Tetania na celý život. Máte s ňou skúsenosti?
mate skusenosti s touto otrasnou chorobou? ☹
Neviem, no ja mam pocit, ze tetaniu som mala uz dlhsie (asi aj od narodenia).Ako uz pisali dievcata na zaciatku tejto diskusie, aj ja som bola od mala precitlivena a velmi vnimava. Takyto clovek vidi a vnima veci, ktore si ini ludia ani len nevsimnu. Na jednej strane je to fajn, lebo takto mozme ziskat mnoho informacii a rozvijat sa, no na druhej strane vnimame veci aj take, ktore nas zabolia, trapia a pod. Ja z mojej vlastnej skusenosti este ako mala, som vela veci vnimala ci uz co sa tyka rodicov alebo tak celkovo. Takze pre rodicov takychto deti by som len doporucila vytvarat pozitivny a laskyplny priestor v rodine a vo vztahoch, aby sa taketo dieta zbytocne este viac nestresovalo. Myslim že tetania ako poniektore dievcata pisali suvisi s panickym strachom. Tym, že si veľa veci uvedomujeme, vnimame, tym nam mozog viac pracuje a viac uvazujeme nad problemom a nad variantami ktore napr. mozu nastat. Na zaklade toho sa viac stresujeme a mozno snažime pripravit na každu jednu varinatu co moze nastat. To si ale vyzaduje viac psychickeho usilia a samozrejme stresu, ktory si takto vyrabame.
Nech mi nikto nevravi,ze tetania je o strese.. Mam 21 rokov,brala ma uz 2 krat RZP,pretoze na mna prisli infarktove stavy.Ked ma to aj na hrudniku zrovna neboli,stale to mam vo vnutri ako v jednom velkom silnom krci,co mi vystreluje do lavej nohy aj ruky.Sprevadzaju ma aj silne migreny a krce v bruchu.Aby som mohla ako tak normalne fungovat v kazdodennom zivote,uzivam magnezium a kalcium.No je to otrasne.Zhorsilo sa mi videnie,,som stale unavena,ale aj ked si lahnem,vobec nemozem spat...Tetaniu mi potvrdili minuly tyzden,tieto priznaky mam teraz uz treti mesiac.Proste jedneho dna to na mna prislo znicoho nic a odvtedy to mam.Velmi prijemne zistenie je,ze sa to neda liecit.Takze neviem si predstavit,ze by som mala takto trpiet do konca zivota...
@kvetinka245 Pekný deň, som rada, že nie som sama, lebo sa cítim ako cvok. Niekedy si neviem spomenúť na celkom obyčajné slová, presne ako Vy. Najskôr som si myslela, že je to tým, že som doma s malou a nestretávam sa s ľuďmi, že sa moja slovná zásoba obmedzila, ale zisťujem, že to nie je preto. Niekedy si neviem spomenúť, aké bolo predvčerom počasie, či sa mi daná vec stala pred troma dňami, alebo včera, niekedy dokonca neviem, či som danú vec urobila ako som mala, alebo sa mi len snívalo, že som ju urobila. Mne lekárka určila túto "chorobu" pred dvoma týždňami ☹
@kvetinka245 No ako by som čítala o sebe...
Ahojte žienky,mne tetaniu zistili minulý tyždeň.Sestričky v nemocnici mi povedali že to nie je nič vraj má to každá druhá žena.Tiež som moc citlivá,trpnu mi koncatiny atd..Mám taký dojem,že to mala už ako dieťa.Keď niekto to nemá(tetanium) nevie čím prechadzate,Sestričky si len kyvli rukou keď mi bolo zle a hotovo.Aj doma sa to ťažko vysvetluje že prečo som bola v nemocnici..Mám dve dětičky a som v podstate stále sama a veĺa stresujem vtedy mám ťažkosti aj hlava mi trpne..Tak musime sa viac uvolnit a nestresovat na zbytočných veci-veď to sa tak lahko hovori.🙂
@angelin84 Ahoj, je velmi fajn, keď človek vie, že v tom nieje sam. Mne to zistili pred takmer 2 rokmi keď som kolabovala - nemohla som dychať a myslela som si, ze už bude po mne. Nasledovalo kopec vyšetreni, až na neurologii prostrednictvom EEG a EMG mi to potvrdili. A tak s tou novodobou chorobou bojujem stale. Okolie to často nechape, ten kto to nema, nevie čo preživame, ako nam je a pod. Všetci to zvyknu nadlahčovať, dokonca aj lekari to až moc zľahčuju a vravia, že to nieje nič važne - samozrejme, keďže to nemaju 🙂 Inak to vypadavanie slov je strašne neprijemne a dosť to človeka obmedzuje :(
Ahojte, tak isto mi diagnostikovali tetaniu. Zacala som uzivat Magnex+B6 /je to 180 tbl. 375mg cisteho horcika balenie a je za super cenu/ a Befoli /vitaminy skupiny B/, ktore mi velmi pomahaju. Ak mam tazsi den dam si jednu tabletu rano a jednu na obed. Niekedy ma sice bolieva hlava ale uz to nie je tak intenzivne ako na zaciatku a ani zachvat som nemala dlhsiu dobu.
