icon

Reakcie tela po celkovej anestézii

29. máj 2025

Dobrý deň prajem, budúci piatok ma čaká celková anestézia. Idem prvýkrát. Nebojím sa, ale zaujíma ma ako sa človek chová keď sa zobudí. Počula som že môže byť zlý k iným, hovoriť nezmysly a tak ďalej. Hanbím sa toho ako sa budem chovať. Ako to bolo u vás?

Strana
z2
buberova
29. máj 2025

Nepamätám si čo som hovorila kým som nebola pri zmysloch.. potom som len povedala že mi je zima a myslím že som nehovorila úplne odveci

petronelag
29. máj 2025
@buberova

Nepamätám si čo som hovorila kým som nebola pri zmysloch.. potom som len povedala že mi je zima a myslím že som nehovorila úplne odveci

@buberova Mne to robili už 2x, a prebrala som sa dosť rýchlo, len po nejakom krátkom čase som sa povracala, (bolo to také, že som nevedela či budem kašlať alebo vracať) a potom ma už nebolelo nič, aj normálne som myslela a povedali mi, že má skúsiť chodiť, tak som chodila, pýtali sa ma, či sa mi netočí hlava, ale našťastie nie.

majamat
29. máj 2025

amo, moze sa to stat, ale su to asi skor vynimky.
ja som mala po zobudeni bolesti a po par hodinach som vracala. inak nic.nemyslim si ez som sa nejak tak zle spravala.

simca06022011
29. máj 2025

Operovali ma niekolkokrat a nidy mi nic nebolo, bola som super oddychnuta, vyspata :D posledne, ma boleli rany, ale nic ine... pochopitelne. spoluleziaca zartovala s kazdym, trepala dve na tri :D a dalsie.. nic... pospavali a oddychovali.

janetinka27
29. máj 2025

Ahoj, myslim, ze zavisi aj od typu anestezie, nie pri kazdej ludia maju tu zvlastnu naladu, kedy hovoria hluposti alebo vsetkych zabavaju
Mala som lahke narkozy, kde si pamatam ze ma prebudzali oslovenim a potom vacsiu a tam si prebudzanie nepamatam, pamatam si az prebudenie na pooperacnej a bola som hned pri zmysloch

janetinka27
29. máj 2025

Doplnim, ze na ndte som nasla diskusiu, kde ludia pisali svoje zazitky, vela som sa nasmiala, ale oni mali podla mna iny typ anestezie

majamat
29. máj 2025
@simca06022011

Operovali ma niekolkokrat a nidy mi nic nebolo, bola som super oddychnuta, vyspata :D posledne, ma boleli rany, ale nic ine... pochopitelne. spoluleziaca zartovala s kazdym, trepala dve na tri :D a dalsie.. nic... pospavali a oddychovali.

@simca06022011 no ja sa doteraz smejem, ze som sa isla do nemocky vyspat. mna akosi odpalilo uz pred operaciou.
den vopred, nezvyknuta na uplne nicnerobenie a cumenie do telky som zaspala v pribehu dna, co nezvyknem. uz doobeda som zaspala, poobede znovu, kupodivu aj v noci som spala celkom dobre.
po operacii 24hod som psopavala az na 1hod v noci, co som bola hore, potom uz normalka, iba v noci.

huxy
29. máj 2025

Všetko závisí od druhu anestézy. A ano, ľudia sa môžu správať rôzne. Môžu rozprávať nezmysly, či vtipné veci a môžu byť aj mierne agresívny.

januska12323
29. máj 2025

1. Ľudia sa správajú nie chovajú.
2. Ak aj budeš mať nemiestne poznámky nie je to tvoja vina tak sa nemáš za čo hanbiť.

ariannazara
29. máj 2025

Zobudila som sa na 10 minjt a spala ďalej ďalších 5 hodín 😆

20erika07
29. máj 2025

Mala som 10x CA ale okrem po tej v detskom veku som mala normalne správanie, akurát som bola veľmi unavená, suchoty ale spala som znova po prebudení koľko som mohla .

refly
29. máj 2025

Každý reaguje ináč... ak by si aj niečo začala splietať sestričke, tak to nebude pre ňu nič nové.
Jednej mojej známej je po narkóze zle a druhý sa zobudí s úsmevom, spokojný, vyhajaný... že nech prinesieme lokše a kačicu, že je hladný :D

Už viac ľudí spomínalo suchoty v hrdle a že majú strašnú chuť na detskú výživu/ ovocné pyré. Tak si nejakú pre prípad vezmi.

andrea_82
29. máj 2025

Preco by si sa mala hanbit? Myslis, ze ti zdravotnici to este nezazili a ze na take situacie nie su zvyknuti? Si pre nich len dalsi pacient, za par dni si nikto nespomenie, ako si sa chovala.

huxy
29. máj 2025
@20erika07

Mala som 10x CA ale okrem po tej v detskom veku som mala normalne správanie, akurát som bola veľmi unavená, suchoty ale spala som znova po prebudení koľko som mohla .

