Prečo všeobecná lekárka nepredpíše Magnosolv?
Ahojte, 2x som skoncila na pohotovosti kvoli velmi nizkej hodnote horcika - uz viem,ake mam príznaky,kym nastane taky kolapsovy stal. A pritom som vzdy pila mineralky magneziove a uzivala pravidelne 2-3m. magnerot, ale nemala som pocit,ze zabera.no ale doma som našla etse z obdobia tehotenstva magnosolv, tak som si zacala davat 1 sacok denne a bol zo mna uplne novy clovek plny energie.
Spomenula som to vaeobecnej, porposila ju ci mi moze predpisat magnosolv (vysvetlila jej co a ako) a odmietla mi ho predpisat. Ze si mam kupit nieco volnorpedajne napr. Magne b6 ( to aom uzivala pred magnerotom a nula bodov).
Ja nerozumiem preco ma s tym taky problem.? Ako by ste to riesili?
@sindy70 oki
Tu sa pripnem, ja som písala obvodnej, predpísala mi ho, ale s dlhým slohom ako ho neodporúča, že je to placebo a neviem čo. Brala som 2 mesiace, teraz som si kúpila Magne B6 a veru mi ten Magnesolv prišiel lepší. Neviem čo proti nemu lekári majú?
Magnosolv je mizerne magnezium.
nevienm preco by nemala, aj tak minimum preplaca poistovna.
@marsmykkok placebo? Nechápem. Veď je to liek, to znamená že musí mat dlhoročne klinické skúšanie zasebou a preukázanú otestovanú účinnosť 😄
Ináč, magnosolv obsahuje 365mg elementárneho horčíka, magne b6 48 mg a magnerot tak 33mg 😂
Magnosolv je taká sumienka .rychly a krátky efekt 😁ja pouzivam 5druhov horčíka v jednej tabletke a ten je peckovy
No zle sa vstrebava ten oxid v tom Magnosolve, mna z neho len prehanalo a ucinok ziadny, este aj tazke na zaludok mi bolo, na grc, a to ja zvladnem vela a z malocoho mi je na grc.
Kupila by som si bisglycinat magnezia, tam vies v 3 tobolkach mat cisteho magnezia s dobrym vstrebavanim dost.
@barbora854 ktory mas?
@barbora854 do mna tlacili v porodnoci len to modre od Galvexu, o nicom tiez a to prehltanie...inak mam bisglycinat teraz od Gymbeam.
Už niekoľko rokov bojujem s tetániou a Magnosolv je v čase atakov môj najlepší kamarát. Bežne beriem SuperMag (chelátová forma), je vhodný aj pre tehotné. Užívam ho 2x denne a keď mi je horšie, dám si Magnosolv. Obvodný mi ho predpíše na základe správy od neurológa, ja mám aj od kardiológa. Bez toho mi ho tiež nechcel predpísať, že je silný a pokiaľ nemá podklad k nejakej diagnóze, musí mi stačiť voľne predajný. Ako vieš, že máš nízku hodnotu Mg? bola si u nejakého odborného dr.? ak to máš potvrdené, žiadaj o predpis odborného. Inak dobrý je aj horčík od GymBeam bisglycinát.
Ak už užívaš Magnosolv a hnačkuješ, pi ho pomaly, po dúškoch a až keď sa usadí a je číry.
@letter citujem z mailu lekárky "Navyše pacienti preceňujú účinky Magnosolvu , jeho účinok je na úrovni placeba. " Podľa mňa blbosť tiež, mne zaberá a ľutujem že som si teraz kúpila to Magne B6 a nedala predpísať znova Magnosolv.
Je to o skúšaní. Ja ho beriem roky, nič iné mi tak dobre ako on nefunguje - a to som skúšala všeličo, lebo športujem. Mne ho prvýkrát predpísala kardiologicka, magnerotu som vtedy brala kopu tabletiek a ani polovičný efekt. To preháňanie prestane. Beriem Magnosolv aj v tehotenstve - teda už vysadzam, krčok už môže maknut koľko chce.
Mne kardiológ zakázal brať magnosolv, nakoľko vraj obsahuje veľa sodíka.
Mne ho predpisuje iba neurologička. Všeobecný mi toto ešte nikdy nepredpísal.
Bola si na neurológii? Tam nie je problém.
@lenkakravcova predpisuje ho aj obvodný, mne aj mojej mame.
@irusa no mne na tlak asi tiez preto tento nedavali v tehotenstve.
@letter no pisu tam, ze obsahuje oxid a uhlicitan horecnaty. A ked sa to zmiesa a sumi, tak vznika citronan. Neviem, nie som chemik, ci je to to iste, ako citrat. Ano, citrat je dobre vstrebatelny. To viem. Ale preco to tam nie je rovno, a este to ma sodika strasne vela a tak hroznu chut, ze mna z toho striasa. Ja som to musela vypit na 1x so zaprenim, po duskoch by ma svihlo 🙃.
Neviem, mne funguje na tlak bisglycibat a neprehana ma, ani mi nie je tazko na zaludok.
@marsmykkok to vobec neviem,ale mne fakr dobre zabera, ked ma zacne boliet hlava az za ocami a zacnem mat uplne slabe nohy,ze mam pocit,se odpadnem, tak si ho dam a do pol hodiny som ako rybicka. Netusim,co proti nemu maju. Ak by sa dal kupit bez receptu,aj za plnu cenu by som kupila
@balerina2025 no ved toto
@really8 tak ak je mizerne, o dovod viac nerobit drahoty a predpisat :D mme pomaha.
@letter no aspob ciem, preco nezaberaju :D
@barbora854 aky pouzivaa?🙂