ahojte ludia som tu nova, som sa sem zaregistrovala, a chcem Vas poprosit o pomoc , ze mne pred 4rokmi.diagno-
sstikovali tetaniu a akoze nejak som si to k srdcu nedavala ze to mam nejako to preslo, az na tie
bolesti svalov potom a celeho tela na ddruhy den. Az na toto leto ked som isla na dovolenku
do tatier rak som isla do bazena a nejako ma to tam chytilo dost silno a potom kam som isla tak som to dostavala
a bolo mi zle, strasne som sa bala ludi a ze sa mi to stane niekde na ulici. A tak Vas ludia.prosim o velku
pomoc.co mam robit ako sa mam spravat, lebo teraz sa strasne poddavam vsetkemu, placem
a uz nnevladzem takto,, vsak nikam nechodim ani na ulicu stale som doma
co sa bojim. Prosim pomozte mi niekto.
Ak by ste mi vedeli prosim na e- mailovu adresu:daska_l@centrum.sk. Dakujem
Daska L.
ahojte...dnes som po jednom telefonáte mala dosť silný záchvat, kedy som len lapala po dychu, ruky nohy sa mi triasli, prsty na rukách mi stŕpli tak, že mi ich až skrútilo a nemohla som ich narovnať, zaľahlo mi v ušiach...strašne som sa nalakala, až mi záchranku chceli volať...potom mi svokra dala magnézium a začalo to ustupovať....teraz som si o tom začala niečo pozerať a dostala som sa až k tejto tetanii....konečne mi moje problémy začínajú zapadať. Už ako dieťa som veľa krát skončila na pohotovosti pred či počas písomky, keď som dostala silné kŕče do brucha. Alebo som v škole dostala šialené bolesti hlavy. A takisto i stres v zamestnaní mi privádzal kŕče do brucha. Každé menšie či väčšie napätie mi privodzuje búšenie srdca, rýchlo sa zadýcham. Všetko ma hneď vystresuje. Kŕče mi viac menej skončili od kedy som doma na materskej. Bola som aj na vyšetrení u neurologičky a nikdy mi nikto nespomenul takúto poruchu. Myslíte, že aj v mojom prípade, môže ísť o túto tetániu? Mala by som navštíviť psychológa, alebo ste sa so stresom naučili vysporiadať po svojom... Ďakujem
@alca85 ahoj,sice neskoro,ale predsa pisem,ja mam tiez diagnostikovanu tetaniu vysokeho stupna ,ale teda chodila som k neurologicke,a dala mi tabletky ktore mi bohuzial nezabrali,necitila som ziadne zlepsenie,az na podnet mojej kamaratky,som sama zasla za psychologom,ku ktoremu chodim dodnes,mam antidepresiva a tie mi pomohli s mojim problemom,nachodila som sa po vysetreniach,a nikto mi nepomohol,a, sama som si urcila diagnozu,je to smutne,ale je to tak,lekari si ta len pohadzuju,a sami nevedia.Na tvojom mieste by som vyhladala psychologa a psychiatra v jednom,uvidis,ze ri pomoze,ja som mala tiez taketo stavy,
Ahojte,tiež sa pridavam medzi Vas...tetaniu mi zistili pred 2 mesiacmi na EMG vystereni, bolo to dost neprijemne, samozrejme sa dalo vydrzat. Zila som dost stresujuci zivot...Stresy doma, hlavne v praci. Koncom juna som mala volno v robote, sadli sme si na kavu s dcerou v pohode, ziadny stres. Zrazu mi zacali trpnut ruky, nohy, usta, jazyk, tlacilo ma pri srdci. Hned ma zobrala sanitka, dali mi infuzku a poslali domov. Myslela som si, ze umrem, triasla som sa, mala hnacky. Za tyzden som zhodila asi 5 kg.Neurolog mi dal Xanax, bala som si to dat. Takto som trpela asi tyzden, nakoniec sama som isla k psychiatrovi. Teraz beriem Timonil a Lexaurin. Dufam, ze ten lexaurin coskoro vysadim. Mam ale strasne zmeny, raz mi je lepsie, raz mi je horsie a robi to aj zmena pocasia. Mala som obavy ze odpadnem, ze mi bude zle. Nemozem mat vela ludi okolo seba, niekedy mam pocit, ze nemam dost kyslika. Do obchodnych centier nemozem, citim sa velmi zle. Po precitani tychto prispevkov dufam, ze mi bude lepsie. Inak pijem magneziu denne, beriem magne B6, C vitamin. Nedycham do sacku, ale snazim sa dychat cez nos a usta naraz, to ma naucil psychiater. Rozmyslam ci by som nemala ist na nejaku terapiu....
