icon

Som povinná ísť na PCR?

24. jan 2022

Ahojte, je milion info na webe, tak uz asi zabijem kopec casu vyhladavanim takejto info, urcite budete tuna vediet. Stretla som sa s COvid pozitiv, som v karantene, ohlasila som svojej lekarke. Pytala sa ma, ci mam priznaky a ze ked budem mat, mam sa (nie ze mozem, ale skor musim) prihlasit na PCR. Pokial viem, nemam povinnost, ci mam? No kto ma moze nutit? Ja ostavam doma v karantene a vybavene. Tak ako to je? Lebo presne toto su tie recicky, ktore ludi mozu nasierat a maju podozrenie, ze zase vytlct peniaze a pod, vsak do prcic, budem este zatazovat system? Furt fnukaju ze vsetci lekari zdravotnici kopec prace....

Strana
z2
katkatonkova
24. jan 2022

Pozri pokiaľ ti doktorka dá PN....aj bez PCR testy tak nemusíš ísť ak nemáš príznaky...len teda ostaneš 10 dní doma ak nie si očkovaná....no,ak si očkovaná, tak nemusíš byť v karantene a ani ísť na PCR pokiaľ nemáš príznaky....celé je to kocurkovo.....

nyusika
24. jan 2022

takto

nie si povinna sa BEZPLATNE - cize nikto z teba nic nebude vytlkat - testovat.
pokial vsak nie si kompletne zaockovana (bola by som prekvapena, kebyze si), nebudes mat statut "prekonany"

simca06022011
24. jan 2022

Neviem vobec nad cim sa vzrusujes, alebo co ti vlastne nie je jasne. Budes mat priznaky = das sa otestovat. Nebudes mat prizanky = mozes sa dat neviem ci 5.den, budes skor von z karanteny (to neviem ci teraz tak plati). Vsetko. Ak nie si ockovana, lepsie je ti ist sa testovat ak by si mala priznaky.

ibrunova
24. jan 2022

Veď sa nedaj. Ale viem, že niektorí zamestnávatelia žiadajú negatívny PCR , čo úplne chápem a aj kvôli sebe by som šla, očkovaná podľa mňa nie si, tak ak by si bola pozitívna, mala by si aspoň potvrdenie o prekonaní.

chadkroeger
24. jan 2022

ak mas priznaky, určite by som na PCR isla, aspon budes mat papier o prekonaní.

tina4931
24. jan 2022

Nie si povinná ísť na žiadny test.

mirka17
24. jan 2022

Nemusiš nič. Muž bol pozitiv, ja som nesla, papier o prekonaní im kašlem, aj tak som na materskej. Papier nepotrebujem.naco by mi bola taka info, ci som alebo nie som? Nič by sa nezmenilo . Lekari ta nechaju sediet doma na riti, mne nebolo nič ak som to aj prekonala, tak bez soplika

autor
24. jan 2022

vdaka za vecne odpovede
@tina4931
@mirka17

ibrunova
24. jan 2022

čiže vecné odpovede sú len tie, ktoré súhlasia s tebou, tak načo sa potom pýtaš? 😂

nyusika
24. jan 2022

@ibrunova presne to som si vsimla aj ja 😀
pritom sme jej uplne vsetky napisali, ze nemusi ist na ziaden test

tina4931
24. jan 2022

@ibrunova nie,vecná odpoveď je k veci. Čiže áno alebo nie ( na danú otázku v tomto prípade).

oktoberka
24. jan 2022

No,nemusíš ísť. Lenže ja by som sama kvôli sebe chcela vedieť,či som pozitívna po kontakte s pozitívnym človekom.

viestta
Odpoveď bola odstránená
arasidka123
24. jan 2022

Ja som šla..a to som už dvakrát mala kovid...dvakrát som ockovana...a keby som nešla na pcr, keď mal najmenší syn pozitívny výsledok,tak ani neviem, že mám kovid 2.krat...a určite by som šla opäť,aby som chránila ostatných..jeden výter ešte nezabil nikoho...

nyusika
24. jan 2022

@tina4931 tak ale, autiorka otazky evidentne dodnes zije v jaskyni, ked sa pyta na takto trivialnu vec.
cize mozno jej unikla dolezita informacia o tom, ze bez PCR testu v tej jaskyni bude este velmi dlho sediet...aj kebyze uz nechce

nyusika
24. jan 2022

@arasidka123 ale ju predsa nikto nemoze nutit ist na test ZADARMO, co si 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
24. jan 2022

@mirka17 poviem ti na co... Ak sprisnia opatrenia a budeš potrebovať test všade tak ten papier je na vela veci. Aj k obyč lekárovi. Inak samozrejme je to na nic.

