Totálna výmena bedrového kĺbu
Ahojte.
chcela by som sa opýtať či z vás niektorá má skúsenosti s výmenou bedr.klbu.chcela by som vedieť všetko.o mesiac 31.3 nastupujem do nemocnice na túto operáciu.tak by som chcela keby ste sa mi ozvali a opísali vaše skúsenosti,pocity,ale hlavne skúsenosti tesne po operácii.už teraz ďakujem za každý príspevok.
@bibinka379 To aj ja som nesmelo...neboj, to rozchodíš. Šoférovala som po 3 mesiacoch , možno aj skôr - už presne nepamätám, úplne v pohode /barla vzadu/. O pol roka už ani nespomenieš, ako to bolo. 🍀
@olsan ešte sa spýtam, aj ta ta noha bolela keď si na ňu začala viac našlapavať? Myslím že je normálne že boli keď sa na ňu 6tyždnov nešlapovalo ale pre istotu sa spýtam 🙂
@bibinka379 ja som tiež po 6 týždňoch prešla na francúzske,a viacmenej len jednu.Doma po byte som už aj bez prebehla,Dr.zakázal🤭.Neboj naslapovat,ako Olinka vraví po pol roku budeš behať ako srnka.Mám o 10 rokov viac😉.Ak sa ti dá chod do kúpeľov .
@bibinka379...áno, tiež ma bolela...nebolo mi všetko jedno, bála som sa, či to rozchodim....po 4 mesiacoch od oper. som natúpila do práce. Momentálne som v kúpeľoch a cítim sa úplne zdravá 🍀😍
@olsan super, to si úplne krásne zvládla,🤩
Aj som dnes viac po chodila po vonku dnes.
Budem musieť pridať, tiez by som rada išla skoro naspäť do prace 🙂
A pekný pobyt prajem teda v kúpeľoch 🙂
@kakakina to vážne? Skvelé😀 ja ako si odvahu nemám sa pustiť bez nich 😬 ale je fakt ze mi tiež Dr. Povedal aby som sa učila sak r bez nich, než s nimi. Ale keď to zvládli ostatny musím aj ja. Normalne si ma na budila na to skúšať bez nich
@bibinka379 ja som mala francuzske barle po 10 dňoch🙂
@macka111 ja som už po 2hom bedre, dnes 3 týždne a mne bolesť zmizla tiež hneď po operácii. Prvé 2 dni do mňa ládovali infúzie, tam od bolesti bolo určite, no od 3tieho dňa som bez tabletiek. Je to len nepríjemný pocit pri cvičení, ale chvalabohu bez bolesti. Ale stretla som sa tam s ľuďmi, čo sa lädovali tabletkami aj po operácii
@gretula1975 mne nemenili kĺb ale operovali mi zlomený krčok. Tiež mi museli vybrať celú nohu z kĺbovej jamky a ranu mám 30cm. U tých čo im menili kĺby som videl oveľa kratšie operačné rany a mna to oveľa dlhšie bolelo slonoch. Takze k bolesti po operácii sa môžem vyjadrit. Nie je to bolesť ktorá sa nedá vydržať. Bolesť zuba je oveľa horšia. Dva dni po operácii si ani veľmi nepamätám. Bol som asi stále na liekoch. Lekári totiž z veľkých operácii zobúdzajú ľudí postupne. Ty už si hore aj komunikujes s ľudmi vnímaš všetko, ale stále si v takom sne. A nebolí to. Bolesti začali až na tretí den ale to sú take bolesti ako keď sa porežeš a máš všetko pekne zaviazané len je to bolestivé. Dá sa kľudne spať a keď sa dá spať tak to nie je bokest ktorá stojí za ten strach čo z toho máš. To nie u pôrodné bolesti ani zlcnikove kamene. Liečenie po operácii je liečenie. To už len dovoľovať trochu. Ja som si pýtal lieky na bolesť sestričku len raz denne a asi tri dni. Viem že prvé dni mi dávali lieky od bolesti ale potom som už vzal len tri tabletky takže bolo všetko ok. A vezmi si, že po operácii je umelý kĺb už necitlivý už nie je živý. A stehenný kosť boli len malo je to ako po zlomenine. Vlastne ja som zlomeninu ani necítil cítiš tu operačnú ranu a problém je skôr to vysilenie z tej operácie. Veľmi zoslabneš. Neboj sa.
