icon

Silná bolesť po ošetrení zubných kanálikov

29. okt 2025

Boze zeny ja zomriem....dnes mi cistila kanaliky na 7cke,vybrala nerv?proste 2 odumrete a 1 zrejme zivy.Dala mi nejaku vatu,vytiahla som nedavno.Mam aj atb ,beriem aulin,a mna to tak strasne boli.Zasa idem zajtra k zubarke,zas na precistenie asi,prestane to boliet?ved to boki viac ako pred tym aaaaaaaa

chrobak7
29. okt 2025

@anonym_autor Zubár ti to nevyplnil nejakou dočasnou výplňou? Tie kanáliky máš otvorené?

anonym_1818dc
29. okt 2025

@anonym_autor je tam zapal, preto boli , atb zaberu , bude lepsie...treba to riadne preliecit, precistit, dat dat umrtvovaciu vlozku a az po par tyzdnoch dat umelu vypln. mne to takto robili.
a boli to aj preto ze jeden nerv tam stale je.,
mne vacsinou umreli vsetky v zube ....

autor
29. okt 2025
@chrobak7

@anonym_autor Zubár ti to nevyplnil nejakou dočasnou výplňou? Tie kanáliky máš otvorené?

@chrobak7 ano len takou vatou

autor
29. okt 2025
@anonym_1818dc

@anonym_autor je tam zapal, preto boli , atb zaberu , bude lepsie...treba to riadne preliecit, precistit, dat dat umrtvovaciu vlozku a az po par tyzdnoch dat umelu vypln. mne to takto robili.
a boli to aj preto ze jeden nerv tam stale je.,
mne vacsinou umreli vsetky v zube ....

@anonym_1818dc boze a za kolko dni az kus ulavi?

anonym_1818dc
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no prve dni su najhorsie. treba to ozaj dobre precistit. zapal je svina.🍀

chrobak7
29. okt 2025
@anonym_autor

@chrobak7 ano len takou vatou

@anonym_autor Tú si tam mala nechaťč. Teraz sa tri tam dostal vzduch a asi sa to zapálilo.

Mne keď trhali osmičku a deviatku, tak som to mal zapálené asi 5 dní. Z toho 4 dni som sa dopoval Flectorom a dieru som si vyplachoval ústnou vodou s vysokým obsahom chlorhexidínu (je to protizápalová zložka a dezinfikuje ranu).

volterra
29. okt 2025
@chrobak7

@anonym_autor Tú si tam mala nechaťč. Teraz sa tri tam dostal vzduch a asi sa to zapálilo.

Mne keď trhali osmičku a deviatku, tak som to mal zapálené asi 5 dní. Z toho 4 dni som sa dopoval Flectorom a dieru som si vyplachoval ústnou vodou s vysokým obsahom chlorhexidínu (je to protizápalová zložka a dezinfikuje ranu).

@chrobak7 trhali ti deviatku? Tú si kde mal?

gemerka17
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor máš to zle a nekvalitne urobené. Ten zub už nezachrániš bez mikroskopu = poriadnej techniky ako to má byť. Ak nie si ochotná investovať do poriadneho ošetrenia, rovno daj zub vytrhnúť. Zbytočne vyhodené peniaze. Urobiť sedmičku na slepo sa nedá. Kanálik máš zle ošetrení, nevyčistený, možno nenájdení. ATB sú zbytočné, problém nevyriešia.

dzulli1980
29. okt 2025

Máš to zle urobené ... preto to bolí ... mne už párkrát toto robili, týždeň som mala vložku na úplné "zabitie" zubu, potom to vyčistili, vyplnili na jednom sedení a nemala som nikdy problém ... stálo to nemalé peniaze, no žiadne problémy s týmito zubami nemám ... a to už sú roky.

chrobak7
29. okt 2025
@volterra

@chrobak7 trhali ti deviatku? Tú si kde mal?

@volterra Za osmičkou. Neprerezaná, bolo vidno len na RTG. Deviatku má asi každý 10 človek. Nie je to tak nezvyčajné. Ešte mám kópiu RTG snímky.

Platil som za trhanie 2 zubov.

allie1008
29. okt 2025

@anonym_autor presne ako ti pisu baby nado mnou, zle ti to urobila. Po tom mozes mat bolesti,ale urcite nie šialené.

allie1008
29. okt 2025
@chrobak7

@volterra Za osmičkou. Neprerezaná, bolo vidno len na RTG. Deviatku má asi každý 10 človek. Nie je to tak nezvyčajné. Ešte mám kópiu RTG snímky.

Platil som za trhanie 2 zubov.

@chrobak7 kkde ty na to chodis :D je to zriedkava geneticka anomalia. Ma to tak 1 z 900 ludi. Nie kazdy desiaty. Odkial mas tieto statistiky.?

chrobak7
29. okt 2025
@allie1008

@chrobak7 kkde ty na to chodis :D je to zriedkava geneticka anomalia. Ma to tak 1 z 900 ludi. Nie kazdy desiaty. Odkial mas tieto statistiky.?

@allie1008 Mala to ja moja mama. Zubár mi povedal, že nie je to až tak nezvyčajné, že sa s tým stretáva. Ale osmičku vytrhol behom 5 minút a tú deviatku lovil asi 10 minút a celú ju rozbil.

anonym_b9cd8d
30. okt 2025

Zle urobená endodoncia, ako píšu vyššie.

zuzzkka
30. okt 2025

@anonym_autor na 99,9% to máš zle vyčistené. Ja som tak mala v lete opakovane, nakoniec som išla na kliniku s mikroskopom za 450 eur, lebo moja to naslepo proste nevedela urobiť. Našiel tam mikroskopicky ďalší kanalik, to nemala bežná zubárka bez techniky šancu zistiť. Tie peniaze za to stali, do hodiny hotové a odvtedy neviem, že mám zub

anonym_caa6f8
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor je to bežne ze to boli viac ako predtym...daj si nieco od bolesti....druhy den by to malo byt uz len citlive...

dydaaa
30. okt 2025

Ja som bola nedávno na endodoncii, mala som silný zápal kosti. A po ošetrení kanálikov som mala také neskutočné bolesti, že som myslela, že umriem. Neboj sa, antibiotiká pomôžu 🙂. Tiež sa mi to začalo po dvoch dňoch zlepšovať, treba len vydržať.

janulka578
18. dec 2025
@dydaaa

Ja som bola nedávno na endodoncii, mala som silný zápal kosti. A po ošetrení kanálikov som mala také neskutočné bolesti, že som myslela, že umriem. Neboj sa, antibiotiká pomôžu 🙂. Tiež sa mi to začalo po dvoch dňoch zlepšovať, treba len vydržať.

@dydaaa ahoj, môžem sa opýtať. Ja som mala endodonciu na dolnej 4ke teraz v utorok, dnes je štvrtok a bez liekov mam dosť silné bolesti, dr mi dal pre istotu aj antibiotika. Ale občas sa to ukludni a mam pocit ze je lepšie, ale prejdem sa kus von po chladnom vzduchu a bolesti príšerné. Na rtg snímke som mala tiez dosť veľký zapal kosti, takže je šanca ze sa to predsa ukludni? Ako dlho si mala silné bolesti, resp co ti pomáhalo na bolest kým to prešlo? Ďakujem za odpoveď