icon

Sprej na hojenie rán

ivca88
3. apr 2022

Ahojte. Prosím ma tu niekto skúsenosť so sprejom na hojenie rán ? Či už na pooperačné ( po sekcii, alebo po plastike) alebo na taku domácu liečbu - keď sa popalite?
Som po operácii a chcem mať pekné jazvy .
Našla som Cicatridina a Bionect, poprípade poraďte niečo iné - ale prosím len z lekárne ..🙏
Pomohli niekomu ? Poprípade nesposobilo to naopak problémy? Ďakujem

janikk54
9. jan 2023

no to ozaj neznasam :D ale tak snazim sa zakazdym to nejak obist, aby sme sa takymto pripravkom vyvarovali. ani sebe to nedam, nie este tak detom :D

bronik89
11. jan 2023

@janikk54 a tak niekedy si proste rada, ze nieco doma vobec najdes :D proste pouzijes to, co mas aktualne po ruke. viem, asi to nie je uplne super riesenie, ale tak niekedy sa inak ozaj neda, ked potrebujes v rychlosti riesit urgentne nejaku nehodu.

slapina
12. jan 2023

@bronik89 no to asi nie je úplne najšťastnejšia voľba, to máš pravdu :D mne sa napríklad Alfasilver v tomto osvedčil. inak ja osobne som predtým ani netušila, že je určený aj na jazvy, to musím tiež skúsiť. lebo už som vyskúšala kadečo a aj keď bolo niekde na obale napísané, že hojí jazvy alebo tak, tak nepomohlo. neočakávam, že mi tá jazva úplne zmizne, ale myslím, že by ju mohlo aspoň troška vyhladiť. veľmi sa mi nepáči.

oomina
16. jan 2023

@slapina Takže si ho ešte na jazvu neskúšala? Tiež mám zopár nepekných jaziev, zišlo by sa niečo také účinné.

slapina
17. jan 2023

@oomina nie nie, zatiaľ nie, ale mám to v pláne. skúsim dnes a dám vedieť :D akože ja nemám veľké oči, nečakám, že sa hneď stratí, to vôbec :D ale úplne mi bude stačiť, keď sa aspoň trošičku tak nejak zjemní, lebo ju je aj veľmi cítiť pri dotyku, fakt to nemám rada, hnusí sa mi to.

janikk54
23. jan 2023

@slapina tak moj nazor je, ze jazvy su proste sucastou tvojho tela🙂 ale tak ak sa s nimi necitis uplne v pohode, tak to je jasne, chapem to, treba poskusat, co sa da, tiez som taka, ze ked si nieco zmyslim, tak to tak proste bude a idem si jednoducho za tym stoj co stoj :D aj keby malo okolie tisic argumentov :D

oomina
24. jan 2023

Tak mne manžel stále hovorí, že jemu to neprekáža, ba práve naopak, že sa mu to na mne páči, ale ja neviem. Môže hovoriť čokoľvek, aj tak to nezmení to, ako sa cítim vo svojom tele ja🙂

slapina
27. jan 2023

veď jasné, tak hlavne, aby si sa ty cítila dobre🙂 to je predsa najdôležitejšie. keď si šťastná ty, tak aj ostatní naokolo, no nie? :D však vyskúšaj, potom si môžeme dať vedieť, ako pomohol. mne vyhovuje aj v tom, že má fakt všestranné využitie, teda nielen na jazvy, ale bežne ho viem použiť v domácnosti, keď sa voľačo vyskytne.

danalop
30. jan 2023

Používate Alfasilver normálne aj na rany bežného typu? Akože odrenina a podobne?

janikk54
3. feb 2023

@danalop jasne, uplne bezne si ho mozes nastriekat, ked sa poranis prakticky akokolvek :D ci uz porezanie, popalenie, fakt je vsestranny, cize v tomto je fajn. nemusis mat proste tisic pripravkov v domacej lekarnicke, to ja neznasam :D mam potom nutkanie to tam prehadzat a vyhadzat :D

danalop
9. feb 2023

@janikk54 Díky, ešte som neskúšala, ale vyskúšam rozhodne. Akože jasné, že som obyčajný človek, takže sa mi takisto stávajú v domácnosti také nehody, aj keď som sa snažila tomu nejak vyhnúť, predvídať a dať si rukavice preventívne, aj tak sa mi podarilo ju rozrezať napríklad :D A tie odreniny to akože sa niekde šuchneš a hneď si to na to dávaš? Mne inak doteraz vôbec nenapadlo takéto niečo ošetrovať.

janikk54
20. feb 2023

@danalop tiez som bola taka, ze som taketo "drobnosti" neriesila, ale tak postupne som zistovala, ze je asi fajn osetrovat si kazdu jednu nehodu, co sa mi stane, myslim si, ze kazdy sa lepsie citi, ked sa mu rana zahoji rychlejsie ako je obvykle.

oomina
23. feb 2023

@danalop On je na to reálne aj určený, takže prečo nie🙂 Keď ho mám, tak používam, musím si zaklopať, už dlhšie sa nestalo nič také, kedy by som ho musela použiť, ale každopádne si myslím, že je to fajn vecička.

danalop
27. feb 2023

@janikk54 Veď jasné, každý to však takto veru neberie🙂 Ono to nemusí byť ani úplne nejaká veľká rana, ale ak je na takom mieste, čo fakt zavadzia, tak to ozaj nie je bohviečo🙂
@oomina A to vôbec nevadí, keď ho máš otvorený? Ako to skladuješ?

