Pýtate sa u zubára na cenu?
Idem zajtra k zubárovi a mám problém s odhalenými krčkami, chcela by som to riešiť, len mne bolo vždycky blbé alebo skôr trápne sa pýtať, že koľko to stojí, napríklad koľko bude stáť ošetrenie jedného krčku. Mám obyčajnú prácu s priemerným platom, tak má prirodzene zaujíma cena. Len ja sa vždy hanbím, aby sa na mňa nepozerali ako na žobráka..🙈
Ano samozrejme, ze vzdy chcem mat cenu vopred, nikdy nie na blind, automaticky to moj lekar pocita a da mi "predbeznu cenu", ktora sa od tej realnej nikdy nelisila viac ako o par eur...
nie nepytam sa, a to len kvoli tomu, ze ked to raz potrebujem urobit, tak to proste potrebujem…
tiez mi nie je prijemne tam nechat napr. 50€, ale ako sama si ja uz poradim napr. s takym kazom apod… 🙂
Ahoj, podľa mňa je úplne normálne opýtať sa, s akou sumou mám za daný úkon počítať. Ja keď som si menila plomby alebo iné úkony, zubárka sa ma vopred opýtala, do akej sumy môžeme v ten deň ,,ísť,,- či to urobíme naraz alebo prídem nabudúce, teda ako mi to finančne vyhovuje viac...
Nepýtam, pretože cenník má zverejnený na stránke a je je aj v čakárni, takže vždy cca viem koľko to bude. Ale keby nemal, tak sa bez problémov spýtam. To nie je žiadna hanba.
Ved sa opytaj medzi rečou čo taky zakrok stoji.
A inač ta uplne chapem.....
Na bezny zakrok sa nepytam vopred, iba na specialne nieco (strojcek a pod)
Preventivka je zadarmo (teda mala by byt u nestatneho zmluvneho, neviem ako to je u sukromneho) a ak mi ma nieco robit, tak sa vzdy opytam na cenu, kedze bezne mam so sebou len nizku hotovost (asi by to bolo nevhodne, keby spravi zakrok, vypyta peniaze a ja mu poviem, ze nemam taku hotovost, jedine ak ma terminal, tak zaplatim kartou. Hoci u sukromnika by ma terminal neprekvapil).
Jasne, že sa pýtam, aká bude približne cena, jeden čas, keď som po pôrode potrebovala spraviť viac zubov naraz som jej povedala aj ze mam napr 120 eur rozpočet nech spraví napr 2 zuby. Vždy sme sa nejako dohodli. Vždy lepšie sa opýtať dopredu ako keď ti dr povie sumu a ty povieš ze toľko nemáš.
Ano pytam alebo si beriem rovno hotovost 200€.
ak to planujes vopred tak sa opytaj. VObec sa nehanbi. Nam zvacsa vacsie zakroky automaticky hovoria ceny... ak uvazujes o osetreni krckov tak sa na to tak opytaj... nech mas predstavu.
nepytam sa ak surne potrebujem plombu menit atd.. ale ine zakroky, a ak sa objednavam ano, hlavne aby som vedela kolko hotovosti doniest :DD napr co sa tyka strojceka, sestricka nam to rovno pise do karty objednavacej kazdemu pacientovi.. automaticky... ze nabuduce toto sa bude robit, cca tolko doneste eur. Naozaj su na to zvyknuti zubari.
Jasne, ze sa pytam, kludne aj ked sa objednavam a po telefone. Ved je to sluzba ako kazda ina, chcem vediet, kolko si mam penazi pripravit. Nevidim na tom nic zvlastne.
Vzdy sa vsade pytam dopredu na cenu. To nie je hanba.
Ja sa pytam na uplne vsetko, vsade . Cudujem sa kolko ludi su jak take teliatka ticho lebo sa hanbia
Nebudú pozerať na teba ako na žobráka. Neboj sa, oni si dobre uvedomujú, že tie ceny za ošetrenia a procedúry nie sú najmenšie. Niektorí zubári majú normálne zverejnené cenníky, tak ak sa nechceš priamo pýtať, tak si takto pozri ako to stojí inde.
som rada že mám zubára ,nieto ešte zjednávať alebo sa vypytovať na cenu...
aj tak by som s tým nič nespravila. Som rada že mi spraví zub aj keď vravím že takým zubárom sa klame veľmi jednoducho...
VZDY sa pytaj dopredu na cenu, nie len u zubara! uz vela krat som sa dostala na tom, ze uz bolo hotovo a teraz si isiel dotycny povedat cenu mohol strelit hociaku.
Ano, opytam sa aby som vedela kolko € mam mat u seba, kedze vsade platim kartou
Vzdy mi dopredu povie moznosti a cenu. Nic trapne na tom nie je cokolvek kupujes tak riesis aj cenu
Ja sa nepýtam lebo to aj tak potrebujem urobiť a platím kartou.
Je dokonca uplne normalne, ze zubar ta najprv pozve na prehliadku a ked ti volaco najde tak ti vystavi rozpocet, v ktorom je presne uvedene co zahrna, aky material pouzije a kolko sedeni bude potrebne a ak s tym suhlasis tak az potom ta naprogramuje na zakrok - ku zubarovi na blinc, ze uvidime aku cenu mi povie po zakroku by som urcite nesla, dokonca by som to povazovala za neprofesionalne z jeho strany
Ja sa nepytam a ani mi dopredu sam od seba nepovie.. preto som bola prekvapena, ked som u nas na dedine platila 50 za dentalnu a mama v meste platila 30 😀
Áno ja sa pýtam pretože minule som tam nechala 700€
Neboj, nebudu sa pozerat ako na zobraka, normalne sa spytaj, ze by si chcela podstupit osetrenie krckov, ako to prebieha a kolko to stoji. Mne aj zubar sam povie dopredu, ak ma caka nieco drahsie, ze kolko to cca bude. Ja som si tiez davala osetrovat krcky na 3 zuboch, daval mi na to miesto plombu a cena celkovo ak si dobre pamatam okolo 130€.
Treba sa pýtať.Ty nevieš či to bude plomba, výplň kanálikov, trhanie nervu a to sú vysoké sumy.Spravi prehliadku povie čo treba nie je hanba povedať budem chodiť raz mesačne teraz správne nutné.Moja švagriná platila 450 eur a bola prekvapená zase sa nehrajme, že nechať stovky eur je ľahké niekoho to môže ohroziť v platení ďalších výdavkov.Vacsi žobrák budeš, keď budeš potom škrtiť rozpočet, lebo si sa neopýtala🙂
Akú máš poisťovňu? Väčšina bežné zákroky preplatí ak si poriadne chodila na preventívky. Ja mám všeobecnú a cez peňaženku zdravia mi vlani mohli preplatiť 150 €. Tak som sa so zubarom dohodla, že mi vymení 3 plomby, jednu za 50€. Oni sú tiež normálny ľudia a nebudeš prvá ani posledná čo si tam na posedenie nemôže dovoliť nechať stovky eur.
Zbav sa tej hanby. Je uplne normalne pytat sa na predpokladanu cenu,nech sa pripravis. A to kdekolvek,nielen u zubara. Normalna vec. Ver mi,ze ty to prezivas viac ako ti,ktorych sa pytas.
Jasne ze sa dopredu opýtam ešte sa vždy zasmejem ze aby som to dopredu rozdychala keďže všetci vieme v akých sumách sa pohybujú úkony u zubára.

U mojej zubarky stojí ošetrenie krčku 5 eur,dáva mi tam myslím plombu