Sú tu osoby, ktoré nemali Covid-19?
Tak rozmyslam a zaujima ma ci su tu osoby, ktore od zaciatku situacie s Covid ho este nemali? Pricom ste normalne fungovali v praci, ziadne domasedenie, testovanie a vakcina. Dakujem.
Veľmi dlho som si myslela, ze my a časť rodiny avšak nedávno sestra bola na preventívnej prehliadke a zistili, že ma pocovidovy zapal v pľúcach. Tak som si tým už není taka istá.
@zuzanockamt tak to máte super, ja som nemala, ani syn a partner, ale v širšej rodine toho bolo dosť, mali sme aj ťažký priebeh - 31 ročná mladá baba, aj veľmi ťažký - kyslík, s následkami, bohužiaľ. Aj susedia mali, tiež deti boli bezpríznakové, dospelí stredne ťažký priebeh. Kolegyne mali štyri, jednej manžel, deti tiež bezpríznakový priebeh, ona to nedostala.
My sme nemali. Muž bol síce doma, ale ja som chodila normálne do práce a do obchodov. U nás v práci mala covid polovica kolegov, ja som ho nechytila.
@777januska777 aj upratovačka v našej práci to tak mala a potom sa zistilo, že aj jej dcéra ho prekonala, ale bez príznakov.
Ja, ( ale ja som na materskej) , moj muž ( pracuje ako vodic kamionu) , moja mama ( ma 63 r. ale este pracuje) , sestra, svagor... Ale zas známi a sirsia rodina mali všetci covid....práveže takmer kazdy z okolia. Aj vázne stavy, aj umrtie 😔
Ani my sme nemali a fungujeme tiež normálne.
ani ja nic (ani prekonane, dala som si spravit test na protilatky), ani manzel, ani syn, a manzel chodi normalne cely cas do prace, ja sice na materskej, ale len doma som teda nesedela, aj mhd, aj vonku na ihrisku,…
sesterka ta len doma sedi s detmi cely cas, maju rd a zahradu, muz chodi na nocne ale s vela ludmi sa nestyka a prekonali kovid vsetci
V mojej blízkej rodine to nemal nikto. To rátam cca 40 ľudí. Ale všetci sme dodržiavali opatrenia, rusky, testovanie každý týždeň, žiadne stretávanie ani cez Vianoce. Obišlo nás to aj keď pracujem ako predavačka a muž v zdravotníctve. Teraz sme už všetci zaockovani tak verím že ak sa aj nakazime tak bez ťažkého priebehu.
Ja som nemala, ale som na rodičovskej dovolenke 🙂 inak nik ani z rodiny nemal, našťastie, brat pracuje v nemocnici a obislo aj jeho.
@elizabet173 a to manžel mal v práci pozitívnych kolegov, no do karantény chodili len ich rodinní príslušníci, aj sestra v práci pozitívne kolegyne, mama-dôchodkyňa chodila pravidelne do potravín, kde predavačka bola nakazená, ja denne v MHD aj počas toho najhoršieho obdobia, syn mal školu zavretú len v januári po Vianočných prázdninách asi 4 týždne, inak normálne fungovali
u nas tiez z rodiny nemal nik...resp svagor mal 3 dni po ockovani pfizerom pozitivny test a mal soplik a teplotu. sestra bola s nim v karantene a vobec to nechytila... o tyzden bol uz ok, takze tazko povedat ci mal covid alebo len z ockovania taku reakciu...
Ja pracujem v drogerii, od zaciatku pandemie min.rok od marca sme boli stale v praci a v kontakte s ludmi.je nas 6 na predajni a z toho 1 prekonala covid ale nakazila sa od rodiny a sla preventivne do karanteny po kontakte s pozitivnym.tak nas ochranila.ostatne sme zatial neprekonali a ani nie sme ockovane.bezne nam chodi na nakup kazdy den okolo 300 ludi.pred vianocami a ako zavreli obchody tak chodilo denne 500 ludi.dost pomohlo aj nosenie respiratorov ze sme sa nenakazili.ja som napr.nemala ani bezne prechladnutie cely rok pri noseni ruska,co som aspon 2x do roka mavala ked nebola pandemia.
Testovat som sa davala iba ked to bolo povinne cez lockdown a ked to bolo potrebne do prace.
Momentalne som tehotna a pracujem este tak dufam,ze to ako naschval nechytim pocas tohto obdobia ten covid
@zuzanockamt je to zvláštne, ja som dva krát viezla pozitívneho v aute, keď ešte nevedel o tom, že je pozitívny, nebolo to ale dlhšie ako dvadsať minút a nenakazila som sa, mali sme ale rúška. Jedna kolegyňa absolútne netuší, kde sa mohla nakaziť, u nás v práci to vtedy nikto nemal, syn do školy nechodil, asi v obchode. Svokra sa nenakazila ani v nemocnici, za to švagriná, ktorá tam po ňu išla, áno. Od nej aj jej muž aj jej rodičia a to tvrdí, že u nich bola maximálne desať minút.
U nás mal takmer každý z okolia a rodiny, niektorí s minimálnymi príznakmi a niektorí žiaľ s fatalnymi.
Ale napr moja dcéra (16) bola v priamom kontakte takmer s každým pozitívnym deň - dva pred tým, ako zistili, že sú chorí a od nikoho to nenachytala. Zakaždým bola na pcr teste, takže žiadny bezpriznakovy priebeh nemala. Ale od malička berie lieky kvôli imunodeficitu a posledne 2 roky bola na imunore, o ktorom sa tvrdí, že je preventívne najlepší aj proti covidu. Niečo na tom bude....
