icon

Telo a psychika po pôrode

kacicka1123
13. aug 2021

Ahojte,momentalne prezivam doost narocne obdobie ,som 7 mesiac tehotna ..takmer 8,citim sa strasne obrovska a uz som pribrala z vahy 48 na 64...Uz sa do nicoho poriadne nevleziem ,stale pocuvam narazky aka som plnucka a ako som vsade aj do tváre hrozne pribrala 😐a hlavne nič nevládzem ,som nonstop unavená a tak ma dosť zaujíma ako mladšiu prvorodičku ako ste to mali vy po pôrode? Úľava alebo skôr ešte horšie obdobie ako predtým? Dosť mi behá hlavou či sa dočkám naspäť svojho tela a či mi neostane už náhodou to “tehotenské”bruško po pôrode ...alebo ovysnutá koža ...strie mám iba na zadku ,na brušku ani jednu ...bola som pred tehotenstvom nonstop v pohybe a mam tazku hlavu z toho že sa mi ani pokožka nevráti do normálu...keďže som otehotnela aj mladučká ,tak mam obavy aj ako zoberiem samotné obdobie po pôrode ,deti osobne moc rada nemám ,nikdy som s nimi nebola a som najmladšia ,tak sa bojím že to dieťatko neprijmem hneď s láskou a že ho nebudem vedieť pri sebe zniesť :(
Dalej taký dodatok ,pocas tehotenstva mam zvlastne chute ,po niektorych jedlach /vodach mi ostane neprijemny pocit v ústach a je to strašné 🤭pred tehotenstvom som milovala kávu a teraz mi zanechava ten hnusný pocit ,ostanú tieto chute po porode ? Alebo sa to časom ustáli do normálu?

marianarem
13. aug 2021

@kacicka1123 U kazdej zeny je to inak. Ak si mlada, je podla mna velka sanca, ze sa brucho stiahne naspat. Ja som mala v tomto stastie a stiahlo sa mi aj po 40ke. Ale zopar kil navyse ostalo. Zmenene chute sa vyriesili u mna takmer hned po porode. Ale celkovo o nejakej ulave by som u mna hovorila az po 3 mesiacoch od porodu. Tie prve tri mesiace mi to prislo, ze je to taka stvrta faza tehotenstva. Babatko je sice vonku, ale stale velmi nezrele, dezorientovane, s telom sa deju veci, s psychikou ani nevravim, bolo to pre mna narocne. Po tych 3 mesiacoch som sa zacala uz zase spoznavat 🙂

mabenn
13. aug 2021

@kacicka1123 to ako sa telo da po porode do poriadku je velmi individualne a aj dlzka toho procesu...necakaj, ze za sestonedelie musis byt ako predtym, to nie...treba dat tomu cas...mladost ale moze byt velka vyhoda...co sa tyka dietatka, je v tom aj pud, vztah sa tvori postupne, nepotrebujes mat rada ine deti 🙂 svoje budes brat uplne inak...zvlastne chute myslim, ze vymiznu, predsa inak teraz funguju hormony a vsetko, niektore veci ti telo mozno dava najavo ze nemas jest/pit

ksebejka
13. aug 2021

Určite je to po pôrode aj úľava a aj náročné 🙂 Ja nie som najmladšia a po pár mesiacoch som bola v stave ako pred pôrodom - telo potrebovalo svoj čas, ale žiadne výraznejšie stopy na mne tehotenstvo nezanechalo. Onedlho máš po tehotenstve a bude už len lepšie! Verím, že láska k bábu príde v prvý moment ako sa zbadáte 🙂 držím prsty

mandymoore123
13. aug 2021

@kacicka1123 ahoj😊 ja osm počas tehotenstva nemohla ani cítiť kávu,aj mi smrdela. Po pôrode som sa k nej opäť vrátila 😊 čo sa týka tela po pôrode,som tri mesiace po cisárskom reze,zatiaľ sa to pomaly dáva do poriadku. Pribrala som veľmi podobne na váhe ako ty a už mi ostali len dve kilá navyše. Bruško mám stále také vystúpenejsie,no zatiaľ naň nemôžem veľmi cvičiť, odporúča sa po cisárskom reze až po 6 mesiacoch. Myslím že keď budem cvičiť,dá sa to do poriadku. Horšie je to trocha s popraskanou kožou, ale možno aj tá sa upraví. Hlavu Hore,ešte si mladá a telo určite vie čo robí 😊 veľa síl želám 🌷

tara42
13. aug 2021

@kacicka1123 ahoj. Ja som mala vahu 52kg, pribrala na 66kg. Rodila som v 29r. Vsetko som dala dole, vyzeram rovnako ako pred tehotenstvom, ziadne strie, ploche brucho. Ono zalezi od tela, postavy ... Ja som mala sekciu a prvy pocit po tom ako som sa zacala hybat bol wau, konecne oslobodzujuci pocit. Brucho je strasne obmedzujuce. Takze fyzicky okrem unavy ok ale hormony s tebou spravia divy :D prve mesiace ale boli velmi narocne.

