Silné úzkosti, depresia a problémy so zdravotnou starostlivosťou
Mate niekto skusenosť prosím? Obvodná mi nechce napísať PN a k psychiatrovi sa čaká 4 mesiace. Čo robiť v takomto prípade? Hospitalizovať sa na psychiatrii? Lieky neberiem žiadne, iba prírodné a magnosolf.Bola som u nej vysvetlila som jej že sa mi rapídne zhoršil stav, nechutí mi jesť, ťažko sa mi prehĺta, zle spím 4-5 h, schudla som, mám búšenie srdca, nízky tlak na odpadnutie, hnačky, únava. Obvodná mi nenapísala ani lieky na ukludnenie. Ako to vysvetlim v praci? Prečo mam absencie? Potrebujem správu od psychiatria len tá bude až budúci rok. Poradte mi prosím, cítim sa veľmi zle až ku samovražednym myšlienkam. Doma mám len Guajacuran a ráno magnosolf. Potrebujem Pn a lieky na rýchle ukludnenie, mama som antidepresiva a nesadli mi.
@anonym_autor a potom vymeniť obvodnú.Ona má predpísať aspoň lieky proti úzkosti a môže aj AD.psychiatra hľadať aj mimo okres, ale v prvom rade ta musí zobrať tá, kde si chodila.Moj otec chodil na infúzie a injekcie k obvodnej
@anonym_31fff2 ja som obehala vśetky obvodné ale všetci plné. Lieky proti úzkosti veľmi teraz potrebujem len neviem ktore su dobré kúpila som si ten Guajacuran a celkom mi to zaberá len si musim dať 4 za deň
@anonym_autor napíš mi do súkromnej správy prosím.
Chod na urgent,a následne na druhy deň ta ako akútnu vezme psychiatricka
Chod na urgent,a následne na druhy deň ta ako akútnu vezme psychiatricka
@adula3334 na pohotovosť? no som zvedava či ma vezme. Ďakujem za info
@euka210 a na kolko prosim vas? Mne sa rapídne zhoršil stav ale ju to nezaujíma, a psychiatrička že ma musí objednať
@anonym_autor kolko bolo treba. Ja som mala take uzkosti v praci, ze ani Xanax nepomohol, ani 2-3 atd. Doma v "pokoji" mi pomohol tak na 2h a zase horsie.
Nájdi iného lekára čím skôr na také niečo ťa musi dať PN
Nájdi iného lekára čím skôr na také niečo ťa musi dať PN
@tinka3435 a keď nikto neberie, tak tam mam prisť s obalkou alebo ako to chodí? Vôbec ma nedala na Pn, ja som ešte pn ani nebola, iba tam prídem a dá mi Pčko na 1 deň veď to je hrozné😞
Ak si volala nejakému lekárovi povedala si mu o tvojej situácii?
@tinka3435 moja obvodná išla do dôchodku, chodila so osobne všade a nič
@tinka3435 moja obvodná išla do dôchodku, chodila so osobne všade a nič
Tak asi fakt skús na tú pohotovosť povedz že si hotová a keď budeš mať papier že si bola stým na pohotovosti musí sa dať dačo robiť .... ja by som skúsila všetko čo by ma len napadlo také niečo nieje sranda viem čo hovorím
Tak asi fakt skús na tú pohotovosť povedz že si hotová a keď budeš mať papier že si bola stým na pohotovosti musí sa dať dačo robiť .... ja by som skúsila všetko čo by ma len napadlo také niečo nieje sranda viem čo hovorím
@tinka3435 Nieje to sranda vôbec, od zajtra nemám žiadne ospravedlnenie, musím to riešiť
@anonym_autor zavolaj na 112, ze sa chces zabit, trochu poplac. Sanitka ta zoberie a poslu ta na oddelenie. Tam ti nastavia liecbu. Niekedy sa inak neda. Aj ked si to podla mna nechala zájsť daleko. Prestala si brat antidepresiva, bolo ti horsie. Ano zvykne z nich byt na zaciatku horsie. Treba zacat s malymi dávkami.