@zuzupes nic nehrozí..ja mam 40 rokov, mna doslova poslali domov z nemocnice.../ na 5-ty den/ ..lekar na kontrole mi predpisal uz druhe barle..Ja som nebola ani na rehabilitacii a ani v kupeloch..Rehabilitacia bola moje deti...presne 2 mesiace od operacie som letela do Grecka🙂bol to darcek za to vsetko...dovolenka kupena pred operaciou...aby som samozrejme mala ciel ako byt skoro fiit..Vsetci sme iní, tazko porovnavat...Jeden sa boji lekara, alebo je viac citlivy, zle znasa bolest....atd...Co plati pre jedneho uz nemusi pre druheho...🙂
@macka111 preco by prehanala?? Ja som tiez isla k moru po 2 mesiacoch...🙂 A po operacii prve 2 dni infuzie, a potom asi tyzden po 1 novalgine a uplne som bola bez liekov takisto...kolko mate rokov?? Ja som isla domov na 5-ty den, a boli tam babky ktore na 5-ty den este len stavali z postele...Ja mam 40 rokov
@poleva mam 44 rokov. Som 4 týždeň po operacii a veru tak fantastický ako tu čítam mi nie je... neviem si predstaviť prejst cele Benátky o 2 tyzdne ako tu pisala nejaká Beatrix atď... bez barli... alebo klacať na kolenách keď budem 6 týždňov po operacii. Bolesti veru mam... som síce reumatik už od detstva. Snažím sa zatiaľ chodiť po dome, vonku ani nechodím. Nedávam to lebo bývam v bytovke bez výťahu. A po cvičení 10 minútovom sa dávam dokopy aj celý deň. Odvčera večera ma zasa ten operovany boli riadne... ú nás nasnezilo... som trocha z toho sklamaná. Mam nemecke barle a vlastne bez barli neurobím ani krok.
@macka111 ja mam tiez reumatoidnu artritidu🫣a som uz 2 tyzdne na biolog.liecbe...Pocasie aj mne robi zle...Treba praveze chodit...nesmiete sa lutovat...aj pekne po schodoch sa ucit ist...s pomocou...Mesiac je uz taka doba, ze treba ist urcite vonku, dat si ciel..priklad..dnes prejdem 200metrov a zajtra pridam 50 metrov...cim dlhsie budete doma, tym to bude horsie...Mna operovali 16 juna, 5 dni pobyt v nemocnici, domov som isla zhruba 22.6 a o tyzden nato som uz isla vonku a bolo pekelne horuco...len po koniec druhej bytovky ale isla som aj s manzelom...Sedavala som na balkone a cvicila...Dvihala nohy a tak...Urcite chodte von..Potom to nerozchodite...Bude to dlho trvat...I ja som si poplakala do vankusa, aj to patrí k zotavovaniu urcite? Ale treba ist dalej...deti mate?
@poleva ja sa neľutujem. Som sama rozvedená so synom, robím co sa da... nemám vlastne nikoho kto by mi pomohol. Takže fungujem ako to ide. Nepísala som to aby som sa ľutoval, ale preto, že nie každý to ma tak ze po 4 týždňoch funguje úplne bez bolesti. Som reumatik, po rakovine atď takže viem co je bolest a nefnukam pri každej príležitosti. Ja bojujem aj so základnými vecami keďže sprchu nemám... A sama si tam veru netrúfam... myspim do vane....A co sa tyka schodov, no verte ze kým zleziete dole po schodoch, tak ste skončili a nie to ešte chodiť okolo bytovky. V lete si clovek aspoň sadne na lavičku.
@macka111 aj ja bývam v bytovke bez výťahu.Na piaty deň ma pustili domov,a hneď keď som prišla som každý deň išla von a prešla jedno poschodie schody.Po týždni som výšla von a prešla asi tri vchody,bála som sa že nepôjdem nazad,no prišla som a ľahla .Kazdy deň som trošku pridala.A určite ani jedna z nás nebola bez bolesti,aj mňa asi po mesiaci veľmi začal bolieť ten klb,no prešlo to asi po týždni.Cvic,ale musíš ísť cez bolesť,ja necupnem ani po roku,kľaknem no dvihnúť ma musí žeriav 🤭.Ale po roku som denne prešla 20 km,no bolesti stále prichádzajú.Drz sa!
Aj môj mal jeden 12,druhý 15 rokov,keď ma operovali.Uz mi veľmi pomáhali.Hlavne naložiť jesť ,s barlami je to ťažké.No neboj sa ono to bude zo dňa na deň lepšie.

@olsan ďakujem za podporu 🙂 nebála si sa na ňu našliapnut? Neviem či sa jej bojím alebo čo, ale príde mi taka ztrnuta ta noha. A ak si šofér, po akej dobe si išla šoférovať?