nyusika
24. jan 2022

@viestta jaaaaj, tak snad ten kovid porazi silou myslienky a s piesnou na perach

nyusika
24. jan 2022

@simca06022011 ona je na materskej, ona predsa nikam nechodi...maximalne tak do potravin, do Pepca, na postu, na navstevu k rodicom, na detske ihrisko, mozno odviezt deti do skolky...fakt iba obcas ku kamoske, nech sa deti prehraju.
ale inak iba sedi doma, ako inak, ved je na MD 😀

autor
24. jan 2022

@ibrunova ja som sa pytala na to, ci som povinna z nariadenia ist, takze ak niekto vie, ze nie a vecne mi to napise bez svojich osobnych pocitov, to je presne to co ma zaujima.
Nie nezijem v jaskyni, len akosi nestiham registrovat tych milion zmien, ktore okolo pandemie v jednom kuse su. dokonca uz aj na korona gov uz clovek dlho hlada potrebne info.
@nyusika
@viestta
dievcata preboha to uz aj fakt z takejto trivialnej veci si potrebujete urobit svoje ihrisko ustipacnosti ? co tu dnes nebola dost zaujimava tema?

nyusika
24. jan 2022

pardon, ty si zacala 😀

h2
24. jan 2022

Ale ale, dievčatá! Načo je to dobré? Neviete o autorke nič. Možno má dobrý dôvod, aby na test nešla. Možno ho nepotrebuje, lebo aj tak zostáva v karanténe, možno je na materskej a nikam nechodí, kdežto keby musela ísť, nemal by jej kto postrážiť deti... To si, samozrejme, vymýšľam, ale dôvody môže mať akékoľvek. Takže stačilo odpovedať.
My sme mali kovid všetci, najprv muž, my so synom sme boli vtedy v poriadku. Muž išiel na PCR a keď mu vyšiel pozitívny, objednala som sa ja. Syna (10 r.) som neobjednávala. V deň, keď som ja bola na PCR, sa u syna objavili príznaky a vyšiel mu pozitívny antigénový, ktorý som mu robila ja doma. Lekárka tiež chcela, aby som ho objednala na PCR. Vtedy bol už chorý, takže by som ho v tom stave musela vláčiť do mesta na test, ktorý som nepotrebovala, lebo som vedela, že by bol na 100% pozitívny. Áno, syn nie je oficiálne prekonaný. No a? Nijako mu to nechýba, do obchodov nechodí.

nyusika
24. jan 2022

@h2 nuz, pokial nie je tak zdravotne tazko postihnuta, ze je az imobilna, tak veta "nikam nechodi" straca zmysel...

v pripade vasho syna je pochopitelne, z nemusel ist na PCR, v pripade autorky to znamena, ze sa bude musiet testovat vzdy, ked bude chciet niekam ist - takmer vsade sa uz teraz test vyzaduje.

h2
24. jan 2022

@nyusika Možno žije na lazoch v súlade s prírodou a na najbližšie miesto, kde sa testuje, to má 20 km. 🤷🏻‍♀️

namornicka
24. jan 2022

@mirka17 mohla by si ist do kina, kaviarne, plavarne, s dietatom do detskeho kutika a neviem este kde vsade.

namornicka
24. jan 2022

Inac baby by ste sa divili ako sa stale da fungovat a “nikam nechodit”. Pre mna by to bolo tiez nemozne, lebo ja mam rada divadla, restiky aj wellness. Ale mam medzi znamymi dost ludi co to zatial davaju aj neockovani. Idu do prace, obchodu, na navstevy, na dovolenku si prenajmu chatu, idu na bicykel, lyzovat do Polska, aquapark do Madarska…. Neviem, ci len budia zdanie spokojnosti alebo aj su, ako to takto vedia, vobec nevyzeraju zatlaceni do kuta 🤓

simca06022011
24. jan 2022

@namornicka tiež nie som a problem nemám...

mirka17
24. jan 2022

@namornicka áno to su všetko veci bez ktorých neprežijem. Kávu pijem zásadne doma, dobrého vonavého turka, a bez rúška. detmi nechodím do kútika - radšej vonku sa sankujeme, dokonca celý december na korčulovaní - áno áno, nikto nepýtal test ani očkovanie, do lesa, na ihrisko - bez kútika prežijeme, kino s 5 mesačnými dvojičkami asi dám ťažko, plaváren? nuž tak počkám do leta a na záhrade si dáme aj bazen, prečo si všetci myslíte že my neočkovaní nežijeme? ja som sa dostala všade kde som chcela, není problém, bože. To že vy očkovaní všade tasíte mobily a preukazy automaticky, neznamená že to od vás niekto chce.

ibrunova
24. jan 2022

Baby,neobracajte zase tému na hádku očko a neočko..

namornicka
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2