icon

Skúsenosti s lekárskym prístupom v slovenskej nemocnici

2. feb 2025

Slovenská nemocnica......🙈.Priveziete dcéru s podozrením na slepák a pani doktorka sa jej spýta, keby si mala tú bolesť očíslovať od 1 do 10 aké číslo by si priradila k tvojej bolesti.Dcéra na ňu pozerá a potom hovorí asi 8 so slzami v očiach. Na to sa pani doktorka otočí pozrie sa na ňu a povie "áno"? ty už budeš za chvíľu rodiť,také bolesti sú pred pôrodom a smiech. ! Nechápem ako sa môže opýtať 14-ročného dievčaťa na takúto vec keď ešte nerodila a nevie akú bolest vyznačuje stupeň 10!!!Tak jej dcéra povie tak 6?A ona no píšem 5.Neviem či je to normálne alebo ja som nenormálna, ale nechápem 🙈😞. A čo sa týka sestričky, ktorá nás príjmala na oddelení tak by som ten vzťah neprirovnala ani k zvieraťu 😬😞. A teraz tam nechajte dieťa 😞😬
Našťastie už je doma, ani slepák to nebol...

Strana
z2
pribinak
2. feb 2025

A ty si povedala čo?

miskakyska
2. feb 2025

...a čo to bolo nakoniec??

nikpa
2. feb 2025

Možno sa len snažila odľahčiť situáciu a tebe v strese to pripadalo ako niečo neprípustné. Podľa mňa sa nič také nestalo 🤷 vidno, že sa potrebuješ vyventilovat, aj na to je MK fajn 🙂 dobrá správa, že dcéra je už doma a snáď sa rýchlo vylieči aby ju nič nebolelo.

autor
2. feb 2025

@pribinak čo som si pomyslela v duchu nie je publikovatelne😁 najprv ma napadlo, že je to iba vtip na odľahčenie.
@miskakyska podráždený slepák, ale bez chirurgického odstránenia.

autor
2. feb 2025

@nikpa jasné a Ďakujeme 🙂

januska12323
2. feb 2025

Mala si tam povedať, že sa ti to nezdá vtipné a nie nechať dievča s bolesťou napospas.

pribinak
2. feb 2025

Fakt si nič nepovedala? Len stala a pozerala?

mimi3008
2. feb 2025

@nikpa presne tak. Ved predsa lekar je v sluzbe obcas aj 32 hodin a je lepsie odlahcit sitiaciu vtipkovanim, nez si vyliat frustraciu na pacientovi, nie? Podla mna robis z komara somara. Ked som otvarala temu, premyslala som, o com bude, co sa take asi stalo, ale ked som to precitala, tak...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

bloger
2. feb 2025

Tak to teda nebolo vôbec vhodné. Nečuduje sa ti, že ťa to takto vzalo. Otrasné niečo. A potom také najviac vykrikujú, že chcú pridať. Lekári si zaslúžia a ozaj všetka česť pred nimi. Takéto číslovanie mi ale nepríde normálne.

miskakyska
2. feb 2025

...🥺 teraz má nejakú diétu??... musí byť opatrná,aby niečím zas nepodráždila...robili jej sono, alebo ako zistili??

ukgirls
2. feb 2025

no hej ytrt tak ma iny zmysel pre umor ako ty ..hlavne ze tam si cusala a tu sa ides stazovat .... 🙄

lesoto
Odpoveď bola odstránená
rebi789
2. feb 2025

Väčšina doktorov má svojský suchý humor, ktorý nie každému sadne, čo sa týka sestričky tak ona sa nebude k vám správať precitlivelo a baviť sa s vami ako s batoľatom. Ak sa ti niečo nepáči tak sa máš ozvať a nie sa teraz sťažovať na MK.

autor
2. feb 2025

To bolo ešte na detskej pohotovosti tá "vtipná" pani doktorka. Neviem odhadnúť jej vek, ale dosť vysoký. Okamžite, prešla po tejto vete, že sme mali ísť hneď na chirurgiu atď.
V tom okamihu som mala Dar slová v prdeli🙂 A to čo ma v duchu napadlo som nemohla vysloviť

autor
2. feb 2025

@miskakyska má šetriacu diétu, nemôže vyprážané, korenisté jedlá. Sladké vody. Robili jej aj CRP aj sono, mala infúziu, tak to rozohnali.

klotildabazarik
2. feb 2025

To je idiotka nie doktorka

petronelag
2. feb 2025

Na takej otázke nebolo nič strašného, lebo teraz sa to často používa, že ako hodnotí niečo od 1 do 10, takže ak dcéra nechcela takto hodnotiť, tak mohla povedať slovne aká silná je tá bolesť.
Ja neviem, teraz si ľudia myslia, že sa ich nič nemôže opýtať, že hneď ide o zlý prístup.
Ja som bola viackrát v nemocnici aj s mamou, keď mala nad 80 rokov a je síce pravda, že by zdravotníci, hlavne sestry mohli mať ústretovejší prístup. Lebo nemocnice sú celkom dobre vybavené, skôr tam chýba ten ústretovejší prístup, lebo aj nim sa lieči.

miskakyska
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
2. feb 2025

Mne pripada tiez nevhodne sa smiat pred 14rocnou v bolestiach, ze bude rodit. Skor by som uvitala privetivejsie spravanie, ale tak vidis, tu ta presvedcia, ze pani mudr. reagovala ok, ze ty si precitlivela matka. No co uz, kazdy to mame inak.

sevrin
2. feb 2025

Prístup lekárov v nemocniciach je veľmi rôzny, vôbec sa nedá generalizovať. Niektorí mali špičkový prístup, iní taký, že to skôr na vrátnici by ma lepšie vyšetrili.

