Som výbušna, domýšľavá a žiarlivá
Zdravím. Som výbušna,domyšľava a žiarlivá. Mám toho najlepšieho chlapa pod slnkom.Je milý,pozorný,starostlivý.Chlap ktorý by mi zniesol aj modré z neba a za ktorého som neskutočne vďačna.Ja ako žena som dobrá žena, starostlivá,navarím,upracem ,postarám sa o všetko. Lenže problém je vo mne a ja sa priznávam 🙂 Nemala som pekne detstvo a pred mojou dospelostou som prišla o milovanú osobu (prvá láska, cca 5rocny vztah) ,a ešte zle geny po otcovi ...Nechcem byt ako moj oco a nechcem ublizovat človeku ktoreho milujem nadovsetko..Môj snúbenec mi stále hovorí že nemôže mi nič vytknúť, že som dokonalá žena, taka akú vždy si prial až na jedno a to je moja VÝBUŠNOSŤ. Často sa hádame, väčšinou kvôli mne ,pretože mňa dokáže vytočiť hocijaká blbosť, maličkosť a už je oheň na streche, on za mnou chodí chce sa rozprávať lenže ja v takom momente nemám chuť s nim rozprávať, stále mu to hovorím ale on stále do mňa "rype" že ja vybuchnem, začnem mu nadávať a niekedy som fakt jak zmyslov zbavená...je mi to strasne ľúto pretože ja si uvedomujem, že on je posledný človek ktorý si to zaslúži...A mojim ďalším problémom je že si domyšľam a z toho vznikajú úplne zbytočné hádky a veľakrát to vyhrotim a potom ľutujem. Pretože my dvaja sa naozaj úprimne milujeme ... Nechcem prísť o toho chlapa ,pretože mi na nom veľmi záleží a o chvíľku mame pred svadbou ...Povedala som si ,že to začnem riešiť ..a otázka na vás kam mam ísť? za psychológom alebo za psychiatrom ? Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď,prosím neodsudzujte ma hneď ,ja niesom zla žena ,ja len som veľmi výbušná,domýšľava a veľmi ma to trápi 🙂
@denithestrange1993 aj súkromný? Ja som nechala za 4 sedenia u súkromníka za prvé 70 a za zvyšné po 40 eur a to som mala chodiť raz za týždeň, to bol masaker platiť, to bolo pred 5 rokmi, štátny vtedy nemal termín, aj toto som musela dochádzať ešte 30 minút 🥺
@luckasvec dolezite je aby mal psycholog zmluvu s poistovnou. Za urcitych podmienok su terapie hradene z poistenia. Ja za psychologa neplatim,ale mam indikaciu od psychiatra. Treba sa informovat v zdravotnej poistovni.
@marca12 jezis dievčatá. Ja som bola vzdy v pohode, veľmi málo kedy som sa rozčúlila, či vybuchla. Naozaj úplne krotka povaha....ale od kedy mám deti, tak som sa zmenila. A ja naozaj neviem, prečo?? Mám 4 a skoro 6 ročné deti.....a ja vždy skúšam najprv normálne niečo povedať, ale ignorujú. Až keď začnem hulákať začnú má registrovať. Ja neviem, kde som urobila chybu?🤷 A je mi to ľúto, že moje deti majú občas takú uhulakanu mamu. Nikdy by som si to nepomyslela, že ja budem taká vybusna. Keď idú deti k starým rodičom a mám ich pár dní preč, som krotka ako baránok....ako náhle sú doma....tak je len otázka času, kedy za niečo vypenim. A oni sa ako keby striedajú, raz ma vytáča jeden, raz druhý.......je mi to ľúto, ale zároveň ich nemôžem nechať, aby robili iba bordel a kaslali na to upratať, prosit sa, aby sa obliekli, prosiť, aby nezničili veci doma, či vonku. Proste ja neviem? Teraz, keď čítam túto diskusiu som sa zamyslela, že mám ísť k psychológovi? Niekedy ma ten rodinný život úplne vycerpava.....práca, škôlka, choroby, domacnost, okolo domu....a proste kde som ja??? Nemám na seba čas a z toho je môj nervový systém podráždený. Že za celý den plním veci, čo treba robiť. A skoro vôbec nemám čas pre mňa. A v poslednej dobe to často cítim....milujem svoje deti, aj mám dobrého muža. Aj som šťastná, že sme zdraví a nič nám nechýba....tak prečo vybuchujem za blbosti?
