icon

Som unavená

berry11
21. aug 2012

kto mi poradi niečo ako znova dostať energiu? neviem čo sa deje mam 6ročnu dceru a 9mesačnu 🙂 🙂 9 mesačna ma hryzie, šktiabe a kojim ju snaď viac ako keď sa narodila. Všetko som stihala a mala som energiu a počas tehotenstva ani nehovorim. Spim malo to je normalne rano keď vstavam už nevladzem. Nechce sa mi nič. Nemám svokru mama je v zahranniči s deťmi mi nikdy nikto nepomahal, manžel v praci....naviac sa rozhodol že mame medove týždne 🙂 čo by bolo super teda je to super....ale ja uvarim upracem operiem som cele dni s deťmi a som ako zombie, prečo, ja sa chcem znova citiť ako pred tým plná sily

Strana
z4
berry11
autor
25. aug 2012

@katren ja som sa do teba nepustila porovnavas hrusky s jablkami neverim ze keby tvoje prve dieta bolo vazne chore mas dalsie a dalsie po sebe, pretoze to chore treba vypiplat a chodit s nim po lekaroch a nemocniciach.zorganizujes si cas? a ako : 😀? deti nechas same doma? asi nie... keby som ich mala s kym nechat s radostou idem napr. kozmetičke aj ked ja to chvalbohu nepotrebujem si super zena ked cakas tretie drzim palce nech ste zdrave samozrejme patri ti za to obdiv len nehovor ze si na to sama, neverim

katren
25. aug 2012

@berry11 ale ja som napisala, ze NECITAM.....a v uvode nie je napisane, ze mas chore dieta..... 🙄
ci veris alebo nie, je mi jedno......ja chodim ku kadernicke a kozmeticke s detmi...nepotrebujem ich s niekym nechavat....staci surodenecky kocik a ist v case ich obedneho spanku...vyspia s v kociku pokym ja mam relax.... 😉

berry11
autor
25. aug 2012

ty si asi z mesta 🙂 aj ja chodim vsade s detmi len ich najprv nalozim do auta nemam s tym problem ist aj za kamoskami alebo na kavu, problem bol v tom ze som doteraz stihala uplne vsetko len asi 2tyzdne som bola unavena o tom bolo toto forum ze ako sa mam znova dostat do formy a vsetko stihat opat. inak ja nic proti tebe tvoj prispevok bol vymazany tak neviem o com bol

sarinka123
25. aug 2012

@katren Ale Katren uz sa nehnevaj tolko. Ja tiez chodim kozmeticke, kadernicke, na pedikuru. To len oznamim muzovi, ze idem a basta. Tiez potrebujem sa od malej trosku odputat, a potom ked prid ju vystiskam, som plná energie a neni som nervozna mater. Treba si to len vsetko zariadiť a nebat sa poprosit požiadať o pomoc. Mozno ona nema koho oslovit, vies ? Ona chcela len radu, alebo popisat svoje pocity, nech sa jej ulavi, ze nie je v tom sama, ale tieto pocity ma X mamiciek. A ty pises o sebe 🙂)) stale.

paris3
25. aug 2012

@katren znovu opakujem, ze tu sa nikto nepytal na tvoj nazor, ale na RADU!!! nechapem vobec, preco do tejto diskusie prispievas. ked nemas co poradit, tak fakt dovi... chvala bohu... tvoje negativisticke prispevky nam nebudu zneprijemnovat citanie MK...

katren
25. aug 2012

@sarinka123 a o kom mam pisat???? o kamaratkach, ktore neviem ako si organizuju cas a zariaduju ho??? ty nepises zo svojich skusenosti????ved aj ty pises, ze chodis kozmeticke a kadernicke....ci to pises o nikom inom ako o sebe??? 😉 😀
@paris3 nechapem, preco by som prispievat nemohla......je to VEREJNE forum a ktokolvek sa moze akokolvek do tejto diskusie zapojit....preco ma vyhanas???si admin????pokial nechces, aby ti niekto "zneprijemnoval citanie na MK", zaloz su sukromnu diskusiu a mas to vybavene 😉 dovi 😎

paris3
25. aug 2012

@katren nie, mozes prispievat, kolko chces... akurat, trochu sebareflexie by nezaskodilo 😀 ved kazdy si spravi to tebe nazor sam....

katren
25. aug 2012

@paris3 ale ano..... 😎

sarinka123
25. aug 2012

@katren Ja som to uz pisala tebe o tej kadernicke 🙂 nie samej zakladatelke.

