icon

Tetania na celý život. Máte s ňou skúsenosti?

natalschen
3. apr 2010

mate skusenosti s touto otrasnou chorobou? ☹

zuzikkaa
22. okt 2015

@natalka2412 mávam zavraty,mravcenie sem tam bolesti prstov a taky vnútorný nepokoj nervozitu ale nie stale. Vzdy pri zavratoch ten problem s pamatou. A vtedy aj častá unava

natalka2412
22. okt 2015

@zuzikkaa mavam aj ja to iste,nepokoj a pochyti ma to najviac vecer,az taka panika ze nieco na mna ide. Teraz mi celkom pomaha caj - lubovnik bodkovany. Striedam ho s medovkovym cajom. Spustacom tejto tetanie je v mojom pripade stres a nervy

dostex
11. jan 2016

Ja mam tetániu uz tri roky,v podstate dvojfazovo....pred tromi rokmi som začal mať tachykardiu,isiel som k internemu, po vysetreniach povedal ze je vsetko ok a ja som to prestal riešiť, o dva mesiace som si ani nespomenul ze niečo bolo.v máji 2015 sa to ozvalo znovu po stresových situáciach, to ma už brala RLP,no kým sme dosli do nemocnice bol som ok.....fungoval som potom normálne asi mesiac,kým som nezačal chodiť po lekároch, kopec vyšetrení,nejasnych diagnoz,samozrejme stres ma dostali do stavu panickej poruchy,neurolog mi vypisal escitil,po ktorom mi bolo na umretie,tak som ho viac nebral a samozrejme som zmenil neurologa za podobného, ktorý mi pre zmenu dal sertralin, od neho este horšie.... Tak som ja ostal len na neurole 0,25 2x denne,po všetkých vysetreniach som údajne úplne zdravý som sa psychicky kus dal dokopy a začal ako tak fungovať, vysadzujem neurol, uz beriem len pol tbl.rano a citim sa o 70% lepšie. Dnes som si takmer istý ze všetky tie neskutočné závraty mi sposobovali lieky neurol,magnézium,egilok,ked som vlastne ani chodiť nevedel.ked som bol na tom uplne zle,isiel som za liecitelkou,ktorá mi poradila piť rano olivový olej a citrónovú vodu.mozem povedať ze po cca 5 mesiacoch uz nemám ani povlak na jazyku,zrejme sa mi precistil traviaci systém, niekde tu som čítal ze je to spôsobené trávením.... Verim tomu ze je to tak,prajem Vám všetko dobré

mirka_20
11. mar 2016

@gabikatn nemala som vedľajšie účinky, iba nechuť k sexu, a začali mi zaberať po dvoch týždňoch, ale k tomu som mala aj lexaurin v takej detskej dávke, ale kvôli sexu mi potom escitalopram zmenila, lebo som sa nevedela uvoľniť...zmenila mi ich na alventu a tá bola super...a teraz som tehotná, príznaky mi ustúpili, serotonínu mám dosť, keďže sa teším na bábo, uvidíme, čo bude potom...

zizi11
17. mar 2016

Ahojte. Rada by som sa opytala ci mate pri tetanii aj sprievodny priznak nekludnych criev. Hnacky ci casta stolica. Dakujem

myriada
25. mar 2016

@zizi11 ja to mávam

myriada
25. mar 2016

gastro vyšetrenie je v poriadku, takže to bude jedine z toho, pri strese, ktorým tetanický atak je sa uvoľňuje adrenalín a to ti môže spôsobiť tie hnačky alebo častú stolicu, kŕče v črevách
@zizi11

zizi11
27. mar 2016

@myriada Dakujem pekne za odpoved. Gastro mna este len caka ale je to strasne. Vacsinou to mavam ked som doma v relaxe alebo v noci a rano. Este sa len spoznavam s touto chorobou ale su to strasne stavy. Dcerka ma iba 3 roky snazim sa pre nu fungovat ale cim viacej sa namaham tym viacej mi je zle.

2970
30. mar 2016

ahojte pred par dnami mi zistili tetaniu,mavala som zavrate a citila som stalu unavu uz od rana,neviete niekto ci aj unava suvisi s tetaniou?neurolog mi dal uzivat ina magnezium,dakujem za kazdu radu

dostex
30. mar 2016

Ahoj,môže to byť tetánia, ja ju mam uz 10 mesiacov a este stále sa mi točí hlava

myriada
30. mar 2016

@dostex máš nejaké lieky? Aké máš ešte problémy?

2970
30. mar 2016

dostex a co uzivas na to a ake mas problemy?

myriada
30. mar 2016

@2970 máš aj iné problémy, ja som sa dlhodobo cítila vyčerpaná psychicky aj fyzicky, ráno som sa budila neoddychnuta, až raz som dostala tetanicky atak, odvtedy mávam aj zavrate. Dávam si pozor na dostatok spánku.

