icon

Psychosomatické svrbenie celého tela

lamadea
13. nov 2018

Dobry vecer. Ma niekto z Vas skusenosti so svrbenim celeho tela (bez vyrazky), ktore sposoboval stres, napatie?

Strana
z2
evora29
15. nov 2018

@lamadea Inak, ja si tiez dávam záležať na poriadku, a uz sa u nas vystriedali vši aj mrle 😂😂 deti v skolkarskom kolektíve nachytaju rôzne chuťovky 😉 Nakoniec ma ukludnilo, ze zavsivavene boli takmer všetky škôlky a školy v meste 😎 vrátane skoro všetkých detí z ulice od nás...

simca06022011
15. nov 2018

@lamadea no blcha a ploštice majú dosť typický vyzerajúci stipanec, pozri Google. A bud si istá že voľným okom ich svine nezbadas. Veľké šťastie je ak ich niekto nájde bežne. Donesú sa domov na kadecim, v taške, kufri, dolezu od susedov....

lamadea
autor
15. nov 2018

@evora29
@simca06022011 sYn chodi do skolky, ale mame doma aj kocura. Uz ho do vnutra nepustam, vadilo mi to, prave kvoli tomu ze macky maju v sebe same pliagi :😀😀😀

simculllka
15. nov 2018

@lamadea ahoj, my to máme so strednou dcérou, že tiež sa neustále škriabe, hlavne teda v noci, boli sme aj na gastre, kde jej robili všetky možné intolerancie, všetko negatívne, aj na kožné neustále chodíme, kožná tvrdí, že je to atopický ekzém, že to neznamená, že ho musí byť vidieť..tiež sme dcéru skúšali aj odčervniť, vtedy užívala vermox, poviem ti, že sme skúšali aj bezlaktózové a bezlepkové diéty, ale to svrbenie neprestalo. Teraz používam každý deň na premastenie kože 100 % kokosový olej, kúpem ju len tak každý tretí deň, inak jej každý deň umyjem len rúčky,chodidlá, šušurku a tváričku, ostatné časti tela ( chrbátik, bruško, stehienka- miesta, kde sa najviac škriabe) umývam naozak tak dvakrát trikrát do týždňa max. A poviem ti, že si myslím, že naša malá to má čiastočne aj stresom podmienené, alebo takou svojou vnútornou nervozitou, lebo akonáhle niečo "riešime " s ňou, tak sa automaticky začne škriabať...takže asi tak. Ak by si mala nejaké otázky, kľudne mi napíš IP, my sa s týmto boríme už vyše roka..

lamadea
autor
15. nov 2018

@simculllka my to mame so synom rovnake... myslim ze mame nieco doma, co robi sarapatu.

kandrea
28. jan 2022

@lamadea prosím vás prišli ste na to čo to bolo,?

danielkadandy
15. nov 2022

@lamadea
@kandrea paj mna zaujima ci ste na nieco prisli aj ja to mam

Strana
z2