jaskolka
13. aug 2021

V prvej rade sa upokoj a prestaň sa zaoberať vecami, ako "som hrozne plnucka, a príšerne som pribrala, čo ak mi ostane ovisnuta koža co a nebudem milovat svoje dieťa a co ak a co ak...", Dosť. Stop. Pretože to, čím sa trápis, sú hlúposti. To ze máš iné chute, je bežná, súčasť tehotenstva.A ako prosím ta, chceš vliezt v 8 mesiaci do oblečenia z doby, kde si v sebe nemala 2 kilove dieťa a maternicu ako balón? Preboha, prečo ta toto trápi? Logika, že sa "zväčšis"ved v tebe rastie dieťa.
. To, ako si pribrala,nič hrozné, veď si mala maličku váhu,64 kg je normálna váha dospelej ženy, netuším prečo teraz majú ženy také mindraky, keď vážia ako"zeny" nie ako 15 ročne pubertiacky. Poviem to v skratke, si v "inom.stave" teda všetko sa mení a bude ešte meniť. Skus sa nestresovat zbytočne, blizis sa ku koncu tehotenstva, ver mi, že ešte to bude ťažšie, posledné týždne do pôrodu. Ale keď si uvedomíš, že o chvíľu tu bude nový tvor, ktorý ťa bude bezvýhradne potrebovať a budeš pre neho najkrajšia na celom svete, tak určite to za to stojí.

kiki68
13. aug 2021

Ja z 53 na 73kg a v poho, tiez bez strii a s trenerkou som do par mesiacov po porode bola na 53kg a 90-60-85cm . Teraz idem dalej v cviceni a uz mi skor pada vaha, takze to ledva drzim na 51kg . Takze no stress, das sa dokopy uplne na paradu. Ze tehu spravi zo zeny nejaku moletnu nie je uplne pravda. Tie kila ostat nemusia

mattkapd
13. aug 2021

@kacicka1123 jejo ja som pri prvom išla z váhy 47kg na 70kg a z porodnice domov 55kg a o 3 mesiace už len 49 aj keď nejaké kila navysse som chcela aby ostali.. No neuchytilo sa nič.. Teraz som v 8 mesiaci ale pribrala som len 13 kg keďže mam tehu cukrovku a musím si dávať pozor na stravu. Fotky ti môžem poslať postavu som mala skoro hneď normálnu aj brucho aj všetko ostatne

silvia1996
13. aug 2021

@kacicka1123 ahoj, tu ta viem povzbudit z vlastnej skusenosti - rodila som pred 3 tyzdnami ako prvorodicka. Pred porodom som mala 50 kg, v den porodu 63, tiez som sa citila velka, nemotorna a ze som skratka zaberala privela miesta. Po porode mi ale v nemocnici pichli injekciu na zavinovanie maternice + babo je plne dojcene, hned po porode som mala brusko asi 1/3 z velkosti ako pred porodom a z porodnice som odchadzala len s malou "vypuklinou" a vahou 53 kg 😊 po 3 tyzdnoch som brusne svaly mala uz na svojom mieste a brucho opat ploche.
A tiez som nikdy nemala vztah k detom, nikdy som predtym ani len nedrzala dieta na rukach, nevedela som ako sa starat, dokonca v tehotenstve mi prislo blbe sa rozpravat s vlastnym bruskom 🤣 a ani pri porode som nezazila taky ten naval lasky, ako to opisuju mnohe mamicky. Ale ako sme si na seba za par dni zvykli, ked mi prvy krat chytil ruckou prst, ked som zacala dojcit a moje babo uz nepotrebovalo dokrmovat a ja mu dokazem dat vsetko, co potrebuje, tak sa tam samozrejme vytvorilo nruveritelne silne puto, najradsej by som sa na neho cele dni pozerala a nikomu ho nedala 😂
Cize sa neboj. My zeny to skratka mame v krvi, bude to skratka tvoje babo, privedies na svet novy zivot, co je fascinujuce a priam neuveritelne, velmi silny zazitok a vedomie. Ver si, ze to mas skratka v sebe, budes to vediet automaticky (ja som v porodnici bojovala so zakladnou starostlivostou, nevedela som ako prebalovat - odkukala som to od spolubyvajucej, kupanie ani nehovorim, stresovala som pri kazdom grcnuti maleho... len co sme prisli domov, zapol sa vo mne mamkovsky mod a vsetko mi uz islo od ruky zrazu). Drzim palce, aby si v zdravi a pohode uz dobojovala tie posledne tyzdne tehotenstva a drzala v naruci svoje babatko, stoji to skutocne za to 😊