@anonym_autor zavolaj na 112, ze sa chces zabit, trochu poplac. Sanitka ta zoberie a poslu ta na oddelenie. Tam ti nastavia liecbu. Niekedy sa inak neda. Aj ked si to podla mna nechala zájsť daleko. Prestala si brat antidepresiva, bolo ti horsie. Ano zvykne z nich byt na zaciatku horsie. Treba zacat s malymi dávkami.
@betulinka1ja som to nechala zájsť ďaleko? Ja som tie AD brala dlhodbo praveže len už nerobili to čo mali a mala som z nich nežiaducd učinky. Niekolko rokov som ich brala escitil 5 10 15 20. Ako mam teraz zmeniť liečbu keď je dlha čakacia doba? Ja som nič nezanedbala.. Skôr psychiatrička a obvodná. Vcera som obom povedala že sa mi stav rapídne zhoršil.
@betulinka1ja som to nechala zájsť ďaleko? Ja som tie AD brala dlhodbo praveže len už nerobili to čo mali a mala som z nich nežiaducd učinky. Niekolko rokov som ich brala escitil 5 10 15 20. Ako mam teraz zmeniť liečbu keď je dlha čakacia doba? Ja som nič nezanedbala.. Skôr psychiatrička a obvodná. Vcera som obom povedala že sa mi stav rapídne zhoršil.
@anonym_autor bola si na tej pohotovosti? Nechaj sa hospitalizovat, kym ti nasadia liecbu. Pristup tvojich lekarov je otrasny, ak chces zit, musis teraz pre to spravit nieco ty.
@anonym_autor bola si na tej pohotovosti? Nechaj sa hospitalizovat, kym ti nasadia liecbu. Pristup tvojich lekarov je otrasny, ak chces zit, musis teraz pre to spravit nieco ty.
@maranta_leuconeura Teraz som v nemocnici na hadici do žalúdka lebo mi nechutí jesť a nechodim ani na velkú potrebu zle sa mi prehlta a to je všetko zo stresov, Schudla som po vysadeni AD 13 kg. Pohotovosť je tu tiež. Vy si myslite že ja pre seba nič nerobim?? Veď ja som kazdy den u lekara aby som mala ospravedlnenie lebo nemam PN🙈🙈
@maranta_leuconeura Teraz som v nemocnici na hadici do žalúdka lebo mi nechutí jesť a nechodim ani na velkú potrebu zle sa mi prehlta a to je všetko zo stresov, Schudla som po vysadeni AD 13 kg. Pohotovosť je tu tiež. Vy si myslite že ja pre seba nič nerobim?? Veď ja som kazdy den u lekara aby som mala ospravedlnenie lebo nemam PN🙈🙈
@anonym_autor nehovorim, ze nic nerobis, ale psychika sa neriesi na gastro. Daj sa hospitalizovat na psych oddeleni, kym ti nasadia liecbu a zaberie ti
@anonym_autor nehovorim, ze nic nerobis, ale psychika sa neriesi na gastro. Daj sa hospitalizovat na psych oddeleni, kym ti nasadia liecbu a zaberie ti
@maranta_leuconeura Dobre, ale ja mam aj zapal žaludka tak musim riešiť viacej veci naraz. U nas psych.oddelenie ani neni jedine na pohotovost
@anonym_autor preco si ich vysadila? Escitil su jedny z najleosie znasanych AD
@anonym_autor preco si ich vysadila? Escitil su jedny z najleosie znasanych AD
@catherinah Escitil? a ked som to brala viac ako 5 rokov? nema sa to menit?
@anonym_autor nemusíš vobec menit aj 20 rokov, to záleží od stavu. Prečo si ho vysadila sama od seba?
@anonym_autor prečo by si to menila, keď funguje? Nechápem.
