Tetania na celý život. Máte s ňou skúsenosti?
mate skusenosti s touto otrasnou chorobou? ☹
@natalka2412 Frontin
Ahojte nestáva sa vám ze keď chodíte tak sa vám zahmlieva oko ale len pri chôdzi keď sedím alebo idem na bicykli tak nie bojím sa čí to nie je niečo vážne nemáte skúsenosť dakujem
Ďakujem a to vám povedal neurolog alebo kde ste sa to dočítala js som už prešla internet hornom dolom a nikde som sa to nedocitala mám strašný strach mala som to aj pred dvomi rokmi kde ma vystrasili že to môže byt skleroza multiplex robili mi vyšetrenia nič sa nepotvrdilo potom je kľud a teraz opäť ma obvodný vystrasil tak som bola znovu na neurologii tam ma bežné lekárka vysetrila bez mr mozgu neviem čí dokáže posúdiť že to sm nie je vraj to je tetania ja sa ale nemôžem zbaviť toho pocitu že je to ok som z toho už na prášky asi navštívim psychiatra
@sarah024 príznaky tetanie su velmi podobne ako pri SM ale keby si mala sklerozu multiplex tak za dva roky si na tom dost zle si myslim . Ja som pri tetanii mala casto take zrnite videnie. niekedy mi popred oci behali akoby nejake vlnky alebo co a to dokonca aj ked som oci zatvorila. ale tak ako to prislo to po chvili aj odislo. oci som mala v poriadku podla ocnych tak som to dalej neriesila. teraz mam tetaniu v pokrocilom stadiu takze uz si musim davat pozor. treba ist k dr hned nech urobia eeg test na tetaniu.
No mne testy na tetaniu robili pred 4 rokmi kde sa potvrdila tak preto nechápem prečo ma každé dva roky keď mi nastane takýto stav strašia sm. A beries aj nejaké lieky okrem magnezia
@sarah024 nemajte strach. U mna to bolo presne to iste. Skoncila som v nemocnici tiez s podozrenim na sklerozu multiplex,robili mi aj lumbalnu punkciu a nic sa nepotvrdilo nastastie. Stale som rozmyslala co to moze byt,v nemocnici mi spravili vsetky mozne testy. Povedali ze som zdrava ako rybka podla vysledkov krvi a jedine co vyslo pozitivne bolo vysetrenie na tetaniu. Dlho mi trvalo kym som si uvedomila ze za vsetko moze psYchika a zivotny styl. Musite prist na to co vam sposobuje stres a to riesit....inak po fyzickej stranke (stuhnute svaly,bolest chrbta,trpnutie koncatin) mi velmi pomohol chiropraktik a cvicenie. Zo stuhnutych svalov som mala takmer kazdy druhy stavec zablokovany. Ak by ste chceli viac info kludne mi napiste
@sarah024 neberiem nič len mg a calcium. Neurologička mi predpísala aj timonil ale ten som nebrala lebo mi robil ešte horšie. Niekedy keď som mala záchvat silný že som mala pocit že sa dusim a podobne som si dala polku neurolu ale inak nechcem žiadne lieky. Snažím sa to zvládať bez nich. 😉
@bethania29 dakujem a myslím že u mňa je tiež veľký spustac stres aj keď doposiaľ to nebolo až v takej sile musím sa dať dokopy skor po psych stránke ja mám v tých nohách taký stály nepokoj a teraz ma trápi to zahmlene oko ale pôjdem aj na očné nech to skontroluje tak dúfam ze to. dobre dopadne musím sa naladiť ze to nie je nič vážne aj keď tetania je tiež bordel ale radšej tu ako sm
Bral niekto na to aj počas tehotenstva lieky GABAGAMMA, GABAPENTIN alebo NEURONTIN?
Ahojte, chcem sa spytat ci mavate pri tetanii mravcenie celeho tela. Beriem vapnik aj magnezko (cca 2 tyzdne intenzivne), trocha sa to zlepsilo, ale este to obcas prichadza aj napriek vitaminom.
