Psoriáza a jej liečenie
Dobry den, mam psoriazu na pokozke na zadnej casti hlavy. Navstivila som koznych lekarov, vyskusala x samponov a nic. Neskutocne to svrbi a pomaly sa ro rozsiruje. Neviete mi poradit, ako zabojovat s touto pliagou? ☹
Uz som obmedzila aj cukry a stale nic. Stravujem sa zdravo.
Dakujem za cenne rady, mozno pomoze aj nejaky "babsky" recept.
Skúste Aloe Vera
https://www.youtube.com/watch?v=o4OPbHBdc8wAk by ste mali záujem, píšte, mám od firmy LR, práve z Nemecka, kúpila som väčšie množstvo.
Som lekanik a na psoriazu zabera kombinacia dvoch pripravkov ktore sa uzivaju.Je to Lyprinol capsle v davke 2X2 az do ustupenia ochorenia potom 2x1 capsla. K tomu huba Cordyceps 2 tobolky denne. To brat spolu az do uplneho odstranenia flakov. potom sa ostava len na jednom pripravku, bud Lyprinol alebo Cordyceps. Oba pripravky dostanete v lekarni.
Manželovi sa zhruba pred dvomi rokmi objavili takéto ložiská, bolo pár dní pred Vianocami a nakopilo sa veľa stresu. Vyvrbilo sa mu to v podobe červených fľakov na tvári, až týždeň ostal doma, lebo pracuje s ľuďmi a nechcel ísť do práce. Pomaly sa mu objavili ďalšie a ďalšie ložiská a už bol z toho nešťastný. Kožná skonštatovala, že je to psoriáza a to nečakal. Niekedy bolí lepšie, v lete sme boli dva týždne pri mori no nejaké zázraky to neurobilo. Až raz si povedal, že on kašle na mastickarov a on sa tej pliagy zbaví sám. Keďže si čítal blogy o strave....Z dňa na deň prestal jesť mäso, mliečne výrobky. Jedol len zeleninu a ovocie a strukoviny. Neskôr pridal aj rybky. 4 mesiace to bolo ozaj ortodoxnej a po polroku psoriáza bola fuč. V lete, keď začala chatova sezóna, už sme varili guľáš a tak a jedaval ho. Víkendy si dopriala, cez týždeň jedaval veľa ovocia a zeleniny.
Psoriázy už nemá.
Ano, strava robi velmi vela a ludia sa dokazu vyliecit z chorob aj samy len to chce pevnu volu a striktne dodrziavanie. Treba sa vyhybat kyslym potravinam ako je ocot (vo vsetkych formach a v potravinach), citrusy, ananas, paradajky, potraviny v kyslom naleve a pod. Tiez sa treba vyhybat cervenemu masu, kravskemu mlieku a syrom, psenicnej muke a vyrobkom z nej, alkoholu aj pivu . Naopak casto treba konzumovat jedla bohate na kvercetin: jablko, cibula, ribezle, cucoriedky, brusnice a pod. Co najcastejsie sparglu, spenat, avokado, vlasske orechy, cesnak, zltu zimnu tekvicu a zemiaky co najkratsie varene v supke. Tiez panensky lanovy olej 3xdenne, probioticke bakterie (5-10 miliard v 1 davke 3x denne s jedlom), zinok, vitamin D a vitaminy B. Je to dlha a trnista cesta ale verim, ze ked sa clovek zatne nic nie je nemozne. Drzim palce vsetkym a snad moj prispevok niekomu pomoze. Ja to sama otestovane nemam bo nemam dost silnu volu ale motivacia je a idem sa do toho pustit.
@maria123, ani nepresviedčaj. Určite vie, čo robí. Zrejme má ešte na takúto liečbu čas. Nedajboh by sa pridružilo niečo oveľa horšie a už mu potom nepomôže ani svätená voda. Pri dnešnej dĺžke života by som sa pred dovŕšením staroby ( aspoň 80😉 ) do biologickej liečby psoriázy nepúšťala. Jedine, že by som ňou už bola "prežratá durchom durch" a ani za pomoci inej liečby by som sa nemohla ako - tak hýbať.
@maria123 v kupeloch smrdakoch som bol tiez a mam take skusenosti ze tam chodi na poistovnu 70 percent dochodcov sa za 70 e poplatok na mesiav vyprdiet!!! Maju za to stravu a ubytovanie a na tele tri styri loziska ale chodia koznemu tak narok maju!!!! A este jedno k tym Smrdakom,posledne tri styri roky tam riesia sirnu vodu...mam to priamo od personalu a z vlastnej skusenosti!!!! A starostlivost lekara asi taka raz za tyzden kontrola aby sa nepovedalo. V zivote by som tam uz nesiel::: To na biocentre je ina starostlivost. Dajte si na FB SKUPINU-lupenka a uvidite kolko ludi ma psoriazu a ako medzi sebou komunikuju a pomahaju si. Treba poziadat o prijatie!!!!
@nuska pod kontrolu jedine asi....EQUORAL LIEKY ALEBO METETREXAT ALEBO NEOTIGASON. Potom uz len biologicka liecba!!!! Tabletkova zatazuje organy na rozdiel od biologickej liecby!!!! biologika su monoklonalne lieky takze nech si pani co tu pisala nastuduje co to je a potom pise!!! Equoral ma nastup ucinku asi 2-3 tyzdne a mal som ho tiez a drzal ma viac ako rok cisteho...
doporučujem vyskúšať kúpel San Aktiv je to Soľ z Mŕtveho mora s extraktmi z kvetov horských bylín, rumančeka a slezu ...kombinovať s krémikom San aktiv...mnoho psoriatikom a ekzematikom sa stav ich ochorenia zlepší pri mori ..tieto dva prípravky obsahujú sol z mrtveho mora ...sú s nimi dobre výsledky...no istotne to treba riešiť aj z vnútra úpravou stravy, hlavne pokoj, zvyšiť dávky zinku...
este raz!!!! Masticky a vseliake nahrady nepomozu,iba na chvilu.Psoriaza je AUTOIMUNITNE OCHORENIE a nie kozne,to na kozi je len prejav.....treba blokovat interleukiny IL-12 IL-23,TAM JE ZAKLAD tohto kozmetickeho defektu.Ale co sa budem tu natahovat...liecte sa ako chcete, ja som cisty a spokojny...kratasy tricka a ziadny problem pekmny den prajem
@bingac, no to si nám oznámil novinku! Ešte, že ťa tu máme! 🙂 Bez teba by sme ani nevedeli, že je psoriáza autoimunitné ochoreni. Bohužiaľ nie jediné, a na to mnohí zabúdajú. Psoriázu máme v rodinnej anamnéze a našťastie aj lekárov. Prajem ti, aby si sa, či už v tričku a kraťasoch, alebo bez, vytešoval čo najdlhšie.
(nedá sa mi príspevok odoslať bez obrázka)

