch mi hnačky prešli.... a hlavne som sa vždy riadne najedla

autor
•
8. feb 2024

@pluss myslíš ze telo si zvykne ?

anjelicek26
•
8. feb 2024

No ja som na to riesenie nenasla,proste ho neberiem, skusala som styri rozne druhy... potrebujem počas dňa normalne fungovať. Predčasne kontrakcie nemám a myslím,že by hnačka každý boží den robili skôr problem ako pomahali v takom pripade. Prečo ti ho lekár predpisal? Mne ho dal len preventívne,lebo pred rokmi som rodila predcasne...to je možno iné...

autor
•
8. feb 2024

@anjelicek26 tvrdnutie brucha , ved to ze mne nevadí až tak ta hnacka ale , bojím sa aby sa niečo nestalo vieš keď máš aj bolesti brucha pri hnačke.

anjelicek26
•
8. feb 2024

No ved práve,že hnačka drazdi maternicu ku stahom... takže to dobre pri takých problémoch urcite nie je. Riesenie nemám, toto tehu našťastie totálne kľudne,len železo a dko beriem... skus zavolať lekárovi,ze co s tým. Lebo takto aj schudneš a aj na maternicu to zle vplýva...

danielahamar
•
8. feb 2024

Skúste sa spýtať, či nemôžete to lypozomalne magnézium, to je pecka, lebo neviem ci ho môžu tehotné

rebekita45
•
8. feb 2024

Ja pijem magnosolv 1pohar/sacok cely den postupne si odpijam. A uz ked ho pijes, tak vzdy po jedle.. ale skus si to tak rozdeliť na cely den.

liviiiiii
•
8. feb 2024

Mňa tiež preháňalo doktorka mi povedala že si to mám robiť do pollitráka. Pretože keď si ho robíš do menšieho pohára ma také účinky. A to pijem 3 krát do dňa

tinka2233
•
8. feb 2024

Ahoj, všetky predpisane magnezia sú na základe oxidu horečnateho tj. telo ti z celej dávky vezme 4% zvyšok z teba doslova vyletí. Odporučam horčik - bisglycinat. Kľudne si o tom naštudujte na internete - píšem v dobrom ako chemik🙂

liviiiiii
•
8. feb 2024

@tinka2233 tak asi som divná pretože zo mňa nikdy nič nevyletí 😃 skôr mam opačný problém 😃

nikaeli
•
8. feb 2024

Zmeň magnézium, kúp si chelátovú alebo citrátovú formu, má iné vstrebávanie. Alebo si rozdeľ magnosolv na polovicu a vypi, keď trošku postojí a voda v pohári bude čírejšia.

lillyd
•
8. feb 2024

Treba znížiť dávku na nejaký cas a potom zvýšiť.. mne predpísal dr 6x denne mala som prehanky pár dni keď mi to došlo zr je to z Toho tak som znížila na 4 aaa až po nejakom čase som skúsila 6 a phooda. A teraz mám 6 tabletiek a 3 infuzky v nemocnici a prabeze nič mi to nerobí, ešte mám aj zápchy 😁😁😁