icon

Prekonali ste pľúcne chlamýdie?

dadus_ka
2. apr 2020

Ahojte, prosím je tu niekto kto má skúsenosti s touto infekciou a zbavil sa jej? A ak ste brali antibiotika kedy ste prestali kašľať? Co vam nakonic pomohlo?

akinom0077
3. apr 2020

@dadus_ka / po antibiotickej liecbe nasad vyzivovy doplnok Chlamydil na 3 mesiace je drahy ale ucinny

dadus_ka
autor
3. apr 2020

@stanulienkat nicnine nenasli. Robili kultuvaciu krvi a jedine co som mala tak trosku zvysene pecenove spe to pripisujem tym kvantam liekom co som brala 🙄..robili aj ekg aj rtg 2x a vsetko v poriadku.

dadus_ka
autor
3. apr 2020

@eliska13 ja som vôbec práveže neni alergicka. Len to skriabanie v krku som mala predtým (teraz uz viem ze z chlamydii) mala som obcas ze ma zaskrabalo a rozkaslala som sa ale len raz za cas. No napriklad bola som chora v novembri, v januari a aj vo februári, kde uz bol pritomny aj ten kasel a aj ine príznaky. A odvtedy sa toho neviem zbavit (myslim tych priznakov) teraz meviem ci ma nejaka imunologicka zoberie vzhladom na situaciu. Mne sa to hned nezdalo ze som kazdy mesiac chora. Zvyknem byt tak raz za rok/dva a vzdy sa z toho dostanem bez atb, len vylezim poriadne s nejakymi liekmj z lekarne. No a toto je des už. A spirometriu nerobili. Ani neviem co to je? Ja som nebývala casto chora a ani atb som nebravala takze ja vôbec neviem.

dadus_ka
autor
3. apr 2020

@akinom0077 mozem zaroven s kapucinkou brat?

ivka185
3. apr 2020

@dadus_ka No ja som tiez ten pripad kaslem uz od novembra, a nic krv mi bral obvodny ,ze vraj ok ,trochu cosi zvysene dal mi antibiotika a sirup od kaslu, ale ja som od vtedy vybrala milion sirupov, tabletiek od kaslu, cibulovy sirup a este neviem co vsetko som brala, a uz som z toho zufala, teraz v tejto situacii ani ta nikto nevysetri ,tak ja uz fakt neviem, a na tie chlamydie kto ta vysetroval.

jankaalaci
3. apr 2020

Ahoj, ja som mala zápal pluc s chlamydiami takto pred 2 rokmi a liečila som sa 4 mesiace, za ten čas som užívala 2x ATB ktorých názov fakt neviem a 5 balení Klacidu, potom mi ešte pľúcna dala nejaké lieky plus broncho vaxom na imunitu ale úprimne doteraz mam zle dýchanie keď mi robí testy, mávam bolesti v hrudníku a veľa krát nevládzem dýchať. Kašľať som prestala asi po pol roku.

panelacikova
3. apr 2020

@dadus_ka nie, to sú dve rozdielne baktérie 😉

dadus_ka
autor
3. apr 2020

@ivka185 ano je to naozaj neunosne ten kasel tak dlho. Neda sa tak fungovat. Krv mi bral obvodny na plucne chlamydie.

dadus_ka
autor
3. apr 2020

@ivka185 ved toto ze chce to celkove vysetreniey zistit odkial to pramení ale ked teraz sa neda po lekaroch chodit lebo skrz koronu ako keby ine problemy neexistovali tak mame smolu 🙄. Mne z kasla prasklo rebro a na pohotovosti ma zjebali ze naco tam chodim ked nemam koronu...takze asi tak

gondyo
3. apr 2020

odporúčam cordyceps a kapucínku...škoda že tá biorezonancia teraz nie je možná...

dadus_ka
autor
3. apr 2020

@gondyo a mozem brat kapucinku zaroven s atb od dr?

ivka185
3. apr 2020

@dadus_ka dakujem za odpoved ja este zakaslem tak ze sa s prepacenim aj pocuram ,takze intimka stale musi byt.Ale nasim doma to uz ide poriadne na nervy,a este najnovsie kaslem az tak ze sa pozvraciam a same hlieny.A prave jak si spomenula len ma poskriabe v hrdle a uz to ide.Je to ciste zufalstvo.