@20erika07 často krát si pacient ani nepamätá, čo vystrájal alebo hovoril 🤷🏼‍♀️

lubkavargova1
29. máj 2025

tiezm som mala teraz prvykrat a teda bola som skor zvedava ako vystrasena..vsetko som pozerala aj ako ma niesli na operacnu salu...vsetko, to co sa dialo na sale si pamatam tak max do par minut lebo to rychlo som upadla do spanku....potom som sa prebrala v pohode, nebolo mi zle...len ma bolelo hrdlo, to od tej hluposti co vopchaju do hrdla...ale to preslo za 2 dni....personal bol velky profesional a aj sestricky...uzasne....a lekar...no jedna basen....bolesti minimalne....ja som sa skor hanbila ze ma bude cudzi clovek obliekat...ale podla mna oni uz videli fakt vsetko z kazdeho uhlu uz....a aj na wecko mi pomohla sestricka...to bolo take asi najviac problematicke v ten den po prebudeni....ale inak vraj sa uvadza, ze celkova je najlepsi spanok vsetkych cias aky moze mat clovek

danniiee8
29. máj 2025

Ja som bola 2x v celkovej a vždy som bola v pohode (oba razy som mala zhodou náhod na sále kamošku tak mi povedala a teda keby som nebola vpohode, viem že si ma táto moja bff podá 🙂. Zobudila som sa krátko po zákroku, druhý krát ešte na sále ale to si pamätám veľmi matne. Inak ma bolela hlava, prvý krát viac, ako po silnej opici, točila sa mi hlava, po cca 3 hodinach ma postavili, po par hodinach dali jest a poslali povinne na WC močiť. Inak z cesty som nehovorila vraj vôbec, dokonca ten druhý krát si matne pamätám, že som im tam ďakovala keď bolo po všetkom. To, že ľudia po narkóze blbnú je informácia najmä z amerických filmov. A keď aj niekto blúzni, hovorí z cesty, je to normálne, bežnejšie skôr u starých ľudí a oni na sále sú už na všetko zvyknutí. A keby si fakt pre hanbu sveta bluznila, ver mi, pre pracovníkov na sále si iba priezvisko a rodné číslo, takých za týždeň zažijú desiatky a aj rýchlo zabudnú. Okrem toho, budeš mať čiapku, kyslíkovú masku, takže sa nemusíš báť, že ťa o pár týždňov stretnú niekde na ulici a ukážu prstom. Inak držím palce 🙂

huxy
29. máj 2025
@danniiee8

Ja som bola 2x v celkovej a vždy som bola v pohode (oba razy som mala zhodou náhod na sále kamošku tak mi povedala a teda keby som nebola vpohode, viem že si ma táto moja bff podá 🙂. Zobudila som sa krátko po zákroku, druhý krát ešte na sále ale to si pamätám veľmi matne. Inak ma bolela hlava, prvý krát viac, ako po silnej opici, točila sa mi hlava, po cca 3 hodinach ma postavili, po par hodinach dali jest a poslali povinne na WC močiť. Inak z cesty som nehovorila vraj vôbec, dokonca ten druhý krát si matne pamätám, že som im tam ďakovala keď bolo po všetkom. To, že ľudia po narkóze blbnú je informácia najmä z amerických filmov. A keď aj niekto blúzni, hovorí z cesty, je to normálne, bežnejšie skôr u starých ľudí a oni na sále sú už na všetko zvyknutí. A keby si fakt pre hanbu sveta bluznila, ver mi, pre pracovníkov na sále si iba priezvisko a rodné číslo, takých za týždeň zažijú desiatky a aj rýchlo zabudnú. Okrem toho, budeš mať čiapku, kyslíkovú masku, takže sa nemusíš báť, že ťa o pár týždňov stretnú niekde na ulici a ukážu prstom. Inak držím palce 🙂

@danniiee8 nie je to vôbec z filmov a neblbnú hlavne starší ľudia. Pracovala som takmer rok na pooperačnej dospávačke a kadečo som si vypočula a najagresívnejší pacient bol malý chlapec, čo nás tam kopal a bil 🤷🏼‍♀️

olimuc
29. máj 2025

Zobudila som sa na bolestny vresk sestricky, ktorej som zatala nechty do ruky, ze mala krvave rany … mne utkvelo v pamati, ze sa mi sniva lo o nejako orlovi alebo nejakom takom vtakovi … kym som pochopila, ze to boli ju a uvolnila ruku mi trochu trvalo. Do polhodiny som sa stihla pohadat so sestrickou a s upratovackou … sestricka mi nechcela dat vozik aby som sa dopravila na JIS a kavu(akutny CS) … vozik som nakoniec niekomu zobrala, aj kavu … vobec mi nevadilo, ze to bola cuzdia salka. Myslim, ze oni uz videli vsetko tak su zvyknuti, ze clovek, co sa prave prebral este nie je uplne pri zmysloch

danniiee8
29. máj 2025
@huxy

@danniiee8 nie je to vôbec z filmov a neblbnú hlavne starší ľudia. Pracovala som takmer rok na pooperačnej dospávačke a kadečo som si vypočula a najagresívnejší pacient bol malý chlapec, čo nás tam kopal a bil 🤷🏼‍♀️

