icon

Tipy na zlepšenie spánku počas prázdnin

17. jún 2025

Ahojte, prosím Vás nejaké typy na lepší spánok. Uz dlhšiu dobu sa budím každý jeden deň pred 6stou. Skončila som ŠS, takže mám prázdniny. Neni mi to príjemne, keď som o 5 tej hore, a to je jedno kedy idem spat. No a dnes som celú noc bola hore, hoci som bola unavená. Neviem co mám uz robiť, som zúfalá. Cez deň vyzívujem( nemám šlofíka cez den, lebo cez den nezaspím) a v noci nezaspim a keď zaspím, tak krátko spím. No a dnes spánok žiadny. Prosim poraďte

independent_woman
17. jún 2025

Si bud podunavena alebo preunavena. Ako vyzeraju tvoje dni? Robis niekde? Pri malych detoch vacsinou pomoze upravit spanok cez den a potom sa to odrazi aj na spanku v noci. Napr. nechat ich spat denny spanok o 30 min dlhsie a pod.

13uzivatelka11
17. jún 2025

Vyskúšaj magnézium 🙂 prípadne na začiatok kombinácia s melatoninom

betulinka1
17. jún 2025

Skus si dat okolo siestej medovkovy caj a magnezium ako ti uz pisali. Nepi colu ani ziadne ine energetické nápoje. Cez den si pocvic, chod na prechadzku. Skus si najst nejake meditacie napr. Martin Lajprik na YT. Daj sluchadla a počúvaš. Nebude to na zaciatku lahke ale upokoj svoj mozog.

autor
17. jún 2025
@independent_woman

Si bud podunavena alebo preunavena. Ako vyzeraju tvoje dni? Robis niekde? Pri malych detoch vacsinou pomoze upravit spanok cez den a potom sa to odrazi aj na spanku v noci. Napr. nechat ich spat denny spanok o 30 min dlhsie a pod.

@independent_woman momentálne nepracujem nikde, včera som bola napr. na cestách a bola som unavená a celú noc som nedokázala zaspať

autor
17. jún 2025
@13uzivatelka11

Vyskúšaj magnézium 🙂 prípadne na začiatok kombinácia s melatoninom

@13uzivatelka11 nepomáha mi to

autor
17. jún 2025
@betulinka1

Skus si dat okolo siestej medovkovy caj a magnezium ako ti uz pisali. Nepi colu ani ziadne ine energetické nápoje. Cez den si pocvic, chod na prechadzku. Skus si najst nejake meditacie napr. Martin Lajprik na YT. Daj sluchadla a počúvaš. Nebude to na zaciatku lahke ale upokoj svoj mozog.

@betulinka1 nepijem nic s kofeinom, ale vyskúšam meditáciu, ďakujem. Mám to vyskúšať večer či počas dňa?

13uzivatelka11
17. jún 2025

Čo ti nepomáha konkretne? Aké magnézium a melatonín máš?

autor
17. jún 2025
@13uzivatelka11

Čo ti nepomáha konkretne? Aké magnézium a melatonín máš?

@13uzivatelka11 obe z lekárne dr. Max. Nepomáhajú mi ani čaje na spánok

ika02
17. jún 2025

Nepozeráš večer do tabletu, notebooku, mobilu?

13uzivatelka11
17. jún 2025

Melatonín si kúp v spreji a magnézium nejaký aby bol Bisglycinát a k tomu si kúp samostatne B6, dávaj si to tak hodinku pred spaním. Meditácia je tiež určite fajn ale pokiaľ s tým nemáš skúsenosti tak zázraky necakaj, ale super príležitost s nimi začať 🙂

betulinka1
17. jún 2025

Kludne kedykolvek aj niekolkokrat za den. Ono ti to nepojde zo zaciatku lahko. Podla mna nespis preto, lebo ti ide stale mozog a nevypnes ho. Maturovala si a si v režime s vysokým adrenalínom. Pred 1000 rokmi by sa ti to stalo, ak by ti islo o zivot. Teraz je to maturita, praca, skola, domacnost 🤣🤣🤣. Na zaciatku budes rada za 30 sekund 😉 meditacie. Cize pomali a nevzdať to. Akoze moje začiatky vypnutia mozgu meditáciou boli po 10 sekundách a hned si mozog isiel svoje… este mas toto a toto spravit, tento termin stihnut…. je to vazne sranda bojovať s vlastným mozgom aby nemyslel.

13uzivatelka11
17. jún 2025
@betulinka1

Kludne kedykolvek aj niekolkokrat za den. Ono ti to nepojde zo zaciatku lahko. Podla mna nespis preto, lebo ti ide stale mozog a nevypnes ho. Maturovala si a si v režime s vysokým adrenalínom. Pred 1000 rokmi by sa ti to stalo, ak by ti islo o zivot. Teraz je to maturita, praca, skola, domacnost 🤣🤣🤣. Na zaciatku budes rada za 30 sekund 😉 meditacie. Cize pomali a nevzdať to. Akoze moje začiatky vypnutia mozgu meditáciou boli po 10 sekundách a hned si mozog isiel svoje… este mas toto a toto spravit, tento termin stihnut…. je to vazne sranda bojovať s vlastným mozgom aby nemyslel.

@betulinka1 pri meditácii vôbec nemusis vypnúť mozog a nemať ani jednu myšlienku 🙂 práveže najlepšie na začiatok su vedené meditacie napríklad na YouTube a keď je človek v tom lepší, počas meditácie môže hľadať odpovede na otázky ktoré nevie vyriešiť.. napríklad.

betulinka1
17. jún 2025
@13uzivatelka11

@betulinka1 pri meditácii vôbec nemusis vypnúť mozog a nemať ani jednu myšlienku 🙂 práveže najlepšie na začiatok su vedené meditacie napríklad na YouTube a keď je človek v tom lepší, počas meditácie môže hľadať odpovede na otázky ktoré nevie vyriešiť.. napríklad.

@13uzivatelka11 pri meditácií nemas riesit v hlave co uvaris na obed. Mas tie myslienky pustit, nechat ich odist ako prisli… preto to zo zaciatku trva a nie je to uplne jednoduche…To, ze sa ides pytat podvedomia na otazky a odpovede si v inom levely.

13uzivatelka11
17. jún 2025
@betulinka1

@13uzivatelka11 pri meditácií nemas riesit v hlave co uvaris na obed. Mas tie myslienky pustit, nechat ich odist ako prisli… preto to zo zaciatku trva a nie je to uplne jednoduche…To, ze sa ides pytat podvedomia na otazky a odpovede si v inom levely.

@betulinka1 preto píšem že meditácia nie je o tom snažiť sa hneď nemyslieť na nič, lebo je to mega ťažké.. myšlienky stačí len pozorovať a nechať ich plynúť bez toho aby si ich riešila.. a preto som napísala že na začiatku sú super vedené meditacie

radkaradix
18. jún 2025

moze to byt aj hormonmi v tomto veku a tiez podvedomim stresom, skoncila si SS, cakaju ta zmeny, ci uz vyska alebo praca, pubertacky strasne vela premyslaju nad vsetkym a trapia sa.. ja odporucam dlhe prechadzky a narcnejsiu fyzicku aktivitu