Ja, muz a deti sme ho zatial nemali...
Pracujem celý čas, partner tiež, dieťa okrem tých 6 týždňov home schooling v prvej vlne chodila stále do školy, raz bola 5 dní v karantene a musela na test lebo jedno dieťa malo covid, keď mal učiteľ fungovali ďalej normálne len s iným učiteľom... Až na pár obmedzení (keď boli zavreté restiky a múzeá, plavárne a nosenie masiek od júna 2020) fungujeme stale rovnako ... Ja zas okrem môjho brata (ľahký priebeh) nepoznám nikoho osobne kto covid mal. Nežijem na Svk. Testovaná som nebola ani raz, partner tiež nie,. Žije s nami ešte moja mama ani ta nemala covid, ta bola testovaná 3x vždy keď chcela na Slovensko
@elizabet173 ano, je to zvláštne. Kamoska bola 3x v karantene po kontakte a nedostala, na štvrtýkrát sa “podarilo”. Jej dieťa to od nej nedostalo doma (dala mu robiť aj protilátky, nemá žiadne), zato cela kancelária v robote ano.
Už poznám aj človeka, čo to mal 2x s odstupom cca 7-8 mesiacov.
V Bratislave aktuálne prebieha aj výskum u ľudí, ktorí v kontakte boli a nedostali.
Môj muž mal doma sme normálne fungovali ja som to nedostala, do roboty chodím stále robím v obchode kde viem že nám chodili aj pozitívne osoby, ani moji rodičia ani sestra a ani prarodičia nemali ....ani vlastne nikto z mojej strany nemal
@elizabet173 je to divné, že niektorí ľudia ostali v pohode, ale u nás to pravdepodobne rodičia a sestry mali ešte v decembri 2019 a manžel so synom vo februári 2020,keď to na SR ešte oficiálne nebolo, to sa už ale nedozvieme
Ani ja ani môj priateľ sme Koronu nemali.U nás v robote je 35 ľudi boli 2 chorý nikto iný.Aj to z ľahkým priebehom.
Ja mam 4 surodencov, vsetci maju rodiny a nikto z nas neprekonal covid. Dve sestry sú zdravotne sestry. My sme tiez nemali ale.ja som doma na materskej, manzel tiez nemal, je policajt. Mam sesternice, bratrancov, sesternice tiez obe zdravotne sestry a neprekonali. Ale z manzelovej strany, sestra prekonala s manzelom, aj sesternice, tety prekonali tiez. A to tety sesternice z roznych domácnosti..
Nikto z nás.
sme vo veľkom hlavnom meste v zahraničí
Deti v škôlke celý čas
Ale očko už sme nedávno nakoľko si nemôžeme dovoliť karantény
Ani my sme nemali, stale testovani a aj ked kolkokrat sme mysleli ze uz... vzdy negativni😀 ale napr moji rodicia mali,mama tazky priebeh...a poznam vela ludi ,ktori mali a vela co nemali
Ja som sa chodila testovať, aj som dodržiavala opatrenia. Z rodiny mal covid môj ležiaci brat aj so ženou (ona ho nakazila, chodila do práce) a môj bývalý muž (tiež chodil do práce) nikto iný u nás nemal.
Ale veľa ľudí z okolia boli pozitívni.
Škola kde chodí dcéra bola párkrát zatvorená, potom len triedy zatvorené...a nakoniec celá škola (vlastne všetky)
moja mama s tym, ze kazdy den v praci vo fabrike zavreta 8h, v januari malo 80% ludi z ich dielni covid a ona nic
v mojom okoli ho malost ludi, aj som s nimi bola tesne pred "zalahnutim", bez ruska, v blizkom kontakte. zo zaujimavosti som bola neskor na test na protilatky a mam ich 0..
Môj muz cely cas v práci celu zimu nemal a to sa dost vela pohybuje medzi ludmi.Deti v skole tak isto par krat uzavretá skola kvoli pozitivnemu naši nic.V okolí par ludi co mali priebeh bezpriznakovy alebo len ľahký ako bežné respiracne ochorenie.
Moja najblizsia rodina Covid 19 nemala, iba moja mama, pretoze pracuje v CR v domove dochodcov ako sestra a v Novembri 2020 sa im tam Covid prehnal. Spravali sme sa normalne, ja pracujem z domu, muz bol v kontakte aj s nakazenými, nastastie sa nam to vyhlo. Deti chodili az do decembra do skoly a skolky. Momentalne sme skoro vsetci ockovaní.
Ja s mužom a dcérkou sme ho mali, no nikto z mojej rodiny (rodičia, súrodenci, ich partneri, deti) ho nemali. A viete, čo je sranda? Bojíme sa ho oveľa menej ako všetci tí, čo ho reálne nemali, iba vravia aká je to strašná choroba 🤔😁

Ani my sme nemali, nikto z našich najbližších, my sme 5-clenna rodina + nasi rodicia a brat s priateľkou...teda hovorim o 9 dospelych a 2 deťoch...
Nikto z nas nesedel doma, vsetci chodime do prace, dokonca brat s priateľkou pracuju v nemocnici, brat priamo s covid pacientmi...
Ci sme mali, netuším, chodili sme na antigen kazdy vikend to bolo vzdy negatívne..