Rosacea
trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?
Ja používam mirvaso... čo ťa zaujíma o ňom?
Neviem čo obsahuje A čo to je
Ake ma ucinky mirvaso? Lebo recenzie su niekedy strasne. Ze tvar ofialovie az zmodra. A kozna mi povedala nech ho skusim radsej cez vikend najskor co ma zarazilo.
Ahojte, chcem sa opýtať, či by nepomohol kvalitný krém z lekárne. Aj ja som mávala červené líca a podráždenú pleť a pomohol mi krém Nuance z lekárne. Za 8 mesiacov mám pleť veľmi peknú, čistú. Neviem, či pomohlo trochu aj leto a slniečko. No uvidíme v zime. Ale som spokojná.
Mne pomáha, nikdy som nebola ani fialová ani nič podobné... Keď si ho ráno dám, tak som chvíľu fľakatá, kým sa vpije do kože, ale to len tak pár minút a potom zblednem, teda nie som červená... potom si dám normálne make up...
používam to už zo tri roky a vraj na to nevzniká ani závislosť,resp. že postupne nebude účinkovať... akurát tam píšu, že to vydrží už neviem koľko hodín, asi 12, ale mne to udrží tvár nie červenú takých cca 6 hodín... ale to závisí aj od počasia a iných okolností... je to na lekársky predpis, ale aj tak to celé hradí pacient, vyše 20 €...
Mam to na recepte. Ale bala som sa to vybrat. Asi kazdemu to inak posobi. Ale dakujem za radu.
myslím, že to treba vyskúšať... ja zas nemôžem na to nič zlé povedať... daj potom vedieť ako to zabralo tebe...
Ahojte dievčatá pridávam sa do radu ružovolícich Karkuliek. Mňa ku kožnej poslsla kozmetička. Už som sa natierala aj Rozexom aj Biodermou ktorá mi zabrala iba na chvíľu, lekárka mi dala takú zarobenú masť vyzerala aj smrdela ako ichtiol a bola som po nej biela ako duch 🙂 zabrala ale zase som tam kde predtým a aj viac. Dnes sa mi ku nej nechcelo mám RD a vonku škaredo, ale zajtra bežím. Som zvedavá čo mi dá.
Každá kožná choroba má pôvod z vnútra, vonka je vidiet len prejav...
@anickaf aj ja mám ten istý problém ako ty. Kožná lekárka mi nepomohla, len nejakými robenými mastičkami na chvíľu suchá pokožka zmizla. čiže by to chcelo neustálu návštevu lekárky aby mi ich predpisovala a na to ja nemám nervy.
Nechcem aby to tu vyznelo ako reklama ,ale mne veľmi pomohlo POSEIDON mydlo s bahnom z mŕtveho mora + krém na tvár MIRACLE krém na tvár , kupovala som to cez net , používam to zhruba tri týždne a vidím veľkú zmenu. Vôbec nemám suchú pokožku a ten krém pomáha to aj na rosaceu. Je to síce drahšia záležitosť,ale účinná.
Na opuchnutu a palivu tvar je super jarischov roztok, obklad a ja som si ho dala aj do rozprasovaca a striekala na tvar v priebehu dna kedykolvek. Najma v lete je to aj prijemne osviezujuce. Vela ludi o nom nevie, je to lacna zalezitost a je fakt super. Na pockanie ho zarobia v lekarni a je bez predpisu. Odporucila mi ho kozna a nedam nan dopustit.
@martinocka1 to je mi jasné ale ako zistiť ten vnútorný problém bez toho aby ťa posielali od čerta k diablovi.
@danielka55 ahoj skusila si nakoniec ten krem, lebo aj mne ho kozna kazala ale mam obavu dakujem
@tereziah Ahoj. Nie nevybrala som ho bala som sa. Chodim teraz na laser a pouzivam rozex krem na noc. Rano biodermu bb krem a to celkom prekrije. Mozno ked to budem mat horsie tak si ho kupim. Teraz musim si zaklopat to je relativne ok. Inak skus si rozslahat bielko a nanes na tvar na 15 min. Mne to pomaha. Ale to robim tak raz za tyzden. Trocha to vysusuje ale cerven to vpije.
@danielka55 vieš ja mam na tvari aj cievky ale radsej asi laser ako toto, laser boli velmi a čo cenovo da sa to?
