icon

Tetania na celý život. Máte s ňou skúsenosti?

natalschen
3. apr 2010

mate skusenosti s touto otrasnou chorobou? ☹

konikvrany
Autor odpoveď zmazal
bapsi123
20. jún 2018

@lenadka @lenadka ahoj,viem,že príspevok je starý 4 roky,ale možno mi poradis ...mám podobny problém,ako si mala pred rokmi. Po prekonaní zápalu prínosových dutín,som chytila zápal nervu v apríli a odvtedy sa cítim hrozne. Strašne ma bolia svaly na rukách a nohách. Neurologicka mi na to nič nepovedala,že to mám z únavy pri dvoch malých deťoch. Ja som už v koncoch,krvný obraz mám ok,zápalové faktory tiež,všetci na mňa pozerajú ako na blázna,ale mňa strašne bolia tie svaly. Magnezko nezaberá,tak sa chcem opýtať,ako sa to tebe podarilo prekonať?

.. dakujem

lenadka
20. jún 2018

@bapsi123 u mňa to spôsoboval herpes vírus. Takže po preliečení antivirotikami som este dlhodobo užívala milgamuN, chodila na rehabilitácie cviky SM systém na chrbticu, masáže, plávanie. Postupne odchádzala bolesť ja na tú som mala neurologické lieky gabagamma (totálny hnus keď prečítaš leták), ale bohužiaľ inak sa to nedalo. Asi rok trvalo kým to na etapy prešlo. 😕 Prajem nech sa ti čo najskôr polepší 🍀🌹🌞❤

bapsi123
20. jún 2018

@lenadka ďakujem Ti ...môj ty bože,ale hlavne,že si ok...ja som brala na zápal antiepileptika,tiež svinstvo a po vysadení mám vlastne tieto problémy... neurologicka mi tiež odporúčala záťaž na svaly ...len mne v tej mojej hlave vŕta stále či nemám nejaký nádor na mozgu abo čo..a nikto mi ani mr alebo CT neodporúča

sticker
klaudi1980
22. jún 2018

Ahoj ja som na tom podobne tetaniu mam asi 4roky...ale teraz mam asi tyzden bolesti noh..lytka ..krce mi idu az do prstov na nohach a to nehovorim ze ma bolia aj svaly na nohach ..

bapsi123
22. jún 2018

@klaudi1980 ja kŕče nemávam,skôr ma strašne bolia svaly...neviem,či je to príznak tetanie,lebo mne neurologicka nerobila vyšetrenie

laila22
8. júl 2018

@klaudi1980 ahoj mojej 10 ročnej dcére diagnostikovali tetanu. Všimla som si, že keď ideme do väčšieho obchodu lidl, kaufland, tesco ostane jej zle.. Tak isto som si to všimla, keď sme sedeli v reštaurácii.. To ešte nemala diagnostikovanie tetanu, museli sme odísť hoc sme mali objednane.. Niektorí ľudia okolo si myslia, že dieťa so mnou cvičí. Ja naozaj neviem aký je to pocit, ale čo tu čítam asi nič príjemný.. Stalo sa Vám, že Vám bolo zle a niekto Vás do niečoho nútil? Napr. dieťa si netrúfa ísť na celodenný výlet.. Dáte mi nejaké rady? Ďakujem.

mirkaaa80
8. júl 2018

@laila22 aj ja som mala take stavy... zle mi prislo v obchode, mne sa tocila vzdy hlava, busilo srdce a mala som tlak na hrudniku, trpli mi usta a ruky, malacierne kruy pred ocami.. bala som sa kamkolvek ist ze to zase pride. Ani ja som nikde nechcela chodit - urcite ju nenuť, je to hrozny stav, ja som si aj v praci musela dat prestavku ked to na mna prislo...kolegyne uz ma poznaju. Urcite skuste vela magnezia a menej stresu. Drzim palce nech to rychlo prekona, resp. sa s tym nauci zit. Nie je to zivot ohrozujuce, ale brutalne obmedzujuce a znizuje velmi kvalitu zivota.

laila22
8. júl 2018

@mirkaaa80 ďakujem. Ja jej verím. Konečne sa mi odvážila chodiť na ulicu a menšie obchody jej nerobia problém. Minule sme boli spolu v lidli ostalo jej zle, tak sme odišli, predychalachala, počkala ma v aute a potom si sama vybehla kúpiť do papiernictva co chcela. .. Sme objednane k psychologicke. Azda jej tie sedenia pomôžu. Neurologická kázala vysadiť magnézium, ale ja jej stále dávam jednu tabletku, vitamín B, a lieky od neurológia.

laila22
8. júl 2018

Mirka prosím Ta a tebe tie stavy ustúpili?

laila22
8. júl 2018

@mirkaaa80 Mirka prosím Ta tebe tie stavy ustúpili?