@huxy ahoj, ja mám tiež pracovné skúsenosti (8 mesiacov) a teda asi trochu iné ako ty 🙂 i keď je možno pravda, že ty môžeš mať prax s inými pacientmi a možno náročnejšími zákrokmi, u nás sa riešili najmä rýchle a jednoduché zákroky s krátkou anestézou a teda také zákroky som mala aj ja absolvované. Určite aj od toho sa zotavovanie po zákroku odvíja, žiaľ pani nenapísala o aký zákrok sa v jej prípade jedná.
Ale chcela som ju trochu ukludniť, po príbehoch s orlami a fackami, ktoré sa tu dočíta 😅

nikaeli
29. máj 2025

Bola som v celkovej narkóze 2x. Po prebudení som plakala a bola mi strašná zima. Celá som sa triasla, doslova som podskakovala na posteli. Tým pádom som cítila neskutočnú bolesť. Niekto z personálu ma hladil po vlasoch a ubezpečoval ma, že je všetko v poriadku. Dostala som teplú podložku pod nohy a deku 🙂 Nerozprávala som nič, mala som vyschnuté hrdlo a pri tom drkotaní zubami sa ani veľmi rozprávať nedalo...

fajnova
29. máj 2025

Keď mi kázali počítať, tak zrazu som sa rozhodla, že sa nechcem dať operovať a hneď som im to chcela zvestovať a potom už neviem nič 😁 po zobudení mi nič nebolo a hneď som chcela chodiť a ísť do sprchy. Rýchlo ma vyviedli z omylu. Na druhý deň som vracala, ale to už som bola doma.

majamat
29. máj 2025
@fajnova

Keď mi kázali počítať, tak zrazu som sa rozhodla, že sa nechcem dať operovať a hneď som im to chcela zvestovať a potom už neviem nič 😁 po zobudení mi nič nebolo a hneď som chcela chodiť a ísť do sprchy. Rýchlo ma vyviedli z omylu. Na druhý deň som vracala, ale to už som bola doma.

@fajnova je to clekom sranda, to clovek uplne zhasne, ked anesteza zaposobi.

terezia74
29. máj 2025

Operovana pred mesiacom, anestézia 2 hodiny, celý deň som prespala

jakoma
29. máj 2025

Po anesteze som unavena a spim,po poslednej som plakala, kricala od bolesti a triasla sa. Neviem ci ma ozaj nieco bolelo🙂

ovaaa
29. máj 2025

Prebudila som sa s plačom a chvíľu.mi trvalo zorientovať sa....inak pohoda až na bolesti po...

kleopatra114
29. máj 2025

2 krát CA, 2 krát nic - normálne som sa zobudila bez vsetkeho

kiki68
29. máj 2025

Mne z toho neni nic, iba pocit ako keby vypijem tri redbully a chcem este na nejaku afterparty, ale je cas ist pekne krasne domov 😂 Ako uz som zazila horsie veci ako stav po narkoze, mne to akoby nic moc nerobi, max sa mi nechce spat a som taha zhovorcivejsia. Ale to je cele. Uz mam par narkoz za sebou. Ja som nejaky odolny typ na toto, aj som mala 2x premedikaciu a tiez by som povedala, ze strasna slabota. Oni, ze v ziadnom pripade nevstavajte, normal som este hodinu chodila na wc. Neviem, u mna horsie ako Keith Richards a Iggy Pop dokopy 😂

marianarem
29. máj 2025

Ja som sa po narkoze prave citila vynikajuco, dobra nalada, az taka mierna euforia. Vobec mi nebolo ani nevolno, ani nic ine negativne.

michaela329
29. máj 2025

Nič...mne sa akurát bohovsky dobre spalo. Tri narkózy a tri parádne spánky 😃 Ale jedna pani pri mne hrozne nariekala, že ju to boli (robili jej to, čo mne a mne nič nebolo) a po prvej operácii kočka vedľa hrozne vracala. Personál je zvyknutý na všetko, vôbec nerieš, čo budeš hovoriť a či vôbec.

levantinka
30. máj 2025

To vobec neries, pohoda. Kazdy reaguje inak. Oni su tam na to zvyknuty. So mnou mali vzdy velku zabavu 🤣

Strana
z2