@tereziah V movembri som bola prvy krat a pomohlo mi to velmi. Teraz som bola asi pred týždnom a nevidim vobec žiadnu zmenu. Prvy krat to bolelo strasne ale pomohlo a teraz to nebolelo vobec. Tak neviem ale asi mi dali nižsiu intenzitu lasera. Prvy krat som platila 70e a teraz 50. ale tam bola zahrnuta aj vstupna konzultacia. Pojdem este koncom marca ale poviem až mi to daju silnejsie lebo mi to teraz vobec nezabralo. A inak bolest sa da vydržat.
@anickaf ahoj ja som chodila od toho certa a nikde nic nezisti tam som zacala sama skusat a zisila som ze ked obmedzim res. nepijem kavu, cokoladu a nic agresivne tak sa to da. Zacala som pouzivat krem cupoliak tak uvidim co bude dalej dobre mi robila bioderma ar pouzivala som ju nieco cez rok ale teraz uz mi aj od nej cerveneje tvar.

Ahojte. Ked mi bola diagnostikovana rosacea dost som na tom bola zle. Vyzorovo aj psychicky...u koznej som dostala rozex so slovami ze to nelieci iba potlaca...dumala som ze to predsa nebudem dzabat na ksich az do smrti plus velmi mi to nepomahalo. Skusala som teda vsetky mozne a nemozne kremy pripravky atd...az som sa konecne dopracovala ku kozmetike Institut Esthederm. Je to drahsia kozmetika no skusila som vzorku kremu Sensi system a do 10 min ma prestala stipat tvar aj oci...uplna pecka. Zacala som teda chodit na osetrenia do salonu a kupila si kozmetiku na domace osetrenie. Za taky pol rok som bola z rosacei vonku...plet sa znormalizovala a upokojila. Su to 2 roky a ostalo to pod kontrolou. Teraz som zacala pouzivat kozmetiku medik8. Konkretne serum red alert a redness corrector a cerven mi uplne zmizla. Plus ziadne vriedky podrazdenia ani nerovnosti. Uz si neviem presstavit fungovanie bez tychto kremikov. Nik by nepovedal ze nejaka rosacea kedysi bola...kozmetika esthederm je tym skvela ze plet prevychovava a dlhodobe osetrenia plus domaca starpstlivost slubuje prinavratenie rovnovahy pleti co mozem len potvrdit. ma aj skvely opalovak Sun intolerant s ktorym som v pohode zvladla cele leto pri vode aj ked jasne s klobukom na hlave. No a teraz ten medik8 je ako ceresnicka na torte ze som sa zbavila este akoby zbytkov...a to som damy na materskej,kojim a nespim skoro vobec a ako vieme to tiez pleti neprispieva. No plus si neviem predstavit co by som v tehu a pri kojeni pouzivala keby som tie kremiky neobjavila lebo tie lekarenske by som nemohla...plus nepomahaju vobec...
U koznej som nebola ani nepamatam.
@tereziah oplati sa naozaj... ako tolko co som povyhadzovala penazi na vsetko mozne co som skusala...tak proste teraz viem ze si sice zacvakam ale bude to mat vyznam. Teraz si chcem aj ten ich opalovak objednat na tvar. Ten stoji do tych 40€ a je to 90ml balenie cize isto vydrzi cele leto. Ked rozpocitam investiciu na mesiac tak to nie je ok ;)
Ja mam tiez red alert od medik8 a potvrduzujem ze je super. Na to dam len hydratacny krem a makeup a plet mam ovela lepsiu. Zdravsiu,stavnatejsiu🙂 kremik dokupim
@danielka55 možem sa opytat aky make up pouzivaš
@tereziah ano presne tak 😉 serum trochu ho necham vstrebat lebo je fajne olejove (staci par kvapiek na celu tvar) a potom jeden stisk z pumpicky kremu vystaci na celu tvar. A este k make upom vidim ze si sa pytala. Tak ja som skusala tie Biodermacke AR ale su na prdik. Ale vo Funn parfumerii som kupila make up so strednym krytim (velmi krasne posobi na pokozke nezhlukuje sa ani nic podobne drzi cely den) s spf faktorom 15 na zmiesanu plet. Pridavam foto.

.