ahojte, tiež to mám. Tohoto roku som dostala silný záchvat po hormonálnej injekcii. Strašné, už som nedýchala, bola som sama doma, len s malou dcérkou. Keby som nemyslela na ňu, ako ma ráno nájde sama doma, tak to už vzdám. Vôbec to nie je len nepríjemnosť, je to oveľa vážnejšie, ako si kto myslí. Keď som už nevedela čo si počať, všetci doktori sa na mne akurát vyvŕšili, lebo nevedeli prísť na to, čo mi vlastne je, náhodou som sa stretla s jednou pani magistrou. Ona mi veľmi pomohla, zhodou okolností práve čítala parazitológiu a tieto tetanické záchvaty sa veľmi podobajú na parazitálne. Dopátrali sme sa, že pred rokmi ma uhryzol kliešť a musel do mňa niečo zavliesť. U nás to nikto oficiálne nezisťuje, akurát tak boreliu, aj to všetko negatívne, až po čase, keď je už celé telo prelezené, tak pozitív. U mňa je to zrejme vlasovec, zistili mi na biorezonancii. Tie záchvaty ma prešli po pár dňoch liečby, ani necelý týždeň, akurát sa mi urobil taký červený fľak na mieste kde ma uhrzyzol kliešť, po 15 rokoch! Nikdy predtým ani potom som kliešťa nemala, takže si to pamätám veľmi dobre. Ale túto háveď okrem kliešťa prenášajú aj ovady a komáre. Nielen toto, je toho na stovky rôznych druhov. Žije to v lymfe a mozgovo-miešnom moku, ale v podstate v celom tele. Ja sa liečim od apríla, záchvaty už nemám, ale stále nie som za vodou. Dlhodobo trpím syndrómom chronickej únavy, nevládzem nič 😝 . To mi zostáva, dostala som aj Herxheimer-Jarischovu reakciu, čo je prirodzené u každého, kto sa lieči. Telo je tak zaplavené toxínmi z hávede, že sa toho nevládze zbavovať. Skúšam to riešiť, je to dosť ťažké pre mňa, ale ako tak to postupne zvládam. A pomaličky je mi lepšie. Hlavne sa prečisťujem a odkysľujem.
Pre mňa to znamená jedno - tetánia je symptóm preťaženia organizmu toxínmi, čo zabraňuje organizmu prirodzene príjmať minerály. Som v tom, že nie je dedičná, povedala by som, že ´dedičné´ sú akurát patogény, ktoré prechádzajú z matky do plodu. Totiš tá potvora z kliešťa nie je u mňa jediná. Hlavne som presvedčená, že ľudia s touto dignózou nepatria pod psychiatrickú medikamentóznu liečbu. Nanajvýš tak naučiť sa, ako sa s tetániou dá viac-menej normálne žiť, kým sa neporieši pravý dôvod. Lieky silne zakysľujú telo, čo vytvára mimoriadne dobré podmienky pre život rôznych patogénov. Hlavne keď ich prikrmujeme množstvom rafinovaného cukru. Nedostatok spánku, stres, to sú ďalšie prekysľujúce faktory. Nie náhodou vyvolávajú záchvaty. Na toto sa treba sústrediť - odkysliť. A na patogény super zaberajú bylinky palina, klinček, orech. A super je tiež kúpeľ vo fyziologickom roztoku NaClO2. Ale to treba vedieť užívať, tak ako všetko to má svoje pravidlá. Je to beh na dlhé trate, ale dá sa to liečiť 😵 😵
@gianni007 prosim Ta, mozes dat kontakt na tu overenu akupunkturu? Dakujem
Tetania...moja manzelka zacala mat tetanicke priznaky asi tak pred troma rokmi, vzdy iba v noci ked sa zobudila na pocit ze jej je zle, uz kricala nmana ze ide odpadnut, odpadla jak kabela na zem, oci vyvratene, krce do ruk aj noh (typycke pre tetaniu...ale to sme este nevedeli) a ledvaj dychala, som ju kriesil, volal RZPtku, dali infuzku, namerali nizky tlak, po infuzke vsetko ok, akurat sa dobre vygrcala... a ficala dalej skludom anglicana 3-6 mesiacov. A potom z nicoho nic znovu, to iste presne na chlp, s opakovanim tak raz za 4-6 mesiacov, az ked RZPcka zachranarka asi znala problemu, ze vy mate tetaniu, dychanie do sacika, vygrcanie sa a ukludnovanie....zijeme s tym uz co uz, len sa bojim ak raz v noci nebudem doma ze co potom? Lebo sama to asi nezvladne a ja pracujem obcas aj v noci.......vie mi niekto poradit okrem vapnika a magnezia este nieco ? Dikes