@anonym_f480b5 psychiatricka, a ako mam skusit ine? keď mi da termin na marec? dovtedy mam asi umreť
@anonym_autor ja chodim k sukromnej. Prve sedenie, druhe o pol roka, dalsie az o rok. Vzdy platim 60e. Pohladaj sukromnu. Kedykolvek mozem napisat, pre lieky sa len zastavim, nic vtedy neplatim. Recept mi dava opakovany na pol roka. Spokojna som.
@anonym_autor hneď zmeň obvodného. Aj somnou toto robil ale ja mám psychiatricku ale zase tá nič nerobí somnou tak som si sama zavolala do Svdnika. Je tak psychiatrická liečebňa ale pre malý počet ľudí tak preto som tam volAla a že sú dobrí,aby mi nastavili liečbu lebo moja lekárka nič somnou nerobí a primár bez problémov ,že ok nie je problém. Ale idem až čo februári. A keď prídem tak hneď menom psychiatra alebo sa opytam či k nim nemôžem chodiť lebo toto nie je sranda. Ja ti verím. Ale prečo ti PN nechce dať...tak preč od nej, ale aspoň nejaké lieky na uskladnenie ti mphlA dať.
@anonym_autor hneď zmeň obvodného. Aj somnou toto robil ale ja mám psychiatricku ale zase tá nič nerobí somnou tak som si sama zavolala do Svdnika. Je tak psychiatrická liečebňa ale pre malý počet ľudí tak preto som tam volAla a že sú dobrí,aby mi nastavili liečbu lebo moja lekárka nič somnou nerobí a primár bez problémov ,že ok nie je problém. Ale idem až čo februári. A keď prídem tak hneď menom psychiatra alebo sa opytam či k nim nemôžem chodiť lebo toto nie je sranda. Ja ti verím. Ale prečo ti PN nechce dať...tak preč od nej, ale aspoň nejaké lieky na uskladnenie ti mphlA dať.
@amajlik nedala Pn, ani lieky na ukludnenie😭😭😭
@amajlik nedala Pn, ani lieky na ukludnenie😭😭😭
@anonym_autor na tej pohotovosti ste boli?
@anonym_autor a ako to zvládaš...to je fakt na hlavu postavené 😟
@amajlik Zvládať? nezvladam absolutne nič, som rada že žijem…
K psychiatrovi sa necaka 4 mesiace. Ak by si mala ozaj taky akutny stav,tak ides na pohotovost,tam ta neodmietnu,mozno ta aj hospitalizuju na psychiatrii. Ak sa ti tato moznost nepaci,treba hladat ineho psychiatra alebo si ho zaplatit. A zmenit lekarku. Moj muz ked mal panicke ataky,tak k nej chodil tyzden na injekcie a velmi mu to pomohlo. Vie ti napisat obvodna Lexaurin,Neurol...
@iwesska žiaľ je to možné, čaká sa pokojne aj 4 mesiace ak nie je súkromný. Psychiatrov je málo a v dnešnej (prepnutej) dobe sú vyťažení. Vlastná skúsenosť. Volala som v lete chcela má objednať niekedy na október a bola drzá ako vša, profesionálny prístup 0 bodov.
Autorka poradím ti jedine sukr. psychiatra ale tam počítaj úvodné vyšetrenie 150- 200 eur. Ale napr. Dôvera, určite aj ostatní ti to spätne preplatia ak im dolozis papiere. Súkromný ťa zoberie rýchlo len musíš zacvakat 💸
Tak si vyber... Držím palce, veľa síl 🍀❤️🩹

@anonym_autor ísť na urgent.Sadnut si a čakať pichnú ti ukludnovak a so správou k obvodnej.Ona ta musí vyšetriť predpísať lieky na ukludnenie, mg do žily.Na urgente povedať, že si sa už dávno liečila a psychiater akútny stav po návšteve urgentu musí zobrať!
@anonym_31fff2 Magnosolv mi predpisala. A keď som jej povedala že mi je zle buši mi srdce tak ma poslala na psychiatriu, kde ma odmietli zobrať. Som sklamaná z tohto systému