2970
31. mar 2016

myriada prave ze som zacala strasne zle spavat no hruza a pocitujem velky pocit unavy aj ked spim dobre

2970
31. mar 2016

myriada a beries aj nejake lieky?

myriada
31. mar 2016

@2970 beriem magnerot, l Tryptofan- to som začala len od včera tak neviem aký to bude mať účinok. A neurologicka mi predpísal Frontin je to ukludnovak, ten mi pomáha ale dávam si ho len vynimocne. Je vysoko navykovy. Neurologicka mi ho kazala brat denne, no bojím sa.

dostex
1. apr 2016

2970,už neberiem žiadne lieky skoro tri mesiace, je mi lepšie, i keď nie je to úplne ono

myriada
1. apr 2016

@dostex a aké si brala prosím ťa?

zizi11
1. apr 2016

@2970 Ahoj ja mam potvrdene tetaniu tak 3 tyzdne. Nez mi prisli na to co mi vlastne je mala sialene stavy. Teraz uz ked viem s cim bojujem je to omnoho lepsie. Mala zavrate, mlhu pred ocami, pocit chladu, upchatia nosa nasledne sialene bitie srdca, nechutenstvo, hnacky, velka unava hned od rana, nevedela som rozpravat, kolapsove stavy 3x na pohotovosti, no peklo a vzdy som sa citila ako hypochonder lebo krvne testy boli v poriadku. Na neurologii mi urobili test na tetaniu ktora ho potvrdila. Od kedy beriem Magnezium od f. Galvex 2x denne, Persen forte 2x denne a vitamin D3 s vitaminom K2 od f. Biomin lebo mam malo Dcka no a je mi omnoho lepsie. Pravdaze musim sa vyhybat stresu a snazit sa byt pozitivnejsie naladena a musim vela jest. Bacha na magnezium mne ten sypany velmi vytvaral hnacky, zvladnem iba tabletkovu formu aj to musim dat bacha aby som aspon hodinu pred ci po uziti nezjedla nieco mliecne lebo hned mam creva naopak.
Tak dufam ze aspon takto niekomu pomozem, hlavne je sa s tym vyrovnat. Mam doma aj neurol ale ked som ho raz zobrala mala som sialene stavy, vsetko mi bolo uplne jedno toto mi nerobila dobre.

myriada
1. apr 2016

@zizi11 tie vitamíny ti kto poradil? Aj ja som brala magne b6 sypany, schudla som 5 kíl samé hnačky, zmenila som na magnerot, je lepšie. Aj persen forte 2x denné 2 tabletky a vitamín C. No od neurologicky mám napisany Frontin 0,25 mg na noc + 1 tabl podľa potreby. Bránila som sa tomu užívať denne ale už mi to povedali 2 neurologovia že to treba užívať a dnes detto obvodna, vraj bez toho to nedostanem pod kontrolu keď bude lepšie potom začať vysadzovat a dávať si kadejaké vitamíny. Lebo mne tieto stavy chodili vždy na večer a vraj v podvedomí to budem mať že čo ak mi bude zle...a veru vitamíny z časti pomáhajú ale vždy na večer mám vnútorný nepokoj, viac sa pozorujem, kým poriadne zaspim strhnem sa niekolkrat zo spania z neuveriteľným busenim srdca. Tebe čo povedal neurológ, ako kázal užívať neurol?

dostex
2. apr 2016

Myriada.....v prvom rade som chlap,a bral som neurol 0,25, 2x denne, magnézium.uz som všetko vysadil, iba občas si dám magnerot

zizi11
2. apr 2016

Neurol by som mala brat 3x denne po 1/2 tablete no zatial sa tomu branim. Vitamin D mi nasli znizeny cez krvne testy na endokrinologii a tento typ vitaminu D s K mi poradilo viacero ludi. Ano tie vecerne stavy mam tiez (teda 5dni ani nie) ja som sa budila aj na kazdy tik v noci. Palenie zil na rukach ci ako to nazvat alebo pod pazuchami, no divne stavy. Magnerot mas sypany?

myriada
2. apr 2016

@dostex sorry nevedela som 😀 a koľko ti trvala liečba neurolom? Pomohlo? Dokázal si ho v pohode vysadiť?

myriada
2. apr 2016

@zizi11 aj mňa čaká ešte endokrinologia, budúci týždeň idem na odbery. Aj ja som sa tomu bránila, no včera mi moja dr prehovorila do duše 😉 povedala mi o všetkých možných prejavoch, o tom že môžem dostať naozajstný tetanicky záchvat, to už nie je sranda a bude sa to zhoršovať. Mne chvalabohu kazali len jednu 0,25 mg na noc. Že uvidíme po mesiaci.

dostex
3. apr 2016

@myriada vysadzal som ho vyše mesiaca, a ver mi....nebola to prechádzka ružovou záhradou, ale v zásade mi to asi pomohlo,i keď celý môj problém tkvie v chrbtici

myriada
3. apr 2016

@dostex koľkokrát denne si ho bral? Aký silný? A ako dlho?

myriada
3. apr 2016

@myriada všimla som si príspevok vyššie takze už viem. Aké prejavy si mal keď si ho vysádzal. No hádam to zvládnem. A dúfam že mi bude stačiť tento jeden na večer. Niekde som čítala že frontin sa lepšie vysadza a toleruje...

zizi11
4. apr 2016

@myriada Prosim ta a mavas problem aj s dychanim? Ja som casto zadychana, staci trosku nieco porobim sdrce mi bije rychlo a som zadychana. Mas nieco podobne?

myriada
4. apr 2016

@zizi11 ani nie, to nemavam

myriada
6. apr 2016

ahojte, chcela by som založiť skupinu Tetánia, potrebovala by som spolumoderátora. Kto sa so mnou na to podujme?