@vinifera
@silvia123
@kucminka
@kucminka
@natalschen baby kde a ako vam zistia tetaniu?u neurologa?a to ako s krvy?uz cca mes mam problem bolest na hrudi busenie srdca sem tam slabost a tak a cca 3 tt krce a bolest v bruchu bola som na vysetreniach tak mam helicobaktera ale to nemusí byt pricina mijich krcov ako dr povedala .moze to byt tetánia?prosím poradte.uz som absolvovala x vysetrenia odbery krvy interne vysetrenie,heatologia endokrinologia no vsetko je ok..poradte budem vdacna
Zdravim, mate niekto pocit ako by by vasim telom prechadzal elektricky prud? U mna je to hlavne na lavej strane. Myslim ze spustacom u mna bola biopsia na prsniku pred skoro siestimi rokmi.
Mne tiež zistili latentnu tetaniu, trpnu mi nohy už po chvíli státia na jednom mieste, točí sa mi hlava, navaly m. Dali mi timonil 2x300 denne. keď som išla na ozonovu terapiu a nedala som si to ráno, tak som tam skolabovala. Mne magnezium nepomahalo. Mám nízky tlak. Nájsť prácu je problém, ked človek nemôže stať dlho. Ale v podstate mi tie líeky pomáhajú.
Experimantalna nanatechnologia a mikrotechnologia v medicine sto rokov pred obycajnymi ludmi? Dali sme sa pichnut pred priznakmi? icaact.org/articles-robert-naeslund-mind-control-articles-new-york-times.html#.UrM4LeZ5mSM
Vsetko dobre, PRAVDA ZVITAZI
Fuuuu ako tu citam tak to nas je teda pozehnane ☹ .Tetaniu mi diagnostikovali cca pred dvomi rokmi. pred tym som chodila z oddelenia na oddelenie min. 10 krat som mala srdcovy a tlakovy holter. kazdy druhy den u doktora koli tlaku na hrudi a stazenemu dychaniu a v noci hlavne busenie srdca. nic nezaberalo toto sa zacalo po skonceni VŠ. V tom istom roku po skonceni VS bolo to v oktobri mam poobede zacala divne boliet hlava, k tomu sa mi pridruzili zavrate krc v hrdle, nemala som sliny strpla mi kompletne cela tvar a hlava, navaly tepla nachrbte a zvyseny tlak. Sama som si zavolala pohotovost a zobrali ma na interne. Vysledky nepotvrdili nic. Po hospitalizacii som isla k neurologicke ktora m poslala na MR mozgu pre vylucenie sklerozi multiplex a epilepsie. Vysetrenie bolo negativne. potom ma poslala na EMG a EEG. EEG ukazalo VYRAZNE POZITIVNY TETANICKY SYNDROM. mam stavy pokoja ked mi neni nic ale v priebehu dna dostanem zasklby tvare hyperventilujem, stupne mi tlak a mocem sa ako opitu, trpnu mi prsty na rukach,nohy, tvar, hlava, su to chvilkove stavy ale ked sa opakuju 3 krat za den neni to nic moc. Berem 3x denne MAGNEZIUm 500mg od Galvexu a vapnik. neurologicka mi predpisala TIMONIL ktory som odmietla brat tak mi dala NEUROL 0,5 ktory ma upokojit. ja vsak nervozna niesom 😖 Tak co stym ludkovia ideme robit?

Ahojky ,
@radka288
@kvetinka245
@lublu
@zuzana76 ak možem pridavam sa ku vam.. ja osobne tetaniu nemam, ale moja 11 ročna dcera asi ano.. minuly tyžden v piatok mi v škole odpadla z ničoho nič, mali akurat hodinu TV, že len zrazu začala plytko dýchať, začalo jej trpnutie ktore neskor prešlo do trasenia celého tela.. .polezali sme si v nemocke cca tyzden, dcera dostala magne B6 a este nas čaka vyšetrenie EMG ( neviem ci som to správne napisala, ) .. máte niektora skusenosti ake to je u deti?? dakujeeem