@andrea_ff ty si si vybrala mat deti,oni same neprisli k tebe. To,ze vybuchujes a hulakas je vizitka tvojej nespokojnosti. Deti preveria nervy cloveka,ale prave to ti ukazuje,na com mas zapracovat. Krikom sa nikdy nic nevyriesi. Obcas zvysit hlas je ok,ale nie stale kricat za vsetko. Ty tiez nepracujes na povel. Deti ucime hlavne tym,aky mame pristup. Mnohe zeny sa prave pri detoch skludnili a naopak ine pri detoch prisli o nervy. To mi pripomenulo byvalu kolegynu. Ta vzdy rano prisla s vypulenymi ocami od nervov po rannych zazitkoch s nimi a poobede bedakala ako prezije do vecera s nimi,ze ju nacisto porazi. Asi nie je kazdy stvoreny na materstvo. Ked si stale v neustalom strese,vytoci ta malickost. Preto je dolezite venovat sa aj sebe. Skus si najst cas na seba. Odid z domu,muz moze byt s detmi. Chyba ti realizacia,mozno vyjazd s kamoskami,kino,cvicenie,sport.
@andrea_ff lebo si natlakovana práca, deti povinnosti žiadny čas pre seba.Hoc by si aj mala ísť večer chodiť pol hodinu po ulici choď...iba sama, ticho, kľud.Ja som bola takáto cez koronu domáca škola, práca každý po mne niečo chcel celý deň vytocena už som z nechuťou vstávala a každá otázka má vytácala.Stale iba čo musím...
Autorka k psychológovi sa chodí, keď máš problém a nie si spokojná...a to máš, tak neviem prečo sa tomu bránis.Domyslava znamená, že žiarlis?
Uplne na uvod, pises ze si mala zle detstvo. Mam pocit ze tvoj otec svojim spravanim ublizoval bud mamine alebo tebe. Tam sa spravi zvacsa v dievcatach (dcerach) taky blok v zmysle, ze oni si ublizovat nenechaju a ublizuju ony. Hoci slovne, mozno aj rovnakou formou ako ich otec.
Ty sa potrebujes prebrodit detstvom este raz. Odpustit otcovi, ak zije, vydiskutovat si to, ak to robit nechces len odpust. Odputaj sa z tohto a zacni budovat seba. Krocik po krocku.
Dohodni si s drahym nejake slovo hocake, ktore ti povie ked prestrelis. Bude to slovo ktore vyslovi vtdy ked pojdes za jeho hranice respektovania ublizovaniu mu. Aby si si vedela voci nemu nastavit hranice.
To len co ma prve napadlo.
Drzim palce. Nie je to myslim patologicke spravanie a toto zvladnes aj sama bez psychologa ak sa kus posnazis
@bea6530 toto sú žiaľ úplne zbytočne rady, aj keď viem že si to myslela v dobrom, no človek čo trpi týmito stavmi až mu srdce zviera keď ma hysak za úplnú banalitu možno aj čo si on sám vymyslel v hlave , si nevie povedať ze kašlem nato idem si užívať pekne chvíľky. Je to náročné ja s tým bojujem už roky a tiež to mám kvôli minulosti.
@autorka určite choď k psychologovi a možno ti odporučí aj návštevu psychiatra. Môžeš mať PTSD , teda neviem niesom lekar , ja ju mám. Veľa šťastia
urcite chod k psychologovi a sk on uzns ze potrebujes psychiatra tak ta tam posle. Ale ja si myslim ze Ty potrebujes psychoterapiu, spracovat svoje traumy s detstvo. yje to beh na dlhe trate ale uz len tym, ze si si to uvedomila a chces to riesit je polovica uspechu. palec hore!
Jednoznačne psychológ. A hlavne kvalitný 🙂
Kúp si knižku Autogenny tréning od profesora Hašta. Alebo si kúp cd Psychobalzam. To na tie výbuchy. A na domyslavoat knižku Štyri dohody. Ta je aj na youtube. A jedna zo štyroch častí je o tom, ako si ludia robia domnienky. Aj psychobalzam je tuším na youtube. A každý deň skus pri tom "meditovat". Keď sa to ani trosku nezlepší, potom si nájdi psychológa. Psychológ, ak ti nebude sedieť, vymeň ho. Musí ti sadnúť ako clovek. Priprav si 30-40 eur na sedenie. Verím, že k psychiatrovi nebudeš musiet ísť. To sú lekári, ti s tebou nepokecaju, len ti dajú lieky. Držím ti palce.