januelik
8. júl 2018

@laila22 S tymto mam velmi zlu skusenost, trpim tetaniou a poviem ti ze som sa dostala do stavu kedy som skoro 5mesiacov nevysla z domu co som sa bala ze mi opat pride zle, v tomto svoju dcerku podrz ono sa to zlepsi treba hlavne prechadzky v prirode kde niesu ludia a pomalicky zacat medzi ludi.Je to velmi neprijemne, ked si na to spomeniem....A ziadne lieky ani magnezium ani vitaminy mi nepomohli...Magnezium som mala hlavne kvoli krcom. My sme si kupili psa a vdaka nemu som prisla aj na ine myslienky. A od vtedy mam klud.

laila22
8. júl 2018

@januelik ja som mala v pláne kúpiť psíka, vždy po ňom túžila, teraz ho odmieta. Myslím, že preto, že by ho musela chodiť venčiť..

laila22
8. júl 2018

@januelik to znamená prechádzky mimo domu..

mirkaaa80
9. júl 2018

@laila22 ustupili, ale asi same od seba, magnezko si ale davam stale, u mna trochu funguje ako placebo☺️. Aj ked aj teraz sa sem-tam tak 1-2 x do roka stane ze to pride ale uz viem ze sa musim ukludnit, lahnut a preckat to. Mne lieky ani dr. nepomohli. Akurat odvtedy mi doktori na vsetky tazkosti hovorili ze je z tetanie aj ked nebolo. Na to si dajte pozor.

laila22
9. júl 2018

@mirkaaa80 dúfam, že to časom ustúpi aj malej.
Strašne ma to trápi, lebo mala bola vždy aktívna a nebojacna. Behala s deťmi, športová la a terez keď jej zostane zle o istých ľudí počúvam ako so mnou cvičí, keď sa zdvihne e a ideme preč..

emiliam
21. júl 2018

@laila22 ak mozem povedat nazor, urcite by som s nou zasla s touto vecou k psychologovi, ja som to mala podobne a mne to velmi pomohlo, nie je to zisdna hanba. Aj mne sa z tetanie vytvorila uzkostna porucha. Najhorsie je nechat to tak...hovoril mi psycholog priklady ludi, ktori sa uplne zavreli doma....ze na to treba davat pozor. Netreba ju ze nasilu nutit, lebo to ide po velmi malych krockoch ...ale urcite so psychologom by sa dostala do hlbky problemu, spozna ho, nauci sa toho nebat, ako reagovat ako dychat ako myslienky zmenit a pod. ...a magnezko by som urcite davala a ten psik to je super napad. Tak nech chodi zo zaciatku vencit nie sama. Drzim vam palce

laila22
14. aug 2018

@emiliam baby mám dobré správy. Pred troma týždňami sme boli na dovolenke v Taliansku. A tam akoby sa to zlomilo. Malej bolo pár krát zle, ale prekonala to a odvtedy ako by to prešlo. Behala sama po pláži, dokonca si bola sama kúpiť nanuk v potravinách.. Prestala sa ,,báť,,slnka. Ako sme sa vrátili domov, prekonala všetky ,,obmedzenia,, a vrátila sa do ,,normálu,, ako pred diagnostikovanim tetanie. Boli sme aj u psychologicky, povedala, že už nemusíme chodiť, ale nechala som ešte jeden termín na október. Mala pribrala 2kg. Ja verím, že bude dobre. Cez víkend sme absolvovali nákupy do školy.. Žiadne obchodné centrum jej nerobilo problém.. Dnes sme nakúpili v Lidli, tam odmietala vstúpiť 3mesiace. 😍

ruzenka65
Odpoveď bola odstránená
eryka03111978
8. jan 2019

Prosím o radu... Odkiaľ mam vedieť ze mam tetaniu???

eryka03111978
8. jan 2019

Ahojte ako mam vedieť ze mam tetaniu

manageere
8. jan 2019

@eryka03111978 treba ist na neurologiu a na emg vysetrenie.

eryka03111978
8. jan 2019

@manageere na neurológia som bola EEG bolo v poriadku

manageere
8. jan 2019

@eryka03111978 tak potom treba dalej patrat s neurologom, ci to je tetania alebo nieco ine. Neviem ake ste mala priznaky.

eryka03111978
10. jan 2019

@manageere mravčenie trpnutie rúk, závrat... Slabé nohy ruky bolesť hlavy... Teraz mam uskost každý deň stále myslím nato ze dostanem infarkt... Bojím sa... Ale mam zníženú funkciu štítnej žľazy možno to bolo s toho a ja som sa už tak psychicky namotala že mám uskostne stavy????

manageere
11. jan 2019

@eryka03111978 to moze byt aj z tej stitnej. Pokial su aj problemy s chrbticou, tak ta dokaze "vykuzlit" rozne super stavy. Tiez som si uz myslel, ze idem umriet a bolo to z chrbtice + tetania.

girandi
12. apr 2019

Tiež som tetanicka. Chcem sa opýtať, či aj vy chudnete. Ďakujem

ririan
13. apr 2019

@girandi 20 kg za rok

girandi
13. apr 2019

@ririan, ďakujem a gastro mate v poriadku? Trochu som z toho nešťastná. Inak tetaniu zvládam celkom v pohode

ririan
13. apr 2019

@girandi nasla mi reflux zlce, čo mi dali lieky doporiadku ale spasticke črevo vlyvom stresu zatial nemam ok.