gondyo
3. apr 2020

áno,po atb je vhodné brať spirulinu

kittykat22
3. apr 2020

@dadus_ka ahoj, moja mama to ma a nemoze sa toho zbavit. Liecili to asi 8x a nejde to prec. Mala rozne antibiotika, a vzdy zacne kaslat a je to spat. Ale u nej bude problem, ze to mala 20r a nevedela o tom. Spominam si, ze dokasliavala ako dieta po zasmiati - co je priznak. Je dobre, ked to budes liecit co to ide - pretoze cim dlhsie to mas, tym horsie sa toho zbavuje - ak vobec.

katka13katka
4. apr 2020

Taktiez som ich prekonala, brala som niekolko antibiotik a cca po 2mesiacoch som prestala kaslat.

dadus_ka
autor
5. apr 2020

@katka13katka brala si popri tom aj nieco ine?

akinom0077
6. apr 2020

@dadus_ka / urcite ano. aj ja som 3 mesiace kombinovala potom som ostala len pri CHlamydile

dadus_ka
autor
6. apr 2020

@akinom0077 a kedy ti presiel kasel? Ja idem v stredu na treti tyzden atb a stale kaslem a skriabe ma hrdlo. Je to neznesitelne. Neviem co mam povedať dr. Po dobrati atb.

akinom0077
6. apr 2020

@dadus_ka / mne kasel presiel za 3 tyzdne ale chlamydia zostala v krvi...

maca2017
7. apr 2020

@dadus_ka Teraz určite nie ale nie kvôli situácii. Ja som bola na ďalšom odbere tuším až o pol roka...

csibike9
30. sep 2021

Chlamydia

wilagrande
21. apr 2023

Prisim vas tieto chlamydie daju sa preniest aj kaslom? Lebo nic mi nebolo a prisla k nam nova kolegyna ze ona ich ma drhne cele dni a po pol roku som zacala aj ja a dostala som z toho kasla a hlienov zapal usi z toho masteoditidu v dutinach hlavy tekutiny liecena 4m atb a teraz mi zistili tieto chlamydie tak to ma zaujima ci ma mohla takto kolegyna nakazit

macica1706
21. apr 2023

Mne ich zistili v decembri a dodnes mam hrozný kašeľ 🙈vybrala som atb,beriem vitamíny a hocijaké čaje na podporu imunity a zatiaľ stav nezmeneny🤧

wilagrande
21. apr 2023

@macica1706 hrozne a na nervy to ide … ja to iste od konca novembra a az dnes mi povedali ze aj toto mam

markovamamka
25. máj 2024

@ckatka dobry den, mozte mi prosim povedat ako ste brali sumamed na chlamydie plucne v ,,specifickej scheme?” Ja som sa nakazila od kamosky a jej plucny dal pauzu 4 dni medzi baleniami a moja dr mi kazala brat naraz obe krabicky na 6 dni bez pauzy… tak ma zaujima co je teda lepsie ako uzivat tie atb . Dakujem za radu

myzma
25. máj 2024

@markovamamka ja som mala tiež pauzu medzi baleniami

markovamamka
26. máj 2024

@myzma a tiez ste mala 4 dni pauzu? Ci kolko dni ? Dakujem

ckatka
7. júl 2024

@markovamamka tri dni po sebe jednu tabletku denne. A potom hneď následne bez pauzy 6 dní polku denne

telly4
10. dec 2024

@jankaalaci ahoj prosim neviem ci tu este chodis. Vratili sa ti niekedy tie chlamydie? Ze si ich znovu liecila? A to dychanie sa potom neskor upravilo? Som po preloeceni asi tyzden ale mam take chraplave dychanie v noci v tej trubici alebo ako to nazvat 🤦‍♀️ dakujem

jankaalaci
11. dec 2024

@telly4 ahoj 😊 nie už sa mi nevrátili. S dýchaním to bolo zlé, ešte asi ďalšie dva mesiace som chrapčala a pol roka som používala pri väčšej námahe sprej na rozdýchavanie , ten mi dala pľúcna lekárka.