laurinka27
2. feb 2025

Stara p*** aj so sestrou. Taketo debilne komentare s vysmievanim sa absolutne nie je vhodne hovorit pacientom, a 14-rocnemu dievcatu uz vobec.

morusha
2. feb 2025

Sem tak niečo napísať🙈 Za mňa, keď sa už dr na niečo dieťaťa pýta a dá možnosti na výber, tak má rešpektovať aj odpoveď. Inak si tam rovno mala napísať čo uzná sama za vhodné a nie sa pýtať. Decko v strese, rodič tiež...a mne osobne toto ako vtipné nepripadá, skôr výsmešné. Keď ťa to trápi (niekto by možno len mávol rukou) do budúcna máš skúsenosť a budeš vedieť, že sa máš slušne voči niečomu takému ohradiť, aby si zo seba mala lepší pocit.

autor
2. feb 2025

V tej chvíli ma naozaj nenapadlo, pani doktorke oponovať a už nás posielala na chirurgiu. Tiež nechápem na čo sa to pýtala, keď vedela odpoveď.
Chirurg sa jej to nepýtal, ale prehmatal jej brucho

slovakboy
2. feb 2025

Pani doktorka aj s pani sestričkou raz budú stukať od bolesti v geriatrickom zariadení a presne rovnako sa jej personál opýta aké číslo cítia. A som zvedavý ako sa budú smiať na vtipoch personálu. Ja mám aj dobré aj zlé skúsenosti. Mne chirurg po úraze navŕtal samoreznú skrutku do predkolenia asi 10 sekund po lokálnej anestéze, ktorá účinkovala len na koži. Lenže skrutka bola malá, vŕtal rýchlo a ja som bol dospelý. Sestrička ma držala mnou to silno trhlo a bol pokoj. Vtedy je dôležitejšie čo lekár urobí ako spôsoby. Ale keď syn malý šiel dávať dole sadru a bál sa pílky, tak on na neho začal kričať. Ja som sa neozval a doteraz to ľutujem a syn si to pamätá ako zlú spomienku na blbého lekára. Ja v detstve som mal tiež zlomenú nohu a keď mi šiel lekár dávať dole sadru najprv mi vysvetlil ako tá pílka funguje a priložil si ju za chodu na ruku. Že len vibruje a netočí sa. Väčšinou sa ale u lekárov stretávam s milým prístupom. Tak na 50% mily prístup a 30-40% neutrálny. Tých 10% sú títo blbci.

stanulienkat
2. feb 2025

Hlavne si precitajte poriadne nalezy a prepustacie spravy. Ak tam nieco nesedi, nepodpisovat informovany suhlas. Napisu tam doslova hocico. Niektori sa spravaju ako prasce. A ked su taketo vysmesne a dehonestujuce komantare, zacnite si to natacat na mobil.

autor
2. feb 2025

@stanulienkat napisali nám s čím prišla, výsledky z laboratórnych nálezov, liečbu akú absolvovala a ďalej to má riešiť už pediater. Bolesti jej na druhý deň prešli a na tretí ju prepustili. Mala infúzie a diétu

autor
2. feb 2025

Sestrička to už bolo na príjme bolo asi pol 8 večer. Možno toho naozaj majú veľa, ale vystresovala nás poriadne. Išlo to v poradí, návleky, nemá veci žiadne, koment k tomu že je chudá, kanyla atd

modrykolibrik
2. feb 2025

@autor a na gyndu ju neposielali? Ja som na strednej mala zápal slepého čreva. Nechali nás čakať v čakárni hodinu, bolesti ako pri menzes a keď sme šli do ambulancie, doktorka sa pýtala mami čo a ako a moc jej ani neverila až keď som ju obracala poslala ma na gyndu,že či nie som tehotná. Ja celá vystrašená,že ako môžem byť tehotná veď som sa zo žiadnym chlapcom ani nebozkavala. Našťastie sa to nepotvrdilo. Mama ma chcela dať previesť na Kramáre do BA ale doktorka jej to nedovolila tak ma nechali v TN. Prístup primára otrasný, sestričky totálne neschopné a to nehovorím ani o diétnej. Mám špeciálnu diétu ktorú nevedeli ani navariť mama mi musela nosiť jedlo aby som tam neumrela od hladu. Bolo im jedno ked nevedeli aký chleba tak mi debli rožky čo vôbec nesmiem,mlieko tiež nesmiem no proste des. Mňa operovali hneď druhý deň síce podľa mňa to nebolo potrebné ale primár povedal,že preventívne 🙄

sss777
2. feb 2025

Mne sa to ako lekárke teda vtipné vôbec nezdá. Základom všetkého je vždy anamnéza a keď pacient povie, že ho to bolí na číslo 8, tak napíšem 8.
Na druhej strane vieme častokrát aj podľa pacientovho správania odhadnúť, či je to naozaj 8. Sú ľudia, ktorí prídu s krvácaním do mozgu, zvracaju od bolesti a povedia 4 a aj opačné extrémy.
Ale opakujem, dokumentujem vždy to, čo povie pacient, keď to cíti na 8, nemám prečo to riešiť ďalej. Nie je mojou úlohou spochybňovať a zosmiešňovať, ale diagnostikovať a liečiť

petamich
2. feb 2025

Zasa raz sa nestacim cudovat aky zvlastny "meter" ma Modry Konik ale dobre

Autorka nie naozaj to nebolo v poriadku a ani vhodne. A neviem, na co sa jej pytala, ked si potom aj tak napisala svoje. A tieto sproste komentare o rodeni a pod. si fakt mohla odpustit.

Strana
z2