Som taká istá a preto mám 4.4. konzultáciu so psychiatrom, není to hanba, držím moc palce 🥰🥰🥰
Už keď som ja arogantná, tak potom je svätá pravda ze si domyslava...
AUTORKA- Velmi zvlastny ten prispevok o 12,54.Tolko poucovania, vycitiek a zaroven smajlikov som teda este nevidela.Nemozem si pomoct,ale velmi zvlastny pocit mam po nom z teba.Hrozne divne to na mna posobi.
@maminkadeticiek áno, no možno sa len ponáhľala a nestihla po sebe prečítať?
Ja som v šoku z jej reakcie a útokov voči mne. 3x som to po sebe čítala. Naozaj v tom nevidím ani štipku arogancie, ani nevidím dôvod, aby mala pocit ze som podrypovala.
Normálne som napísala môj pohľad, moju skúsenosť a nakoniec som za blbú.
Nakoniec je to asi fakt na psychológa. Lebo ešte takto nikdy nikto neprekrutil moje slová a môj úmysel ako táto autorka. A keď takto reaguje vo vzťahu, tak už je to jasne.
Môžem sa spýtať na čo žiarliš??? V akých situáciach to pride ... ???
@simona20201309 ja tiež nechápem čo sa autorky tak dotklo, pretože vôbec nemám pocit že si jej odpísala arogantne.. ale predpokladám, že autorka keď sa ľahko vytočí, tak sa to práve stalo a v takom stave človek nevie zhodnotiť čo mu kto práve hovorí a ako to myslí..
.
Autorka, hnev, frustrácia a prislisna vybusnost často pochádza z traum z detstva, s tým treba pracovať u odbornika. Psychológ nasmeruje či treba aj psychiatra..
Aj ja som výbušná, od malička som bola, môj otec krvou srb bol.. najhoršie čo je keď niekto domna rype keď som naštvaná.. časom som ale tiež zistila že nie som až taký cholerik ako som si o sebe myslela, pretože väčšinu veci vždy najprv riešim kľudne, vybuchnem až keď sa mi nedostáva dlhšie interakcie z druhej strany.. čiže výbuch nasleduje keď niekto opakovane ignoruje moju kľudne podanú požiadavku..
@simona20201309 Tiez som bola v soku ako na teba zautocila a pritom si jej chcela pomoct problem vyriesit, ale asi si brnkla na tu spravnu strunu a partner autorky nie je az taky uzasny ako ho opisuje.
Veľmi pekne že si uvedomuješ aj svoje chyby a pýtaš sa aj tu laikov. Áno chod za psychológom aspoň na tri sedenia oni ti minimálne odpovedajú na otázku ako máš ďalej postupovať. Neriešil by som veľmi otca a minulosť. Ak tak odpustenie, alebo sa tým veľmi nezaoberaj. Minulosť by si musela riešiť vtedy, ak by ti veľmi ubližoval niekto a niesla si si traumy ktoré nedokážeš bez odblokovanie analýzy minulosti vyriešiť. To sú ale náročné techniky a pre ľudí, ktorí veľmi trpia. Ty máš “len” komunikačný problém si myslím a druhým je zvládanie emócií. Krotenie emócií. Emócie na jednej strane netreba držať pod pokrievkou a na druhej strane áno. Ak by si mala byt len pekná a dobrá a dusiť v sebe hnev a krivdu, tak to nie je dobré a môže to skončiť výbuchom voči okoliu alebo voči tebe samej. Podľa toho aká si povaha a ako riešiš pretlak. Úplne najlepšie je tie emócie v sebe zadusiť. Nie dusiť ale zadusiť ešte v zárodku a preložiť ich pokojom. Ten získaš svojim pozitívnym sebahodnotenim a nehodnotenim situácií okolia. Pravdepodobne v tebe vyvolávajú aj malé podnety silné a nepatričné emócie. A ty na tie podnety alebo skôr na svoje emócie nepatričné reaguješ. V tejto reťazi príčin a následkov je ľahšie pracovať na začiatku reťaze ako na jej konci. Keď zvládneš nehodnotiť dané situácie ako problém, ako ohrozenie, ako narušenie tvojich predstáv, keď ich necháš jednoducho bez nálepky a prijmes ich ako že takýto je môj muž takýto je tento svet, tak v tebe nevzniknú zlé emócie a nebudeš ich potrebovať dusiť. Ale nauč sa aj zvládať emócie a zadusiť ich v sebe v zárodku ak vzniknú. Odhaliť ich že prichádzajú a rozdýchať ich pokojom. Uvedomením si že sú tu a že sú to iba emôcie a nemôžu ti ublížiť ak ich prijmeš a necháš odísť. Sú to náročnejšie techniky a cvičenia niekedy stačí nájsť v sebe pokoj, dýchanie jógové, modlitba, prechádzky prírodou, šport ako tu už hovorili, a bude fajn.
