Rosacea
trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?
@balihara Po pár dnoch, ale velmi doležitých je niekolko vecí. Skutočne vyradiť draždiče z jedálneho lístka a pitie alkoholu, skrátka všetko čo cítiš akoby Ti šteklilo nos, poznáš to štiplavé jedlá napr, alebo horúce nápoje. Velmi doležité je fakt vyvarovať sa slniečka, ja používam stále krémy s 50 faktorom aj v zime. V lete často nosím šiltovku na hlave, samozrejme nie stále, ale ak ju nemám radšej idem v tieni. Mne toto ochorenie spustilo striedanie velmi chladného a teplého prostredia v práci, už tam nepracujem. Tiež je doležitá psychika. Ak sa budeš pernametne pozerať do zrkadla a pozorovať ver, že to len zhoršuje stav a tiež sammotný stres. Daj si pozor aj na to, aké krémy Ti predpíšu, nakolko niektoré obsahuju peroxid vodíka a tie Ti tak vysušia pleť na tvári, že Ti urobia viac zle ako dobre. Ja používam teraz odličovaciu vodu bioderma AR, biodermu hydratačný krém na rosaceu ráno a večer si dávam dermalex. Možeš si ho dávať aj ráno. Neviem kolko máš rokov, ale ja používam aj arganový olej na tvár.
@martina6856 mám odsledované,ktoré jedlá mi spôsobujú zhoršenie,úplne som tiež vysadila mlieko a všetko s tým spojené lebo mi diagnostikovali alergiu 😒 ...mne to vlastne začalo pred 5 rokmi,kedy sa mi vytvorilo akné,rosacea až potom..pochodila som všade tade a výsledok nijaký...kožná len ATB alebo Roacuttane..že aj rosacea zmizne...vykašľala som sa na to....a začala používať kozmetiku so slimačím slizom...tiež si len na večer ten Dermalex dávam,mám 41 rokov...ten argán by mi asi nepasoval lebo mám mastnú pleť.To si dávaš kvôli rosacei alebo hydratácií?
Ja mám 47 rokov a mne argán nesposobuje zhoršenie naopak. A je na tvár úžasný.
od aprila som prestala brat udrizavace davky ATB a zacala brat mumijo ,a musim pvedat,ze atb som doteraz vobec nepotrebovala. nechcem to zarieknut,ale som bez atb a stav sa mi zlepsil-len pred menzesom mama troch cervensiu tvar v okoli nosa inak ziadny vysyp ani zacervenanie.
@dominikakoll ,ja mam to zo zlatom ,priamo z indie ,cez kamosku,ktora ho objednava priamo u vyrobcu-ona tam sama studovala ayurvedu.
@dominikakoll aj to zlaté sa dá tu kupiť
@martina6856 prosím vieš mi dať presný link na to? neviem to nájsť. ďakujem.
@martina6856 ta cena ma priam zaskocila, rozpravala som sa z s jednou pani a ta mi vravela, ze u nich na ukrajne staji par centov balenie len kvoli tym nepokojom tam nesli takze mi nekupila ale skusila by som aj toto, dakujem
Zienky rosacea je vlastne perioralna dermatitida? Lebo podla popisu niektorych (pluzgieriky a zacervenanie okolo nosa, ust a brady) mi to zneje velmi podobne. Po 3 mesiacoch trapenia som to snad dostala pod kontrolu
Ahojte, rada by som sa podelila so svojou skúsenosťou. Mám výbornú kožnú lekárku, odporučila mi Jarischov roztok. Tento som si kúpila v lekárni a robila z neho obklady na tvár na 10 minút. Malo to okamžitý účinok, červeň sa zmiernila, aj svrbenie, pleť bola ukľudnená.
Potom mi lokálne dala aknemicin a rozex. Moc mi to pomohlo. Z kozmetiky používam La roche, majú radu na rosaceu 🙂
@dominikakoll áno, každému vyhovuje čosi iné, ale la roche mi vyhovuje najviac. Skúsila som aj vichy, ale vrátila som sa k la roche...