a aj budem pokial bude bio zaberat.Ked nie vymenim humiru za ine biologikum.STELARA,Remicade,Enbrel,Cosentyx .....prajem pekny den
ak ma niekto konkretnu skusenost poprosim nazor,manzel sa chysta podat si ziadost o inv.dochodok-pracuje a aj bude nadalej,ma psoriazu aj psor.artiritidu, a tiez ma postihnutie krcnej chrbtice-akoby trvale zablokovanie,uz s tym bol aj u odbornikov...ze to je vraj kost nie svaly...v minulosti bral z reumat.lieky ,momentalne je bez,ale deformacie klbov na rukach su,a tiez ho pobolievaju kolena a tipuje,ze to bude tiez psoriaza..chysta sa k reumat. ale nevie,ci u nej zacat alebo u obvodnej alebo rovno na Soc.poistovni ten proces vybavovania..kozna ho odpinkala,ze keby kazdy psoriatik chcel inv.dochodok bla bla...pritom ma vysev po celom tele a to cely rok,kazdy rok chodi do kupelov plus to postihnutie ps.arttritidou je sanca,ze pri tychto diagnozach schvalia ci uz ciastocny lebo aj plny id?dakujem aj za rady
p.s.neviem preco ,ale bez toho konika mi nejde odpovedat ci pridat prispevok

PSA JE NAROK NA INVALIDNY!!! Zalezi na rozsahu choroby!!
@maria123 , moja mama má invalidný dôchodok na psoriázu, mala ale dlhé roky aj ťažké následky, hospitalizácie v nemocnici, samozrejme aj Smrdáky viac krát absolvovala, neudržala pohár vody v ruke kvôli popraskaným rukám, lieky jej poškodzovali pečeň , vypadali jej vlasy ako pri rakovine , má aj cukrovku , atď.
ja mám tiež psoriázu, ale v oveľa menšom rozsahu, ložiská na lakťoch, vzadu na chrbtici atď. ale nič veľké.. . takže pochybujem, že ja by som mala šancu uspieť, ale ak to má manžel v ťažšom rozsahu, opakované zápaly, dlhodobo liečený...tak treba skúsiť
@bodka70 ano,chystame sa za tym ist,len mam dojem,ze manzelovi sa do toho moc nechce,tie vybavovacky,chcel by mat istotu ze to schvalia,ale to mu samozrejme nik nepovie,a podla mna na to narok ma,skoro 30 rokov sa s tym trapi a absolvoval uz vselico a ma navyse aj postih klbov...😠

na Psoriazu ako taku je tazke dostat ID ale mozne to je...zalezi aky je stav. Pri PSA je to uz lahsie sa dostat na ID. A inak ma kazdy psoriatik narok na prispevok v sume cca 20e na seba ked sa natiera mastami,berie lieky a vybavuje sa to na socialke....
@bingac ahoj prosím ťa kde získam nejaké info ohľadne tých príspevkov na psoriazu ďakujem
Ahojte. Chcela som sa spýtať ako riešite kaderníka. Potrebovala by som odporučiť nejakého v Bratislave, kto nemá problém zobrať niekoho so psoriázou v. Ja ju mám vo vlasovej časti Moja kaderníčka už nerobí :( Tá s mojím ochorením problém nemala. Mohla som si priniesť aj vlastný šampón. Zatiaľ čo mám skúsenosti, buď o psoriáze vedia málo, alebo sa ma pýtajú či je to nákazlivé, alebo mi odporúčajú ich zázračné vodičky... Vedeli by ste mi niekoho odporučiť niekoho ? Ďakujem za všetky odpovede.

@michaela9999
Tiez odporucam sprej Skin Cap. Je trochu drazsi ale zarucene pomoze. Ja mam problem s psoriazou uz asi 15 rokov. Skusala som vsetko mozne (kortikoidy, prirodne maste, med, liecive caje, ocistnne kury, ludove liecitelstvo, mag. biorezonanciu, vyrobky z dead sea) ale najlepsie mi skutocne pomohol tento sprej. Vela lozisk sa mi uplne stratilo alebo uplne minimalizovalo. Dokonca ma vraj lepsiu ucinnost na vlasovej pokozke ako na tele. Teraz sa mi ale opat loziska objavili, dokonca aj par novych. Nie je to take hrozne ako predtym ale trapi ma to. Mam babatko a na pricine je zrejme stres a nedostatok spanku. Kazdopadne sprej Skin Cap je to najlepsie co mozem poradit 🙂
Samozrejme pre solventnejsich dovolenka pri mrtvom mori.