icon

Psoriáza

natal12
30. apr 2014

Ahojte , máte skúsenosti so psoriázou? ..Moj bývaly ju má a ja neviem či som to nechytila od neho .. alebo mám len alergiu ☹ fakt neviem ,, musim ist k lekárovi . Ale čitala som že psoriáza sa nedá prenášat na druhých ludí , tak neviem ☹ NA tele mám nejaké vyrážky dúfam že to psoriáza nebude ☹

luciamm
19. máj 2014

@natal12 ty mas kolko rokov prosimta? Uz x krat ti sem napisali, ze psorka nie je nakazliva, najdi si to na nete. Ze kamosky mi povedali, ze som to chytila od frajera pri sexe a ked s nim budeme dalej spat, budd sa to zhorsovat 😀D povedz to koznej, pobavis ju. Uz 56x ti pisem, psoriaza nie je nakazliva !!! Mas to vrodene. Ja mam atopicky ekzem, podobna vec a neboj da sa s tym zit, mam obdobia, ked nemam na tele ani fliacik a ked je zle, tak to mam po celom tele. A nosim si kludne aj sortky, je mi to jedno.

snazilka1983
19. máj 2014

@sunnygirl26 ja nemam cislo na jeho doktorku. to len povedala jeho svokre. co sa tyka dedicnosti dedi sa opgeneracne. napr mna sam gynekolog nato upozornil kedze muzov otec ju ma ze sa moze stat ze moje babo ju bude mat. a jeho syn ju vobec nema.

natal12
autor
19. máj 2014

@siu04 od nás z rodiny ju nemá nikto . tak ja neviem potom to nemám od neho i ked každy tvrdí že áno ☹ že pri pohlavnom styku som to od neho chytila

sunnygirl26
19. máj 2014

@snazilka1983 jasne, to viem...presne tak je je to v manzelovej rodine...ten najstarsi brat ju nema, no jeho starsi syn ano...nemyslela som to v zlom, ale rada by som si vypocula cim je podlozeny taky nazor, preto som sa pytala na kontak, ci sa jej neda napisat...ono je ich viac druhov...u nasej malej sa to objavilo, teda je predpoklad, ze to je to...akurat ma inu formu nez manzel...jemu sa to objavilo zhruba ked mal 14-15 rokov..

siu04
19. máj 2014

@natal12 pozri sa ak chces tomu verit,tak tomu ver.ale jednoznacne psoriaza neni nakazliva choroba..to by ju uz malo kolko ludi pre boha..okup sa v dubovej kore par krat aj ta pomaha,kupis ju v lekarni a chod k inej koznej.a nech ti spravia aj testy.mas na to pravo..a ak to je psorka mala ti dat triancinolon aspon..a nie taketo maste..

siu04
19. máj 2014

@sunnygirl26 mam jednu knihu a tam pisu ze sa to u deti prejavuje po 10 roku zivota.aj priatelovej netere sa to objavilo teraz a ma 11.my teraz cakame babo, tak dufam ze nepodedime..u priatela to okrem jeho matky maju vsetci.a sa pritom vravi ze to ide obgeneraciu..

sunnygirl26
19. máj 2014

@siu04 viem, ze je tu par mamiciek, ktorych deti to maju ovela skor... ☹ nam pre malu najprv detska lekarka tiez dala imazol, lebo predpokladala, ze to bude len nieco ako zaparenina napriklad, kedze sa jej to ukazalo najpvr len pod jednou pazuskou, potom to preslo aj na druhu a aj na jednej strane na slabinach...to nas uz radsej poslala na kozne...tam nam predpisala Locoid Crelo s tym, ze to pouzivat minimalne len ked je to velmi podrazdene(cervene) kedze to je kortikoid 😒

bodka70
19. máj 2014

@siu04 , nie je to pravda, že to ide obgeneráciu - dedičnú predispozíciu na túto chorobu proste zdedíš od jedného či dokonca oboch rodičov.
v našej rodine je častý výskyt psoriázy a ide zaradom t.j. z matky na dcéry a synov, potom ich deti atď. aj ja som ju zdedila po svojej mame a majú ju aj moje sestry, má ju aj jedna dcéra mojej sestry. Moje deti ju zatiaľ nemajú, ale to sa bohužiaľ môže ešte zmeniť. Aj ja som dúfala, že ju už nedostanem, dostala som ju až v 26 rokoch (po veľkom strese 😔 ) 😒

sunnygirl26
19. máj 2014

@natal12 sorry, ale je to blbost...pozri, ak zvladas polozit otazku tu na MK, tak by si nemala problem pozriet si nieco o tom na nete...existuju aj odbornejsie stranky ako konik... 😅

natal12
autor
20. máj 2014

@sunnygirl26 citala som o tom uz

natal12
autor
20. máj 2014

@siu04 inak co znamena triancinolon ? 🙂 to je co?

siu04
20. máj 2014

@natal12 to je taka tekuta masticka co davaju na psorku

natal12
autor
20. máj 2014

@siu04 aha a nevieš mi poradit ešte že imazol si dávam na noc a ráno som celá biela a nazo si mám dať dalšiu mastičku to tak možem kombinovať či najprv sa umyť od toho imazolu a až potom tu masť chápeme sa ? 🙂 a ešte sa opýtam na to sa dá marodovať lebo tahám 12-stky a nevychadza mi to natieranie s tými masťami, ved redsa v robote sa mastičkovat nebudem 😀 a čo by si mi poradila ešte mám vyskusať inu kožnu lekárku ešte?