paris3
25. aug 2012

@katren este ti vysvetlim, preco nechapem tvoje prispevky... mamicka, co sem pise, ma mozno depresiu, alebo nabeh na nu... a urcite by jej pomohlo viac povzbudenia a pochopenia, nez tu ukazujes ty... keby mala dajme nejaku inu chorobu, nedaj boze rakovinu, cukrovku ci nieco ine, aj tak by si reagovala rovnako? nie je to vzdy o neschopnosti niekoho, alebo o tom, ze neexistuju ludia, ktori su na tom horsie... a mozno zvaz, ci ako clovek by si sa nezachovala lepsie, keby si mala viac pochopenia a povzbudivych slov 😉

katren
25. aug 2012

@berry11 ja nie som z mesta, zijem na dedine, takze tiez musim deti nakladat a vykladat 😉
@sarinka123 no ved ja viem, ale pises, ze pisem stale o sebe....ty si nepisala o sebe???

katren
25. aug 2012

@paris3 pozri sa....ked mas so mnou problem, ries ho ako dospely clovek medzi nami, nie verejne.....aj tebe sa zide trosku sebareflexie a slusnosti.....
a viac sa nemam co vyjadrovat, kedze sme aj tak davno mimo temy a ani jedna tymto zakladatelke aj tak nepomahame... 🙄

sarinka123
25. aug 2012

@katren Katren preco si tu na nas vsetkych zlá ???

paris3
25. aug 2012

@sarinka123 niektori ludia asi nemaju co dat, len zlobu ☹
@katren ved si pisala, ze forum je verejne, tak preco mas problem riesit veci verejne? ja s tym problme nemam...
ale s tvojou poslednou vetou suhlasim, takze sa uz nevyjadrujem... nech maju priestor ostatni 😉

tinki
25. aug 2012

@sarinka123 pretože je v 31. týždni, má veľa progesterónu a bráni sa. Jej prvý príspevok možno nemyslela až tak ako vyznel a teraz sa bráni..
Však @katren?
Určite si už v období keď ťa vytačajú nejaké blbosti, ja som na to bola podobne v tehotenstve. Som bola doslova protivná. Teda pri druhej dcére. Alebo som plakala alebo len hundrala..
Tak už to nechaj tak...poprajme si pekný večer.. 😉

katren
25. aug 2012

@tinki 😀 😀 si zabila 😀 😀 😀

katren
25. aug 2012

@paris3 forum je verejne, ale preco by som mala nas "spor" riesit verejne???? ved je to medzi nami....nie medzi vsetkymi

minewka
25. aug 2012

@berry11 ide o to, co je hlavny dovod neobvyklej unavy...urcity stupen unavy je pri malych detoch normal..a za niecim moze byt aj choroba a nemusi to byt nic vazne.. ja mam koli urcitemu ochoreniu malo vapnika a ked neberiem kazdy den 3x vapnik tabl je to des des des... je to uplne ina unava , ako ta bezna..chce sa mi zufalo spat, tazko sa mi sustredi, zabudam..najhorsie na tom je, ze z tych tabliet mam hrozne krce brucha...

Daj si spravit aspon zakladny krvny obraz..tazko sa zije, s hroznou unavou, kto nezazil, nepochopi... a to som akcny clovek,dieta, praca, bezne veci okolo domacnosti..

berry11
autor
25. aug 2012

@minewka ano dakujem 🙂 presne nechcem aby tym trpeli deti manzel domacnost bola som na krv piatok som zvedava 😉

paris3
25. aug 2012

@katren moja, ja s tebou nemam spor... je mi ta len luto... a snazila som sa ti to vysvetlit... kedze to nejde, tak ta opustam a zelam ti len to dobre a vela stastia!

berry11
autor
25. aug 2012

baby ja nemam depku vsetky ste mi pomohli svojimi skusenostami tipmi aj tym ze ni som sama ktora s atak citi, aj katren mi pomohla🙂 hned mi pribudla energia pri prvych jej prispevkoch 🙂 naozajv dobrom a uznavam jej ze ju vytaca ak ma 3 tie dieta na ceste a stiha a ja placem a mam len 2 naozaj chapem ta ale myslim ze mi chyba nejaky ten vitamin inak by sa to prejavovalo dlhsie si myslim ved uvidim cakam na vysledky

minewka
25. aug 2012

@berry11 to je fajn, napis potom, ci daco nasli, energiu potrebujeme pri tych nasich malych duracelkoch 🙂