Ja som depresivna. Uplakana po mame, vidim sa skaredou aj ked moj manzel nie. Psycholog ale ak nebude dobry nepomoze ti. Ten co som bola ja mi nepomohol. Lepsiem psychologom pre mna aj ked je vybusny je moj druhy manzel. Ked ma vidi peknou. Prvy moje sebavedomie este viac pokrkval, bol zavisly na sexzoznamkach, a velkych ceckanach a kvalitnom sexe. Co u mna nenasiel
Psychológ, a ak berieš antikoncepciu tak aj gynekológ a požiadať o zmenu. Ja som bola neskutočne výbušná a po zmene antikoncepcie som sa hrozne zmenila. Tiež som brala 2 roky antidepresíva, aj keď som bola v tom, že mi ich naozaj netreba. Veľmi to dokáže skrotiť výbušnosť.
@luckasvec Toto je zly postoj, pretoze aj teba raz tvoje spravanie moze doviest do deprese alebo k samovrazdenym myslienkam. Tvoj liecba moze byt teraz kratsia. Tak ze ak mas pocit, ze ti nie je dobre a chces osobnostne vyrast - tak si hladaj psychologa, popripade life coacha. Prave koucovanie moze zmenit zivot tym smerom ako potrebujes. Zmeni pohlad na situaciu, budu sa snazit praocvat s tvojou motivaciou...
@simona20201309 tiez pozeram, že čo ti to odpísala. Asi si potrebovala do niekoho kopnúť.
@simona20201309 súhlasím a tebou. Hlavne po jej najnovsich reakciach na teba vidno, že je trochu mimo a nevie sa ovládať, ak ideš do hĺbky problemu. Aj ja si myslím, že jej partner je nejaký manipulator, ktorý jej vsugeroval do hlavy aká je nedokonala a ako sa ona musí zmenit, lebo veď on ju miluje a je pozorný, tak nech ina niečo so sebou robi....presne taká bola moja kamoska, zlata, dobra, milá a násla si "dokonaleho" partnera, ktorý ju síce "miloval najviac na svete", ale manipuloval ňou,všetky hadky boli jej vina, ona bola ta netrpezliva, ta ktorá chcela vždy vela. Bývalá som s ňou 2 roky, predtým mala ineho priatela, NIKDY sme sa nepohadali, ani nemala vecsiu hadku s byvalym. A zrazupri novom partnerovi bola vybusna, zlá a on chudacik si to nezaslúžil...skoncilo to na súde,keďže medzi tým mali dieťa.
Veľmi mi to pripomenulo tento pribeh....aj keď túto vidno,ze Autorka je fakt domyslava a vybusna, len ktovie či to tak je vždy, alebo si len ty nebola na citlivu strunu🤔
dobra sprava a prvy krok na ceste liečenia tvojej duše je, že si to uvedomuješ a chceš...ja by som ti poradila alternatívu a zaroven tu najprirodzenejšiu cestu a to je práca na sebe, sebaláske...sú rozne formy : z tych vedených napr regresna terapia, rodinné - vztahove konštelácie, homeopatia, alebo už spomenutá joga, príroda, meditácia, muzikoterapia, intuitivny tanec...to všetko je zadarmo a lieči...držím palce 🙂

@simona20201309 si arogantná...mam taky pocit ze sa veľmi nudíš chodíš po koníkovi a nepomáha ale viac deptas..ja som pýtala pomoc od iných žien🙂 jq osobne by som si nikdy nedovolila k niekomu koho nepoznám byť arogantná len preto lebo žena pýta pomoc 🙂 radšej to neokomentujem ale si poviem svoj názor v hlave ako niekomu viac uškodiť ako pomôcť🙂 ja by som si to nedovolila ale to je o človeku a jeho charakteru 🙂 a mimochodom ja som na tvoju odpoveď nereagovala ale až na druhú, no ani nebudem ,nesom typ ženy aby som sa hádala na koniku🙂 ja len ze vieš niektoré ženy naozaj potrebujú vedieť názor od iných žien,napríklad možno sa nemajú s kým porozprávať možno nemajú kamarátky🙂 mier ...a pekný deň, tiež som sa len vyjadrila ,že treba byť ľudskejsi 🙂