Ja mám zase pocit úzkosti, rozmazané videnie,závraty /ako opitý /,objednal som sa k mgr.zaskalanovi do bb, v utorok idem
Ahojte baby,mam tetaniu,kopu problémov,stuhnute svaly,zasklby,zistene aj chlamydie,borelka,ale od včera mam zasklby v jazyku,je to ale vraj príznak pre ALS,proaim Vás mávate niekto tieto priznaky jazyku aj pri tetanii?ďakujem ,
Aj ja mám tetániu, no mám aj boreliozu, pľúcne chlamydie a mykoplazmy, eppstein barrov virus, cytomegalovirus a herpes simplex virus, liečim sa u durovskej..... Imunita sa oslabila a som vybavený
Amanda12,chodím na biorezonanciu
Mazula ahoj, závraty, rozmazané videnie, tinnitus
V poslednom case mam dojem, ze na vsetko, s cim si doktori nevedia rady alebo co nechapu, nalepia diagnozu tetania :-/. V okoli mam x pripadov, kedy babu takto odbili a nakoniec sa z toho vyklulo nieco uplne ine - anemia, fibromyalgia, dokonca myastenia a podobne... Mne to dokonca napisali do spravy, ked som skoncila na pohotovosti s tym, ze mi zmeravela polka tela, zacala sa mi krutit hlava, tahat ma do strany a mierne mi ochabla polka tvare... Samozrejme kym ma zobrali, preslo par hodin a vsetko sa dostalo relativne do normalu. Po mojom opise mi pani doktorka povedala, ze ide pravdepodobne o tetaniu a nabuduce nemam otravovat cez vikend s blbostami, ale kupit si magne B6. Po case sa mi to zopakovalo a po MRI mi zistili prekonane male porazky (TIA), ktore boli nasledkom nejakej (polo)upchatej cievy. Ak vam teda stav neustupuje, urcite sa nenechajte odbit magnezkom...
Dorottka úplne s tebou súhlasím, tetánia je len trápny mýtus neschopnych lekárov
Baby prosim o vase rady. Asi mam tetaniu no tu v zahranici kde zijem moja neurologicka toto tvrdenie odmieta kedze tu tetaniu beru len ako krce do koncatin kedy sa vam fakt vykrucaju ruky a nohy. Moje priznaky su slabe nohy,busenie srdca, a cukanie po celom tele. Uz som bola na roznych vysetreniach (inkl MR) a zaver bol psychika!Mne to vsetko zacalo prvym porodom-cisarskym. Bola som hrozne ubolena vycerpana do toho prislo dlhorocne trapenie a smrt mojho rodica a zacali sa moje problemy. Najhorsie ze som zostala teraz tehotna-dost sa bojim o zdravie dietata no i to svoje. Kedze mam pocit ze vsetky priznaky sa este zhorsili a k tomu pribudlo nocne trpnutie prstov,ruky a pier. A to som este len na zaciatku tehu ☹ Nejake vase osobne rady a skusenosti?
@atenna Ahoj. Jedinú vec čo by som ti poradila je zvýšiť príjem magnezia. Taký ten obyčajný šumivý je nanič, to je slabý ako čaj. Kúp si Magnosolv, tam je mnohonásobne vyššie množstvo magnézia. To by ti malo pomôcť....
@atenna vyššie dávky magnézia. V tehu sa viac spotrebúva tak ho treba dopĺňať. Aj ja som to mala keď som bola tehotná, mam aj potvrdenu tetaniu....najlepšie je magnezium, ostatné teraz ani nemôžeš ......ja mám obe deti v poriadku, neboj, bude dobre, hlavne si to moc nepripustaj. Držím palce😉

@nelamaria tak to vyzera ozaj na tetatniu. ak nemozes magnezium tak skus zatial calcium uzivat aj ten sa odporuca a teda aj ked mas problem s chrbticou ako aj ja. a taktiez si kup vitamin b6 alebo pyridoxin- to je vitamin b. držim paste. aj ked je tetka svinstvo je to lepsie ako nejaka ina horsia choroba. musime si to povedat takto 🙂