3mama3
25. aug 2012

@minewka
ja takúto únavu poznám, tiež som dosť akčný typ, ale odkedy sa nám narodil 3. syn, nestíham. Aj predtým som mala v pravidelných intervaloch únavové stavy, bola som s tým aj u lekárky a vždy som mala všetky testy OK - a ja som sa ledva držala na nohách. Prišla som na to, že mi chýba voda - doslova sa nalievam a únava prešla. Ak budeš mať krv v poriadku, skús dodržiavať pitný režim - telo si pýta svoje.

minewka
25. aug 2012

@3mama3 to asi nie mne si chcela, ci?? Lebo ja uz viem, ze krv nemam ok...ale inak pravda, pitny rezim robi vela

3mama3
25. aug 2012

@minewka máš pravdu, chcela som berry 11

3mama3
25. aug 2012

@berry11 Ešte som ti chcela k tomu častému kojeniu, hryzeniu a škrabaniu. Ja mám 12 mesačného synčeka a poznám to. 9-mesačné dieťatko vie, keď mu povieš aby nehrýzlo a neškrabalo - len mu to musíš povedať dôrazne, nekrič ale tvár sa prísno. Ona pochopí. Ak bude hrýzť nedaj sa jej napiť, až o chvíľu ale znova jej povedz aby nehrýzla. Robí to preto, lebo cíti z teba že nie si v pohode.... Časté kojenie s tým samozrejme súvisí, poznám to pri všetkých deťoch 😕 Oni sa chcú len maznať, a takto sa im to najviac páči. Skús odpútať pozornosť niečím iným.
Časť povinností presuň na manžela - a ja to už robí tak, že nemusí byť všetko 100% upratané, riad vydrží aj do večera, a všade píšu, že kojaca mamina má jeden spánok za deň spať s dieťatkom - vyskúšaj. Držím palce

berry11
autor
26. aug 2012

@3mama3 mala ma prestala hryzt pri kojeni ked ju kojim iba po leziacky z pravej strany davam aj pravy aj lavy 🙂 ona ma skrti retazkou co mam na krku druhou rukou si kruti vlasky a nohami kopa do steny...ako je to komicke +ked sa nieco okolo nas pohne otoci celu hlavu aj tym co papa....kby jej nieco z toho zakazem tak rev napr zoberiem jej retoiazku...alebo chytim nohy nech nekopa...a hryze ma vzdy ked ju mam na pleci uz ma chce pohryznut aj na ruku pod pozuchu na lice...a pri tom cmukne vsimla som si ked som jej povedala nesmies a otoccila som ju od seba tak akoby pochopila na krytky cas a prestala 😉

3mama3
27. aug 2012

Detičky majú najradšej, keď sa koja v kľude - aby ich nič nevyrušovalo a nerozptyľovalo. Retiazku mi niekoľkokrát deti roztrhli, takže už nenosím na krku nič, len keď ideme von - pre parádu. Ale na deťoch je krásne, že i keď sú také maličké, veľa vecí rozumejú - hlavne gestá a pohľady. Keď sa zatváriš, že ťa to bolí, ona bude vedieť. Nedovoľ aby mala prsník ako hračku - ja som pri druhom synovi mala také boľavé prsníky..... 🤐 Nechcel cumlík, /ani jeden z nich/ a zaspával pri prsníku, tíšil sa pri prsníku ----
Náš Benjamínko sa skľudní keď mu potichúčky pri kojení spievam - sústredí sa na spev, kojenie a nevymýšľa. Už má skoro 13 mesiacov a tiež sa všeljako vrtí. 😀

berry11
autor
28. aug 2012

🙂 🙂 baby 🙂 vysledky od doktorky znizeny tlak 110 na 70 a zvysene biele krvinky zapal- to mi brala krv z prsta na ten zapal 🙂 🙂 uz 2 dni uzivam energy mum a som ze veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelmi spokojna je to neporovnatelne lepsie 😀 mala sa naucila tulit a tulit chyti na silno okolo krku a hladka na zozadu po vlasoch uz ma len netaha za ne 😉 spapala by som ju aka je zlata tak ze tak dufam ze z energi mum nebudem priberat ma B12 ale nemyslim ze v takom mnozstve ako sa dava detickam na pribratie b12 je na energiu drzte palce dakujeeem a pekny den 😉

Strana
z4