@dominikakoll Stačí len zadať nunio, napr. mumio cena a vyskočí Ti vela odkazov, alebo zlaté mumio tu máš jeden priamy link http://www.pricemania.sk/katalog/lieky-a-pripra...
@petusko napr.tento http://www.pricemania.sk/katalog/lieky-a-pripra...
ale ked dáš do vyhladávača ten názov mumio, alebo zlaté mumio cena za kus a pod. vyskočí Ti vela odkazov
@dominikakoll nie je zač, len nech Ti to pomôže
Aby aky make up pouzivate.... vsetky mi rosaceu zhorsuju..... a vecer po odlicenia ma az bolí tvar. dakujem
@dominikakoll a ten puder od Vichy dostat bezne v lekarni?
Ahojte kočky,rada by som sa pripojila do Vašej diskusie.Ako som si čítala Vaše príspevky,zrejme aj ja trpím rosaceou.Mňa síce pleť nepáli,ani ju nemám celú červenú.To začervenanie som pozorovala na nose a v jeho okolí.Skôr ma trápia vyrážky na nose a medzi obočím.Neviem sa na to pozerať a preto si ich vytláčam,čo samozrejme viem,že sa nemá robiť.Dala som si záväzok,že už to nebudem robiť,ale vydržala som asi 2 týždne.Nechcite vedieť,čo mi poto vychádzali z nosa už po jeho stlačení.Zdá sa mi,že sa mi tam rozširujú aj mazové žľazy,proste hnuuus.Raz som navštívila kožnú a dala mi aknemycin a jednu vodičku,ktorá bola spomínaná vyššie,bolo ju treba zmiešať s bielym práškom...neviem ako sa presne volá.Potom som sa na to vykašľala,pretože som mala iné zdravotné problémy.Mám zmiešanú alebo mastnú pleť a kozmetiku používam Biodermu Sébium,to je zelená na mastnú pleť.Po čistení micelárnou vodou a následnom nanesení krému Global mi pleť stiahne,ale potom sa ta masnota vrati späť.Mám aj makeup All correcteur,ale ten mi nos veľmi vysuší.Prosím o radu ak máte niektorá takýto problém.Antibiotikami,ani rôznymi hormónmi alebo kortikoidmi to nechcem riešiť,pretože som aj onkologický pacient.Potrebovala by som vedieť ako a čím čistiť pleť,aký krém a makeup,prípadne púder používať.Ďakujem za rady k môjmu troška dlhšiemu príspevku 😉
Teraz ma napadla ta vodička.Zineryt sa volala.
Ahojte, ja mám od detstva taký problém, že mávam často červenú tvár. Nikdy nemám ráno, a keď som vonka večer, málo kedy. Najhoršie je to poobede. Nemám žilky, len celé líca červené. Mám prirodzene suchú a citlivú pleť. Mám rôzne faktory, kedy som červená: keď mi je teplo, z mrazu, keď vojdem do teplej miestnosti, keď je viac vydýchaný vzduch a mne je teplo automaticky očerveniem, keď sa predkloním, zohnem, keď si zaväzujem šnúrky, keď sa smejem, keď plačem, keď sa hanbím, keď som v strese, po alkohole, po niektorých jedlách, keď ma opáli, a aj podľa počasia, napríklad keď je vonku vlhký vzduch, keď mám pred nikým vystupovať, keď sa hýbem - tanec a keď vydávam vyššiu pohybovú aktivitu.
Čo by na to pomohlo? Ale nesmú to byť kortikoidy - hormóny.
Ďakujem
@maria281 opýtaj sa v lekárni na rutin

@martina6856 za akú dobu si badala po jeho použití zlepšenie?Tiež som si ho dala kúpiť sestre v UK,tak som zvedavá 🙂