janikk54
28. feb 2023

@danalop to nie je ako bezny liek :D ono to ani liek nie je, takze to, ze je otvoreny, vobec neries, nevyprcha, nepokazi sa, nevyschne. mam ho normalne v skrinke v nasej domacej lekarnicke pri izbovej teplote. vsak je to sprej, ktory mozes pouzit kedykolvek, samozrejme, ze to ma aj svoju zaruku, ako vsetko, ale vydrzi velmi dlho.

slapina
3. mar 2023

tak to mas vacsinou tak, ze ti taketo vecicky vydrzia pri spravnom skladovani aj dva-tri roky a da sa to uplne v pohode pouzivat, vobec nic sa tomu nemoze stat a ani tebe🙂

oomina
6. mar 2023

To je pravda, aj keď veľakrát, keď si triedim veci, čo mám v domácej lekárničke, tak zistím, že tam mám oveľa staršie veci :D Za čo sa ja osobne celkom hanbím, lebo to mám poväčšinou na háku, no proste nemám na to čas :D Ale takéto veci, ktoré pravidelne používam, tak na tie fakt že dbám, aby som nemala niečo staré doma. Logicky🙂

danalop
8. mar 2023

@oomina No ja zase som v tomto úplne dôsledná :D Teraz som si všimla na Alfasilveri akurát, že presiahol dobu svojej exspirácie :D Ale stále som ho nevyhodila, neviem, či je vhodné ho používať aj po tom dátume? Niektoré veci neriešim a používam ďalej, ale toto fakt že netuším.

slapina
13. mar 2023

@danalop tak ja nepoužívam nič, čo je po dátume spotreby, v tomto som striktná proste a nepoľavím :D niekto to podľa mňa vôbec nerieši, ale ja teda nie som z tých :D však normálne sa dá vrátiť v lekárni a kúpiš si nový. ale napríklad my sme naposledy celý minuli :D

danina09
14. mar 2023

@danalop naco sa vlastne pouziva? uz som ho zachytila, ale neviem, na co vsetko ho mozem pouzit.

danalop
16. mar 2023

No ono to má veľa možností využitia. Ja už som si ho dávala zatiaľ na popáleninu, na jazvu, ale aj na obyčajnú odreninu. (Asi prišla kríza stredného veku a postavila som sa po rokoch na korčule 😂, tak to dopadlo všelijak, ale našťastie žijem :D)

zuzks5
23. mar 2023

@danalop som myslela, ze na jazvy nepomaha absolutne nic🙂 doteraz som teda zila v omyle alebo ako? :D

slapina
28. mar 2023

@zuzks5 tak jasné, že zatiaš nevynašli nič, čo by ti jazvu úplne zahojilo, ale rozhodne ju dokáže aspoň trochu vyhladiť🙂
@danalop to akože máš fakt môj obdiv, pretože čo sa mňa týka, tak som totálny antitalent na všetko :D

waggi
29. mar 2023

Ako sa správať napríklad k takej popálenine? Lebo takisto je to rana podľa mňa, aj keď úplne iného typu. Za mňa však úplne najháklivejšia, s čímkoľvek si poradím, prežijem, pretrpím, ale toto nie.

danalop
31. mar 2023

@waggi Ako to myslíš, že ako sa správať? Akože ako ju ošetrovať? Nejaké zásady alebo tak? Jednoznačne nie prekryť ju obväzom ako to možno poväčšinou ľudia zvyknú robiť🙂 Už aj s týmto som sa stretla. Že to proste prekryli, aby sa im tam nedostalo voľačo, ale to je podľa mňa zásadná chyba.

bronik89
3. apr 2023

Však ale keby popálené miesto prekryješ obväzom, tak sa ti to na to logicky asi prilepí, no nie?🙂 To strhávanie potom by som zažiť veru nechcela 😀

waggi
4. apr 2023

@bronik89 Tak som to ani nemyslela, samozrejme, že viem, že toto by sa robiť nemalo, veď nie som predsa včerajšia 😂 Ale tak celkovo všeobecne sa pýtam, či je na to niečo dobré okrem studenej vody, lebo toto za mňa teda vôbec nefunguje :D

danalop
6. apr 2023

@waggi No pomôže to na chvíľku, čo by nie :D Ale tak mne sa takisto nechce pri točke stáť pol dňa, lebo to by bolo najideálnejšie podľa mňa :D Hneď ako dáš ruku z tej vody preč, tak to zase začne páliť ako šlak, takže asi tak :D

janikk54
10. apr 2023

ale tak to je asi aj tak jedno. nezalezi ako a cim si nasledne tu popaleninu osetris, zrejme aj tak nevies ovplyvnit, ci sa ti vytvori jazva alebo nie, ci? to asi zakazdym sa spravi. bez ohladu na to, co vsetko pouzijes.

bronik89
12. apr 2023

no inak toto som si vsimla - paradoxne, ked som sa nezranila nejak moc, tak sa mi jazva spravila a ked to bolo len take light, ze ma to poriadne ani nebolelo, tak uz jazva bola po par dnoch na svete :D vazne netusim, co to ovplyvnuje a preco sa ti niekedy vytvori a niekedy nie. je to zvlastne.