Spánková paralýza

kitinka777
10. jan 2023

Ahojte baby,pred hodinkou som mala spánkovu paralyzu neviem jak na nazvať ale ja som proste zaspala zo slzami v očiach lebo taký chalan mi ublížil a zaspala som a snívali sa mi "bola som vo fitku a ja som volala tomu chalanovi či nejde volať a tak " ďalej si nepamätám ale viem že som sa zobudila a nevedela som sa vôbec hýbať ani očami ale zvuk som počula lebo pršalo vonku a proste ja som bola taká paralyzovaná al mala som odseku sna sa mi snívalo ale zároveň sme bola akože hore potom to prestalo a vedela som sa pohnúť a neviem aký to je dôvod neviete mi prosím nejak poradiť či ste to mali také isté ako ja

domka222
10. jan 2023

Je to stav kedy sa "mozog a telo nepreberú naraz" . Väčšinou sa deje, keď človek spí na chrbte. Niekedy sú pri tomto stave prítomné aj halucinácie. Istej časti populácie sa spánková paralýza objavuje pravidelne. Niekomu sa stane raz za život. Tiež som si tým prešla

dadis
10. jan 2023

@kitinka777 Mala som ju aj ja, raz, asi pred rokom alebo dvoma, potom som mala strach zo spanku na chrbte, ale uz sa mi viac neobjavila..pre mna to bol strasidelny zazitok, pocula dom zvuky otvarania dveri, kroky, niekto podisiel k mojej posteli, tahal mi paplon a ja som sa nemohla hybat, potom som sa prebrala..az rano som si vygooglila, ze islo o klasicku spankovu paralyzu..ale za 41 rokov sa mi stala iba raz a neviem, co bolo vyvolavatelom..

simona92101
10. jan 2023

@kitinka777 spustacom je stres,psych.nepohoda,unava, situacie ktore ta pred spankom vyviedli z rovnovahy a spanok na chrbte tomu dopomaha. Mam radu,ak sa ti to nabuduce bude diat,nesmies sa bat.skus sa uvolnit,a pravidelne zacat hlasno dychat,nadych vydych,a mala by si sa zobudit.

zuzkaa1991
10. jan 2023

@kitinka777 ja to mam bezne uz sa párkrát stalo aj mužovi zacat brat magnézium ;)
Je to odporný pocit ale ja mam atavy take ze nado mnou niekto stoji alebo dusi ma takze este horsie 🙈

tomikejt
10. jan 2023

@kitinka777 ja mam spankovu paralyzu už 18 rokov. Niekedy polroka nič a niekedy aj 3 krát za týždeň. Zvykla som si, však čo iné mi ostáva. Je to nepríjemne, často sa mi nedá dýchať a aj dosť strašidelné keď som v tej chvíli presvedčená o tom že niekto stojí pri posteli. Mávam počas toho aj zvukové halucinácie, zreteľne počujem ako mi niekto rozpráva do ucha. Rokmi som sa naučila ako sa z toho dostať a keď to nejde tak len počkám kým prejde.

zefyra
10. jan 2023

@kitinka777 Aj ja ju mam už zopár rokov, nepomáha ani psychologička, ani lieky od psychiatricky.

teleskop
10. jan 2023

@kitinka777 google.

katiaaa
31. aug 2023

Dievcata, aj mne sa to stalo chvala Panu Bohu len raz. Mojej spolubyvajucej sa to stavalo castejsie. Poradila som jej, aby ked sa jej to stane povedala resp si pomyslela tuto vetu, myslienku: " V mene Ježisa Krista odíď". Je to krestanska formulka na vyhananie zleho ducha. Od vtedy sa jej to nestalo. Mozno to pomoze aj vam.