natal12
autor
20. máj 2014

baby ešte vyskušám inú kožnu doktorku a uvidíme čo povie tá . ja s tým nebudem vediet žit ☹ a pozerala som si do vlasov a mám asi aj vo vlasoch 😢

roxana280
20. máj 2014

@natal12 Psoriáza sa nedá" chytiť "je dedičná, ja ju mám po mame, ona zas po otcovi, zo 4 súrodencov len ona, ja z dvoch, tiež sama. No je to blbá choroba. Pomáha len more. Mne sa to prejavilo ako 6 - ročnej, pobyt v Chorvátsku mi pomohol a pomáha. Ja som už roky v štádiu, že nemám nič, kde - tu jednu vyrážku, ale mama žiaľ také šťastie nemá. Ja idem vždy k moru, keď to neprechádza, rýchlo sa to šíri, ťažko zbavuje.

siu04
20. máj 2014

@natal12 urcite si myslim ze by si mala skusit este ist k niekomu inemu.porad sa s niekym z okolia ci ti niekoho neodporucia..ako natierat ti neporadim,skus zbehnut aspon do lekarne sa poradit aj tam by mali vediet.a myslim si ze kludne sa mozes dat vypisat na PN.ale skus druheho lekara co najskor poriesit a budes mudrejsia.a v akej oblasti pracujes?

natal12
autor
20. máj 2014

@siu04 len kolko s tým budem na pn ? a ta psorka može byt aj z toho ž mám v sebe infekciu alebo čo ? lebo mám problémy z ladvinami + mechúr a mala som naposledy pred pár dnami zlé vysledky a nefrolog mi dal dietu + antibiotiká . pracujem vo voderadoch v sajmin. je to niečo ako samsung

natal12
autor
20. máj 2014

Z psorky aj vypadávaju aj vlasy ?

siu04
20. máj 2014

@natal12 ono ja ti budem tazko radit..pozri mozno to ani nebude psorka,ked ti neurobila poriadne testy..a mozno to mas nejaku alergiu alebo reakciu na dietu..boh vie..len chod este k inemu doktorovi a bud ti to potvrdi alebo vyvrati a zisti co ti vlastne je..chod co najskor lebo ako to tu citam,tak sa za chvilu z toho zblaznis 😉

natal12
autor
20. máj 2014

@siu04 no štvrtok pojdem hned ráno jak pojdem z práce. kožná tu unás čo je na mna kukla a hned že psorka, nič mi ani nerobila a len povedala že obvodná moja lekárka mi má apravit výtery vsetky .

siu04
20. máj 2014

@natal12 potom daj vediet ako si dopadla 😉

dominikaxxx
20. máj 2014

Ahojte, na liečbu psoriázy, atopického ekzému ale aj rôznych iných kožných problémov môžem s vlastnej skúsenosti doporučiť Biorezonanciu, Spravia vám diagnostiku tela kde sa dá odhaliť čo vaše kožné problémy vôbec spôsobuje narozdiel od potláčanie príznakov a homonálnych mastí liekov je to prirodzená cesta bezbolestná. Ja som sa tak zbavila nepríjemného ekzému ktorým som trpela od malička. Absolvovala som cca 7 terapii na prístroji BICOM a bola som vyliečená, je to neuveriteľné ale naozaj je to možné. Takisto dve známe a aj brat sa takto vyliečili, Nechám vám kontakt pre BB, ZV, ZH a okolie ak máte záujem naozaj doporučujem je to bezbolestné, môžu chodiť aj detičky, ostatní si popozerajte na internete či nemáte v okolí Biorezonanciu určite pomôže 🙂
www.biorezonancia-zv.sk
https://www.facebook.com/pages/Biorezonancia-Zv...

natal12
autor
21. máj 2014

@dominikaxxx ahoj, kebyže to je v trnave tak vyskušam určite 🙂 ale asi nebude ☹

natal12
autor
21. máj 2014

@dominikaxxx už som našla

dominikaxxx
21. máj 2014

@natal12
ano je v trnave 🙂

siu04
23. máj 2014

@natal12 no ako bola si u doktora?

natal12
autor
23. máj 2014

@siu04 ahoj. Nie este nestihla som. Ale u obvodnej doktorky som bola a povedala ze od neho to nemam,ze moxe to byt ze mam v sebe bacila nejakeho...a tak aj zo zubov. A vytery mi bude robit az ked doberem antibiotika.

jujlucka
23. máj 2014

Necitala som vsetky prispevky....len chcem napisat moju skusenost...
Otec ma dlhe roky psoriazu...mastil to kadecim...drahe maste, oleje a pod.
V poslednej dobe sa mu to zhorsilo, mal stresove obdobie...mal to po celych nohach, lakte, kolena....kupila som mojmu syncekovi krem, ktory mu na vyrazky nezaberal, tak som ho dala otcovi....a po vyse mesiaci ma to tisic krat lepsie!!!
Pytajte si v lekarni Holtov krem, stoji 1 euro....natierajte vzdy, ked mate nutkanie sa skrabat....chce to trpezlivost....snad to zaberie ako mojmu otcovi....
Holtov krem dost zapacha, ale stoji to za to!!!

siu04
24. máj 2014

@natal12 novidis a nakoniec to nebude ani psorka..daj mi potom vediet vysledok 😉

natal12
autor
24. máj 2014

@siu04 oki dám .