Reflux - alergia u dospelého
Ahojte, no ja som uz v koncoch, potrebovala by som niekoho kto si tymto presiel ako ja..2 mesiace trpím zachvatmi kašlu, ale nie takeho obyč.jak vacsinou byva, niekedy je aj dva dni dobre a potom to pride, neskutocne hlieny a kasel.. hlieny vykaslem ale nie vsetky.. dr ma vzdy odbije, teraz naposledy povedal ze mam zapal priedusiek a le nijak sa to nelepsi, mne sa zda ze po nejakom jedle mi pridu taketo zachvaty..mavala som aj palenie zahy ale to uz trz ani len nemam, ked zjem sladke alebo vypijem dzus tak to po chvili pride, teda tak som to spozorovala vcera.. je to otravne, lebo si uz pripadam akoby som si vymyslala a moc sa sledovala ale nie.. mala som aj covid a po covide hrozne, ziadne zlepsenie... poradte prosim.. dakujem
Ja osobne by som šla na gastro, kľudne môže byť reflux ... reflux spôsobuje aj zahlienenie, aj kašeľ, aj pálenie záhy.
Reflux. Ty vobec nemusis pocitovat palenie zahy a mozes mat mega reflux. Ziadne dzusy,ziadne sladke, ani kava,mentol, vyprazane...Musis dodrziavat dietu, male porcie...Vygoogli. Daj si predpisat Helicid.
Lenže moj dr.ma vzdy odbije ze som v pohode ako aj mesiac dozadu, nic ti neni to je pocovidove.ja som si na milion percent ista ze to pocovidove neni, lebo by sa mi to takto nezhorsovalo.. noo skusim mu to povedat.. neviete ci treba vymenny listok, alebo sa mozem na gastro objednat bez toho aby ma dr.odporučil.. dakujem
@rudolfko0 preco nie gastro?
@anjjjelik69 Na gastro chod urcite,nepocuvaj ziadne salamunske internetove rady o poskodeni pri vysetreni🙄Mam 6r.reflux,viem o com to je. 3xza sebou hadicu a nemam nic poskodene. Treba ti liekyna ten reflux,inak sa ti poskodi pazerak,ak to bude trvat dlho,az sa z toho mozes dopracovat k rakovine. Nie je to sranda,aj tichy reflux,bez zahy treba riesit. Ale bez diety to nepojde. Dzusy,sladke,paradajky,cokolada,smazene,mliecne,kysle..to je zivna poda pre reflux🙈
@rudolfko0 prosim,prosim,prosim!!!!!!!! Nerad jej, lebo pises same bludy a dávaš jej rady, ktoré je skôr uškodia ako pomôžu!! Nerad jej, keď sa v tom nevyznás, prosím!!!😟
@rudolfko0 mám to niekoľko rokov aj ja, plus som zdravotník. Trošičku sa v tom význam, prosím nerad naozaj v týchto veciach, lebo píšeš bludy. Vyšetrenie nikdy nie je na škodu a zbytočné. Reflux vie robiť veľké zmeny na žalúdku, ktore vidis len endoskopom.
@anjjjelik69 nasej mladsej dcere sa presne takto prejavil reflux, kasel po jedle, a to uz chodila do skoly, cize vysetrenie na gastro. Druha dcera ma alergiu a ta mava tiez zachvaty kasla, cize ak ti na gastre nic nezistia, tak este ist aj na alergo, lebo aj alergia sa moze prejavovat kaslo.
Odporúčam Betaín HCL - vygooglite si to.
@anjjjelik69 odbery robil? Kludne mozes mat aj plucne chlamydie. Vymen dr, ked nechce liecit.
@nwnw robil mi len normalne CRP- ktore som mala zvysene, to sa preliečilo, crp bolo po antibiotikach v norme, to bolo asi mesiac a pol dozadu, teraz som bola znovu, počuval ma a povedal ze mam zapal priedušiek, ale ten kašel mam uz dva mesiace a neni mozne, ze predtym mi nic nezistil teraz ze mam zapal priedušiek a beriem ant. Od stredy a ziadne zlepsenie, raz za den som tak zahlienena a tak ma drhne na kasel, trva to asi 2 hodiny, potom to zahadne zmizne a takto sa to opakujem kazdy den alebo kazdy druhy.
@anjjjelik69 nech Ti porobi testy. Mojej mame dal jej dr na zapal pruedusiek Doritricin 🙈. Potom zmenila Dr ten zobral stery a krv. Dostala ATB asi 2x po sebe a na imunitu dake lieky a uz ma po probleme 6 rokov.
Precitaj si nieco o plucnych chlamydiach. Fakt pliaga. Ona uz nevladala ani po schodoch chodit.
ak mas teraz bronchitidu a beries atb daj ber aj lieky na kasel simupred ci nieco podobne je na vykasliavanie. ja po chorobe kaslem mesiace (som astmaticka) a zhorsuje sa mi reflux na gatre mi ho stanovili s tym, ze mam aj lieky nolpalzu ci ako sa vola a beriem ju pri zhorseni stavu. takze nedaj s odbyt u dr. ze je to pokovidove ano moze byt ale treba to liecit a nie nechat sa trapit